Joanna Newsom - Have One on Me (2010)

Folk
Label: Drag City

1. Easy (6:04)
  2. Have One on Me (11:02)
  3. '81 (3:51)
  4. Good Intentions Paving Company (7:02)
  5. No Provenance (6:25)
  6. Baby Birch (9:30)
  7. On a Good Day (1:48)
  8. You and Me, Bess (7:12)
  9. In California (8:41)
  14. Esme (7:56)
  15. Autumn (8:01)
  16. Ribbon Bows (6:10)
  17. Kingfisher (9:11)
  18. Does Not Suffice (6:44)
avatar van Devoo
barrett schreef:
2 uur luisterplezier staat ons te wachten over enkele weken. Man wat kijk ik hier naar uit... de verwachtingen zijn in ieder geval al hoog gespannen.

2 uur? Gewoon eindeloos luisterplezier.

avatar van Gyzzz
Hehe, de hoes van Ys was hopeloze kitsch maar als ik deze (toch wel vrij briljante en in verhouding tot de muziek ironische) hoes zie, krijg ik de indruk dat die van Ys eigenlijk ook een soort grapje was.

avatar van gherdt
Nog een liedje op de Drag City site, getiteld Good Intentions Paving Company. Een redelijk conventioneel, piano-georienteerd nummertje. Harp kwijt? Maar mooi hoor!

avatar van barrett
Devoo schreef:

2 uur? Gewoon eindeloos luisterplezier.

Eindeloos dankzij de repeatknop idd

avatar van pompompom
Vol verwachting klopt ons hart!

sxesven
Al een weekje vrij genomen vanaf 23 februari, kan ik 'm non-stop draaien.

De te streamen trackjes vind ik beide weer erg mooi; vooral benieuwd naar het grote geheel! Bij Good Intentions moet ik overigens, terwijl de track vordert, een beetje aan Jim O'Rourke anno Eureka denken; vergelijkbare edgy eclectopop. Erg leuk!

Tevens: [fanboy]beste plaat van 2010![/fanboy]

boomkat
Hoes

avatar van Devoo
sxesven schreef:
Al een weekje vrij genomen vanaf 23 februari, kan ik 'm non-stop draaien.

Heb jij daar echt vrijaf voor genomen? :s

Je weet nooit Devoo, je weet nooit

boomkat
Hij heeft groot gelijk, afhankelijk van het soort werk.

sxesven
Haha, nee, is (helaas) niet zomaar mogelijk (zie knipoog); desalniettemin zal ik er natuurlijk al mijn vrije tijd aan wijden, dat wel. En misschien i.p.v. regulier college eens twee uur (past precies) Newsom draaien, leren die studenten ook wel iets van, toch?

avatar van fatima
Weet iemand met welke band ze heeft gewerkt op dit album (voor zover we er überhaupt al iets over kunnen weten...)? Ik vond die samenwerking met de Ys street band erg geslaagd en hoop eigenlijk dat die ook weer van de partij zijn...

mwoeb.
ikzelf hoop geen, zo minimaal mogelijk heb ik haar het liefst.

avatar van sq
sq
Zo, ook besteld. Nu maar wachten.

avatar van Bart
fatima schreef:

Ik hoop toch wel, dat ze de 'Ys Street Band' heeft gevraagd of desnoods andere bandleden, want alleen Newsom met harp trek ik echt niet twee uur lang. Dat zou dan een zeer saaie, kabbelende plaat worden.

tip_of.yourstar
Op Good Intentions Paving Company doet alvast een volledige band mee.

avatar van barrett
fun fun fun wat kijk ik hier nu al naar uit

avatar van Bart
En opnieuw is er een nieuw nummer te beluisteren: 'Kingfisher'. Check de site van Drag City.

Ik verwacht dat we eind deze week het volledige album kunnen beluisteren .

avatar van Jeanneman
Zo, een nummer van 9.00 op die site. Zo staat er al 20 minuten online!

Laat de rest van die plaat dan ook maar horen!

Jeanneman schreef:
Zo, een nummer van 9.00 op die site. Zo staat er al 20 minuten online!

Laat de rest van die plaat dan ook maar horen!

Kingfisher is het derde nummer dat ik nu van dit album hoor en geloof het of niet: eindelijk doet Joanna wat ze tot nu toe niet deed bij mij............... ontroeren!
Niet teveel gekoer of gekir (in elk geval met mate of deze keer geen last van) en het raakt me nu wel, iets wat ik bij de vorige albums altijd gehoopt had maar wat nooit kwam. Dit nummer doet me wel heel erg aan Kate Bush denken trouwens (vind ik van Good Intentions Paving Company ook).
Ik zie dit opeens met grote belangstelling tegemoet! En gelijk nog maar eens Ys draaien; kijken of mijn smaak niet gewoon veranderd is of dat ik gewoon echt niks heb met dat album.
Zou het echt zo zijn dat ik Have One on Me straks geweldig ga vinden en de voorgangers maar zeer matigjes beoordeel?! Alhoewel ik wel reserves hou omdat ik Ys ook naar mate het album vordert steeds minder ga trekken en nu praten we over een wel heel erg lang durend album.

avatar van Shangri-la
Ook ik vond de vorige albums niet geweldig maar wat ik hier tot nu toe van gehoord heb trekt mij wel aan. Ik kijk dus uit naar dit album en ben zeer benieuwd.

Ligt het toch niet aan mij dus: dan is de sound bij de nummers die tot nu toe bekend zijn toch anders. Zo ervaar ik het in elk geval wel, maar ik ga Ys ook maar weer eens in de herkansing gooien (iets wat ik al vele malen zonder positief resultaat heb gedaan).
Deze 3 nummers vind ik in elk geval heel erg goed.

avatar van Shangri-la
Ik denk dat het aan haar stemgebruik ligt, het lijkt wel of ze iets lager en meer ingetogen zingt waardoor haar stem iets volwassener klinkt. Bij haar vorige albums trok ik haar kinderlijke zang niet.

Ik heb exact hetzelfde: ik noem het niet voor niets gekoer en gekir (de reden dat ik ook met Björk zo'n haat-liefde verhouding heb). 'Mama als ik nu geen snoepje krijg ga ik op de grond liggen en heel erg klierig worden'. Vreselijk!
Terwijl de nummers an sich zo mooi zijn. Ik trok die stem ook niet en nu dreint ze blijkbaar niet meer (alhoewel er nog 15 nummers zijn waar we het maar moeten afwachten natuurlijk).
Op Ys hoorde ik er soms Martha Wainwright in (die ik zeer goed trek) en dan kwam daar opeens dat kinderlijke weer opzetten en dan haakte ik telkens weer af. Ik hoop dat ze het hier in z'n geheel achterwege laat en dan met de kwaliteit van haar songs............. kan ik eindelijk ook meesmullen van al het muzikale lekkers.
Kingfisher vind ik echt een hemels nummer: ongelooflijk mooi! Zo maakt Kate Bush ze niet meer.

avatar van Shangri-la
Hopen maar deze lijn zich op het hele album voortzet, dan heeft ze mij iig. voor zich gewonnen.

avatar van HaanHoen
Na aERodynamIC's bericht bij The Milk-Eyed Mender ben ik erg benieuwd naar deze plaat. Ik begrijp dat haar bijzondere scherpe (kinderlijke) zang plaats heeft gemaakt voor makkelijker in het gehoor liggende vocalen. Op zich interessant, het kan er voor zorgen dat de muziek toegankelijker wordt voor veel mensen in plaats van dat het bij een love-it-or-hate-it album voor de liefhebber blijft, maar ergens ben ik ook wel bang dat het spannende er uit wordt gehaald, en er eigenlijk een relatief braaf plaatje over blijft. Ik wacht nog even geduldig op de release.

avatar van gherdt
Ze houdt ´m goed geheim tot nu toe! Ys luisterde ik volgens mij al 3 maanden voor de releasedata. Derde sneakpeak Kingfisher vond ik in eerste instantie een lange zit, kon mijn aandacht er niet bijhouden. Maar ach daar heb ik bij Ys in eerste instantie meerdere maanden last van gehad en zie nu!

avatar van Paap_Floyd
Ik meen ergens te hebben gelezen dat er helemaal geen kopieën de deur uit zijn gegaan naar recensenten e.d., onder meer omdat Ys zo vroeg gelekt was.

avatar van Yamato
HaanHoen schreef:

Doe niet zo pretentieus man.