Editors - In This Light and on This Evening (2009)

Rock / Electronic
Label: Kitchenware

1. In This Light and on This Evening (4:23)
  2. Bricks and Mortar (6:23)
  3. Papillon (5:26)
  4. You Don't Know Love (4:41)
  5. The Big Exit (4:46)
  6. The Boxer (4:42)
  7. Like Treasure (4:54)
  8. Eat Raw Meat = Blood Drool (4:55)
  9. Walk the Fleet Road (3:47)
  10. This House Is Full of Noise * (6:22)
  11. I Want a Forest * (3:59)
  12. A Life as a Ghost * (4:33)
  13. Human * (3:13)
  14. For the Money * (5:53)
  15. You Don't Know Love [Demo Version] * (4:04)
  16. These Streets Are Still Home to Me * (3:19)
  17. No Sound But the Wind [Live at Rock Werchter 2010] * (3:48)
avatar van Ice Cream Man
marcello schreef:
Ik vraag de laatste tijd wel eens in mijn vriendenkring: noem nou eens een album van de laatste 10 jaar die over 20-30 jaar op zeker nog gedraaid wordt ? Uit de jaren 60/70/80 kan ik er probleemloos 30 tot 40 opnoemen, maar van de laatste 10 jaar ? Dit album zou er wel eens zo een kunnen zijn: The Editors en wat zit er nog meer in het vat ?

QOTSA - Songs For The Deaf/Lullabies To Paralyze
Kanye West - The College Dropout/Late Registration/My Beautiful Dark Twisted Fantasy
Elbow - The Seldom Seen Kid/Leaders Of The Free World
U2 - All That You Can't Leave Behind/How To Dismantle An Atomic Bomb
Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not/Favourite Worst Nightmare
Last Shadow Puppets - The Age Of The Understatement
Mark Lanegan Band - Bubblegum
Red Hot Chili Peppers - By The Way

en ik vergeet er ongetwijfeld nog een hoop...

Editors horen trouwens niet in bovenstaand rijtje thuis voor mij. Goeie band maar weinig originele sound en over het algemeen zwaar overschat.

avatar van Landsl1de
Ik geloof niet dat het gebruik van synthesizers ipv gitaar hun beste idee ooit was..

Landsl1de schreef:

Wat mij betreft wel. Vooral de sfeer van dit album, die melancholischer is dan op hun andere albums, spreekt me erg aan.

avatar van LeRoi
Landsl1de schreef:
Idd, het bekende ' schoenmaker' -syndroom is hier op zijn plaats: typisch geval van jammer (overigens niets mis met synths, laat het echter wel over aan anderen die er wel mee overweg kunnen).

avatar van BIA
BIA
Ik vind het niet onaardig klinken, het is iets heel anders. Vind het alsnog een degelijk album, daarom ook ruim voldoende. Helaas niet zo goed als zijn voorganger.

Dikkop
pim556 schreef:

Ik vind de koerswijziging ook zeer geslaagd.
Ze hebben nu al 3 albums uitgebracht die heel wat van elkaar verschillen.
Daar kan ik alleen bewondering voor hebben.
Aan de ene kant mis ik de Editors van Come Share the View, Forest Fire en Bullets.
Het zijn niet alleen de gitaren die zijn vervangen. De manier van zingen is ook anders.
Toch heb ik liever 3 zeer sterke albums met een totaal verschillende sfeer dan 3 Back Rooms.
Ik ben zeer benieuwd wat de toekomst brengt.

avatar van RvS_009
Die openingstrack is zo geweldig, die sfeer die het ademt en het dreigende van Tom's stem, heerlijk.

avatar van IllumSphere
Dit album klinkt alweer totaal anders dan zijn voorganger en helaas vind ik het weer minder klinken. Echte uitschieters zijn er niet, alleen Papillon klinkt goed.

avatar van lennon
Het kwartje is bij mij gevallen voor dit album hoor... Duurt even, maar dan heb je ook wat!

1 hele ster erbij naar 3,5...

Alle kritiek die ik op dit album had kan verwijderd worden, heerlijke plaat!

avatar van Man of Sorrows
IllumSphere schreef:

avatar van yKriistian
Ik vind dit helaas minder dan hun voorgaande Cd's, mede omdat ze een andere genre hebben gekozen, en daar zat ik nou net niet op te wachten. Die stem van hem. Onbeschrijfelijk! Ik mis het hier wel een beetje. Tevens staan hier ook nog wel aardige nummers op, maar dit album zal voor mij nooit het niveau van: An End Has A Start bereiken.

avatar van sjoerd148
Wederom top album van Editors. De gitaren zijn wel degelijk nog aanwezig alleen in mindere mate. De gave 80's sound komt hier helemaal tot z'n recht. Ik houd er wel van !
Bricks and Mortar, The Boxer en Life As A Ghost is de absolute top op dit album.

Net via de mail de bevestiging dat er in 2012 een nieuw album komt
Editors are busy in the studio to bring you a new album in 2012.

Nieuwe track is oa. Two Hearted Spider. Vorig jaar al aantal keren tijdens een optreden gespeeld door Editors.

Editors - Two Hearted Spider

Dikkop
Dat nieuwe nummer vind ik maar flauwtjes.

avatar van The Eraser
Man of Sorrows schreef:

The Boxer is zonder twijfel toch het beste nummer uit hun repertoire?

Daar ben ik het mee eens, absoluut één van hun betere nummers.

Dikkop schreef:
Dat nieuwe nummer vind ik maar flauwtjes.

het is inderdaad niet echt denderend.

LeRoi schreef:

Zoals Simple Minds ?

1 keer is goed hoor

Ice Cream Man schreef:
Red Hot Chili Peppers - By The Way

en ik vergeet er ongetwijfeld nog een hoop...

Kanye West en Chili Peppers hoor je over 20/30 jaar echt niets meer van. Vooral laatstgenoemde heeft nu al een sterk verouderde sound. De Chili Peppers zijn ook zo'n beetje de meest verschrikkelijke band die de muziekwereld heeft voortgebracht in mijn ogen. Kanye West is echt muziek van dit moment en heeft echt niet zo'n lange houdbaarheidsdatum. Beide over het algemeen zwaar overschat in mijn ogen. Nee, de Editors doen het bij mij dan stukken beter.

avatar van lennon
Jocharo-T schreef:
Chili Peppers hoor je over 20/30 jaar echt niets meer van. heeft nu al een sterk verouderde sound. De Chili Peppers zijn ook zo'n beetje de meest verschrikkelijke band die de muziekwereld heeft voortgebracht in mijn ogen.

Nou Jocharo, nou moet ik je toch even op je vingers tikken Dat de Peppers nu niet meer relevant zijn ben ik met je eens, maar over 20/30 jaar zal in ieder geval het album blood sugar sex magik nog steeds besproken en gedraaid worden, en misschien ook nog wel californication...
Kanye West daarentegen betwijfel ik ook, en eerlijk gezegd denk ik dat de Editors dan al lang vergeten zijn....

lennon schreef:
Wellicht laat ik mijn persoonlijke smaak wat meespelen betreft de Chili Peppers
Ik geloof ook wel dat we over twintig jaar vast nog wel van die gasten horen, maar zelfs de meest verstokte Kanye West fan zal toch toe moeten geven dat de kans dat we wat van Kanye zijn recente albums horen over 20/30 jaar wel heel erg klein is. Dan hebben we het over radio/televisie en dergelijke. Je hoort hem nu al amper op de huidige radio zenders.
lennon schreef:
En eerlijk gezegd denk ik dat de Editors dan al lang vergeten zijn....

Dat denk ik eerlijk gezegd ook

LeRoi schreef:

Als je met de opmerking bedoelt dat the Simple Minds na sparke in the rain / 1984 (ook) een andere koers insloeg, waarbij ik afhaakte, dan klopt dat. Staat buiten kijf dat SM van een totaal andere categorie is dan deze Editors.

Ik bedoelde meer het Synthesizergebruik op New gold dream, dat je dat meer kan waarderen.

Ik vind het gek als mensen dit niet kunnen waarderen, een concert van Editors is heel saai, alleen met die gitaar nummers. Toen die nieuwe nummers kwamen, werden de concerten pas echt interessant.

Man of Sorrows schreef:

The Boxer is zonder twijfel toch het beste nummer uit hun repertoire?

Grappig, Papillon is het minste nummer van de cd.

Dit album is een van de weinige goede albums in de periode 2000-2009.
Dus jij hebt alles uit die periode beluisterd? Er zit vast genoeg voor je tussen, maar dan moet je er wel voor openstaan.

Dit album is een van de weinige goede albums in de periode 2000-2009.
Dan heb je nog een hoop mooie muziek te ontdekken!

Jocharo-T schreef:
Dan heb je nog een hoop mooie muziek te ontdekken!

Noem eens wat ?

avatar van yKriistian

Noem eens wat ?

Als je naar het genre Alternatief kijkt is er een hoop goeie muziek, hier een aantal bands:

Arcade Fire

The Kooks
The Pigeon Detectives
The Strokes

Hier valt heus wel aardige muziek vandaan te halen in de periode van 2000-2012

A Perfect Circle, ja. Muse & Placebo ja in het begin van 2000-2009.
Het merendeel van dat lijstje kan mij niet bekoren.

avatar van pim556
Dat is slechts een lijstje van een aantal (bekende) bands die jij goed vindt, Kristian. Er wordt zo veel muziek gemaakt dat je onmogelijk kan zeggen dat er weinig goeds tussenzit: Cloud heeft waarschijnlijk geen flauw idee wat er allemaal is uitgebracht in die periode (niemand waarschijnlijk). Dit lijstje is natuurlijk helemaal niet representatief voor alle muziek uit de jaren '00.

Maar zullen we weer over het album gaan praten? Persoonlijk twijfel ik of dit album een blijvertje is. De laatste jaren begin ik Editors steeds minder te waarderen. Dit blijft wel het beste album van ze, maar ik luister het niet zo vaak meer eigenlijk. Binnenkort maar weer eens doen, met de vijf bonusnummers erbij natuurlijk

avatar van legian
ik denk eigenlijk dat dit album (of Editors in het algemeen) maar bij een kleine groep een blijvertje is.
maar dat ligt er natuurlijk ook nog maar aan als ze wel of niet bestaan uiteraard.

dat lijstje van Kristian mist nog aardig wat namen

pim556 schreef:

Het lijkt dat Two Hearted Spider wel weer een top single gaat worden, 80's in a good way.

avatar van IllumSphere
Om eerlijk te zijn vind ik In This Light and on This Evening eigenlijk een geweldig nummer.