Roxy Music - Viva! Roxy Music (1976)

Alternatieve titel: The Live Roxy Music Album

Label: Island

1. Out of the Blue (4:44)
  2. Pyjamarama (3:36)
  3. The Bogus Man (7:05)
  4. Chance Meeting (2:59)
  5. Both Ends Burning (4:46)
  6. If There Is Something (10:37)
  7. In Every Dream Home a Heartache (8:24)
  8. Do the Strand (3:59)
goh viva op cd heb ik denk ik al 12 jaar in huis ... dacht zelf in de mid price klasse gekocht ...
ga er maar eens 5 sterren van maken ...
heb overigens ook live in denver en die vind ik matig ....

Wammel
Hebbes Klinkt inderdaad prima. Eigenlijk nog beter dan ik me kon herinneren. Maar geeft dan ook een HDCD indicatie op mijn cd-speler.

stuart
Hmmm...ik vind de hoes alleen al uitnodigend en bovendien heb ik op de één of andere manier tóch iets met Roxy Music...ik zal het eens beluisteren.(ken wel de studio-albums)... wacht...mi'n schoonzus heeft 'm ...ik haal 'm direct op!

avatar van Janhero
Blijft een geweldig album Ik heb ze nog live gezien. 4,5*

avatar van vondeling
Klasse plaat. Do the strand en change meeting zijn toppers.

Dwangbuis
Is me net aangeraden door m'n vriendin, deze hier, zij heeft de lp thuis. "'t Is zo wat alternatief, dat gade gij goed vinden" zei ze. Let's check it out then, ik ben een onbeschreven blad als het over Roxy Music gaat.

Dwangbuis
'k Weet niet, ik mis iets. Wat dat 'iets' exact is, kan ik niet zeggen - ik vermoed dat mijn muzieksmaak hier niet aan geraakt, want ik blijf met een onbestemd gevoel achter na het beluisteren. Tja, wat is dit nu? Een goede liveplaat, ongetwijfeld, maar een gemiddelde hoger dan 4 sterren na 100 stemmen? Ik hoor het niet, help mij!

avatar van GothicBowie
prachtig album vooral de lange versies van ''if there is something'' (viool van Jobson bvb) en hoe zalig is ''In Every Dream Home a Heartache '' niet met die geweldige finale

Schitterend live-album dat ik jaren geleden op lp had. Onlangs eindelijk de cd gevonden. Een juweeltje

Heerlijke plaat, ben ook wel een echte live liefhebber. Vind persoonlijk Live at the Apollo eigenlijk nog beter..

avatar van Arrie
Ik zal eerlijk bekennen, In Every Dream Home a Heartache deed het nooit helemaal voor me. Soms vond ik het erg tof, maar meestal vond ik het toch echt een wat minder nummer op For Your Pleasure. Raar maar waar. Maar wat is dat nummer ge-wel-dig uitgevoerd op dit album. Echt het hoogtepunt, prachtig! Deze live-versie blaast de studioversie echt helemaal weg.

avatar van uffing
Helemaal zoals ik er ook over denk, Arrie. Voeg daarbij een briljante uitvoering van If There Is Something (kippenvel!) en de afsluiter Do the Strand en we hebben een briljant slot van een heerlijk live album.

avatar van LeRoi
Denk toch 1 van de geweldigste Live-platen ooit verschenen. Euforisch publiek, tot in de haarvaten gedreven muzikanten, geweldige sound en gewoon, bij alles wat je bij het afdraaien van deze CD de oren in gaat, je hoort hier een milestone-band in de pophistorie...let wel, we praten over 1976!!! MUST-HAVE voor elk rechtgeaarde muziekliefhebber!

avatar van Tupelo
Geweldig live album met een magische sfeer. Alle nummers zijn sterker dan op de studioalbums, en Bryan Ferry legt veel expressie in zijn zang. Meerdere nummers bezorgen me kippenvel - ook na meer dan 30 jaar nog.

avatar van lennon
Helaas blijkt uit dit album ook weer dat de oude RM en ik geen goede combinatie zijn. Hoe gek ik ben van de stem van Ferry in de latere periode (eind jaren 70) tot aan nu, zo kan ik er bijna niet met plezier naar luisteren bij het eerdere werk van RM.

Op dit album vind ik het muzikaal allemaal wel erg goed, maar het is echt niet aan mijn besteed als totaal plaatje.

18-11 ga ik dan maar genieten van de Bryan Ferry die ik wel graag hoor!

avatar van devel-hunt
lennon schreef:

18-11 ga ik dan maar genieten van de Bryan Ferry die ik wel graag hoor!

Ik weet bijna zeker dat er op de setlist veel nummers staan uit de periode 72-78.
Wat voor mij dan weer zijn beste periode is.

avatar van lennon
devel-hunt schreef:

Wat voor mij dan weer zijn beste periode is.

Ik vind niet alles erg om te horen uit die periode,.maar de sound van de band staat me denk ik gewoon niet zo aan. Een ding is zeker, die sound zal t niet zijn dinsdag; )

avatar van Johnny Marr
Puik livealbum. Alleen jammer van de achtergrondzangeressen die 'Both Ends Burning' een beetje verpesten door zo overdreven het refrein te gaan meejanken... vind ik niet zo mooi. Maar voor de rest ook een prima versie hoor.

Hoogtepunt van het album is het duo 'If There Is Something' en 'In Every Dream Home A Heartache'.

Super Live album zoals Roxy Music hoort te zijn. Top!!

avatar van Droombolus
Johnny Marr schreef:

Laten daar nou psies mijn fave sterretjes op staan .......

avatar van eddyschilt
Beste live plaat daarna ging het bergafwaarts met roxy music .

Zag hen laatst weer in een docu op de "Belg" waarin RM ( en dan met Phil Manzanera en Bryan Ferry ) als meest onderschatte maar ook de meest trendsettende Engelse band uit de jaren 70. O verdomd ja, schoot mij direct binnen, ooit heb ik hun elpee Viva nog eens gekocht. In eerste instantie om de hoes, het was dan ook de eerste elpee die van mij een extra beschermende buitenhoes kreeg.

Na 35 jaar dit album niet meer gedraaid te hebben heb ik hem helemaal weer herontdekt. Wat was en is die geweldig, met name (is hier al vaker geschreven) If there is something & In every dream home a heartache.

avatar van bikkel2
Waren ze echt zo onderschat ?
Ik meen dat hun debuut eigenlijk vrij goed werd ontvangen en met de opvolger For Your Pleasure het hek aardig van de dam was.
Roxy maakte de nodige pakkende eigenzinnige singles en maakte zeker 5 overtuigende albums op rij.
Alles kwam samen op het goede moment voor de groep- Arty, glam en een unieke eigen sound.
Een goed stel musici met een uitstraling waar menig act jaloers op was volgens mij.
Roxy Music, Bowie, T- Rex, wellicht Queen uit die periode - die hadden net even wat extra's.

avatar van devel-hunt
xepcohron schreef:

In de geschiedenisboeken is duidelijk terug te lezen dat RM, zeker in Engeland, behoorlijk populair was, en zeer trendy en vernieuwend, vergelijkbaar met Bowie. Maar het belang van RM is de laatste jaren wel helemaal uit beeld verdwenen. Waar het belang van Bowie altijd is erkent, zie je dat met RM niet. In dat opzicht worden ze vandaag de dag wel onderschat, terwijl ze de grootste, of 1 van de grootste, Britse trentsettters van de jaren 70 waren.

Toch wel een beetje overschat en met name de geluidskwaliteit op de nummers uit 1973 en 1974 is niet om over naar huis te schrijven. Op de elpee in ieder geval, de cd heb ik nooit gehoord.

avatar van Hans Brouwer
Stijn_Slayer schreef:
Op de elpee in ieder geval, de cd heb ik nooit gehoord.
Dat moet je dan toch maar eens gaan doen.

avatar van teus
Stijn_Slayer schreef:

Heb paar jaar geleden alle Roxyalbums heraangeschaft,de remasters dus,
En natuurlijk ook dit uitstekende Livealbum,en de geluidskwaliteit is vanzelfsprekend verbeterd en helemaal prima,voor de prijs hoef je het vandaag de dag niet te laten,(gemiddeld 10 € of minder)
Hierop hoor je nog de Avant-Garde Roxy geolieed en in livetopvorm ,mijn favo,s hierop ...eigg alles
2 Aangevinkt...van de korte songs Out Of The Blue
En de langste track ... If There Is Something

avatar van liefkleinhertje
Als de Sirens er net zo uitzien als ze klinken op Both Ends Burning dan heb ik ernstig behoefte aan #Metoo problemen ook vind ik Out Of The Blue erg goed maar de rest is zeker ook niet te versmaden
De live versies van deze nummers zijn allen beter dan in de studio dus dit zou wel eens voor mij hun beste werk kunnen zijn

Gewoon een top(!) live album!!

avatar van 4addcd
Niet naar Bryan Ferry geweest, maar door zijn komst wel weer eens Roxy opgezet. 1 Van mijn favoriete bands ooit. Dit behoort tot de beste live albums ooit. Wat had ik dit graag gezien en gehoord destijds. Het is zóveel krachtiger dan de toch al geweldige studio versies. Op de een of andere manier past het woord ‘geil’ bij deze live uitvoeringen. Ferry is de baas en dat spat ervan af. Heerlijk hoe de achtergrondzangeressen bijna sletterig op Both ends Burning meebléren. Waarom geen 5 sterren? De mix (vooral de intro’s en overgangen tussen nummers) zijn best onnatuurlijk en da’s toch jammer.
Tot op de dag van vandaag hoop ik dat de rest van de opnamen het daglicht zullen zien en er een ultieme XL uitvoering komt. Het zou een droom zijn die uitkomt....