Rhythm & Poetry schreef:
There Is Love in You lijkt de MuMe hype van dit jaar te worden, maar waarom? Natuurlijk al eerder kon deze man op positieve reacties rekenen, maar dit jaar lijkt hij beter dan ooit te worden ontvangen. Het album moet nog uitkomen, heeft bijna 20 stemmen en een wel erg hoog gemiddelde. Rhythm & Poetry ging het plaatje eens een paar keer draaien en vond er het volgende van...
There Is Love in You ligt vreemd genoeg nogal makkelijk in het gehoor. En dat is al ongeveer net zo saai dan dat die zin klinkt. Weinig boeiende geluidseffecten, en deuntjes die steeds herhaalt worden tot het nummer er eindelijk weer eens opzit. Daar waar dit soort albums het mijn inziens beter zouden doen als ze op een abstractere manier in elkaar zouden zitten. Dat is bij There Is Love in You dus helaas niet het geval, zo is er meer niet het geval: het is namelijk niet minimaal genoeg om minimaal te zijn en het is te weinig sfeervol om sfeervol te zijn. Four Tet brengt hier gewoon een te oppervlakkig, saai product op de markt.
Maakt verder niet uit hoor, maar dit is wel duidelijk een reactie van iemand die weinig naar dansmuziek luistert. De 'hype' is niet onterecht, dat zou zijn als er door heel veel mensen naar geluisterd wordt, maar geen van hen het echt goed vinden.
Het is inderdaad repetitieve muziek met weinig grootse hoeks of gruwelijke effecten. Ik vind het eerder ingetogen, warme, briljante geproduceerde dansmuziek; ingetogen als deephouse, breekbaar als de betere singer-songwriter, pakkend als popmuziek, speels als jazz, repetitief en minimaal als het klassieke minimalisme, melodieus als de spannendste elektronica en warm als de instrumentale hiphop van bijvoorbeeld Dilla.