Manic Street Preachers - This Is My Truth Tell Me Yours (1998)

Rock / Pop
Label: Epic

1. The Everlasting (6:09)
  2. If You Tolerate This Your Children Will Be Next (4:51)
  3. You Stole the Sun from My Heart (4:20)
  4. Ready for Drowning (4:32)
  5. Tsunami (3:51)
  6. My Little Empire (4:09)
  7. I'm Not Working (5:51)
  8. You're Tender and You're Tired (4:37)
  9. Born a Girl (4:12)
  10. Be Natural (5:12)
  11. Black Dog on My Shoulder (4:48)
  12. Nobody Loved You (4:44)
  13. S.Y.M.M. (5:47)
  14. Socialist Serenade * (4:12)
  15. Black Holes for the Young * (4:10)
  16. Montana / Autumn / 78 * (3:14)
  17. Buildings for Dead People * (5:31)
  18. The Everlasting (Deadly Avenger's Psalm 315) * (5:44)
  19. If You Tolerate This Your Children Will Be Next [Live] * (4:30)
  20. You Love Us [Live] * (2:51)
  21. Motorcycle Emptiness [Live] * (6:04)
  22. Kevin Carter [Live] * (3:13)
  23. The Everlasting [Live] * (5:27)
  24. A Design for Life [Live] * (4:19)
  25. Motown Junk [Live] * (4:03)
  26. Small Black Flowers That Grow in the Sky [Live] * (3:28)
avatar van LucM
Klassealbum van Manic Street Preachers waarmee ze eindelijk de verdiende grote doorbraak kennen en die nu nog door mij regelmatig gedraaid wordt. Vooral tekstueel staat dit album op een erg hoog niveau en het is ook nog prachtig gezongen.
Dit album kocht ik vanwege "If You Tolerate This", dé song van 1998, maar er staan nog andere juweeltjes zoals "You Stole the Sun from My Heart" en "Tsunami". Er staat eigenlijk geen zwak nummer op deze CD, dat ik één van de beste van eind jaren '90 vind.

avatar van Epitaph
Een echte zomer en goed humeurplaat voor mij, draait weer z'n rondjes in de speler met dit mooie weer. Gekocht in het voorjaar van '99, hij viel me toen op doordat ie werd gedraaid in de platenzaak. Begint mij ook nog niet te vervelen na al die jaren.

Dit album gekocht vanwege het meesterlijke 'If You Tolerate This", wat op een kleine afstand het beste nummer van de cd is.

De rest van de cd ligt daar wat onder, met The Everlasting (te langdradig en oninteressant) en My Little Empire (zeurderig en kaal, vooral die walgelijke cello) die daar wat onder zitten.

avatar van dj maus
Op de betere momenten (vooral begin en eind van de plaat) een goede voortzetting van voorganger Everything Must Go. Maar zeker de helft van de LP (het middenstuk) klinkt plichtmatig en vals sentimenteel.

dVTB
Een goed album, waarvan - naar mijn bescheiden mening - ook daadwerkelijk de vier beste songs op single verschenen: If You Tolerate This, The Everlasting, Tsunami en You Stole The Sun From My Heart.

Vooral The Everlasting vind ik geweldig. Jammer dat het nummer moest worden ingekort voor de radio-edit, maar ja... 6 minuten is ook wel erg lang. De clip is trouwens ook prachtig.

Ik ken niet zo veel Manics-albums, maar wat me wel opvalt, is dat ik dat de singles van dit album zo ongeveer ook de beste tracks van hun Greatest Hits-album vind.

avatar van Nicolage Rico
De laatste tijd zet ik Ready for Drowning en Tsunami vaak op, dat blijven toch weergaloze nummers. If You Tolerate This blijft me herinneren aan een prachtige zomer. Niet het beste nummer van de plaat, maar het blijft een ijzersterke song. Helaas weten the Preachers het niveau niet heel het album vol te houden, maar het is voldoende voor een petite 4*.

avatar van Bertus
Ik ben een tijdje behoorlijk dol op de MSP geweest, maar heb deze, tegen de stroom in, altijd hun minste gevonden: te gladjes, te langdradig, saai, kortom. 'If You Tolerate This' mag wat dat betreft exemplarisch zijn: hier het hoogstgewaardeerde nummer, ik vind 't een draak van een song. Kennelijk niet aan mij besteed, dit

avatar van rkdev
Prima sfeervolle plaat van de Manics. Helaas rocken ze op deze plaat wat minder, maar de nummers zijn kwalitatief hoogstaand.

avatar van bikkel2
Kwalitatief degelijke plaat . Bombastischer dan voorheen en een aantal songs zijn zonder meer ijzersterk te noemen . Ik noem dan
The Everlasting , If You Tolerate this .... , het dragende licht symfonische Be Natural , Black Dog On My Shoulder en de passende afsluiter S.Y.M.M .
Het restand van de plaat is wisselend . Niet elk nummer is raak , mede omdat de band mij af en toe iets te log uit de hoek komt .
De produktie is erg vol en bij vlagen wat druk , sommige songs ( Nobody Loves You , You Stole The Sun From My Heart bijv.) lijden dan daar in zekere mate onder .
Blijft er toch een plaat over die er zeker mag zijn .

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Ergens laat puberteit / vroeg studententijd werd mijn aandacht door de Manic Street Preachers getrokken, eerst met de hit If You Tolerate This... en later via de iets minder grote hits die de eerste vier plekken van deze plaat volmaken.

Vannacht heb ik de plaat weer eens opgezet. Waar ik aan die eerste vier nummers toch een beetje een "been there, done that"-gevoel overhoud, blijft de rest van de plaat toch behoorlijk overeind. Met name I'm Not Working tot en met Nobody Loved You vormt een prachtige, meeslepende songcyclus (waarbij ik me ook wel voor kan stellen dat fans van het oudere werk er helemaal niks mee kunnen, maar dat terzijde).

Langzaamaan heeft Everything Must Go deze plaat als favoriet ingehaald, op zijn scherpere uitschieters. Maar dit blijft voor mij toch het meest complete album van de band.

avatar van Mindshifter
If You Tolerate This (Then Your Children Will Be Next)

Dit nummer is het meest vervelende zeiklied dat ik ken. De rest ken ik niet, maar dat verschrikkelijk pisnummer weerhoud mij ervan dit album eens te proberen.

avatar van Rogyros
Een heel matig album. Het is allemaal niet slecht, maar het raakt bijna nergens. Ik vind hem niet boeiend. Niet meer dan 2,5*

Het gaat natuurlijk al mis bij de tenenkrommende titel van de plaat. Daarna gaat het van kwaad naar erger: moralistische teksten, MOR-productie en maar door en door dreutelen. Op zijn best kan dit zouteloze geneuzel als achtergrond dienen, hetgeen mij de slechts mogelijke aanbeveling schijnt.

avatar van bikkel2
Dat je het niets vindt prima , maar dit als achtergrondmuziek draaien ?

Lijkt me toch een vrij druk achtergrondmuziekje .

avatar van Ayreonfreak
Het enige album van MSP die mij kan bekoren. Toevallig vandaag "If You Tolerate...." gehoord. En ik wist dat ik het album had, maar ik had geen idee waar hij moest liggen, want ik ben hem al een tijd niet tegengekomen. Toch lag hij gewoon bij de rest. Ben hem nu even aan het draaien en er staan wel goede nummers op, dat is zeker. Maar veel hoger dan een 3,5 zal zeker het nooit worden, denk ik.

rodneyVL
The Everlasting, brrr. kippenvel, en nog steeds die wens dat ik ooit die octaafjes van JDB haal, oef!

avatar van evil23
Een rustige, sfeervolle cd van the Manics. De tracks zijn somber, zitten goed in elkaar, en de desperate zang sluit daar perfect bij aan. Weergaloos album!

avatar van Helicon
Mooi werk van de heren. Persoonlijk misschien wel hun beste werk. You stole the sun from my heart vind ik altijd wel een heerlijk nummer hoor

avatar van Mctijn
Beste album van MSP. Jammer dat dit album relatief ondergewaardeerd wordt. Is toch een van de beste albums van eind jaren 90.

avatar van battersea
Zeer sterk begin, redelijk midden en weer sterk eindigen. De heerlijk scherpe en hoge stem van de zanger snijdt weer door merg en been. Favoriet: You stole the sun from my heart.

Verbazingwekkend dat deze plaat alweer 12 jaar oud is. Of zijn tijd vooruit of gewoon een tijdloze plaat.

avatar van royals
Eén van de platen waarover een erg aparte en emotionele sfeer hangt. Bitterheid, vrolijkheid, eerlijkheid en treurnis komen allemaal samen en vormen samen een erg pakkend en meeslepend geheel. Alle elektronische bliepjes, strijkers, violen, dit is de band om zijn mooist. Gelukkig klinkt het nergens echt kitsch. Vooral de bloedeerlijke teksten vallen op (Born A Girl, I'm Not Working, You're Tender And You're Tired) en de muzikale begeleiding heeft een passende omlijsting. Prachtige intro's en melodieën. Sommige nummers hebben een beetje een jaren '80 new wave gevoel. The Everlasting, If You Tolerate This... zijn de ijzersterke singles. Black Dog... bevat een prachtig klassiek outro, Ready For Drowning een heerlijke organ melodie en Nobody Loved You is een sterke rocker. Niet hun meest gevarieerde plaat maar wel hun meest eerlijke en emotionele.

avatar van likeahurricane
Met het recent concert in mijn hoofd blijkt dit toch de beste CD van de Manics zijn.

Live in Amsterdam het geweldige openings trio
The Everlasting

If You Tolerate This

You Stole the Sun from My Heart

Gregson
Mijn inziens ook de beste plaat van Manic Street Preachers. Sfeervol, warm, mooie songs en instrumentaties. Ik weet nog goed toen hij uitkwam, en na 12'5 jaar draai ik hem nog regelmatig grijs!

@likeahurricane: Wederom stunning video's! Ook ik was erbij en ging anderhalf uur compleet uit mijn plaatje!

Gregson
Dit schreef ik overigens over het concert van Manic Street Preachers in de Melkweg.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Deze is iets sterker dan zijn voorganger Everything Must Go, alleen jammer dat de drie topnummers alle drie aan het begin komen. You Stole the Sun from My Heart is een topnummer staat ook in mijn persoonlijke top 100.
Goeie cd.

avatar van stephan2456
Vooral de eerste zes nummers van This Is My Truth... blijven erg sterk. De tweede helft van het album viel me eerst enigszins tegen, maar het blijken echte groeinummers te zijn die na een paar luisterbeurten steeds beter beginnen te klinken. Het absolute hoogtepunt van het album voor mij is het deprimerende 'My Little Empire', gevolgd door 'If You Tolerate This..' en 'The Everlasting'.

avatar van adri1982
Het blijft een prachtige CD, met alleen maar mooie nummers erop. Als je de cd voor de eerste keer beluisterd, klinkt de eerste helft inderdaad beter, maar als je hem vaker beluisterd dan wordt die steeds mooier. Een juweeltje van een CD met 4,5 ster als mijn stem, waarop 'If you tolerate this, you're children will be next' het mooiste nummer is.

inzekerezin
Ik ben zeer zeker een fan van MSP en ben vandaag eens de albums gaan beoordelen. En deze plaat is voor mij tijdloos gebleken, klasse vanaf de eerste noot, wat resulteert in een prima score. Na vijf nummers zou ik de volle mep willen uitdelen, maar ik vind de B-kant (marginaal) minder. 'If You Tolerate This' is voor mij de absolute top, maar steekt er niet met kop en schouders boven uit. Dat ligt niet aan die klassieker, maar aan de aanwezigheid van nummers als 'The Everlasting'.

avatar van Shelter
The Everlasting en You Stole The Sun From My Heart vind ik beter dan "If You Tolerate..."...
Maar alle 3 goede nummers hoor, kwestie van voorkeur.

avatar van Ronald5150
”This is My Truth Tell Me Yours” begint sterk, waarbij met name ”If You Tolerate This Your Children Will Be Next” een prachtliedje is. Maar ook de opener en ”You Stole the Sun from My Heart” zijn fijne songs. Maar daarna zakt het niveau toch behoorlijk in. De liedjes worden te langzaam, te langdradig, zelfs saai en eentonig en kabbelen te veel voort. Een liedje als ”I’m Not Working” vind ik echt niet boeiend en zelfs slaapverwekkend. Voordat ik echt weg dreig te dommelen gaat het tempo tegen het einde van het album gelukkig weer wat omhoog en ben ik weer enigszins bij de les. Ondanks het sterke begin kunnen de Manic Street Preachers dit niet een geheel album vasthouden en vind ik ”This Is My Truth Tell Me Yours” niet meer dan een degelijk album.