AC/DC - If You Want Blood You've Got It (1978)

Alternatieve titel: If You Want Blood

Australiƫ
Label: ATCO

1. Riff Raff (5:59)
  2. Hell Ain't a Bad Place to Be (4:10)
  3. Bad Boy Boogie (7:27)
  4. The Jack (5:50)
  5. Problem Child (4:37)
  6. Whole Lotta Rosie (4:08)
  7. Rock 'n' Roll Damnation (3:40)
  8. High Voltage (5:05)
  9. Let There Be Rock (8:32)
  10. Rocker (3:12)
CAPIpsv
erg goede rock cd.

Met als topnummer: Whole lotta Rosie.

3,0***

Volgens mij kloppen de tijd van de nummers niet want bij mij zijn ze een beetje langer. Maar zeker een hele goeie ac/dc album

avatar van Eddie
Absolute topper van deze plaat is voor mij Rock 'n Roll damnation.

miloz
Ik vind dit echt een lekker album. Gewoon lekker recht toe recht aan. Beste nummers vind ik Bad Boy Boogie en Problem Child

avatar van vogelaar
Een heerlijk album lekker ouderwets head bange

DonDijk
zeker een ouderwets rockertje deze plaat..had wel op wat meer variatie gehoopt..maar deze gasten zijn zo rock 'n roll als als een rollende rots.
3.5

avatar van Arno
Is dit een live-cd? Een zoja, op welke cd staat de gewone versie van Whole lotta Rosie?

avatar van psychonaatje
Ja, dit is een live-cd. De gewone versie van Whole Lotta Rosie staat op Let There Be Rock.

avatar van Eddie
Staad inderdaad op Let there be rock, maar geloof me deze live versie is een stuk beter.

avatar van Arno
Ok. Bedankt

Joy
te gekke plaat, prima aanvuling op: high voltage

(omdat ik dit hoorde na mijn kennismaking met ac/dc - high voltage )

wat me opviel is de vette produktie, voor die tijd bijzonder

avatar van avdj
Productie? Dit is live.

Joy
produktie/ geluid bedoel ik:)

het klinkt zo lekker vet

naja, er zit toch ook produktie aan een live plaat?

het live concert op plaat vangen zonder dat het geluid ruk wordt is toch ook produktie?

avatar van avdj
Jawel, wat dat betreft is de productie inderdaad erg sterk. Alle nummers klinken goed met als hoogtepunt Whole Lotta Rosie.

avatar van Black Math
Coole hoes ook.

Het eerste live album van de band. Goede nummers en een perfecte productie.

Weinig meer aan toe te voegen toch?

avatar van pjh1967
Heerlijke live-plaat met de klassiekers uit hun beginperiode én met de raspstrot (in de goede zin des woords) van Bon Scott. Het inmixen (is dit de juiste benaming?) van het gejuich van het publiek en de overgang van de nummers vind ik niet helemaal top, maar de uitvoeringen van de gespeelde nummers maakt alles goed. 4**

HIGH VOLTAGE ROCK 'N' ROLL

0,5
Toen ik dit voor de eerste keer hoorde, op mijn 15e, vond ik dit al een geweldige afknapper. Zeldzaam, hoe een band op het podium een geweldig nummer als Whole lotta Rosie om zeep helpt. Samen met Live at Last van Black Sabbath één van de slechtste live-registraties van de jaren 70.
Jullie hoeven niet te raden, wat ik dit album geef.

AC/DC
Dit is gewoon de defentitie van rock 'n roll kan er niet meer van zeggen.

EVANSHEWSON
Ja, dit is gewoon een prima live-plaat, van begin tot eind!
enkel hoogtepunten!
4.5 sterren voor deze party-animals!
****1/2

EVANSHEWSON
M.Nieuweboer schreef:
Jullie hoeven niet te raden, wat ik dit album geef.

Slechte liveplaat, dit ?????

avatar van Bashua
Geweldig!!

DonDijk
Yes, helemaal vergeten te doen dus bij deze; mijn stem verhoogd van 3,5 naar 4,5. Vond het eerst helemaal niet zo geweldig als ik had gedacht maar afgelopen vakantie ben ik aan het verhuizen geweest en ik had slechts één cd de hele tijd in het busje zitten; deze.
Elke morgen als ik weer es brak in het busje stapte bij mijn oude huisje, stapte ik wonderwel weer fit en wakker uit het busje bij mijn nieuwe huisje. Dit had één oorzaak: de riffs die ik in het busje te verwerken kreeg waren als 20 schoppen onder mijn kont.

avatar van muismat
Heerlijke live cd!, je voelt echt dat sfeertje van die oude rokerige cafe's die worden beschreven in het boekje.
Leuk detail: de posters die ook in dat boekje staan, waarin AC/DC nog voor een paar pond optrad

Vooral Whole Lotta Rosie en Riff Raff zijn heerlijke nummers, maar eigenlijk is de hele cd gewoon heerlijk

avatar van ricardo
Op Powerage na het beste album met zanger Bonn scott,erg lekkere nummers die de huiskamer meer indreunen dan de studio albums,alle songs zijn top.5*

avatar van rudiger
Inderdaad `n heerlijk live album met gelukkig nog Bonn Scott erbij.
Maar ik vind wel dat het `n beetje te zeer wordt nagespeeld van de album versies .
ik geef 4,5 ster , en Ricardo je bent vergeten te stemmen .

avatar van ricardo
Bedankt dat je me er even op attendeerd rudiger.Ik heb me rond de kerst per ongeluk even uitgeschreven omdat ik problemen had met mijn account bij het inloggen altijd,en daardoor zijn al mijn stemmen automatisch verwijderd,er zijn denk ik nog wel meer albums waar ik destijds wel op heb gestemd,maar waar ik mijn stem dus weer moet herplaatsen.Overigens, ik heb nu totaal geen inlogproblemen meer sinds mijn nieuwe inschrijving.En dit is inderdaad een erg goed live album die ik ook al jaren bezit.Met vriendelijke groet,ricardo.

Dit album werd uitgebracht na de slopende wereldtournee van 1978. Het is een typisch AC/DC album, ontdaan van alle franje, en wederom vol met flink in de blues- en boogie gewortelde hardrock.
Bon Scott blijft mijn ultieme AC/DC zanger, hoeveel succes AC/DC na z'n dood in 1980 ook heeft (gehad) .Aanrader voor een ieder die van ongecompliceerde hardrock houdt. Zalige plaat!

Down_By_Law
Natuurlijk een van de beste live albums aller tijden. 'AC/DC' en 'live' passen bij elkaar als de stemmen van Simon & Garfunkel (heel ander genre, ik weet het). Perfecte versies van 'Whole Lotta Rosie' en 'Let There Be Rock'.

avatar van Ampivinni
AC/DC op zijn best.