MGMT - Congratulations (2010)

Rock / Electronic
Label: Columbia

1. It's Working (4:07)
  2. Song for Dan Treacy (4:09)
  3. Someone's Missing (2:30)
  4. Flash Delirium (4:16)
  5. I Found a Whistle (3:40)
  6. Siberian Breaks (12:20)
  7. Brian Eno (4:32)
  8. Lady Dada's Nightmare (4:31)
  9. Congratulations (3:57)
  10. Inbetween the Liners * (6:35)
  11. Flash Delirium [BBC Radio 1 Session] * (4:16)
  12. Brian Eno [BBC Radio 1 Session] * (4:29)
  13. It's Working [BBC Radio 1 Session] * (4:10)
  14. It's Working [Air Remix] * (4:35)
  15. Brian Eno [Cornelius Remix] * (4:20)
avatar van Yamato
Ik denk dat ik niet de enige ben die hier naar uitkijkt. Hun debuut was toch wel een van dé platen van 2008.

Yamato schreef:

Helemaal mee eens. Maar ik neem aan dat je het over Oracular Spectacular hebt (wat niet hun debuut is) en die komt uit 2007 volgens mij. Maar daarmee leverde ze inderdaad wel een zeer verassende plaat af.

Hier kijk ik dan ook erg naar uit. Het artwork is alvast 3 keer niks, maar dat mag de voorpet nog niet drukken.

avatar van Yamato
Ik vind de artwork juist wel wat. Verder is Oracular Spectacular inderdaad niet helemaal hun debuut maar wel onder de naam MGMT. Vandaar de vergissing. En er was iets vreemds aan de hand met de release van deze plaat, eerst alleen als demo uitgegeven of digitaal ofzo. Ik weet het niet meer maar dat was in 2007 en daarna is ie alsnog als normaal product uitgegeven en dat was volgens mij wel in 2008. Toen is ie ook groot geworden en het zou daarom vind ik ook vreemd zijn om dit dé plaat van 2007 te noemen want vrijwel niemand kende deze toen nog.

avatar van HaanHoen
Dat zou best kunnen. Mijn geheugen rijkt niet zo ver om nog te kunnen zeggen of ik dit DE plaat van 2007 of 2008 vond. Ik keek alleen naar de cijfertjes op MuMe.

- Jan -
Persoonlijk vind ik het artwork ook goed te pruimen

Toch een album om naar uit te kijken. Ben vreselijk benieuwd. Het zou al heel mooi zijn wanneer ze hun vorige plaat konden evenaren. Oracular Spectacular vond ik toch een bescheiden toppertje.

Al is hun bescheidenheid misschien ver zoek

avatar van kaztor
Ik ben zeker wel benieuwd. OS vond ik half geslaagd, maar had wel een aantal dijken van singles.

Wat het artwork betreft: Alles is beter dan dat van OS!

avatar van lowieke
Masterlijk. Benieuwd. Punt.

- Jan - schreef:
Persoonlijk vind ik het artwork ook goed te pruimen

Op de een of andere manier kan ik me ook moeilijk voorstellen dat dit het definitieve artwork is. Weet niet waar dat door komt.... Vind het in ieder geval niet geslaagd.

avatar van Arrie
Wat een ontzettend lelijke hoes, zeg.

avatar van OldRottenhat
Ik vind zelf de hoes ook iets te veel lijken op zo'n achtergrondje voor je mobiel die je op van die Jamba-reclames op TV ziet. Ben opzich wel benieuwd naar de nummers. Zitten vast wel weer wat catchy liedjes tussen.

Ik vind de hoes ook heel lelijk. Nog steeds wacht ik op de bekendmaking dat het om een grap gaat, maar ben bang dat dat niet zal gebeuren. Hopelijk is de inhoud van wat meer kwaliteit!

avatar van lowieke
Dat is toch wel een kenmerk van MGMT, lelijke artwork en lelijke clips etc.

boomkat
Mwaa. Artwork is altijd prima geweest. Dit is natuurlijk 3x niks.

avatar van Yamato
Ik vind deze artwork significant beter dan die van Oracular Spectacular.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Geen idee of het dezelfde kunstenaar betreft (Anthony Ausgang), maar de stijl van de cover heeft veel weg van die van dit Apollo 440-album.

De band die toch een énorme invloed had op mij in 2008. Ze zijn nu al terug! De tijd is gevlogen. Benieuwd of ze de weg opgaan van Metanoia, een magistraal Pink Floydiaans-nummer.

avatar van T.O.
Doet me een beetje denken aan Sonic The Hedgehog en dergelijke Sega-spelletjes, die hoes.

CHIEP schreef:

Die hoes is zo mogelijk nog lelijker. Dat zoiets zich kunstenaar mag noemen

Ik wacht echt al heel lang op hun nieuwe album. Hun album Oracular Spectacular, vond ik echt geniaal! Hopelijk hebben ze veel nummers met goede beats erop staan.

rabbit
Lady Dada's Nightmare is natuurlijk een onzettend gave titel voor een nummer!

avatar van nognooit
Ik vind de hoes eigenlijk wel heerlijk kitsch en dat past wel bij de clips die ik van heb gezien. Ook een beetje tegen het overdreven kitsch/lelijk aan, maar wel erg leuk.

avatar van VanDeGriend
Lekberichten in de prullenbak.

Hun debuut vond ik wel aardig, maar buiten de geweldige singles was het het soms niet veel soeps.. beetje overhyped.
Maar ik heb bij dit soort bandjes toch ook vaak het gevoel dat ze met een beter doordachte 2e komen, waarin de nummers wat meer van constante kwaliteit zijn.

ben benieuwd.

Ik ken nog mensen die dit een single-band noemen. Onterecht eigelijk. Of Moons, Birds & Monsters vb is toch 1 van de betere songs op die plaat? Ik kijk hier enorm naar uit.

avatar van wvv89
Het nummer Congratulations is inmiddels te beluisteren. Rustig nummertje, klinkt goed voor een eerste luisterbeurt. Later vandaag komt de eerste single ( !!! ) Flash Delirium uit.

rabbit
Flash Delirium - wat een ontzettend gaaf nummer!

avatar van Koenr
Wat een geweldige hoes!

Lost Highway
Ik weet nog niet goed wat te denken van die nieuwe single...

avatar van shylaa
De hoes vind ik tof! Maar ik kan me wel voorstellen dat sommigen hem maar niets vinden.

Het nieuwe singletje, Flash Delirium, daarentegen... Met de beste wil van de wereld zit ik er naar te luisteren, maar het kan me echt niet bekoren. Ik vind het zelfs behoorlijk slecht.

avatar van Yamato
Ik vind Flash Delirium ook niet echt zo goed. Het is best een leuk plaatje maar ik had van MGMT beter verwacht.