The Black Keys - Blakroc (2009)

Hip-Hop / Rock
Label: V2

1. Ludacris en Ol' Dirty Bastard - Coochie * (4:12)
  2. Mos Def - On the Vista (2:40)
  3. NOE - Hard Times (2:39)
  4. Pharoahe Monch en RZA - Dollaz and Sense (3:48)
  5. Nicole Wray - Why Can't I Forget Him? (4:18)
  6. Raekwon - Stay Off the Fuckin' Flowers (2:33)
  7. Jim Jones en Mos Def - Ain't Nothing Like You (Hoochie Coo) (3:24)
  8. Billy Danze, Nicole Wray en Q-Tip - Hope You're Happy (2:12)
  9. RZA - Tellin' Me Things (2:41)
  10. Billy Danze, Jim Jones en Nicole Wray - What You Do to Me (5:16)
  11. Nicole Wray en NOE - Done Did It (3:29)
avatar van Raul
Luister het album nog steeds, vind het heerlijke muziek!
Laatste Black Keys album is ook lekker.

avatar van Elohim
heb dit album nog maar nauwelijks een hele keer beluisterd maar ik weet al bijna zeker dat ik em binnen ga halen, klinkt lekker! alleen wat jammer van bepaalde artiesten als ludacris die zich laten horen, ook jim jones had van mij thuis mogen blijven, alhoewel ik begrepen heb dat hij dit project zo ongeveer heeft gemaakt, maarja

blakroc 2 staat iig al in de planning Hier het artikel

avatar van Elohim
tsjah, uiteindelijk is dit een 3,5 geworden, sommige MCs hebben gewoon te weinig talent om dit een echt geslaagd project te maken

avatar van UmindC
Volgens Wikipedia komt er volgend jaar een Blakroc 2.

avatar van Raul
dat klinkt me als muziek in de oren!!
en dan graag meer Mos, meer RZA, meer Pharoahe, meer Q-Tip en minder Jim Jones

avatar van UmindC
Liever minder Ludacris, Jim Jones doet het niet zo heel slecht op dit album.

avatar van Murdoc023
Heerlijk albumpje en het is toch wel heel dope dat de black keys effetjes een hiphop album maken.

avatar van prodi9y9
Dit komt mij goed uit. Ik ben hip-hop een beetje uit het oog verloren, en ben een ''fan'' van The Black Keys geworden!

Deze moet ik maar eens luisteren dus!

avatar van tim-r(-_-)
prodi9y9 schreef:

Deze moet ik maar eens luisteren dus!

Hetzelfde bij mij

Heb de laatste tijd weinig aandacht aan hip-hop geschonken en meer naar blues(rock) en soul- dus ook The Black Keys- geluisterd. Maar toen ik hoorde dat het geniale duo uit Akron een hip-hopplaat gingen maken, was ik weer 'verplicht' om naar dit genre te luisteren, et voilà; artiesten als Mos Def en Nas passeren bij mij nu meer de revue dan Howlin' Wolf en dergelijke.

Nog iemand gehoord of er nu degelijk een Blakroc 2 zal uitkomen, want eind dit jaar komt er opnieuw een plaat uit van The Black Keys, waar ik natuurlijk ook naar uitkijk...

avatar van bennerd
Berichten verplaatst naar Blakroc

Alle namen zijn weg?

Harco
Wie heeft ze weer toegevoegd? Ze maken al deel uit van de artiestenpagina, dan hoeven ze niet meer bij het album te staan.

avatar van UmindC
Ze stonden altijd al op de artiestenpagina, en zo lijkt me het een stuk overzichtelijker.

Harco
Het klopt dat ze daar al stonden, vandaar dat het ook foutief is/was dat ze hier nógmaals staan aangegeven.

avatar van Elohim
Ik vind dit wel erg handig, hoewel het natuurlijk geen goede weergave is.

avatar van Kos
Kos
Nu kun je dus niet zien welke (gast) artiesten uitvoerenden zijn bij precies welke track. Dit is dus zeer onhandig en onoverzichtelijk.

avatar van Murdoc023
Ik vond het ook wel handig om te zien wie in welk nummer meedeed. Al snap ik het ook wel dat ze dat ze allen onderdeel van de band zijn, maar hiervoor zou ik wel een uitzondering maken.

avatar van UmindC
Dan kunnen we het beter als artiesten invoeren, en niet als gastartiest. Zoals op verzamelalbums ook het geval is. Want zo is het natuurlijk zeer onhandig.

Harco
Optie twee is inderdaad dat artiest Blakroc gewoon verdwijnt. Wikipedia noemt dit bijvoorbeeld ook gewoon "Blakroc" zonder een artiestennaam. Dan krijg je:

1. The Black Keys, Ludacris & Ol' Dirty Bastard - Coochie (4:12)
2. The Black Keys & Mos Def - On the Vista (2:40)
3. The Black Keys & NOE - Hard Times (2:39)

Enzovoort.

avatar van Elohim
@Harco, beste optie naar mijn mening.

avatar van Ploppesteksel
Of misschien Blakroc als een alias van The Black Keys invoeren en de rappers toch als gastartiesten zetten?

Elohim schreef:
@Harco, beste optie naar mijn mening.

Ik vind het zelf ook wel een goede oplossing. Iemand anders nog?

Ploppesteksel schreef:

Nee, om de simpele reden dat dat gewoon niet juist is.

avatar van UmindC
Inderdaad Harco, op die manier bedoelde ik het ook. Lijkt mij het meest voor de hand liggende.

avatar van Kos
Kos
Lijkt me ook het beste.

Harco schreef:
Wikipedia noemt dit bijvoorbeeld ook gewoon "Blakroc" zonder een artiestennaam.

Dit is overigens niet helemaal waar, op wikipedia wordt het wel degelijk een studio album van the Black Keys genoemd. Dit geheel terzijde hoor, want ik vind het zoals het hier nu aangegeven staat nog steeds de beste oplossing.

avatar van MJ_DA_MAN
Niet om te haten, maar dit ziet er niet (echt) uit. Blakroc - Blakroc met alsnog de rappers als gastartiesten is misschien niet MuMe-correct maar wel het duidelijkst.

avatar van InnerFreedomInt
The Black Keys are currently working on another Blakroc album with guests including Chicago-based hip hop duo The Cool Kids, as well as Wiz Khalifa, Curren$y, Jay Electronica, Jim Jones, Talib Kweli, U-God and OC[4]

Idd maar of je blij wordt van curren$y of Wiz Khalifa lijken mij niet de rock types.

MJ_DA_MAN schreef:
Aan de andere kant is dit wel MuMe correct en, hoewel niet overzichtelijk, wel duidelijk wie aan welke track meedoet.

avatar van Harderwiek
Nu The Black Keys hun album uitgebracht hebben gaan ze hopelijk na hun tour dit project afronden!

Zou mooi zijn!