Four Tet - There Is Love in You (2010)

Electronic

5. Sing (6:48)
  6. This Unfolds (7:55)
  7. Reversing (2:40)
  8. Plastic People (6:33)
  9. She Just Likes to Fight (4:34)
Dridge schreef:
@Razor Disk :Omdat dit voor mij enkel wat geluid is zonder melodie of wat dan ook.

Als je goed luistert dan kan je wel degelijk een melodie horen.

avatar van sander.
Dridge schreef:
@Sander : Okay , er zit dus een gedachte achter maar dat maakt voor mij niet veel verschil

... wat een tamme opmerking. Met Pablo's Heart brengt hij dit album toch naar een veel interessanter niveau, het wordt persoonlijker, intenser. Dat je 'geen verschil hoort' is natuurlijk niet zo gek, je oren horen ook geen verschil, maar in je gedachten hoor je dat verschil wel. Je gaat ook anders nadenken over de gesamplede vocalen etc., wat voor verhaal daar achter zou kunnen steken. Pablo's Heart is nu geen interlude meer, maar een verhaal, en trouwens ook een verwijzing naar zijn album Rounds, dat met een bonkend hart begon. Ik quote nog maar een stuk uit het interview:

There aren't lyrics or anything in my music. I don't have any explicit thing for people to read into, so I like putting a lot of personal touches in the music. If I bare my soul in bits and make it personal, I think people can sense that when they hear it. I don't know what it is. People read into the music. I have a feeling that they can believe that I'm trying to put some emotion forward. It's not just some technical exercise.

avatar van hawkins
@Dridge

Kortom: muziek is niet verplicht slechts één zintuig te prikkelen.

avatar van Dridge
hawkins schreef:
Kortom: muziek is niet verplicht slechts één zintuig te prikkelen.

Ik weet niet over wat voor zintuigen jij allemaal beschikt Hawkins meer dan de vijf die mij bekend zijn geloof ik.

Razor Disk
Of hij likt de cd gewoon om zijn smaakzintuig te activeren.

avatar van hawkins
Als je denkt mij te snappen, denk dan nog even na.

avatar van T.O.
Goodfella schreef:
Mooie dromerige Floating Points remix van Sing!

Zo inderdaad zeg! Klein meesterwerkje.

Razor Disk
Nu ik zo heerlijk buiten zit met het zonnetje op
mijn gezicht, valt het pas echt op wat een schoonheid She Just Likes to Fight wel niet is. Dus doe je oortjes in en ga al luisterend van de zon genieten!

avatar van Near
Echt een zeer fijn en sprankelend plaatje; een perfecte lente-soundtrack in feite. Het hoogtepunt van de plaat ligt rond de 20e minuut: Sing en This Unfolds zijn naar mijn mening de prijsnummers hier.

avatar van Paalhaas
Wow, wat een verrukkelijke track is "Angel echoes"! Ook "Love cry" is echt heel fijn. Beide dompelen je onder in heerlijk zwoele, hypnotische klankdekentjes. Laat de zomer maar komen! Sterke plaat overall ook. Een behoorlijke verrassing, maar wat mij betreft is de hype terecht, deze is misschien nog wel beter dan Pause en Rounds! Snel weer eens door zijn oeuvre heengaan om dat te verifiëren.

avatar van Paalhaas
Mijn God, "Love Cry" blaast me echt weg momenteel. Briljant!

avatar van KampF
Tamelijk briljant nummer.

Ik heb wel eens gehoord dat Four Tet zijn samples gewoon omdraait, zodat hij geen gezeik krijgt over auteursrechten In Angel Echoes goed te horen.

KampF schreef:
Tamelijk briljant nummer.

Zou best kunnen, en als het klopt dan vind ik het erg knap dat ik d'r toch hoor zeggen "There's Love In You".

avatar van sander.
KampF schreef:

Reversing! Wist niet dat dat t allemaal oplost, dat geneuzel over samples, doet af aan dit soort mooie muziek.

avatar van luc011190
De meeste vocalen zijn afkomstig van zijn vrouw, One Little Plane.

avatar van Kronos
Zo hééél af en toe probeer ik wel eens wat electronische muziek, maar wat een stomvervelend geneuzel van beatjes en bliepjes is dit zeg. Of met andere woorden, dit is echt mijn ding niet.

avatar van Kos
Kos
Begint toch iets minder te worden, maar met name Love Cry en Sing zijn tamelijk briljant.

Nihilisme
Samen met een vriend de hele zaterdagavond op repeat gehad, onder het genot van biertjes en een schaakbord (zie mij ouderwets wezen, maar het regende pijpestelen en we hadden allebei geen zin in uitgaan ). Had 'm een lange tijd niet gehoord, maar het werd me weer duidelijk hoe ontzettend goed dit album is. Zwoel, een ietwat uitheemse sfeer (zoals altijd bij Four Tet) en gewoon geweldige composities. Hoogtepunten zijn het openingsnummer, Love Cry, This Unfolds en de prachtige, melancholische afsluiter.

avatar van Svendra
Halve ster eraf. Van Plastic People en Sing was ik al niet kapot, maar nu gaan ook andere nummers mij vervelen.

avatar van sinterklaas
Is deze cd ook in normale uitvoering? en niet in zo'n kartonne hoesje gestopt met een scheur seal er omheen waar nou net de naam en de nummers op genoteerd staan?

Ik vrees van niet. Ik heb hem ook in die uitvoering.

Vind het wel mooi dit. Aan de andere kant heb ik altijd wel moeite om dit soort muziek mooi te vinden (de ene keer doet het me wat, de andere keer totaal niet). Mooiste (en meest toegankelijkste) nummers zijn voor mij Angel Echoes, Sing en Plastic People. Vooral bij Angel Echoes krijg ik af en toe nog kippenvel

avatar van Nakur
Grote kans da LOve Cry als meest gedraaide nummer van 2010 uitde bus komt. Wat een geweldige track is dat.

avatar van Nakur
Iemand de BBC1 Essential Mix al gehoord?

Ja die is zeker tof, maar hij kakt af en toe wel een beetje in.

avatar van De Daniël
Nakur schreef:
Iemand de BBC1 Essential Mix al gehoord?

Jup, al enige tijd geleden. Zitten enkele sterke stukken in, vooral het begin en tegen het einde vind ik hem goed. Wat vond jij ervan?

avatar van Nakur
Ik ken alleen de BBC1 mix van Flyling Lotus, en die is te gek. Maar hij knalt dan ook 3 keer zoveel mixes in de 2 uur dan Four Tet. Sterker nog, de tracklist van Four Tets mix is nogal karig. Zeker omdat er maar 3 nummers van zijn eigen hand tussen zit.

Ik begrijp vrij weinig van al de positieve reacties hier. Op zijn vorige albums heeft hij aangetoond behoorlijk geniaal te zijn door gebruik te maken van originele samples en de meeste prachtige melodieën.
Echter op dit album klinken de nummers zo simpel en voorspelbaar. Er wordt nergens een spanningsboog opgebouwd. De nummers zijn veel meer dansvloer gericht, waardoor er een makkelijkere en toegangkelijke sound is ontstaan en de nummers aan diepgang ingeboet hebben. Ter vergelijking een nummer van Four Tet wat ook geweldig voor de dansvloer zou zijn, maar met diepte en spanning is you could ruin my day van het album pause.
Drie sterren voor een heel middelmatig album.

avatar van lost in music
In mijn ogen een ijzersterke cd.

1 van de juweeltjes van 2010 voor mij op electronisch gebied. Hij begint ook wel gelijk met 2 van de beste nummers van het jaar en blijft dit niveau wat mij betreft heel aardig volhouden. Mooie muziek!

Heerlijk om een goed boek bij te lezen (zoals bijv de laatste Murakami ) of om juist op de mp3 speler lekker mee te chillen.

Begrijp zelf niet zoveel dan de negatieve reacties behalve dan dat dit geen nummers zijn die naar een climax opbouwen. Daar gaat het volgens mij bij deze nummers niet om.
Maar goed dat is mischien ook wel 1 van de kenmerken van "smaak".
Waarom vind je het ene nummer wel goed en het andere niet? Of hou je wel van indie maar niet van death metal?

En over smaak valt natuurlijk niet te twisten...

Voor mij zeker een mooie 4,5