Editors - In This Light and on This Evening (2009)

Rock / Electronic
Label: Kitchenware

1. In This Light and on This Evening (4:23)
  2. Bricks and Mortar (6:23)
  3. Papillon (5:26)
  4. You Don't Know Love (4:41)
  5. The Big Exit (4:46)
  6. The Boxer (4:42)
  7. Like Treasure (4:54)
  8. Eat Raw Meat = Blood Drool (4:55)
  9. Walk the Fleet Road (3:47)
  10. This House Is Full of Noise * (6:22)
  11. I Want a Forest * (3:59)
  12. A Life as a Ghost * (4:33)
  13. Human * (3:13)
  14. For the Money * (5:53)
  15. You Don't Know Love [Demo Version] * (4:04)
  16. These Streets Are Still Home to Me * (3:19)
  17. No Sound But the Wind [Live at Rock Werchter 2010] * (3:48)
avatar van LittleBox
Poeh, ik ook. Dat belooft wat. Single Papillon vind ik in ieder geval al erg sterk.

Lost Highway
Die akoustische versie van Papillon had van mij ook op het album mogen staan, wat mooi.
Van mij mag Editors wel doorbreken, ik snap niet dat half de wereld in zwijm ligt bij Coldplay terwijl deze jongens nog hun eerste hit moeten scoren. Ik denk dat Smith's stem te zwaar is om het echt grote publiek aan te spreken. De band kan dus beter spannende albums maken i.p.v. zich op de mainstream te concentreren.

avatar van rkdev

Wow, mijn verwachtingen worden alsmaar hoger...

Lost Highway
Men mag zich nu ook niet gaan blind staren op de Goddeau recensie, men is daar Editors fan van het eerste uur. Meestal vind ik Goddeau wel betrouwbaar, goede recensies daar.

avatar van LucM
Lost Highway schreef:

Editors was reeds doorgebroken met hun vorige "An End Has a Start", althans in België waarmee ze goud hebben behaald. De nieuwe single "Papillon" bevalt mij best, maar de akoestische versie vind ik nog beter.

Lost Highway schreef:

Volgens mijn fantastische wikipedia bron haalde Racing rats plaats 12 in de top40 en het album een 5e plaats, vind ik wel redelijk doorgebroken, zeker als je kijkt hoe druk het was in 2005 en daarna in 2007 op Lowlands (ik hou het bescheiden, maar een factor 40 zat er wel in).

Maar ik denk dat dit album wel een goede zet gaat worden, ik heb er in ieder geval veel zin in, iets wat ik na An end has a start toch minder had, maar dat zal voor een groot deel wel gelegen hebben aan Jacknife.

avatar van Silver
An end has a start, ben ik een beetje vergeten.

avatar van blur8
Papillon: Editors goes New Order.
Ik vindt het een geweldige sound.
Kan nie wachten tot de releasedatum.

avatar van Djarune
ben ook benieuwd. Papillon knalt werkelijk hard uit mijn speakers. Mis wel een beetje de 80s sfeer in de clip. Als je commercieel wil doorbreken moet je ook een goede clip hebben.

avatar van djarend
Is eigenlijk logsich dat ze nu als New Order klinken, eerst was het Joy Division waar ze mee vergeleken werden, die zijn later, noodgedwongen ook gevolueerd tot New Order

avatar van Rottingdale
Ik kijk er ook heel, heel erg naar uit. Heb al een aantal verschillende versies van Papillon gehoord, allemaal fantastisch.

avatar van mpl
mpl

avatar van bone machine
bone machine (crew)
1 stem, gelekt?

avatar van Pinsnider
mpl schreef:
Wat een verschrikkelijk geluid is dat Papillon. Jakkes.

Mja, mijn eerste bange vermoedens dat Flood de kraan weer te hard heeft open gezet komen toch uit als ik Papillon hoor... Die goede man moet zich beperken tot Depeche Mode en Sigur Ros, waar zijn prioducties veel minder schade toe kunnen brengen. Van gitaarmuziek moet hij afblijven of iemand moet op de rem trappen!!!!

BSound
Tiesto remix van Papillion YouTube - Editors - Papillon (Tiesto Remix)

Ik vind hem beter

avatar van Boris1
Ik vind hem (net als al het andere braakmiddel van deze man) verschrikkelijk. Niet Flood moet van Editors afblijven maar onze Bredase vriend.

Ik vindt hem ook wel tof

avatar van kaztor
Leuke single, dat Papillon.
Vrij apart voor zo'n band.

Lost Highway
Mmm die akoustische versie is prachtig. Misschien moet men die versie ook eens als single uitbrengen? Als die afschuwelijke Ayo Technology cover een wereldhit wordt moet het voor deze Papillon ook wel lukken.

avatar van Lennonlover
heb papillon gehoord op StuBru. Ik denk dat dat de akoestische versie was. Verrassend mooi. Heel on-editors maar dan laten ze eens eeen andere kant van zich horen en trouwens altijd erg herkenbaar, die stem...

avatar van Lennonlover
mpl schreef:
Wat een verschrikkelijk geluid is dat Papillon. Jakkes.

heb hem net beluisterd op Youtube. Ik snap spijtig genoeg wat je bedoelt...

vanson
Pinsnider schreef:

je hebt Melancholy and the infinite sadness op nr.1 staan in je top 10 en dan ga je Flood afbranden? Curieus...Flood was een groot deel verantwoordelijk voor het geluid op dat album....

avatar van djarend
En Editors is niet echt gitaarmuziek, zeker de nieuwe cd niet en daar hebben ze juist. terecht, bewust voor gekozen, want ze hebben maar 1 soort geluid in hun gitaar zitten die juist nu wat minder aanwezig is en wat mij betreft ook nog een zegen blijkt te zijn. Maar 1 ieder heeft zo zijn eigen voorkeuren, nietwaar

avatar van bone machine
bone machine (crew)
Papillon vind ik erg goed. Het gaat gewoon niet meer uit m'n hoofd.
De andere nummers die ik al in de live versie heb gehoord doen toch het beste vermoeden voor dit album, donkere 80's sound met de innemende stem van Tom Smith er bovenop. Ik verwacht echt een topalbum!

avatar van Pinsnider
vanson schreef:

Daar heb je gelijk in en daar ben ik me van bewust; ik vind niet alles van Flood slecht, maar ik heb de indruk dat, wanneer hij vrije hand krijgt, hij te enthousiast los gaat op het geluid van de band. Op MCIS heb ik de indruk dat hij in evenwicht wordt gehouden door de andere producers...
Maar ben natuurlijk wel benieuwd naar dit nieuwe Editors product in zijn geheel...

Ik vind dat Papillon eigenlijk wel een lekker nummer!
Toen ik hem voor het eerst hoorde dacht ik het ook niet leuk te vinden, maar een tweede luisterbeurt (ja, zo snel gaat dat) heeft mijn mening compleet omgedraait.

De clip vind ik echter wel een gedrocht. Prima plaatjes verder hoor, maar slaat verder natuurlijk helemaal nergens op.

Kijk uit naar de rest van het album.

avatar van Barend G
Ben ik de enige die in Papillon vooral Sweet Dreams (Are Made Of This) van de Eurythmics terughoort?

avatar van Outlaw104
Zat net Papillon te luisteren en m'n eerste gedachte was......, zie djarend quote.

djarend schreef:

BPDD
Voor degenen die benieuwd zijn naar de live-uitvoering van een paar -waarschijnlijk- nieuwe nummers;
Morgen spelen Editors bij Jools Holland, het wordt uitgezonden op BBC 2 van 0.35 tot 1.40.

avatar van feebl
Hij is gelekt. Je moet goed zoeken maar dan heb je ook wat. Heb inmiddels mijn first listen erop zitten en ik moet zeggen.. het is Apart. Met hoofdletter A.