Four Tet - There Is Love in You (2010)

Electronic

5. Sing (6:48)
  6. This Unfolds (7:55)
  7. Reversing (2:40)
  8. Plastic People (6:33)
  9. She Just Likes to Fight (4:34)
avatar van levenvergeten
Het beste album van dit jaar werd in januari uitgebracht, kans is dat hetzelfde volgend jaar weer gebeurd. Love Cry is veelbelovend.

tuktak
jah het b-kantje van love cry is trouwens ook tof, our bells.
en dan nog die samenwerking met burial, geeft allemaal hoop op vernieuwende dingen van de beste man. maar hij heeft er ook goed de tijd voor genomen om met iets tofs op de proppen te komen natuurlijk.

Vind je? Ik vind Our Bells echt geneuzel in de marge, eigenlijk. Kun je net zo goed een willekeurige meditatiecd opzetten met Tibetaanse bellen...

Love Cry is dan wel weer erg goed en sowieso ook Four Tet's laatste albumreleases (Everything Ecstatic en die met Steve Reid) wel.

avatar van Goodfella
Heel heel hoog op m'n hoge hoge verwachtingen-lijstje.

Net terug uit de Helling en daar was 'ie fantastisch (als dj).

Verder eens met Herman: Love Cry is een grandioze track (voicesample van het jaar), die b-kant klinkt als zo'n flauw probeerseltje dat het bijna irritant is.

tuktak
ik zou eens een koptelefoon opzetten, dat scheelt namelijk nogal bij dat nummer vind ik. al kan ik er sowieso wel inkomen als mensen het niks vinden...

Ik heb het zowel op de koptelefoon als in de huiskamer gedraaid en het deed me in beide gevallen niet zoveel.

Wel tof, Four Tet als DJ. Helemaal gemist tot nu toe.

avatar van luc011190
Ik heb gisteren Four Tet en Dan Snaith (Caribou) geïnterviewd en dat heeft me nog veel benieuwder naar hun nieuwe werk gemaakt. Wat een muzikanten
Zal het hier wel posten als het online staat.

Plastic People (vernoemt naar Londense club) kan je ook al luisteren op internet.

tuktak
vette track! was kerst en oud&nieuw alvast maar voorbij...

avatar van luc011190

Wow, deze! Beter dan Love Cry en Plastic People vind ik, die vocal is zooooooooooo vet.

Deze plaat gaat echt voor de 5* straks

tuktak
die plaat is ook waanzinnig idd

tuktak
hier een mixje gevonden die hij heeft weggegeven tijdens zijn laatste shows in december. staat allemaal spul op van dit nieuwe album dus zeker de moeite waard!

Four Tet / Much Love To The Plastic People [2009] - ●●● - nodata.tv

avatar van hawkins
Ik vrees toch dat deze release mij tegen gaat vallen. Leuke single, maar waar de vorige drie albums van Four Tet me nu nog altijd volledig kunnen boeien, is dat niet het geval bij Love Cry of de andere tracks. Vind het allemaal te dansbaar, te vlak en te weinig Four Tet.

avatar van Arrie
Wow, Love Cry is echt ge-wel-dig!

avatar van Goodfella
En de BBC-radio schenkt ons.... Angel Echoes! O o o wat een vocalen weer. Pure liefde.

avatar van luc011190
Jaaaaaaaaaahaaaaa, die is zo mooi. Ik reserveer alvast plek 6 in mijn top10 voor deze cd
Sing is inmiddels ook te luisteren in een radioshow van Rob da Bank.

avatar van Lennart_M
Hij weet wel de spanning goed op te bouwen door steeds een nummertje te lekken. Ik heb er in ieder geval zin in.

avatar van luc011190
Sing was trouwens al gelekt, is dat youtubefilmpje uit mijn een na laatste post.

avatar van Goodfella
Bijna alle tracks online: klik! Alleen nr 3 of 4 ontbreekt nog, als ik me niet vergis, en oa Sing is ingekort.

Maar wow, als dit geen maximale score gaat halen weet ik 't niet meer. Wat een opbouw, wat een melodieën, wat een percussie, wat een gelaagdheid, wat een wonderschoon zangerige fluisterstemmetjes als rode draad.... en wat fantastisch dat Hebden het dj'en heeft ontdekt, waardoor bijv. de tempoversnelling in This Unfolds straks voor prachtig ingetogen dansvloerorgasmes gaat zorgen.

tuktak
aanstaande vrijdag is de release trouwens in nederland, dus ik hoop hem zaterdag in de bus te hebben.
gaaf ook hoe die vocalen in de nummers eigenlijk gewoon als instrument dienen. en dat ie alles gewoon zonder problemen online zet. je weet toch dat het na de release wel online komt, dus dan kan je het beter van tevoren zelf doen en er publiciteit mee genereren. moderne muziekmarketing.

Interview @ Pitchfork

En 't album nu ook op de Luisterpaal. De Soundcloud-versie tenminste (bij Rob da Bank was Sing iig langer).

avatar van luc011190
Dat is juist de MV-version, onnodig lang opgerekt vond ik (een wat een irritante gast is die da Bank!). Die op de Luisterpaal is de normale, prachtige

avatar van Arrie
MV-version?

Maida Vale, denk ik. De BBC-studio waar vroeger ook de Peel Sessions werden opgenomen.

Zit nu trouwens te luisteren en de eerste track - aiaiaiai wat een pracht.

Wel jammer dat het zo dof klinkt op de Luisterpaal, gaat toch een hoop dynamiek verloren zo. Nog even geduld en hij ligt in de winkel gelukkig.

avatar van hawkins
hawkins schreef:

Moet mezelf toch even corrigeren. Dansbaar is het zeker, maar in werkelijk íedere noot is te horen dat we hier met Kieran Hebden te maken hebben.
Ik kan niet wachten op mijn plakjes vinyl. Is er al iets bekend over het artwork van de vinylversie of worden we verrast volgende week?

avatar van J.M.
Kijk ik sinds lange tijd is bij algemene updates zie ik dat Four Tet met een nieuw album komt . Can't wait to listen!!

spherepeer
New Album Streaming | Four Tet - fourtet.net

stream van het volledige album

avatar van Gyzzz
Hmmmmm, op de een of andere manier doet This Unfolds (in positieve zin) erg aan de oudere platen van Kraftwerk denken

Tanzmusik, Morgenspaziergang, en ook de overgangsstukjes tegen het einde van Autobahn. Ik vind het een erg mooie ontwikkeling van dat geluid.

elrayo
Gezien de vele positieve reacties heb ik me ook maar aan dit album ''gewaagd''.

Het album maakt een fantastische start met het nummer Angel Echoes (de vocalen in dit nummer zijn inderdaad prachtig!). Leuk, fris nummer. Helaas vind ik de nummers hierna (Love Cry t/m Sing) wat minder. Verre van slecht natuurlijk, maar minder spectaculair dan het eerste nummer.

Maar dan... vanaf This Unfolds pakt het album de draad weer op en volgen er vier prachtige nummers. Inderdaad, heerlijke percussie, mooie melodieën en Sigur Rós doet stiekem mee op de achtergrond.

Ik zat te denken aan 3/3,5 sterren, maar dankzij de laatste vier nummers maak ik er 4 dik verdiende sterren van.

Eerste luisterbeurt bevalt me wel
Begin maar eens met 3,5*, vooral de opener is ijzersterk zeg!