Golden Earring - Live (1977)

Label: Polydor

1. Candy's Going Bad (5:06)
  2. She Flies on Strange Wings (8:10)
  3. Mad Love's Comin' (9:53)
  4. Eight Miles High (10:01)
  5. Vanilla Queen (11:45)
  6. To the Hilt (6:55)
  7. Fightin' Windmills (8:26)
  8. Con Man (9:09)
  9. Radar Love (11:17)
  10. Just Like Vince Taylor (6:25)
  11. Fightin' Windmills [Brugge 1977] * (7:50)
  12. Eight Miles High [Brugge 1977] * (9:13)
  13. I Need Love [Brugge 1977] * (6:47)
  14. Radar Love [Single Version] * (4:46)
  15. Just Like Vince Taylor [Single Version] * (4:00)
avatar van rudiger
Prachtige live plaat van neerlands beste rock band.
lekkere lange nummers waar stuk voor stuk de spetters vanaf vliegen.
Misschien kan hier `n vergelijking op met DP`s Made In Japan .
Mad Love`s Comin`is inderdaad een klasse nummer Patrick.
hier past alleen de max op zijn plaats van 5 stars.
Zo gelijk het gemiddelde wat opgeschroefd.

Ach ja in die bezetting ze in die tijd een keer of 5 gezien. Het was de tijd dat je met suizende oren na afloop van een concert naar buiten kwam ( zie het Kooymans nog vragen: "Menzzzen staat het niet te hard ? Tis maar zón kleine verzterkertje die we gebrueeeken"
Wonder boven wonder is mijn gehoor nog altijd in orde...

Ach ja Gellings inbreng was groot, echter het album daarvoor had Kooymans nog last van perfectie neigingen door een hele nacht achter elkaar 1 solootje voor mekaar te krijgen voor het nummer: Face Dancer, van To the Hilt.
Kijk je vandaag de dag naar s'mans capriolen, dan is hij volgens mij toch echt gegroeid , qua techniek (I need love live bijvoorbeeld)

avatar van Bluebird
Hier staat volgens vriend en vijand bovendien de ultieme uitvoering van Radar Love op. Nooit meer geevenaard.

avatar van Saldek
Nou, niet helemaal mee eens. Dit IS een heftige klasseversie, beslist mee eens. Maar ik heb concerten van de Earring meegemaakt waar het nummer Radar Love rustig een twintig minuten duren kon, met een bombast en herrie, vervuld met een medogenloos basgeluid, huilend en gillend gitaarwerk: het was soms of ik me temidden van een apocalypse begaf: heel indrukwekkend (krijg alweer kippenvel bij alleen de herinnering eraan). Maar idd, 'on the record' is deze versie de creme de la creme. Maar eerlijk gezegd geldt het mijns inziens voor dit hele album. Voor mij gewoon de kroon op de Earringsound.

avatar van Bluebird
Ik ken die concerten ook en dat kon inderdaad soms uitlopen. Live optredens zijn natuurlijk nooit hetzelfde. Toch missen die uitvoeringen net de finesse en het scherpe randje dat dit album wel heeft. Door de unieke samenwerking met Gelling als *special guest* wel te verstaan. Maar ik begrijp je hoor.

snarf349 schreef:
hier luister ik nu al 30 jaar naar, tijd voor een top 10 notering.

Het wordt tijd dat jij dit album eens 5 welverdiende sterren gaat geven .

avatar van ricardo
als live album liefhebber heb ik natuurlijk veel verschillende soorten live albums in bezit,maar ik vind deze toch echt bij mijn beste 10 live albums horen die ik bezit,en ongetwijfeld het beste Golden Earring album die er is.Eigenlijk als nederlander zou ik hem ook een pers top 10 plaats moeten geven.Nog maar even goed over nadenken dus.

avatar van ricardo
Jouw voorbeeld maar gevolgd Rudiger en heb deze absolute top live plaat ook maar in mijn top 10 een plaatsje gegund nu.

rudiger schreef:
Het wordt tijd dat jij dit album eens 5 welverdiende sterren gaat geven .

Rudiger jij houd volgens mij wel van goede rock,je zou voor de aardigheid het live album Live Sh*t: Binge & Purge van Metallica eens ''moeten'' gaan beluisteren,dan hoor je ''echt rock'' van de bovenste plank,en is een van de beste live albums ooit(ook voor als je geen Metallica fan bent),en niet te vergelijken met de klinisch klinkende studio albums van hun.

avatar van ricardo
Deze vandaag nog maar eens beluisterd,maar er zijn er niet zoveel liveplaten die hieraan kunnen tippen hoor,eigenlijk zijn alle nummers top van begin tot eind en er staat geen zwak moment op vind ik.Een plaat om te koesteren dus,en het mooie is dat hij nog van Nederlandse bodem komt ook.Het absolute hoogtepunt(als je daar al van kunt spreken over een plaat met louter hoogtepunten)vind ik toch echt She Flies On Strange Wings.

avatar van rudiger
To The Hilt is ook bijzonder sterk op dit album , eigenlijk mag dit niet ontbreken in je platenkast als je Nederlander bent.

avatar van DikkeDarm
Beste Live optreden van Nederlands beste rockband ik had de LP al de cd klinkt nog beter al denken audiofielen daar anders over.Nog steeds staan hun live optredens als een huis deze krijgt de volle mep.

avatar van vin13
Na Moontan hun beste, vooral door de setlist met Vince Taylor en het prachtige She flies on strange wings. Eelco Geeling blijft een topgitarist maar ja misschien teveel ego's in de band om lang bijelkaar te blijven.

beaster1256
sublieme live cd van de beste hollandse groep aller tijden , de hollandse stones , zeer sterk en kooymans is god

bikkel
The Earing in topvorm op deze sterke liveplaat.Eelco Gelling zat er nog bij,en speelt sterke solopartijtjes.Achteraf was hij toch een beetje een vreemde eend in de bijt.Net als Robert Jan Stips weer snel exit dus.
Lekker lang uitgesponnen nummers en ze putten aardig uit Contraband(1976).Wat mij betreft 1 van de beste studioalbums van de groep.
Latere livedocumenten vallen toch een beetje in het niet.Afgezien van The Naked Truth en NakedII.Die zijn ook niet te versmaden en acoustisch.

avatar van rudiger
Als ik het Nederlands elftal zie voetballen dan schaam ik mij ervoor dat ik `n nederlander ben , maar als ik dit album weer gehoord heb dan ben ik daar weer trots op .
We spreken hier niet van zo maar `n album , nee van een super album , ik kan hier werkelijk geen slecht nummer op vinden , deze schijf vindt regelmatig de weg naar mijn cd-speler .
Vandaag helemaal gedraaid en eigenlijk moet ik me schamen dat ik deze heren nooit live gezien heb , maar gelukkig komt daar verandering in op 7 juni , dan komt Neerlands beste rock band in Wessem , `n paar km bij mij uit de buurt , en voordat deze super formatie de knuppel in het hoenderhok gooit moet ik ze gezien hebben .
Deze live plaat uit `77 behoort tot de beste live registraties ooit .
Verveelt nooit en hoort bij iedereen in het cd rek te staan .
Dikke 5 sterren , meer mag en kan niet .

avatar van rudiger
Voor degene die dit klasse live spectakel nog niet in huis hebben , hij staat op MP voor een lousie 7 euri .

Wammel
rudiger schreef:
.........voordat deze super formatie de knuppel in het hoenderhok gooit moet ik ze gezien hebben .

Ik schaam me er eigenlijk helemaal niet voor dat ik Nederlander ben als ik het Nederlands elftal met 3 - 0 Italië zie vernederen. Maar dit terzijde.

Ik denk dat je de Golden Earring juist moet zien wanneer ze de knuppel in het hoenderhok gooien. Ik denk dat ze dan op hun best zijn!

avatar van Bluebird
Inderdaad. De knuppel er bij neerleggen is toch echt iets anders dan het bijltje in het hoenderhok gooien.

Wammel schreef:

Ik schaam me er eigenlijk helemaal niet voor dat ik Nederlander als ik het Nederlands elftal met 3 - 0 Italië zie vernederen.

Ik ook niet , maar ik had het bericht getypt voordat het ek begon , en de laatste 2 jaar was het toch huilen met de pet op.

avatar van Gert P
Ooit op lp gehad maar de cd heb ik niet, zie hem ook nergen liggen.
Daar hadden trouwens ook zat nummers bij opgekund.

Gert P schreef:
Ooit op lp gehad maar de cd heb ik niet, zie hem ook nergen liggen.
Daar hadden trouwens ook zat nummers bij opgekund.

Gert , de cd is regelmatig op Marktplaats te vinden .
En ook bij de betere platenzaak , niet bij die snertwinkels zoals Van leest en free R Shop , daar worden tegenwoordig meer games en films verkocht dan muziek .

avatar van Bluebird
Precies. Gewoon bij Plato, Kroeze, Fame, enz. En de betere onlineshops. Suc6.

avatar van ricardo
Magistrale live plaat van eigen bodem nog wel, ondanks dat ik hem echt super vind, is hij toch echt uit mijn top 10 verdwenen nu, ten koste van Tool, helaas er kunnen maar 10 in een top 10, en wil dan ook echt mijn beste 10 daarvoor bewaren. deze valt daar op dit moment net buiten nu.

avatar van ricardo
Het was even weer geleden dat ik deze gedraaid heb, maar ik vind het samenspel en de geluidskwaliteit echt super, en geweldig goed. 1 van de allerbeste live albums die ik heb, en dat nog wel van een Nederlands bandje.

avatar van Lee Malone
Weet iemand of deze nog verkrijgbaar is op cd? Ik heb hem nu ondertussen meer dan 5 maand geleden besteld in de Bilbo in Gent, elke twee weken ga ik eens luisteren of hij er al is en telkens opnieuw kom ik teleurgesteld buiten.

Hopelijk blijkt hij het wachten waard te zijn...

Lee Malone schreef:

Hopelijk blijkt hij het wachten waard te zijn...

Zie em regelmatig liggen bij bijvoorbeeld Plato en Velvet, soms zelfs voor een tientje!

avatar van ricardo
Ik zag hem laatst zelfs bij Van Leest en de FRS in Groningen liggen met de 3 voor 25 euro actie.

Bol.com, 9,94 incl verzending, binnen een werkdag binnen. Wat is deze versie van "Con Man" toch gruwelijk goed zeg............

avatar van ricardo
She Flies On Strange Wings vind ik veruit het beste nummer van deze magistrale live plaat van eigen bodem.