Beach House - Teen Dream (2010)

Label: Sub Pop

1. Zebra (4:52)
  2. Silver Soul (4:54)
  3. Norway (4:06)
  4. Walk in the Park (5:26)
  5. Used to Be (4:02)

avatar van Osiris Apis
Prachtig. Dat jochie @ 1:56

KampF schreef:
YouTube - ZEBRA

Wow, geweldig dit! Dankje voor de link Kampf!

avatar van sander.
Verhoging van 3,5 naar 4*, na een tijdje en meerdere luisterbeurten begint t te groeien - heerlijke liedjes.

avatar van grovonion
jup, bij mij hetzelfde. Alleen is 4,5* voorlopig nog te hoog gegrepen.

avatar van Bart
KampF schreef:
YouTube - ZEBRA

Kippenvel.

avatar van De-noir
Schitterend filmpje

avatar van VictorJan
Inderdaad! Ik ben echt verzot op dat koortje! Zie ook zeker hun versie van Viva La Vida, Strawberry Fields en Lisztomania als je dat nog niet gedaan hebt

avatar van Cor
Cor
Tja, ik ben er nog niet helemaal uit, ondanks een luisterbeurt of 7. Ik vind dit wel mooi, maar niet spannend. En ik vind het soms ook wat te éénvormig, dan worden al die liedjes wat uitwisselbaar en niet onderscheidend genoeg. En tot slot duren de songs vaak net 1 minuutje te lang, waardoor het wat gaat dreinen. Maar, zoals gezegd, er is wel schoonheid aanwezig. Daarom een nette 3,5*** en wie weet ga ik 'm in de toekomst nog wat beter (leren) waarderen.

Zebra is toch wel een klassieker in wording hoor. Qua tekst en melodie ontzettend apart maar toch enorm catchy.

avatar van De Daniël
Ik kan die kinderen eigenlijk niet meer zien. Beetje te overdreven vrolijk en inlevend allemaal (of misschien wel gewoon te Amerikaans).

Maar afgezien van dat, ga ik dit eens checken.

avatar van paperboats
paperboats schreef:
Na de eerste paar luisterbeurten ben ik nog niet zo onder de indruk van Teen Dream als van hun eerste twee albums. Het is me iets te vrolijk allemaal. Wellicht moet ik hem wat meer tijd geven, die eerste twee albums boeiden me ook niet direct.

Ok, ik ben echt helemaal om. Wat een geweldig album. Het enige mindere nummer vind ik Norway.

avatar van sander.
paperboats schreef:
Het enige mindere nummer vind ik Norway.

Dat begrijp ik even niet? Norway is zo relax, rustig, en toch opwindend tegelijk!

avatar van SilverGun
Moet zeggen dat ik het refrein van Norway het minst interessante onderdeel van het nummer vind.

avatar van paperboats
sander. schreef:

Ik vind het zeker geen slecht nummer, maar het doet me in vergelijking tot de rest van het album gewoon weinig. De andere nummers heb ik allemaal wel eens op repeat gedraaid, Norway niet.

Nihilisme
Norway is zeker niet mijn favoriet van het album, maar gewoon wel een puike single. Hoorde 'm zelfs laatst bij de H&M, mijn dag was goed.

avatar van Arrie
Norway is zeker wel mijn favoriet van het album, geweldig nummer! Ontzettend fijne drums in dat nummer, en dan die gelukzalige "ha-ha-ha's", prachtig!

Nihilisme
Het is sowieso het meest catchy nummer dat Beach House ooit schreef, daar kan niemand omheen.

Hoe kunnen mensen Teen Dream trouwens vrolijk vinden? Ik vind het stuk voor stuk door en door weemoedige liedjes. Doorspekt van melancholie, treurigheid ten top. Zo'n tekst als Better Times, daar word je toch spontaan naar van?

avatar van likeahurricane
Wat blijft dit een mooie CD. Alle nummers zijn erg goed.

Sinds begin van het jaar blijf ik deze cd draaien zonder dat het gaat vervelen.

Live wordt het dromerige geluid ook redelijk gehaald, maar op CD is het toch fijner, luister maar eens naar de nummers tijdens het concert in Amsterdam Beach House in Paradiso.

De Klever
Ik vind juist dat het optreden van gisteren de CD weer beter maakt. Kan haar stem beter waarderen nu op de één of andere manier.

JdW
En was het optreden beter dan in februari in de kleine zaal? Ik ben toen na twee nummers weggelopen. Wat een dramatische exercitie was dat. Hoop van harte dat het nu beter was. Ik had niet de energie om er heen te gaan. De dag ervoor Antlers gezien, kleine zaal Paradiso (was overigens ook een beetje een tegenvaller).

De Klever
Ik ben toen niet geweest, dus dat kan ik je niet vertellen. Het optreden krijgt nu in ieder geval veel positieve recensies. Ik heb ook erg genoten woensdagavond, maar tja, dat is ook allemaal subjectief he.

Baal wel dat ik Isbells, het voorprogramma niet gezien heb woensdag, want vanavond in Eindhoven, waren ze echt fantastisch. Gelukkig toch nog kunnen zien dus .

avatar van Raggie
Bart schreef:

Kippenvel.

Thanks voor de tip, inderdaad stijfkippenvel overal

avatar van -SprayIt-
Ook even checken als je dit wat vindt: Edward Sharpe & the Magnatic Zeros!

avatar van gherdt
Mijn ultieme groeiplaat van 2010. Heeft zich qua beoordeling nu wel ongeveer verdubbeld dacht ik zo. Tien tijdloze prachtnummers, ieder met eigen onvergetelijke hook, refrein en afgewogen, consistente begeleiding. Hoogtepunten noemen is zinloos maar op dit moment zijn Zebra en 10 Mile Stereo lichtelijk favoriet.

jonas-dewaele
wentelen in melancholie. deze plaat breekt mijn hart of nee misschien is hij wel wel helend. of misschien laat hij mij wel dromen van 'Better Times', en van een 'Walk in the park' met iemand van wie ik dacht dat ze een 'Lover of Mine' was. Maar 'Real Love' is nog niet voor meteen en mijn vrienden en vriendinnen zeggen dat het er ooit wel van zal komen dat ik die echte liefde tegenkom. Liefdesverdriet dus...De muren oplopen...in niets meer zin hebben....je ellendig voelen... 2 dingen als remedie daartegen: je vrienden en muziek. Muziek zoals deze plaat die je even laat wegdromen in een andere,(mooiere) wereld. En ondertussen blijf ik hopen...

Plaat staat nu na 3 maand nog eens op. Klassieker! In dit zomerse weer doet ie het geweldig..Ultieme droomplaat, ultieme liefdesplaat. Lover Of Mine is bijna om te huilen zo mooi.

avatar van jfredrik1974
Hoe vaker ik er naar luister, hoe beter hij wordt! Ook het concert in Paradiso hielp hierbij. Krijg bij sommige nummers nog steeds kippenvel, zo mooi. Staat al zo'n 3 maanden op nummer 1 in mijn rotatielijst.

avatar van blur8
Alleen door het wat mij betreft tegenvallende [Real Love] sta ik niet op 5*****.
Is dat steekhoudend genoeg (9 uit10) of moet ik niet zeuren?

avatar van Nanne-1995
Echt een heerlijk nummer is Walk in the Park, ik denk dat ik dit album binnekort maar even goed moet beluisteren.