Four Tet - There Is Love in You (2010)

Electronic

5. Sing (6:48)
  6. This Unfolds (7:55)
  7. Reversing (2:40)
  8. Plastic People (6:33)
  9. She Just Likes to Fight (4:34)
Manuel schreef:
Die Folk-achtige Hidden Track is ook wel nice!

... is dit serieus?

khonnor
Joristus schreef:
Die hoes is zo mooi, alleen die verpakking die slaat natuurlijk helemaal nergens op. Een dubbel geklapt kartonnetje, goh! Daar ga je toch niet de gevraagde €18 aan uitgeven? Hij ligt bij de Media Markt hier in Alkmaar voor 11 euro in de schappen, misschien haal ik hem daar, maar dan echt alleen omdat de muziek zo speciaal is; de verpakking verdient nog niet eens 1 ster..

op vinyl is ie wel heel mooi. zelfde artwork maar veel groter mooie gatefold van stevig karton

long live vinyl junkies!

avatar van hawkins
khonnor schreef:
long live vinyl junkies!

amen

sander. schreef:

... is dit serieus?

Of ik ben gek, maar meende er wel folk-elementjes in te herkennen... Misschien zei ik het een beetje verkeerd.

Bedoel je niet gewoon het laatste nummer? Voor zover ik weet staat er geen Hidden Track op dit album.

avatar van Goodfella

Razor Disk
Manuel schreef:

She Just Likes to Fight heeft een snufje folk. Kans is groot dat het gewoon dat nummer is.

avatar van hawkins
Er was een pindakaasversie in de omloop met een zogenaamde hidden track. Deze bleek echter afkomstig te zijn van één of andere droplul die zijn eigen poprockbandje schijnbaar wilde promoten, aldus mijn veronderstelling.

avatar van Leonard91
Het kwartje wilt nog niet helemaal vallen maar na een paar luisterbeurten begint het me wel allemaal wat meer te bevallen. Een 4 zit er misschien nog wel in, maar ik vind wel dat de plaat gebaat zou zijn bij hier en daar een grotere climax.
Ik kan me wel goed voorstellen dat alle Border Community fans dit een schot in de roos vinden.

hawkins schreef:

Juist. Die hidden track heeft helemaal NIETS met Four Tet te maken!

In het vervolg maar beter uitkijken wat je downloadt...

Goodfella schreef:
Mooie dromerige Floating Points remix van Sing!

Die is erg tof ja! Beter dan het origineel, vind ik eigenlijk. Maar ik vind de extended version van Sing ook beter dan het origineel. Net wat meer opbouw.

sander. schreef:

Juist. Die hidden track heeft helemaal NIETS met Four Tet te maken!

Aha. Maar hij klinkt wel nice eigenlijk. Enig idee waar dit van is? Kan het evt. sturen via iChat ofzoiets.

avatar van Goodfella
Extended Sing is inderdaad beter dan het origineel ja. Beetje gek dat ie 'm heeft ingekort voor een album dat zich toch al niet onderscheidt vanwege z'n lange speelduur

avatar van Nakur
Waar is die extended versie te vinden?

Op de 12" van Sing.

Het intro heeft wel iets van Angel Echoes (zelfde soort vocal samples).

avatar van John Doe
Goodfella schreef:
inderdaad, erg genieten

Wat er ook gezegd wordt, de "Hidden Track" is wel degelijk echt.

gazor schreef:
Wat er ook gezegd wordt, de "Hidden Track" is wel degelijk echt.

Echt? Ja, het is een liedje. Maar hij is in ieder geval niet gemaakt door Four Tet, en opvallend genoeg duikt hij alleen op bij mensen die het album hebben gedownload (en dan niet van iTunes of iets dergelijks). Iemand heeft dat nummer er gewoon bij gestopt. Hij komt niet op de LP en ook niet op de CD zelf voor. Het is gewoon een ongepast om zoiets te doen.

Ik geloof er niets van dat die hidden track echt is. Zal misschien een Four Tet-rariteit zijn die iemand er voor de grap heeft bij gezet. Op de officiële releases is ie in ieder geval niet te vinden.

avatar van Manuel
Ik kan hem liefhebbers zo toesturen, zodat ze kunnen horen waar het op lijkt =)

Ben nu zelf ook wel benieuwd wat het is..

avatar van sander.
Google leert ons dat het een liedje is van ene Lightspeed Champion genaamd There’s Nothing Underwater. En hou er nu over op want het gaat hier over Four Tet.

Four Tet – There’s Love inYou
22 februari 2010

★★★★☆

Derde transformatie van Kieran Hebden, via folktronica en experiment naar de dansvloer. Dance? Niks van aan , dit is een traditioneel opgebouwd album dat gewoon mooi is , soul-elementen bevat en ijverige analoge drums, Oldfield gitaar, en wat Tortoise postrock. Fijn en toegankelijk.

(Luister naar "Four Tet – There’s Love inYou")

avatar van SilverGun
Eh

avatar van kwarkner
Verstandopnulenwegdroommuziek
Circling is heerlijk.

avatar van Dridge
Waarom wordt nummer 4 nou op het album gezet dat slaat toch werkelijk nergens op.
De overige tracks behalve "Reversing" zijn prettig maar erg ééntonig. ideaal inderdaad om lekker op weg te dromen.

Track 5 komt regelrecht uit een klassieke computergame waar ik maar niet op kan komen.

Razor Disk
Reversing vind ik heel erg mooi. Snap niet dat je die slecht vind.

Dridge schreef:

Soms moet je even wat verder zoeken om erachter te komen dat het wel degelijk ergens op slaat. Quote uit een interview van PitchFork:

Pitchfork: On the new album, there’s a track called “Pablo’s Heart”, which is 11 seconds of a swooshing, pulsing beat. Is that title to be taken literally?

Four Tet: It is Pablo’s heartbeat. Pablo is my godson. His father recorded the heartbeat on his mobile phone at the doctor’s office and sent me the recording. His parents were coming to see a live show I was doing, so I took that sound and played it through the sound system. It was really loud and sounded like a mad modular synth when the bass was pumped up. It was this really crazy scene. His heart at the time was probably the size of a pea and I was using it to make this immense sound. He’s not very old, so he won’t understand when he sees the record. I put it on as a little present to him.

Bovendien is het een prima moment van rust na Circling om vervolgens de dansbare Sing in te gaan.

avatar van Dridge
@Razor Disk :Omdat dit voor mij enkel wat geluid is zonder melodie of wat dan ook.

avatar van Dridge
@Sander : Okay , er zit dus een gedachte achter maar dat maakt voor mij niet veel verschil (ik vind het een niemendalletje dat gelukkig maar elf seconden duurt.)
Ennuh wat is in vredesnaam een godson?

avatar van Dridge
Een (mannelijk) petekind heb ik zojuist geleerd.