Golden Earring - Live (1977)

Label: Polydor

1. Candy's Going Bad (5:06)
  2. She Flies on Strange Wings (8:10)
  3. Mad Love's Comin' (9:53)
  4. Eight Miles High (10:01)
  5. Vanilla Queen (11:45)
  6. To the Hilt (6:55)
  7. Fightin' Windmills (8:26)
  8. Con Man (9:09)
  9. Radar Love (11:17)
  10. Just Like Vince Taylor (6:25)
  11. Fightin' Windmills [Brugge 1977] * (7:50)
  12. Eight Miles High [Brugge 1977] * (9:13)
  13. I Need Love [Brugge 1977] * (6:47)
  14. Radar Love [Single Version] * (4:46)
  15. Just Like Vince Taylor [Single Version] * (4:00)
Het 1 na beste Earring album. 4,5 punt

avatar van Saldek
Schit-te-rend album. Wat valt er meer over te zeggen........
De explosiviteit van 'Conman' , het opbouwend beton van 'Vanilla queen', de gillende gitaren in 'Radar love', de subtiel uitgebalanceerde opbouw van 'Mad love's comin' , en het strelende oorwerk van 'Eight miles high'. Prachtig gewoon. Mijn nummer 1 Earring album.

mijn favoriete live LP ooit ...

fredpit
Een feestje...

1 van de beste live albums dit is de earring op z`n best on nederlands geweldig

avatar van Bush Beast
Mijn favoriete Earrings album. Betoverend tot op het eind. Heb ze vorige week nog live gezien en na dertig jaar klinkt Mad Love en Radar Love nog steeds geweldig. Top 10 notering voor mij.

Bush Beast schreef:
Heb ze vorige week nog live gezien
Unplugged of op volle sterkte..... .

avatar van snarf349
hier luister ik nu al 30 jaar naar, tijd voor een top 10 notering.

Pieter Paal
Dit is het beste live-album van Golden Earring.
Waar zijn deze nummers opgenomen? Op mijn hoes staat het dus niet.

avatar van snarf349
in het rainbow theatre te londen.

super live album beter dan de naked albums al zijn die ook goed 5

EVANSHEWSON
Hans Brouwer schreef:
Het 1 na beste Earring album. 4,5 punt

Juist Hans, een gewelig live-album is dit, maar wat is dan volgens jou het beste Earring album ? To The Hilt ? Contraband ? of hun unplugged platen The Naked Truth ???

Deze liveplaat verdient zeker 4.5 sterren, ook van mij hoor!

Mad Love's Coming is gewoon hun... allerbeste song ooit !

****1/2

volgens mij vind hans mountan het beste earring album

volgens mij vind hans mountan het beste earring album
Ricardo, jij mag door naar de volgende ronde .

avatar van ricardo
ok dan ga ik verder voor het broodrooster,maar alle gekheid op een stokje vind je mountan echt beter dan dan dit live album uit 1977, ik heb ze beide maar doe het live album er een stuk sneller in het knalt veel meer de boxen uit

ricardo schreef:
Ricardo, ik vind zowel "Golden Earring Live" als "Moontan" absolute topalbums. Ik ben eerlijk gezegd niet zo'n waanzinnige Earring fan maar deze albums draai ik beiden (na al die jaren) nog steeds met heel veel plezier .

avatar van Bluebird
Monumentaal live album dankzij grandioos gitaarwerk van Eelco Gelling (Ex Cuby &the Blizzards) die hier vrijwel alle grote solo's voor zijn rekening neemt. Het concert werd toen op tv uitgezonden door de Vara en wat me daar nog het meest van bijstaat is de lange rij stagelights boven het podium die van achter naar voren het publiek in zwaaiden tijdens de eindsolo van Mad Love Is Coming. George Kooymans over het album in plat Haags tegen Alfred Lagarde: Je krégt veel lawaai voor je geeltje!

Bluebird schreef:

volgens mij zwaaide de lampen ook tijdens - just like vince taylor -
zou dat concert graag weer 'ns zien.

snarf349 schreef:

volgens mij zwaaide de lampen ook tijdens - just like vince taylor -

Je hebt helemaal gelijk! DIE was het, de uitsmijter natuurlijk!

EVANSHEWSON
Ik heb dit concert helaas nooit gezien, maar geniet momenteel met volle teugen van dit album, het blijft pure klasse. Een een band met twee prima zangers; George en Barry, twee stemmen die goed matchen hoor!
Golden Earring blijft voor mij het allerbeste wat ooit uit Nederland kwam, al zijn Doe Maar, Boudewijn de Groot, de Bokma, de Goudakaas, de Bossche Bollen en de Hollandse Nieuwe (haring) ook niet te versmaden.

avatar van rudiger
Ik zie dit live album nog weleens liggen op `n rommelmarkt , maar ik prefereer toch liever de cd uitgave .
nu ben ik bij verschillende platenzaken al geweest en nergens te vinden , is deze klasse live plaat nog te krijgen op cd ? .

rudiger schreef:
Jawel Rudiger ik heb hem vorige week nog bij plato in Groningen zien liggen voor slechts 11.99 euro,en het is ook nog een 2 cd album.Ik heb deze live plaat overigens al jaren op cd in bezit,maar is telkens weer een genot om naar te luisteren.

ricardo schreef:

Alle Earring cd's zijn gewoon verkrijgbaar en desnoods te bestellen.

EVANSHEWSON schreef:

Ze zijn wel een icoon aan het worden zo langzamerhand. Ze zitten al dik 42 jaar in het vak en gaan er nog op los alsof het niks is. Overigens sla ik Het Goede Doel kwalitatief en muzikaal hoger aan dan Doe Maar maar dat terzijde. Je zal vast wel eens de hit Belgie gehoord hebben hoop ik?

avatar van rudiger
kan iemand mij vertellen hoe de geluidskwaliteit hiervan is .
ik wil het weekend benutten om deze schijfjes te bemachtigen.

rudiger schreef:
kan iemand mij vertellen hoe de geluidskwaliteit hiervan is .
ik wil het weekend benutten om deze schijfjes te bemachtigen.

Ik vermoed dat mijn exemplaar geen digitale remaster is, het wordt iig nergens vermeld. Over de geluidskwaliteit heb ik niks te klagen. Niet veel anders dus dan de originele dubbel LP. Maar goed genoeg voor het genre.

[edit]: Er is wel een geremasterde versie verkrijgbaar als import cd. Die kost rond de 13 euro. Google maar ff wat rond dan weet je waar je die het best kunt bestellen.

Bluebird schreef:
Er is wel een geremasterde versie verkrijgbaar als import cd.
De geremasterde versie klinkt subliem en je hoort Golden Earring op z'n best .

avatar van rudiger
Vandaag op de kop weten te tikken voor 12,99 bij Music Store.
en even in de auto opgezet , natuurlijk She Flies On Strange Wings .
jemig de pemig wat rockt dit als `n tiet , oftewel als de neten .
mijn beoordeling volgt binnenkort als ik alles heb beluisterd , maar ga er maar vanuit dat het `n hoge score wordt.

maar ja , je kan niet alles hebben , het gaat tenslotte om de muziek.

De dubbel LP was net zo sober. Een uitklaphoes met wat livefoto's en summiere info over de muzikale bezetting, crew, plaats van concertregistratie en de produktie. De eerste dubbel CD in zo'n dubbeldikke doos had niet eens een inlay. Je mist er dus weinig aan.

rudiger schreef:
Vandaag op de kop weten te tikken voor 12,99 bij Music Store.
en even in de auto opgezet , natuurlijk She Flies On Strange Wings .
jemig de pemig wat rockt dit als `n tiet , oftewel als de neten .
maar ja , je kan niet alles hebben , het gaat tenslotte om de muziek.
Goed gedaan Ruud,je hebt het beste golden earring album nu in huis gehaald en She Flies On Srange Wings vind ik de beste track samen met Vanilla Queen,tussen de overigens allemaal top nummers hier op dit album(er staan geen slechte of zelfs matige nummers op hier).Het boekje stelt i.d niets voor,alleen titel plus tekening,en op de binnenkant veel albums die ze hebben uitgebracht(reclame dus).Veel luisterplezier iig