Gorillaz - Plastic Beach (2010)

Pop / Hip-Hop
Label: Parlophone

1. Orchestral Intro (1:08)

met Sinfonia ViVA

2. Welcome to the World of the Plastic Beach (3:34)

met Snoop Dogg en Hypnotic Brass Ensemble

3. White Flag (3:42)

met Kano, Bashy en The Lebanese National Orchestra for Oriental Arabian Music

4. Rhinestone Eyes (3:18)
  5. Stylo (4:30)

met Bobby Womack en Mos Def

6. Superfast Jellyfish (2:54)

met Gruff Rhys en De La Soul

7. Empire Ants (4:42)

met Little Dragon

8. Glitter Freeze (3:59)

met Mark E. Smith

9. Some Kind of Nature (2:58)

met Lou Reed

10. On Melancholy Hill (3:45)
  11. Broken (3:15)
  12. Sweepstakes (5:20)

met Mos Def en Hypnotic Brass Ensemble

13. Plastic Beach (3:47)

met Mick Jones en Paul Simonon

14. To Binge (3:52)

met Little Dragon

15. Cloud of Unknowing (3:06)

met Bobby Womack en Sinfonia ViVA

16. Pirate Jet (2:32)
  17. Pirate's Progress * (4:02)

met Sinfonia ViVA

18. Three Hearts, Seven Seas, Twelve Moons * (2:14)
Die tracktijden klopt idd niets van - die komen van een neppe lek van vorige maand. Iemand heeft een webrip gemaakt en het geheel in 16 plakjes geknipt die overeenkomen met de tijden op Amazon ( Amazon.com: Plastic Beach: Gorillaz: Music ). Dussssss de webrip is alles wat de reguliere versie van de plaat omvat.
( Gorillaz - Plastic Beach: Exclusive album preview | Music | guardian.co.uk hier is het album reeds in aparte nummers geknipt, maakt het misschien makkelijker om je mening te geven over losse nummers)

Ik ben overigens erg teleurgesteld, ik vind het album weinig interessant en het geluid klinkt wel erg plastic... Veels te veel electronisch gedoe zonder enig nut. Het totaal is nogal vlak eigenlijk. Damon Albarn had misschien niet op de plek van de producer moeten zitten want ik heb niet het idee dat het 'hart' van de nummers floreert in deze productie.
De enige interessante nummers vond ik na 3 luisterbeurten Superfast Jellyfish, Some Kind of Nature (met een fantastische Lou), Plastic Beach en To Binge.

avatar van -SprayIt-
Jammer dit, kom er later op terug.

avatar van VanDeGriend
Ook wat lek geneuzel verwijderd.

avatar van Boy
Boy
Sterk album tot dusver. Ben nu bij het eerste zwakke nummer, Sweepstakes. Bloedirritante beat. Vond Superfast Jellyfish, Rhinestone Eyes en Broken eruit springen.

Ik weet het niet met dit album, kan het maar moeilijk afluisteren.
Nummers duren vaak te lang, worden nergens echt spannend en sommige tracks hebben zelfs totaal geen toegevoegde waarde.

''To Binge' is ook nog gewoon een soort Remix van 'Dare' beetje inspiratieloos.

@SOAD

Ben je bekend met de nummers van D-Sides? Zo nee, dan heb je de fake versie .

Ik vond de vorige twee albums erg goed: dit weet me een heel stuk minder te raken allemaal. Teleurstelling? Ja, eigenlijk wel.

avatar van Oepsje
Officially made available for streaming on:
First Listen: Gorillaz : NPR

enjoy!

avatar van thomzi50
Vind het toch wel weer erg leuk klinken hoor. Komt misschien wat stroef op gang, en vind de hiphopbijdrages niet al te veel toevoegen.

panjoe (moderator)
Ja hoor, met Bruce Willis !

Ik vind dit eigenlijk verre van tegenvallen allemaal . Even een maandje laten rijpen op de iPod voor ik dit echt ga beoordelen. Rhinestone Eyes, Superfast Jellyfish en Some Kind Of Nature hitten gelijk de spot wel ..

Ik sluit me volledig aan bij thomzi50. 8 maart ga ik meteen naar de plaatselijke cd-winkel!

avatar van Rhythm & Poetry
Ik zelf vind het een heel saai album. Tot nu toe had Gorillaz altijd erg leuke gastbijdrages van hiphopacts en die vallen nu stuk voor stuk tegen. Niet eens omdat ze heel slecht zijn, maar meer omdat ze te weinig toevoegen. En voegen ze een keer iets toe (zoals De La Soul op Superfast Jellyfish) dan is de begeleidende muziek van een te matig niveau. Slechts Lou Reed vind ik nu van toegevoegde waarde voor Plastic Beach, de cd gaat op dat moment gewoon een paar niveaus omhoog. Plastic Beach gaat vrees ik voor mij de meest matige Gorillaz-plaat worden. Zelfs nu het album nog geen uur duurt, vond ik het te lang. Na 15 minuten had ik wel genoeg gehoord terwijl ik normaal gesproken altijd zo vermaakt word door deze groep.

In eerste instantie ga ik het 2* geven, vrees dat dit niet zal groeien.

avatar van MAS
MAS
Ik vind het allemaal wel lekker klinken. Op dit moment een 3,5.

avatar van Kill_illuminati
Ik vind de videoclip wel erg leuk.

avatar van Nanne-1995
Ik heb de videoclip van Stylo net gezien en vind het vet maar ik vind nuiet dan Stylo een single is die in het rijtje past met Feel Good Inc, Clint Eastwood en andere topsingles van hun. Maar toch blijf ik Stylo nog wel een leuk nummer vinden.
Op youtube heb ik ook en aantal andere nummers gehoord en vond Some Kind of Nature, To Binge en Plastic Beach geweldig klinken.

avatar van Boy
Boy
Vanaf het moment dat Snoop het album opent met zijn 'Gorillaz & The Boss Dogg, Planet of the Apes' bleef het geheel me boeien. Toch maar weer eens Demon Days goed luisteren, heb dat album als een van de weinigen nooit kunnen waarderen. Die 3,5 blijft in ieder geval staan, kan hoger worden. Lager wordt het niet meer.

Het album groeit wel hoor! En wat een geweldige videoclip voor Stylo, het nummer valt veel beter op zijn plaats in die ultieme 80's sfeer!

avatar van djarend
Ik zeg, groeialbum inderdaad, maar heb hem nu goed beluisterd en hij pakt me wel hoor, weet zeker dat dit helemaal goed komt. Vorige cd pakte me ook niet meteen en volgens mij heel mensen niet, want kan mij herinneren dat wij hem destijds in eerste instantie niet zo goed verkochten maar dat de plaat een lange adem had en uiteindelijk wel heel goed door ons is verkocht is, We zullen zien, vrijdag in huis dus dat wordt een leuk weekend (en dan bedoel ik niet omdat we die veel verkopen maar omdat ik het zelf een heeeel erg tof project vind)
Ik begin met 3.5 , we zullen zien of dat nog aangepast moet worden.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind het album juist steeds saaier worden. Laat haar nu maar een tijdje links liggen, te vaak draaien in het begin is ook niet goed.

avatar van Den7482
Haalt het bij lange na niet bij hun vorige albums. Doet een beetje inspiratieloos aan en ik mis knallers, zoals eigenlijk de meeste singles van de vorige albums. Aardig, niet meer dan dat.

Ik heb hem even geluisterd op die site die hier ergens staat, maar ik ben behoorlijk teleurgesteld moet ik zeggen. Hoewel de Gorillaz niet vast te plakken zijn aan een stijl of genre, hadden ze toch een distinctive sound. Een soort sfeertje wat om de nummers heen hangt. Een mix van cool en grimmig misschien wel. Op dit album hoor ik die sound nauwelijks. Het lijkt op momenten meer gewoon de producties van Damon als een platform voor rappers om hun raps op los te laten. Ik hoor te weinig originele melodieen. Te weinig om over naar huis te schrijven. Waar ik al bang voor was komt nu dus uit: het is over met de Gorillaz, althans, voor mij.

P.S. De clip van Stylo is wel geweldig hoor. Bruce Willis in de hoofdrol
Het nummer Stylo is op zich ook erg lekker, maar het is voorlopig het enige wat een beetje beklijft.

avatar van sean leonard
Laat ik de negatieve stemming hier even doorbreken.

Plastic Beach is wederom van het uitzonderlijke soort.
De muziek is zeer inventief en door alle verschillende muzikale bijdragen verveelt het geen moment. Ik was eerst nog bang dat het een beetje een rommeltje zou worden door teveel variatie, maar het is echt een heel mooi geheel geworden.
Ik wacht nog even met stemmen, en volgens mij zouden meer mensen dat moeten doen. Na (minder dan?) 1 dag al je oordeel hebben is wel heel snel.

ik sluit me helemaal aan bij sean leonard. Stylo werd voor mij ook steeds beter naarmate ik hem 'm meer luisterde. Zelf waren beide voorgaande (studio)albums voor mij ook groeiplaten.

Ik heb het album nog maar één keer geluisterd en het werd naarmate het einde steeds beter en op dit moment is Lou Reed's Some Kind Of Nature mijn favoriet en moet ik bijvoorbeeld heel erg wennen aan een nummer als Sweepstakes, al vind ik de feelgoodsfeer van dat nummer wel heel lekker!

ik ga de komende dagen dus ook nog geen cijfer geven... zeker niet bij de enige band die ik al vanaf het eerste album met groot enthousiasme volg. Deze wil ik goed op me in laten werken.

panjoe (moderator)
Glitter Freeze is lekker apart (doet me overigens wel denken aan een nummer van de soundtrack van Snatch), sowieso veel nummers die eerst een beetje saai lijken maar uiteindelijk toch vernieuwend klinken. Typisch Gorillaz, en typisch Damon - altijd evolueren .

Als ik nu een cijfer moest geven zou het een 3.5* zijn. Maar ik ben redelijk zeker dat dat binnen een week een 4.0* is, en uiteindelijk een 4.5* zal worden. But who knows, ik onthou me nog even van stemmen .

Zeertjuh
Nu een paar keer beluisterd, en ik moet zeggen dat het allemaal wel fris klinkt. White flag en Superfast jellyfish vind ik wel erg leuk klinken, maar toch springt some kind of nature er op de een of andere manier uit.

Nog even een paar keer beluisteren voordat ik een oordeel geef, maar het klinkt allemaal wel weer erg goed.

avatar van Bennieeee
De clip van Stylo is geweldig! met Bruce need I say more..
Geef voorlopig het album een 3.5. Maar dit zal verwacht ik nog wel gaan oplopen.

panjoe (moderator)
Aahh, het is echt 100% Damon dit, veel meer dan Demon Days. Ik hoor overal Blur, en the Good the Bad & the Queen terug. Ik ga een voorzichtige 4.0* neerzetten.

avatar van Lennylink
Na een aantal keer luisteren toch wel erg te spreken over het nieuwe album.
Als Gorillaz-fan kijk ik hier toch al een tijdje naar uit en hij voelt anders, maar erg goed. (Die intro mensen, briljant!)

Rhinestrone Eyes, Superfast Jellyfish, On Melancholy Hill en ook een beetje Plastic Beach zijn de 'typerende' Gorillaz nummers, in hoeverre die bestaan.

Hier sluit ik me zeker bij aan.
En had niemand anders dat Gorillaz muziek is waar je aan moet wennen maar uiteindelijk briljant is? De eerste keer dat ik Demon Days luisterde wist ik niet wat ik hoorde en Gorillaz is nu wel een van mijn favoriete bands.

Hij voelt goed, ik ga hem nog een keer opzetten.

avatar van Nanne-1995
Zit Russel er niet meer of heb ik hem over het hoofd gezien in de videoclip van Stylo.
Het zou jammer zijn als ze hem eruit hebben gehaald.

Nanne-1995 schreef:
Het zou jammer zijn als ze hem eruit hebben gehaald.

As of October 31, 2007, according to an official mail-out, Murdoc says that, "Russel is exploring his inner demons somewhere in Brooklyn.”

Russel has not made many photo appearances since the initiation of Phase 3 and the announcement of Plastic Beach. However, what these photos do show is that Russel appears to have grown to literally giant proportions, and has lost the hats he usually wore during Phase 2, but has otherwise not changed very much.

Recently a new Phase 3 character ident was released, depicting Russel stomping across a pier and diving into the ocean, presumabely heading towards Plastic Beach for reasons unknown.