Jimi Hendrix - Valleys of Neptune (2010)

Label: Sony

1. Stone Free (3:47)
  2. Valleys of Neptune (4:04)
  3. Bleeding Heart (6:23)
  4. Hear My Train a Comin' (7:32)
  5. Mr. Bad Luck (2:58)
  6. Sunshine of Your Love (6:47)
  7. Lover Man (4:18)
  8. Ships Passing Through the Night (5:52)
  9. Fire (3:12)
  10. Red House (8:23)
  11. Lullaby for the Summer (3:49)
  12. Crying Blue Rain (4:57)
  13. Slow Version * (5:00)
  14. Trash Man * (7:25)
avatar van lennon
Ik heb nu dit album, en de 1e 4 (reguliere) en Blues.

Heeft Jimi Hendrix - First Rays of the New Rising Sun (1997) nou ook nog zin om aan te schaffen en Jimi Hendrix - People, Hell & Angels (2013) ?

avatar van lennon
Toch, na 3 jaar in bezit, en vele draai beurten, moet ik concluderen dat dit een zeer geslaagd postuum album is.

Veel materiaal is uit '69, wat het niet een mengelmoes maakt, wat vele andere postume releases wel zijn.

Dit is een heel fijn gitaar / bluesey album geworden.

Vooral de versie van Hear My Train a Comin' is echt heel lekker.

Mooie hoes met een foto van Linda McCartney ook. Wat mij betreft een absolute must have in de Hendrix collectie.

Topalbum dat een consistent geheel vormt bestaande uit restmateriaal uit 1969 (uitgezonderd Mr. Bad Luck uit 1967). Haast even sterk als de reguliere albums. 4,5*

avatar van Dirruk
Voor een zacht prijsje aangeschaft op de Mega Record & Cd Fair in Den Bosch. Toen dit 15 jaar geleden uitkwam speelde ik vaak wat losse nummers af. De titelsong werd nog het meest afgespeeld. Dat vind ik nog steeds 1 van de beste nummers die Jimi Hendrix ooit heeft gemaakt.

Het is lang niet de enige postume plaat die ik van hem heb. De meeste nummers waren al lang bekend, zij het ietwat anders gespeeld. Grotendeels opgenomen in 69. Op de eerste 3 nummers verzorgt Billy Cox de baspartijen, de rest is voor Noel Redding. Uiteindelijk zou Noel Redding plaatsmaken voor de eerstgenoemde. Het is best een energieke plaat. Eigenlijk is Red House het enige rustmoment. Ik ben niet altijd weg van dat drukke gitaargeweld van Hendrix. De meeste nummers lijken mij ook meer jams dan serieuze pogingen om albummateriaal te maken. Ik ben benieuwd of Jimi überhaupt plannen had om iets met dit materiaal te gaan doen. Een andere verzamelaar, First Rays, bevat vooral nummers uit sessies van 1970 en dat klinkt allemaal net iets zorgvuldiger. Daar zou ik dan ook eerder naar teruggrijpen.

Er staat genoeg op om van te genieten. Maar de warme gevoelens die ik voor het album koesterde, noem het jeugdsentiment, moet ik toch een beetje temperen.

avatar van rudiger
lennon schreef:

Vooral de versie van Hear My Train a Comin' is echt heel lekker.

Dat wist ik niet dat de coverfoto van Linda McCartney is . Staat heel klein achterin het boekje . Mooie cover ook .
Hear My train Comin` is idd een geweldig nummer .
Ik heb de cd weer eens uit de kast getrokken , heb de 2 bonusnummers er niet op staan , helaas .
4,5 ster .