Kid Cudi - Man on the Moon: The End of Day (2009)

Hip-Hop / Pop
Label: GOOD

1. In My Dreams (Cudder Anthem) (3:19)
  2. Soundtrack 2 My Life (3:55)
  3. Simple As... (2:31)
  4. Solo Dolo (Nightmare) (4:26)
  5. Heart of a Lion (Kid Cudi Theme Music) (4:21)
  6. My World (4:03)

met Billy Cravens

7. Day 'N' Nite (Nightmare) (3:41)
  8. Sky Might Fall (3:41)
  9. Enter Galactic (Love Connection Part I) (4:20)
  10. Alive (Nightmare) (4:06)

met Ratatat

11. Cudi Zone (4:19)
  12. Make Her Say (3:36)

met Kanye West en Common

13. Pursuit of Happiness (Nightmare) (4:55)

met MGMT en Ratatat

14. Hyyerr (3:32)

met Chip tha Ripper

15. Up Up & Away (The Wake & Bake Song) (3:47)
  16. Day 'N' Nite [Crookers Remix] *

met Wale

avatar van Game
MONKEYSUITE schreef:
Label: Motown lol wtf

En ook gedeeltelijk Kanye's G.O.O.D. label.
Maar dat staat er niet bij.

mensen niet zo janken dit is gewoon hip hop omdat ie niet rap over boom boom clap beats en hij niet rap over mensen knallen is het meteen geen hip hop ?

Relax
Ik vind dit nog steeds Urban.

avatar van barrett
Het is vooralsnog gewoon een rustige plaat, iets wat je niet zou denken als je de single day'n' nite hoort...

avatar van gherdt
Heb deze gewoon gekocht vandaag! Ik kon het niet laten. Kid Cudi heeft een ongelofelijke aantrekkingskracht, louter hits zou ik bijna willen zeggen! En net als ik even denk dat Cudi in minder momentje begint te verzanden is daar weer een geweldige hook, catchphrase of spacende beat om me weer helemaal in de genialiteit van deze plaat te laten geloven. Ik ben alleen nog wat benieuwd naar de houdbaarheidsdatum.

avatar van Dociz
even wennen, lijkt wel een nieuw genre, waar ik bij kanye west het gevoel krijg dat het een hiphopper is die soms te geforceerd probeert "echte liedjes" te maken lijkt het hier wel of het Cudi wel lukt om geloofwaardige nummers neer te zetten die toch een vleugje hiphop ademen, meer dan RNB..

Weet nog niet hoe ik dit ga waarderen in sterrenaantal..

Uitschieters vooralsnog Heart of a Lion, Soundtrack 2 my life en Alive

Eens met gherdt dat er steeds op het juiste moment verrassingen opduiken..

avatar van pascal83
Urbaan, ruraal, buiten aards, ik noem het gewoon een vrij matig album. Producties zijn hier en daar verrassend (maar niet goed), verder is het geheel maar matig tot vrij irritant. Beetje geforceerd experimenteel en non-conformistisch allemaal. Typisch een album dat door Giel Beelen de hemel in geprezen kan (gaat) worden.

Rene1979
Dit is een gewoon een Hip-Hop plaat. Valt onder het Hip Hop genre.
Urban is geen genre maar een stijl. En ik weet niet wat Baggy kleding met Hip Hop te maken heeft.? En de tijd dat Hip Hop alleen door onze donkere medemens werd geluisterd is voorbij. Tegenwoordig is Hip Hop voor iedereen. En wat betrefd deze plaat je houdt ervan of niet..

avatar van L_T_B
Hoofdletterbericht en de urban/rural discussie verwijderd.

avatar van Dociz
Al met al aardig en soms goed voor de afwisseling, maar toch niet volledig overtuigend.. 3.5*

avatar van Silky & Smooth
I know it's easy to imagine but it's easier to just do
See, if you can't do what you imagine, then what is imagination to you?
Just a waste of space in your brain, to to take the place of hate, where things all the same.

avatar van Silky & Smooth
Stoners... wel vet allemaal met strijkorkestje enzo!
(hij houdt de cd verkeerd om)

avatar van o0.
o0.
nee is de speciale uitgave daar is het plaatje andersom

avatar van Silky & Smooth
Ik weet het, maar Letterman houdt hem ondersteboven op het einde
maarja boeiend...

avatar van Silky & Smooth
Haha door jou filmpje heb ik nu dat nummer de hele tijd in mijn hoofd...

Improvision

avatar van Kill_illuminati

Haha. Die versie vind ik echt grappig!

Leuk bedacht

avatar van Silky & Smooth
Ik heb die cd vanmorgen nog eens gedraaid toen ik nog in bed lag. Ogen dicht en luisteren. Heerlijk! (tip!)

avatar van Ralph
Als je Common hoort op Make Her Say merk je eigenlijk gelijk hoe matig Kanye West en Kid Cudi zijn als rappers..

KSPR
Soundtrack 2 My Life kon ik zeer waarderen toen hij uitkwam. Dat is nu al wat minder, daarvoor is de muziek naar mijn mening toch wat te simpel.

De rest van het album kon me verder niet zoveel boeien eigenlijk.

Zeer goed album met verschillende stylen. De 2 mindere nummers (InMyDreams, Hyyer) worden gecompenseerd met toppers als upup and away, persuit of happiness, heart of a lion en nog een paar toppers.

avatar van KidChino8
Een van de beste debuutplaten die ik dit jaar heb gehoord..

toch een halfje erbij

like freddy........... krueger

Aaiiii, klinkt erg lekker
Doet me sterk denken aan Kanye's 808s & Heartbreak (die ik ook geweldig vond)
Zijn teksten zijn simpel maar erg pakkend, love his wordplay

4.5

avatar van Jorge-E
Ik denk dat ik deze ga opzetten, want ik ben high.

avatar van Game
Jorge-E schreef:
Ik denk dat ik deze ga opzetten, want ik ben high.

Ik doe met je mee

RedLightCityBoy
Dan raad ik jullie toch Quasimoto of Dam-Dunk aan wat zo space is deze plaat nou ook weer niet.