Massive Attack - Heligoland (2010)

Pop / Electronic
Label: EMI

1. Pray for Rain (6:43)

met Tunde Adebimpe

2. Babel (5:17)

met Martina Topley Bird

3. Splitting the Atom (5:18)

met Horace Andy

4. Girl I Love You (5:22)

met Horace Andy

5. Psyche (3:22)

met Martina Topley Bird

6. Flat of the Blade (5:29)

met Guy Garvey

7. Paradise Circus (4:57)

met Hope Sandoval

8. Rush Minute (4:48)
  9. Saturday Come Slow (3:29)

met Damon Albarn

10. Atlas Air (7:41)
  11. Paradise Circus [Gui Boratto Remix] * (8:07)
  12. Fatalism [Ryuichi Sakamoto & Yukihiro Takahashi Remix] * (4:55)

met Ryuichi Sakamoto en Yukihiro Takahashi

13. Girl I Love You [She Is Danger Remix] * (5:00)
  14. Paradise Circus [Breakage's Tight Rope Remix] * (4:44)
  15. United Snakes * (9:44)
  16. Pray for Rain [Tim Goldsworthy Remix] * (7:24)
avatar van Maiky
Ah, de nieuwe Massive Attack begint vorm te krijgen. Ben er al tijden op aan het wachten. Ik ben zeer benieuwd. Als ze de lijn van Splitting the Atom voortzetten, dan vind ik dat prima, hoewel ik de duisternis van Mezzanine en 100th Window een beetje zal missen. We zullen eens zien.

avatar van VanDeGriend
Gelukkig maar een nummer met die Elbow knakker, Helaas maar een nummer met Hope Sandoval. Erger is wel dat Marakesh kennelijk niet op de cd komt

7 en 9 hebben mijn interesse al.

1 nummer met die Elbow-zanger is nog wel te overzien inderdaad. Leuk dat Martina weer van stal is gehaald.

avatar van Arrie
En een nummer met Damon Albarn! Daar ben ik erg benieuwd naar, naast dat ik van Albarn hou als artiest, hou ik ook van hem als zanger.
En een nieuwe Massive Attack is natuurlijk altijd interessant.

Ja, dat is ook altijd interessant. Hij heeft nog een remix van Angel gemaakt destijds; verbaasd me niets dat het vrienden/bekenden zijn.

VanDeGriend schreef:

Atlas Air is waarschijnlijk de nieuwe naam van Marakesh. Blijft jammer dat de live versie van 10 minuten het niet is geworden

avatar van VanDeGriend
Ok, dat is beter dan niks Die versie van 10 minuten in de HMH staat voor eeuwig in mijn muzikale geheugen gegrift. Wat een trip.

Sheplays
Hij staat op de buis, VDG!
Ik vind dit nummer net Inertia Creeps met tabla.

avatar van VanDeGriend
Uiteraard brak geluid maar toch voor het eerst langer dan 1 minuut 22 (de duur van de kabouter Wesley filmpjes) naar Youtube zitten staren

avatar van orbit
Ben benieuwd naar dit nieuwe werk met veel gastartiesten. Korte schijf zo te zien.

VanDeGriend schreef:

YouTube - Marakesh - Massive Attack @ Vorst Nationaal
In Belgie met heel erg goed geluid!

Wow! Dat klinkt geweldig zeg!!! Het eerste album in 2010 waar ik enorm naar uit kijk.
Van de (werk)titel Weather Underground is ook niet veel meer over trouwens.

aERodynamIC schreef:
Wow! Dat klinkt geweldig zeg!!!
Dat kun je wel zeggen zeg

Klinkt erg goed inderdaad. Doet me een beetje denken aan Antistar van het vorige album, maar dan met iets meer pit.

avatar van Mjuman
Waar ik dus een beetje iebel van word, is dat zo op het oog (track-tijden komen vrijwel overeen) 3/4 van de EP/12" Splitting the Atom op dit album belandt (enige uitzondering het titelnummer). Plato kan die 12"leveren voor ca 14 euro; en de cd staat bij Amazon voor 30 GBP - echt een fijn sympathiek gebaar van de platenmaatschappij waarvan een mensch warm wordt. Ongetwijfeld zullen vele jopo's dit gezör vinden!

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
herman schreef:
Hij verzorgde ook de backing vocals op "Small Time Shot Away" van "100th Window".

avatar van Boris1
Marakesh = Atlas Air ?? Pfoeee, wat een opluchting als dit inderdaad het geval is, wat een wereldnummer was dit in de HMH, zeg. Zou ook goed kunnen, de stad Marakech ligt immers in het Atlasgebergte. Vol verwachting klopt mijn hart....

avatar van Hiawatta
Massive Attack was zo gaaf in de HMH!! Kijk uit naar dit album

Ik vrees het ergste voor deze nieuwe van Massive Attack. Slechts een half uur nieuw materiaal (3 nummers kenden we al van de ep) is echt te weinig. De hoop om lekker weg te dromen lijkt ook al onbestaande als je naar de lengte van de nummers kijkt. En het halveren van Marakesh is al helemaal onbegrijpelijk. Dat orgeltje moet gewoon meer dan tien minuten voortgaan!

Ik hoop dat ik in februari ongelijk krijg.

Het is wel Massive Attack he. Ik heb er alle vertrouwen in dat we weer 45 minuten weggeblazen gaan worden.

avatar van jeroenheinz
Kijk hier toch ook wel naar uit. De EP die ze laatst hebben uitgebracht vond ik iig veelbelovend klinken.

freakyy schreef:

Hoop doet leven!

Ik vind de e.p. echt geen mind blowing experience, maar goed ik vond ook 100th Window minder dan Mezzanine; dit album komt dan ruim 6 jaar na het vorige. Maar goed, Portishead (P3) was bijv. een zeer aangename verrassing.

Ik ben benieuwd, maar sceptisch gestemd. Dat ze live ok zijn, daar kan ik over mee praten (Westergasfabriek), maar langzamerhand mag er echt weer wel wat komen en beter dan deze e.p. graag, die niet eenduidig positief is ontvangen.

avatar van Helicon
Donder eindelijk! Wat wacht ik hier al lang op!
Tijdens het concert in het westerpark (1.5 jaar geleden) volgens mij al een aantal nummers kunnen horen, maar nu dan eindelijk

avatar van Kill_illuminati
Een nieuwe Massive Attack is in aantocht. Zal dit de eerste '10 klassieker worden of de eerst regelrechte flop. Ik ben benieuwd. Electronic/Rock ziet er interessant uit.

avatar van lowieke
Guy garvey en Damon Albarn!! En Horace Andy...wat grappig...

avatar van djarend
Mjuman schreef:

Deze ep is ook helemaal niet te koop op cd dus dat amazon verhaal is achterhaald, alleen maar voor download of op zeer luxe vinyl.

Ik ben zeer benieuwd hoor naar deze plaat, en zij die allemaal zo negatief doen, bespaar je de moeite en wacht eerst even af voordat je gaat piepen, en dat er 3 nummers van de EP op staan is geen ramp, op de EP zijn 3 remixen dus op "gewone" cd zal het toch weer anders klinken, Massive Attack kennende. Ik blijf optimistisch..... en uhm, Damon Albarn deed al eerde mee op Massive Attack (100th window) maat was amper te horen dus verheug je daar niet teveel op
Heb overigens gehoord via via (emi) dat er waarschijnlijk een luxe versie gaat komen met extra inhoud, ik houd jullie op de hoogte

wijsneus
djarend schreef:

Waarom mag je wel piepen als je positief bent ?
Vond het voorgerecht nou niet echt smaken; mss ben ik wel MA-moe.

Zie dus niet echt uit naar dit album.

avatar van Mjuman
@DJ Arend: promoot je handel gerust - maar het zou je sieren ook eens een kritische attitude durven in te nemen t.o.v. platenmaatschappijen en hun release- en prijsbeleid; zij zadelen ons op met 'restricted' (1000 exemplaren) releases, verkrijgbaar via één website. Wij muziekconsumenten balen langzamerhand gigantisch van het uit blijven melken van die koe via allerlei truukjes.

Overigens ervaar ik de selectieve manier waarop je alleen deze post aanhaalt en niet mijn latere van 27/11, waarop ik inhoudelijk op e.e.a. inga - 'selective distorsion' is de term daarvoor - als behoorlijk onprettig.

Het commentaar op Discogs op die e.p. release kan ik je daarom van harte aanbevelen.

avatar van VanDeGriend
Ik ben alvast zeer geinteresseerd in die eventuele luxe uitgave dan