luigifort schreef:
En niet gaan zeggen dat Garlands zo geweldig is omdat het het debuut is en duisterder etc, dat betekent nog niet meteen dat het automatisch een kwalificatie van topalbum verdient. Staan paar leuke en goede songs op, maar meer niet.
Chameleon Day schreef:
Eens. Wel zeer origineel wat betreft sound. En het bekende tweeluik is natuurlijk van topklasse.
Mazzel dat de stoomboot al weer op de terugweg is - de twee jutezakken lagen al klaar: voor cham_Piet en loet_piet.
Garlands kwam in '82 echt wel binnen boys - vraag maar aan een ekte ow'er - totaal anders dan dat pornografiegedoe, waar menigeen hier nog steeds een bibrozalo van krijgt.
Heb de Twins ooit nog eens in Manchester - Four Calendar Café Tour gezien in '94 (dacht ik), met een echte gitaar line-up; '90 (Utrecht) heb ik overgeslagen.
Head over Heels en Treasure scoren hier 't best - dit album heeft qua productie wel een mooi geluid, maar 't is vrij boring. Alsof er een soundtrack op staat bij de wijnproeverij in de buitenlucht. Bij Garlands zou menigeen zich verslikken.
"'t meest beluisterd" - zou in mijn geval geen aanbeveling zijn - zeker niet als je weet wat voor muziek me regelmatig wat opgedrongen in lokaties waar ik *niet* verantwoordelijk ben voor de muziekkeuze. Potverjoppie, na al die Mokumse vrijmibo's had ik daar een groot fan van Hazes (en Sophie Straat) moeten zijn - en dat kan ik mijn lief niet aandoen, op straffe van expulsie.
Lullabies to Violaine en BBC Sessions zijn de beste compilaties voor de Twins.
Kleine toevoeging nog, vanuit het besef
there is no second chance for a first impression: de eerste indruk van een (live) band of album blijft je 't langste bij. Of 't nou om Cocteau Twins (Garlands + Meervaart), Talking Heads (77 + Jaap Edenhal), Joy Division (Unknown Pleasures + Paradiso + +) gaat. Ben je later ingestapt, is het lastiger om het gevoel bij het debuut mee te krijgen.
Of het gevoel toen je op de donderdagavond (terwijl de lp pas de volgende dag in verkoop ging) als zeurende vaste klant Regatta de Blanc meekreeg.