Lil' Wayne - Rebirth (2010)

Hip-Hop / Rock

10. One Way Trip (4:39)

met Kevin Rudolf

11. Knockout (4:09)

met Nicki Minaj

12. The Price Is Wrong (3:28)
  13. Die for You * (5:08)
  14. I'm So over You * (2:58)

X-man
Vind het een beetje het geval van tussen 'de wal en het schip'.

Toch betekent dit niet dat deze cd pert definitie slecht is. Ik heb het nu vier keer beluisterd en ik kan af en toe wel genieten van sommige nummers. Maar ik vind het toch net geen voldoende waard, dit kan uiteraard nog veranderen de komende weken.

P-DawG
Of je het er eens mee bent is een tweede Pooiertje maar het lijkt me toch een duidelijk verhaal van X-man. Wellicht gebruikt hij een ietwat kromme redenering maar het zou zomaar iemands mening/gevoel kunnen zijn bij dit album.

avatar van Pooiertje
Het kan wel z'n mening zijn maar hij zegt het alsof het een feit is.
Ten 2e denkt hij (misschien) dat een rockliefhebber liever naar ACDC of The Rolling Stones luistert dan naar dit.
Ik ben toch ook een hiphop liefhebber en vind Transformer beter dan Midnight Marauders?

P-DawG
Ik ben heel blij voor jou en je diverse smaak maar je moet niet alles zo serieus/letterlijk opvatten. Als ik (bijvoorbeeld) zeg; Drop the World is een geniaal nummer bedoel ik ook niet te zeggen dat dat een feit is. Het is slechts een manier om je mening van meer 'kracht' te voorzien zo komt het namelijk veel overtuigender over. Als je op zo'n manier elkaars berichten leest verwacht je dus dat je aan het eind van vrijwel elke zin zegt; 'vind ik' of in 'in mijn ogen'. Beetje vermoeiend dus, een betere oplossing is dan ook dat je niet alles zo letterlijk moet nemen.

Ik denk trouwens dat veel mensen (zowel rock als Hip-Hop liefhebbers) zich kunnen vinden in X-man z'n mening dus dat hij het op zo'n manier zegt is niet eens zo gek.

tuktak
puberrock meets a-muzikale schreeuwlelijk. wat een rotzooi toch weer. ik was vandaag in een kledingzaak waar ze alleen maar zulke herrie draaiden, ik heb uit principe niks gekocht. je zou toch ook meteen ontslag nemen.

avatar van Pooiertje
P-DawG schreef:

Er zit toch wel een verschil tussen 'Drop The World is een geniaal nummer' en
'Een rock liefhebber luistert liever naar ACDC of The Rolling Stones. Een hiphop liefhebber luistert liever naar Nas of MF Doom. Dit album valt hiertussen en is dus eigenlijk voor beide kanten niet voldoende.'

Edit: Shit heb net m'n vorige bericht perongeluk verwijderd

Harco
tuktak schreef:

Hebben ze de Hot Topic ook al in Nederland?

Pooiertje schreef:

Er zit toch wel een verschil tussen 'Drop The World is een geniaal nummer' en

Edit: Shit heb net m'n vorige bericht perongeluk verwijderd

Misschien zit er wel een verschil tussen maar in beide gevallen hoeft degene die het schrijft het niet als feit te bedoelen. X-man haalt volgens jou misschien elke Hip-Hop en rock-liefhebber over één kam maar je moet natuurlijk wel in staat zijn om zijn om zijn bericht met enige nuance tot je te nemen.

Ik kan je natuurlijk talloze voorbeelden gaan geven maar daar heb ik gek genoeg geen zin in. Ik ga er maar vanuit dat je intelligent genoeg bent om dat zelf in te vullen want op deze manier blijven we natuurlijk langs elkaar heen praten.

X-man
Pooiertje, tuurlijk is dat mijn mening, en zijn het alleen maar voorbeelden. No need to take it that serious.

Maar ik vraag me werkelijk af of een rockliefhebber dit op zijn verlanglijstje heeft staan. Zo ook van een hiphopliefhebber.

Dat was meer het punt.

avatar van NL_RAPPIN
Dit gaat over de leak van Rebirth dat hij in 2010 anders zal zijn.

P-DawG
Wat een onzin dat zeggen ze alleen maar om meer albums te verkopen in 2010. Dus dat album dat sommige al hebben ontvangen is zogenaamd nep?

Zover ik weet hebben die mensen gewoon recht op een echt exemplaar van dit album aangezien ze via de gewone, legale weg het album hebben gepre-orderd. Dus als dit waar is moeten die 500 exemplaren allemaal vervangen worden, maar daar heb ik nog niks over gehoord. Daarnaast is de tracklist al bevestigd dus zoveel anders zal het in 2010 niet zijn. Misschien staan er wel (zoals jou link mij verteld) een aantal extra nummers op maar het zal echt niet totaal anders zijn.

avatar van Kid
Kid
Ik ben nu begonnen met het luisteren van het album, en ben nu bij het nummer Paradice.. Het valt me tot nu toe zeker niet tegen, ik had er veel minder van verwacht. En de opmerking dat het nog kant nog wal zou raken vind ik niet terecht, omdat ik vind dat hij deze 2 gerne's goed weet te combineren. Maar laat ik eerst maar heel het album een paar keer luisteren voordat ik een uitgebreide mening ga geven;)

avatar van Game
Echt een fail dat het album al 2 maanden voor de release is gelekt. Maar aan de andere kant vind ik het wel gerechtigheid. Het album was al lang af, en dan stellen ze het nog doodleuk uit. Nu moeten ze 'm wel naar voren schuiven.

Op mijn versie heb ik trouwens 9 bonustracks (de meesten waren al gelekt, maar goed).

avatar van NL_RAPPIN
Luister het nu, bevalt me wel goed wat ik totaal eigenlijk niet had verwacht. Ik vind de track met Kevin Rudolf toch 1 van de mindere, derest van de features doen het goed. Ben wel benieuwd wanneer dit officieel zal uitgaan komen want de release date zullen ze idd naar voren moeten schuiven.

avatar van Rhythm & Poetry
0,5
Kleine jongens worden groot. Dat is helaas niet het geval bij Lil Wayne - was hij al geen muzikaal grootheid - hij is er nu alleen maar slechter op geworden. Rebirth is namelijk zelfs voor Wayne's begrippen een absoluut gedrocht van een plaat. Het thema rock is dun en erg slecht uitgewerkt, het rock van geen kant maar blinkt wel uit in cliché instrumentaties. De instrumentaties zijn al bar en bar slecht, maar Lil Wayne is nog veel erger op dit album. Met de stemvervormer als voornaamste wapen is hij wat aan het brabbelen, hier en daar klinkt het als of hij op de wc zit, op andere momenten klinkt het als of hij moet huilen omdat zijn goudvis is overleden. Drop the World is het beste nummer van dit album, maar dat zegt weinig over het nummer zelf. Ook dit kent namelijk een vreselijke beat, een zeer matige - maar voor zijn doen een prima - Lil Wayne en een Eminem die steeds voorspelbaarder wordt. Als Eminem gaat zingen kent zelfs dit nummer een dieptepunt, wat een emo is het op dat soort momenten. Maar goed tot zo ver mijn positieve benadering, Rebirth is nu al de grootste kanshebber voor het slechtste album van het jaar. Dat Lil Wayne dit album op de markt heeft durven brengen.

Ik ben geen fan meer van hem.

X-man
Hmm, ik herken wel een aantal punten die je opnoemt. Ik vind de wannabe-rockstar hype van hem ook erg overtrokken. Schoenmaker blijf bij je leest. Lil Wayne kan nooit geslaagde rockmuziek maken, daarvoor denkt hij teveel in clichés. Het is allemaal zo standaard dat zelfs op een Linkin Park album nog diversere rock te vinden is.

Dat bedoelde ik dus ook met het 'tussen de wal en het schip'. Het is gewoon geen echte rock, en ook geen echte hiphop (totaal niet eigenlijk). Het is dus eigenlijk niks en dat is het hele punt. Het is ook niks.

Moet wel toegeven dat ik het wel iets beter vindt dan jouw beoordeling

P-DawG
Klinkt er wack op het eerste gehoor. Jammer dat er niet meer nummers als Drop the World op staan. Was ook wel te verwachten want uiteindelijk blijft Weezy gewoon Weezy hoe vaak hij ook denkt zichzelf opnieuw uit te vinden.

Social_Mask
Die verse van Eminem op Drop the World deed mij denken aan zijn bijdrage op Forgot About Dre, alleen dan met wat meer venijn. Zou het dan toch nog mogelijk zijn?

Social_Mask schreef:

Ik heb geen idee waar je zit op te wachten, maar dat hij eindelijk weer eens een goede tekst neerzet is zeker een aangename verrassing. Zelfs op Relapse (wat ik toch redelijk goed vond) was het fucking dit fucking dat. Als hij gefocust op iets een tekst schrijft met een serieus onderwerp kan hij veel meer dan hij de afgelopen jaren heeft laten horen. Zonde. Want ik denk dat het antwoord op je vraag nee is.

avatar van Stapler
Ik denk niet dat ik hier veel van zal horen, maar de voorkant is toch echt wel nice gedaan .

ik ben geen groot fan van lil wayne, ookal stonden er op tha carter III toch best wat sterke nummers.

ik heb tot nu toe alleen Drop the world gehoord, maar wat komt em toch weer hard.

steeds meer begint ie weer te klinken als de oude em.

(forever/ drop the world/music box etc.

avatar van Hufter
Was 20 december een fictieve datum? Aangezien deze dus blijkbaar vertraagd is naar 1 feb. 2010.
Was opzich wel benieuwd naar deze plaat..

avatar van Jorge-E
Je kunt hem al beluisteren hoor.

avatar van Silky & Smooth
"Je bent pas een superster als je als je alle genres beheerst als artiest" is wat Lil' Wayne eens gezegd heeft. Een rock album dus.
Lil' Wayne is een van mijn favoriete artiesten en ik zie graag een artiest experimenteren met muziek. Daartegenover staat dan wel weer dat rock nou een van mijn minst favoriete genres is. Toch keek ik er wel naar uit.

Prom Queen was de eerste track die ik hoorde van Rebirth (dat werd toen gezegd, maar met Wayne weet je het nooit. Hij is er uiteindelijk wel op beland). Door dit nummer werd ik toch wel verrast. Het zal wel simpele rock zijn (ik ben geen kenner), maar het klonk toch erg lekker. Plus dat ik de tekst ook nog een erg goed vond. Geen standaard lovesong. Een ander nummer dat er op zal komen was Hot Revolver. Die vond ik vrij matig en heeft gelukkig het album niet gehaald.

Na een aantal luisterbeurten moet ik toch zeggen dat Lil' Waynes projectje met rockmuziek toch geslaagd is. Ik denk dat een echte rockliefhebber dit zal laten liggen, maar ik vind de mix van een beetje popachtige rock met rap erg leuk. Ik vind dit beter dan het album van Kevin Rudolf, waar het wel wat mee te vergelijken is.
Een redelijk rustig begin met American Star. Na Prom Queen komt Ground Zero. Geweldig nummer! De combinatie van de schreeuwende, bijna maniakale Lil' Wayne (helemaal de laatste minuut) en dan een heel rustig refreintje ...ju-ju-jump out the window, let's ju-ju-jump off the building...
Met Da Da Da heb ik dan niet zoveel en Paradise vind ik veel op een rustige versie van Prom Queen lijken.
De beat van Get A Life vind ik erg leuk, ook hoe hij er op 'zingt'.
Verder vind ik Drop The World de beste track van het album. Ik denk niet echt dat je Lil' Wayne hier credits voor kunt geven, maar Eminem rapt hier op een manier die hij bijna niet heeft laten zien op de hele Relapse. Lekker hard en fel!
De nummers met Kevin Rudolf en Nicki Minaj klinken ook lekker hard. Ook het stukje van Nicki Minaj, weer hard en fel. Ik denk dat het gewoon door de muziek komt.

Ik vind het een sterker album dan ik had verwacht. Het is niet van die inelkaar geknutselde rockmuziek. Lekker harde schreeuwmuziek. Nee, ik heb wel genoten. Ook Shannell is een goede toevoeging bij de nummers. Op naar het volgende genre. Een album vol ballads ofzo...

P-DawG
Damn, dat jij hier een heel album lang van kan genieten.. Respect!

avatar van Silky & Smooth
Ja verbaasde mijzelf ook wel. Hou helemaal niet van harde rock, maar wel van Lil' Wayne. En ja, die schreeuwt eigenlijk altijd. Zal daar wel door komen denk ik

avatar van Rhythm & Poetry
0,5
Volgens mij heeft Lil Wayne het alleen in zich om popmuziek te maken. Om dit rock te noem gaat mij veel te ver. Hij had het ook avant-garde kunnen noemen, maar door het beestje die naam te geven wil het nog niet zeggen dat het ook die naam is. Dit is geen rock, het komt er niet eens in de buurt van.

avatar van Silky & Smooth
Nouja rock is toch de belangrijkste invloed op dit album. Maar ja genres kunnen mij niks schelen, dus zal er ook niet verder op in gaan.

avatar van JLjuju
Is dit weer zo'n prachtige combinatie van pussyrock en autotune?

Rene1979
JLjuju schreef:
Is dit weer zo'n prachtige combinatie van pussyrock en autotune?

Veelal wel ja.. Het is niet echt wat... Rob had je me al gewaarschuwd ben nu bij track 5 maar pff wat slecht. Eminem komt wel weer een stuk beter dan op het gemiddelde van relapse...