Beach House - Teen Dream (2010)

Label: Sub Pop

1. Zebra (4:52)
  2. Silver Soul (4:54)
  3. Norway (4:06)
  4. Walk in the Park (5:26)
  5. Used to Be (4:02)
  6. Lover of Mine (5:07)
  7. Better Times (4:26)
  8. 10 Mile Stereo (5:07)
  9. Real Love (5:23)
  10. Take Care (5:49)
bommel schreef:
Ik heb een dubbel gevoel bij deze CD. Voor mij valt het kwartje net niet - jammer

Exact dezelfde mening, halfje omlaag..

avatar van Leonard91
Zebra is wat mij betreft nu al kandidaat voor nummer van het jaar.

Deze plaat begint bij de derde poging eindelijk een beetje te bevallen. Zebra en ook A Walk in the Park zijn toch zeer genietbare nummers. De zang vond ik eerst maar vreemd, maar nu eigenlijk wel lekker melancholisch. De meeste nummers hebben toch wel zo'n moment dat ze even een gevoelige snaar bij mij raken. Ik blijf trouw luisteren, mede ook omdat er verder in de eerste maanden van dit jaar bar weinig uitkomt wat me interessant lijkt.

avatar van VanDeGriend
Het verrassende voor mij is wel dat de zanger een zangeres blijkt te zijn? Dacht dat ik naar die knakker van Band of Horses zat te luisteren Verder valt het me nog niet tegen. Normaal is dit soort muziek niet echt aan mij besteed maar dit draai ik nog wel een paar keertjes itt Mumford and Sons dat kennelijk in dezelfde hoek zit maar een stuk slaapverwekkender is.

avatar van WJW
WJW
Ik vind de vergelijking van Mumford & sons en Beach house heel creatief Maar ik kan er niets in terugvinden...

avatar van VanDeGriend
Ik ook niet hoor. Eerder met de wel behoorlijke Band of Horses en My Morning Jacket.

avatar van Freggel
10 Mile Stereo vanaf 1:35 ongeveer. Prachtig! Top CD!

avatar van sander.
Norway

Die 'hah hah hah'-tjes, dat ronddolende orgeltje, heerlijk gevoelig nummer. Verder merk je, naarmate dit album vordert, toch dat de bezetting te karig is. Op een gegeven moment begint het te vervelen: telkens zo'n synth en een tokkel op de gitaar... Maar zeker de eerste drie nummers zijn toch van grote schoonheid!

avatar van gherdt
Beetje vergeten te stemmen op deze. Vond het eerste eenvormige, oubollige, saaie meuk maar ge ziet, het kan verkeren. Allemaal geweldige nummers die perfect bij elkaar passen en op elkaar aansluiten. Tel daarbij op die prachtige stem en allerhande subtiliteiten en we hebben een prachtplaat.

avatar van Leonard91
VanDeGriend schreef:
Het verrassende voor mij is wel dat de zanger een zangeres blijkt te zijn? Dacht dat ik naar die knakker van Band of Horses zat te luisteren Verder valt het me nog niet tegen. Normaal is dit soort muziek niet echt aan mij besteed maar dit draai ik nog wel een paar keertjes itt Mumford and Sons dat kennelijk in dezelfe hoek zit maar een stuk slaapverwekkender is.

Ik was er inderdaad van overtuigt dat ik met een zanger te maken had. Zelfs nu vind ik het eigenlijk vaak nog als een man klinken.

JdW
VanDeGriend schreef:

Vergelijking met Mumford and Sons gaat écht volledig mank. De bands zitten zelfs niet in dezelfde hoek qua stijl. Zover ik weet is Beacht House géén folk.

avatar van WJW
WJW
Wat ik mij dan afvraag, hoeveel mensen hebben deze cd werkelijk legaal aangeschaft?

Ik gisteren pas.

avatar van Arrie
Ik koop vaker wat oudere cd's in plaats van nieuwe cd's, vanwege de prijs. Ik heb nog genoeg oudere cd's die ik ook graag wil hebben, en goedkoper zijn. Deze koop ik wel als ie ook goedkoper is.

Ik heb deze al voor de release besteld en toch al een paar maandjes op twee mooie plakken vinyl in huis liggen.

avatar van SilverGun
Paar weken geleden gekocht, ook om de DVD met clips te zien (die nogal tegenvielen).

avatar van nognooit
Die clips vielen mij ook erg tegen, hoewel ik ze nog niet allemaal bekeken heb.

avatar van djarend
WJW schreef:

Ik gisteren pas.

Hij verkoopt bij mij best goed, alleen de laatste 2 weken ineens opvallend meer, een typisch verschijnsel, eerste dag dat we hem binnen hadden ook veel verkocht, daarna nog amper en nu ineens weer, hoorde zelfs gisteren muziek van deze plaat als achtergrond muziekje bij een tv programma, vraag me niet meer welk....
Maar zéér intrigerende goede plaat hoor, blijft mooi.

Beach House – Teen Dream
10 maart 2010

★★★☆☆

Dromerige indie, met elders uitstekende recensies, maar bij mij wil het kwartje niet vallen, vooral niet met een draak als Norway en nog andere bijzonder zeurderige tracks. Zangeres is goed geschikt voor country. Maar nee, niet mijn ding, en dan die drakerige videoversie op dvd: nog erger. Of zou dat aan mijn generatie liggen?

(Luister naar "Beach House – Teen Dream")

avatar van midnight boom
Het verbaast me dat deze muziek mij zo goed bevalt, in eerste instantie vond ik hem saai en vervelend, maar naar nadere beluistering druiven de nodige pareltjes naar boven, en luisterd deze plaat erg goed (zelf betoverend weg).
Luister hem en je weet exact wat er wordt bedoeld met dream-pop!

Heelijke cd

avatar van Booyo
Ook ik had in het begin mijn twijfels bij deze plaat, en ook bij mij zijn deze twijfels volledig verdwenen. Het is gewoon een heerlijke plaat! Begint ijzersterk met Zebra, Silver Soul en Norway, vervolgens wordt het allemaal ietsjes minder maar toch van een constant hoog niveau. Lekkere rustige, beetje zweverige muziek, ben benieuwd of de waardering hoger wordt naarmate het weer mooier en mooier wordt

Lees hierboven dat het om een zangeres gaat, dacht ook echt dat het een vent was!

Album blijft groeien. De laatste twee nummers zakt het wat in. De rest is toch allemaal heerlijke popmuziek. Ik zet hem voorlopig op 3,5

avatar van hadiederk
Stem van de zangeres doet me denken aan het jaren zeventig bandje PH. D. Maar dat is dan wel weer een kerel, nou ja, kereltje

avatar van jovad
Een ontdekking. Ik hoor vooral een beetje Beach Boys in de verte maar vooral Mercury Rev in de stem van de zanger. De gelijkenis is echt wel opvallend. Aanrader

avatar van de_nis_
jovad schreef:
in de stem van de zanger

zangeres

Kadafi
Ik hoor ook echt een zanger, apart dat het een zangeres is. Niet dat het uitmaakt verder. Ik ben niet zo ondersteboven van de stem, maar past opzich prima bij de muziek. Deze muziek is erg dromerig, en deze dromerige sound blijf je het hele album horen. Vaak houd ik daar wel van. Dit album ben ik eens rustig voor gaan zitten, maar het heeft me helaas geen moment gegrepen. Het ontbreekt hier aan goede nummers en variatie. Niet slecht en niet denderend, dit ontspannende album.

Real Love vind ik het mooiste nummer.

avatar van Nieekk
Norway, wat een parel. Het heeft een tijdje geduurd, maar ik ben echt even hooked met dit album.

Ik snap dus echt niet dat men hier een mannenstem in hoort. Misschien in het nummer Zebra een klein beetje, maar als je bijvoorbeeld Norway luistert is het toch overduidelijk een vrouw?

avatar van Booyo
Dit album begint de laatste tijd verslavend te werken.. Vooral het begin met Zebra, Silver Soul en Norway is echt niet normaal lekker..

Ik verhoog mijn stem naar 4,5.

avatar van Monnakkies
geweldige plaat.
lekker chill en rustgevend.
wordt zelfs beter naarmate je hem vaker luistert

avatar van otherfool
Leonard91 schreef:

Ik zat mijn gezelschap bij hun optreden al aan te stoten: ze hebben een gastzangeres meegenomen! Volgens mij viel het kwartje pas na een half dozijn nummers...