Neil Young - Harvest (1972)

Canada
Rock / Country
Label: Reprise

1. Neil Young & The Stray Gators - Out on the Weekend (4:35)
  2. Neil Young & The Stray Gators - Harvest (3:11)
  3. A Man Needs a Maid (4:05)

met London Symphony Orchestra

4. Neil Young & The Stray Gators - Heart of Gold (3:07)
  5. Neil Young & The Stray Gators - Are You Ready for the Country? (3:24)
  6. Neil Young & The Stray Gators - Old Man (3:25)
  7. There's a World (2:59)

met London Symphony Orchestra

8. Neil Young & The Stray Gators - Alabama (4:02)
  9. The Needle and the Damage Done (2:03)
  10. Neil Young & The Stray Gators - Words (Between the Lines of Age) (6:39)
  11. Out on the Weekend * (4:00)
  12. Old Man [Intro] * (0:30)
  13. Old Man * (3:37)
  14. Journey Through the Past [Intro] * (0:17)
  15. Journey Through the Past * (3:04)
  16. Heart of Gold [Intro] * (1:46)
  17. Heart of Gold * (3:32)
  18. Don't Let It Bring You Down [Intro] * (0:45)
  19. Don't Let It Bring You Down * (2:43)
  20. A Man Needs a Maid [Intro] * (2:23)
  21. A Man Needs a Maid * (3:55)
  22. Love in Mind [Intro] * (0:51)
  23. Love in Mind * (2:14)
  24. Dance Dance Dance * (2:26)
  25. Neil Young & The Stray Gators - Journey Through the Past * (2:32)
  26. Neil Young & The Stray Gators - Bad Fog of Loneliness * (1:56)
  27. Neil Young & The Stray Gators - Dance Dance Dance * (2:34)

met Tony Joe White

Xander
Rokol schreef:

Dat deze plaat onder Ramstein staat in de top 100 laat voor mij alleen maar zien dat deze top 100 lijst niet al te accuraat is.

Ik trek me er zelf dan ook weinig van aan.

Groot gelijk, een album als Harvest moet gewoon boven Rammstein staan. Toch vind ik heel het top-100 gedoe niet zo goed... Er bestaat nu eenmaal geen beste album ter wereld hé (toch komt Harvest heel dicht in de buurt... )

Ze zouden hier eigenlijk ook een alternatieve top 100 kunnen maken (is maar een suggestie)

Zeg maar iets soortgelijks als IMDB top 250 (kennen jullie wel toch)
, dan zou je zien dat een album zoals Harvest (met meer dan 100 stemmen en een gemiddelde waardering van 4,22) veel hoger in die top 100 zou staan dan een album van 50 Cent.

avatar van Music4ever

Zeg maar iets soortgelijks als IMDB top 250 (kennen jullie wel toch)

Dat is helemaal geen gek idee nee.
Misschien een leuk onderwerp voor een topic?

avatar van The Scientist

Zo'n formule van: het aantal sterren x het aantal stemmen, enz.

Dat is dus gewoon alle stemmen bij elkaar opgeteld, want aantal sterren= totale hoeveelheid punten/aantal stemmen, aantal sterren x aantal stemmen wordt weer totale hoeveelheid punten. Als je dus dan een album een 1 geeft dan zorg je dat het album hoger in de lijst komt te staan :S. Dit is geloof ik niet de bedoeling. Beetje vreemde plaats voor deze discussie trouwens, kan beter in het top lijsten topic.

Xander
The Scientist schreef:

idd,...
swat, Harvest is en blijft een prachtig album. Geen enkel zwak moment, ik krijg er maar niet genoeg van!

Heerlijke plaat. Zet 'm met regelmaat op en ben telkens weer verrast door de tijdloze sfeer die hij uitademt.

avatar van HiLL
Tijdje terug gekocht dit album en al snel weggegeven. Verschrikkelijke stem en de muziek ach ja hier en daar wel leuk. Not my cup of tea. Geen stem.

avatar van Music4ever
HiLL schreef:

Hé...........dat had ik niet van jou verwacht.
Die stem vind ik juist geweldig..........beetje hoog dat wel. (moet je van houden misschien?)
Dit album vind ik nog steeds fantastisch!
Met recht een erkend meesterwerk.

Music4ever schreef:

Hé...........dat had ik niet van jou verwacht.
Dit album vind ik nog steeds fantastisch!
Met recht een erkend meesterwerk.

Verschrikkelijke te Amerikaanse stem. En hoge stemmen vind ik wel mooi.

avatar van avdj
Het is wennen die stem, ik zal deze plaat een herkansing geven!

HiLL schreef:

Verschrikkelijke te Amerikaanse stem. En hoge stemmen vind ik wel mooi.

Kan jij beter zingen dan?

Rokol schreef:

Kan jij beter zingen dan?

Zucht is dit een zinloze vraag?

Nee sorry, het verbaast me gewoon dat je zijn stem niet goed vindt.
Jimi Hendrix en Bob Dylan hebben naar mijn mening een veel mindere stem maar maken nog steeds prachtmuziek.
Neil zingt inderdaad erg hoog maar wel heel zuiver, ik ben er gek op.

Rokol schreef:
Nee sorry, het verbaast me gewoon dat je zijn stem niet goed vindt.
Neil zingt inderdaad erg hoog maar wel heel zuiver, ik ben er gek op.

Gelukkig vind je het zelf ook een onzinnige vraag
He maar begrijp mij niet verkeerd. Hij zingt inderdaad zuiver, en hoog en hoge stemmen kan ik zeker waarderen. Bij meneer Young echter niet. En Dylan al helemaal niet.

avatar van avdj
Zowel Dylan, Young en Hendrix kan ik waarderen

avatar van Paalhaas
avdj schreef:
Zowel Dylan, Young en Hendrix kan ik waarderen

En als je dat niet kan, begrijp je de bedoeling niet. (Namelijk: Er is meer dan zang alleen!)

Paalhaas schreef:

Hendrix kan ik ook zeker waarderen. Dylan niet echt nee. Er is meer dan tekst alleen.

avatar van Paalhaas
HiLL schreef:
Dylan niet echt nee. Er is meer dan tekst alleen.

Dylan Tekst alleen. Sorry, maar dhr. Dylan heeft toch net iets meer gedaan dan mooie teksten schrijven. Maar goed, off-topic...

Paalhaas schreef:

Vreselijke zang en verschrikkelijk gitaar spel ja!

Laten we deze discussie maar snel begraven.
Hill houdt niet van Dylan en Neil Young.
Paalhaas, avdj en ik gelukkig wel.

Rokol schreef:
Laten we deze discussie maar snel begraven.
Hill houdt niet van Dylan en Neil Young.
Paalhaas, avdj en ik gelukkig wel.

En dat mag gelukkig anders zou het zo saai worden hier!

Zeg maar iets soortgelijks als IMDB top 250 (kennen jullie wel toch)

Ja, zo'n lijst bestaat toch al, maar enkel volgens genre. Ik zou ook graag een gemngde lijst zien...

avatar van LittleBox
Neil Young heeft een stem en maakt muziek waar je in positieve zin helemaal gek van wordt (ik wel in ieder geval en dat begon met Out on the weekend) maar zuiver? Hmm, zeker niet altijd. Maar juist daarom zo mooi!

Down_By_Law
nu ik de Top 100 zo bekijk, die is echt rampzalig! maar ja, deze verdiende er natuurlijk WEL een plaatsje in. blijft mooi, met name het openingsnummer 'Out On The Weekend' en het emotionele 'The Needle And The Damage Done'. De hele plaat is gewoon perfect. 5/5

Alle nummer van deze cd zijn goed. Maar dat is bij Neil Young wel eens vaker gehoord. Deze plaat doet me altijd terugverlangen naar lange zomeravonden op het platteland in de jaren 70 met goede gesprekken en dito wijn..Vreemd eigenlijk, ben geboren in 1977...Kortom pure magie deze lp.

Foei! op zo'n jonge leeftijd al aan de drank

beaster1256
machtige plaat van ome neil die gisteren , 60 jaar geworden is , maar dit is nog altijd een meesterwer , vooral a man needs a maid , harvest , old man , out on the weekend , heart of gold en the needle and the damage done zijn allemaal 10 op 10 , stuk voor stuk.
briljante plaat

Ja nog gefeliciteerd Neil met je 60 verjaardag en bedankt voor deze plaat!

Wat een weergaloze plaat! Ik heb hem leren kennen via mijn vader. Ik was is in zijn platencollectie aan het snuffelen en één daarvan was deze. Ik was meteen weg van dit album en ben me de laatste weken dan ook aan het verdiepen in het oeuvre van Neil young. 5sterren voor dit schitterende album!

avatar van pauljojo
Waarom heb ik dit ooit 3,5* gegeven Beetje hoger mag wel... Deze plaat heeft duidelijk een aantal luisterbeurten nodig voordat je hem kan waarderen. Inmiddels heb ik die luisterbeurten wel aardig achter de rug en tja... 4,5* lijkt me gepaster