AC/DC - If You Want Blood You've Got It (1978)

Alternatieve titel: If You Want Blood

Australiƫ
Label: ATCO

1. Riff Raff (5:59)
  2. Hell Ain't a Bad Place to Be (4:10)
  3. Bad Boy Boogie (7:27)
  4. The Jack (5:50)
  5. Problem Child (4:37)
  6. Whole Lotta Rosie (4:08)
  7. Rock 'n' Roll Damnation (3:40)
  8. High Voltage (5:05)
  9. Let There Be Rock (8:32)
  10. Rocker (3:12)
STaN_THe_MaN
fantastisch, dat is nou een echte "Master Piece"

avatar van Ampivinni
AC/DC op zijn best.

5 sterren

wel jammer dat Whole Lotta Rosie en Rocker zo verkort zijn

sorry ik neem het terug: Bijna op zijn best. (ik vind de dubbele live cd AC/DC: live iets beter )

maar toch een VETTE, VETTE, VETTE 5 sterren waard

avatar van Ampivinni
Eddie schreef:
Absolute topper van deze plaat is voor mij Rock 'n Roll damnation.

voor mij ook, samen met riff raff

avatar van muismat

voor mij ook, samen met riff raff

Voor mij is dat absoluut Let There Be Rock!

stuart
Voor mij maakt dit schitterende live-album de aanschaf van alle Albums met Bon Scott (behalve Higway to hell, die ik wel bezit) niet nodig, omdat al mijn favorieten erop staan. Het is 1 van de live-albums die ik nog regelmatig afspeel. Top!

Joy
opvallend vind ik het dikke heldere geluid op deze plaat

soms heb je echt het gevoel dat je in de zaal staat

topper!

avatar van ricardo
Wat liveplaten betreft een regelrechte klassieker deze en ook veel beter dan live 1992 vind ik ( hoewel ik die ook erg goed vind) deze liveplaat met alle jaren 70 toppers erop tot en met de albums Powerage. Jammer dat het gelijknamige nummer van de titelnaam van dit album er niet opstaat, evenals Highway To Hell, hadden ze deze plaat maar gemaakt na het studioalbum Highway To Hell, want met de door mij genoemde 2 nummers er nog bij op deze live plaat zou hij voor mij perfect zijn. Maar je kunt nou eenmaal ook niet alles hebben.

avatar van Rockfan
Stem maar even verhoogd naar 4.5

avatar van rudiger
ricardo schreef:

Ben ik het niet mee eens Ricco , ik vind deze live versies `n beetje copien van de album versies , terwijl op live `92 veel meer variatie zit , uiteraard vind ik het stemgeluid van Bon weer beter maar ik begin ook steeds meer te wennen aan de stem van Brain .

PriestMaiden
Een van de beste liveplaten. AC/DC is gewoon zeer goed, zeker met Bon Scott.

rudiger schreef:

Ik vind beide albums van zeer hoge kwaliteit, deze en ook live 1992. ik zie ze als live verzamelaars van AC/DC, deze met Bon Scott en Live 1992 met Brian Johnson, waar Brian ook op de nummers uit de Bon Scott tijd erg goed uit de verf komt. Ik heb ooit inderdaad wel eens gepost dat ik deze beter vind dan live 1992, maar het verschil is inderdaad niet erg groot, ik vind dat ze beiden niet te missen zijn voor iedere AC/DC fan.

avatar van rudiger
ricardo schreef:

Waar ben je geweest , op vacantie ?

avatar van ricardo
ja ik ben op vaKantie geweest naar de filistijnen

avatar van mayhemblik
Zijn jullie nou helemaal van de pot gerukt?
Bon Scott had soul in zijn stem en hij hoefde niet eens z'n best te doen om zo goddelijk te kunnen zingen ( een van de beste stemmen uit de rock'n'roll me dunkt) en Brian loopt maar wat te krijsen en mag nog niet eens in de fabriek werken waar ze de veters van Bon zijn schoenen maakten!
Maar ja dat is natuurlijk mijn mening.

Maar dan over het album, ik vind dit een van de beste live platen die er ooit is uitgebracht.
Heerlijk opzwepende rock'n'roll die ik vroeger helemaal grijs heb gedraaid, wat zeg ik vroeger?
Nog steeds en dat zal wel mijn hele leven zo blijven en als dat niet zo is, is er iets goed mis met me.
Ik heb ooit tegen mijn vrouw gezegd dat als ik dit niet meer goed vind ze me mag laten inslapen.
Nog een x dan WERELDPLAAT.

avatar van exodus
Jazeker, dit album moet ik verplicht even bespreken. Dit was namelijk ooit mijn eerste complete Hardrock Lp die ik op een cassettebandje kreeg overgetaped van mijn zwager toen ik net begon te puberen en mij enorm begon te interesseren voor Hardrock. Of het met nostalgie etc. te maken heeft weet ik niet, maar deze AC/DC plaat luister ik het liefst van deze Australische Rockers. Alles met Bon Scott vind ik echt AC/DC en geweldig, maar If you want Blood...laat de betere nummers horen, zeer gedreven gespeeld en ook nog eens duidelijk, smerig en rauw. Toen ervoer ik het als lekker smerige Hardrock; feitelijk is het natuurlijk Bluesy Rock 'n Roll, die behoorlijk fel uitgevoerd werd destijds....vooral TOEN bij AC/DC. Monstergoede nummers als Hell Aint a Bad Place to Be, Problem Child, Whole Lotta Rosie, Rock 'N' Roll Damnation, Let there be Rock en mijn jeugdfavorietje/het knallende Rocker laten dat toch maar even heel vet horen op deze Hardrock klassieker! Bij AC/DC begon min of meer mijn Hardrock/METAL leventje...al snel zou ik Iron Maiden, Venom etc. ontdekken, om even later Metallica en Slayer toe te laten...zeg maar gerust: TOTAL WORSHIP! heerlijke tijd was dat...om als 12 jarige via buurtkameraadjes en middels je eerste Hardrock/Heavymetalbladen al die bands te ontdekken!

avatar van SoNick
AC/DC op zijn best.

5 sterren

wel jammer dat Whole Lotta Rosie en Rocker zo verkort zijn

Heeft dat te maken met de max. speelduur van een LP in die tijd?

avatar van Double Deuce
SoNick schreef:

Heeft dat te maken met de max. speelduur van een LP in die tijd?

Zou best kunnen dat het te maken heeft gehad met de maximale "ruimte" op een LP (dat inkorten van nummers). Zo zijn de nummers Dog eat Dog en Fling Thing wel gespeeld destijds in Glasgow (30 april 1978 in The Apollo) waar de opnames plaatsvonden maar staan niet op het album.

Overigens zijn de nummers op If you want Blood, in de studio toch nog wat bewerkt of zoals de Engelsen zeggen "enhanced". Ook de volgorde van de nummers op het album klopt niet met hoe ze in werkelijkheid zijn gespeeld. Dit is zijn ze alle 13 in de juiste volgorde:

1) Riff Raff
9) Whole Lotta Rosie
10) Let There Be Rock
11) Fling Thing
12) Rocker

Ik zag bij de stemmen een 3.5 - woehaaaah. Waarom?

avatar van misja82
Zeer sterke liveplaat van ac/dc.
Dit is voor mij echt de ultieme rock! Keihard.

avatar van Madjack71
Van alle bands waarvan ik een live album ken, hoort deze wel bij de 1ste drie. Strak, goed gezongen, pakkend en open met die volumeknop!!!

avatar van JoeY 2000

Joy
poging to rijm?

niks mis met de titeltrack

Double Deuce schreef:

Ik heb ongeveer een half jaar geleden bij de FRS voor 6 euro nog een DVD gekocht van opnamen uit de periode Bon Scott waaronder een aantal van die bewuste avond; top!! (overigens staat het Countdown concert er ook op, met o.a. Highway To Hell, die ik als jochie destijds op TV gezien heb)

Joy schreef:

niks mis met de titeltrack
Daar is zeker nix mis mee en vind ik eigenlijk wel 1 van de allerbeste AC/DC nummers ooit. Jammer dat nou net dat nummer hier niet opstaat.

avatar van Kef
Kef
Werkelijk fantastisch live album. In een zucht te noemen met
classics als Live after Death, Live and Dangerous, Tokyo Tapes, One Night at Bodukan, No sleep 'til Hammersmith, enz, enz.
Hier kan Ac/ Dc "Live" naar mijn mening toch niet helemaal tegenop.
Hoewel dat natuurlijk ook een mooie live compilatie is, heeft deze toch echt mijn voorkeur.

avatar van JoeY 2000

avatar van Dexter
Wat een gedicht

JoeY 2000 schreef:
Er niet op stond.

Dat is idd. jammer, net zoals Highway To Hell; dan was het in ieder geval zeker mijn favoriete live album, maar nu één van de .....but you can' t always get what you want...

avatar van De Ulk
stuart schreef:

Die DVD heb ik ook, en heb deze zojuist weer eens bekeken. Dikke vette aanrader is dat, vooral die nummers opgenomen in de Apollo inderdaad.

stuart schreef:

Dat probleem is makkelijk op te lossen, download je de nummers If You Want Blood en highway To Hell even, en rip je dit album even op je pc en brand je de gehele cd met die 2 topnummers daar nog even achter en je hebt alles mooi op 1 schijfje staan. Ik weet niet of die 2 nummers ooit live gespeeld zijn met Bon Scott, maar anders zijn de studio versies ook erg goed om nog even na de live nummers te beluisteren toch. Dat vind ik wel jammer van dit album, dat er niet op geimproviseerd word, en dat de gelijknamige studio nummers gewoon klakkeloos nagespeeld worden. Alleen de productie en helderheid van het geluid vind ik nog wel een stuk beter dan die van de studio versies.