Slash - Slash (2010)

Label: EMI

1. Ghost (3:35)

met Ian Astbury en Izzy Stradlin

2. Crucify the Dead (4:03)

met Ozzy Osbourne en Taylor Hawkins

3. Beautiful Dangerous (4:38)

met Fergie

7. Gotten (5:03)

met Adam Levine

8. Doctor Alibi (3:10)

met Lemmy

9. Watch This / Watch This Dave (3:52)

met Dave Grohl en Duff McKagan

10. I Hold On (4:18)

met Kid Rock

11. Nothing to Say (5:25)

met M. Shadows

12. Starlight (5:25)

met Myles Kennedy en Steve Ferrone

13. Saint Is a Sinner Too (3:28)

met Rocco DeLuca

14. We're All Gonna Die (4:31)

met Iggy Pop

15. Baby Can't Drive * (3:20)

met Alice Cooper, Nicole Scherzinger, Steven Adler en Flea

16. Chains & Shackles * (4:28)

met Nick Oliveri

17. Paradise City * (5:15)

met Cypress Hill, Fergie en Franky Perez

18. Sahara * (4:00)

met Koshi Inaba

19. Mother Maria * (5:27)

met Beth Hart

20. Back from Cali [Acoustic] * (3:42)

met Myles Kennedy

21. Sweet Child O' Mine [Acoustic] * (6:02)

met Myles Kennedy

22. Beautiful Dangerous [Radio Mix] * (4:11)

met Fergie

23. Demo #4 * (3:52)
  24. Demo #16 * (3:23)
  25. Fall to Pieces [Acoustic] * (4:29)

met Myles Kennedy

26. Watch This [Live] * (3:44)
  27. Nightrain [Live] * (5:00)

met Myles Kennedy

28. Sahara [English Version] * (3:58)

met Koshi Inaba

avatar van Lau1986
west schreef:

Dat lijkt mij ook ja. En daar heb je er in 2010 niet zoveel meer van, echt goede rockplaten.

Dan zou ik zeggen beluister de nieuwe Y&T, Scorpions, Taking Dawn, Warrior Soul, Crashdiet eens er is dit jaar best veel leuk rock!

Casino Boogie
Lekker genietbare plaat. Net als Velvet Revolver geen absolute top, maar gewoon lekkere roc'k n'roll wat mij betreft. De nummers met Fergie, Myles Kennedy, Andrew Stockdale en de Avenged Sevenfold zanger vind ik erg leuk om te horen.

avatar van catdog
'Paradise City' met Fergie ? Probeert Fergie alle klassiekers te verzieken of zo? Met moeite denk ik nog terug aan 'Beat It' met Fergie.

Rizz
Achja, ze zingt beter dan Axl Rose nu doet daarbij vind ik haar zang best te pruimen, het nieuwe tempo en de rap vind ik alleen niet zo denderend.

avatar van gukker
Heerlijke rockplaat, past veel beter bij Slash dan die hyperactieve Axl Rose. Vooral de langzamere nummers zoals Starlight en Saint is a sinner too. Afgewisseld door de uptempo nummers zorgt dat voor een heerlijke mix waar je gewoon van móet genieten als je van classic rock houdt.

avatar van lovegun
Ik vind dit album best wel tegenvallen en dat ligt niet aan Slash,
maar wie heeft in godsnaam die nummers geschreven :S

hier te lezen.

avatar van gukker
lovegun schreef:
Ik vind dit album best wel tegenvallen en dat ligt niet aan Slash,
maar wie heeft in godsnaam die nummers geschreven :S

Denk dat er toch wel wat nummers zijn die knap geschreven zijn hoor. En dan met name Starlight (wat een briljant nummer is dat!) en saint is a sinner too.

avatar van Ducoz
Slash heeft overwogen om Axl op een van zijn tracks te laten zingen, omdat hij van mening was dat "Axl de Shit uit de nummers" zou zingen!

Duff heeft trouwens weer met Guns opgetreden!

avatar van catdog
Moet toch toegeven dat Beautiful Dangerous érg stoer klinkt. Zo hoor ik Fergie graag. Niet haar gemaakte zang/rapstem. Dit klinkt veel puurder.

rabbit
Ik hoorde laatst dat nummer met Fergie en het viel me op dat het refrein nogal lijkt op dat van Lady GaGa's Paparazzi..

avatar van goldendream
Een ontgoochelend album dat in niks doet denken aan G&R. Is ook de bedoeling niet. Alleen het openingsnummer en 'Watch This' vind ik de moeite. De rest is doordeweeks. Een 1,5/5.

avatar van Motdattan
rabbit schreef:

Dan was ik dus niet de enige. Viel mij namelijk ook al op.

YouTube - Lady Gaga - Paparazzi op 3:12
YouTube - Beautiful Dangerous Slash (feat. Fergie) Lyrics op 1:13

avatar van Ducoz
Tja, alleen klinkt dat van lady gaga wel heel snoepwinkel achtig in vergelijking tot dat van Slash

Rijnes

avatar van paulisdik
Dat is niet zo moeilijk, gewoon op het knopje drukken

avatar van goldendream
Rijnes schreef:
Hoe kunnen mensen dit lager dan 2 sterren geven?!

Gewoon, heel makkelijk, het is geen 2 stemmen waard. En Fergie doet er dan nog eens een halfje vanaf, alleen al door mee te kwelen.

avatar van Albert Filth
Rijnes schreef:
Hoe kunnen mensen dit lager dan 2 sterren geven?!

Het is me inderdaad net niet gelukt...

Geweldige cd voor met het gepaste weer op te zetten! (4.5*)

Hoogtepunten: Ghost, Beautiful Dangerous, By The Sword, Doctor Alibi, We're All Gonna Die
Dieptepunten: Gotten, Saint Is ASinner To

(Die Fergie zou echt is uit de BEP moeten gaan dit is echt wel een vet nummer)

avatar van UmindC
Wat is dan precies 'het gepaste weer'?

avatar van wizard
50 graden vorst in de tropen.

avatar van UmindC
Zoiets dacht ik ook al ja.

PriestMaiden
Gotten en Saint's a Sinner To vallen wat tegen voor de rest heerlijke nummers met vele helden van mij (Lemmy, Ozzy, Chris Cornell, Dave Grohl, M. Shadows, Iggy Pop). Opener Ghost is vet, Promise, By the Sword, Crucify the Dead, We're All Gonna Die en Nothing to Say zijn ook de vermelding waard. Doctor Alibi klinkt echt zoals Motorhead klinkt. Ook de nummers met Myles Kennedy kwamen live goed over (ik zag Slash op Graspop 2010).

avatar van legian
ene leuk album.
alle verschillende artiesten dragen bij aan de afwisseling van dit album, hoewel niet elk nummer even lekker klinkt, bevalt het prima.
afgezien van alle verschillende zangers hebben we ook nog Slash die op momenten toch weer een fantastische gitarist blijkt te zijn.

al met al een prima rock album, een stevige 3*

avatar van muziek-fan
Gotten is een heel mooi nummer. Het is het mooite nummer van het allbum vind ik. De tekst heeft een hele mooie betekenis net als Promise dit zijn de 2 mooiste nummers van dit album. Het refrein van Promise is heel mooi gezongen. De manier op hoe hij het zingt is gewoonweg helemaal top. De rest van de nummers zijn ook zeker goed maar ik vind dat Gotten en Promise er uitspringen. Dus deze plaat geef ik een 4.5*

avatar van muziek-fan
__manuel_ schreef:
Geweldige cd voor met het gepaste weer op te zetten! (4.5*)

Dieptepunten: Gotten, Saint Is ASinner To

(Die Fergie zou echt is uit de BEP moeten gaan dit is echt wel een vet nummer)

Ik vind niet dat gotten een dieptepunt is en de stem past wel bij het nummer vind ik toch persoonlijk.:D

avatar van Marco1994
Jammer dat Baby Can't drive niet op het album staat in plaats van Saint is a Sinner too.

Dan had ik het album wel een 4,5* gegeven

avatar van Dibbel
Uitstekend verzamelalbum (zullen we het dan maar noemen) van Slash, die hier en daar natuurlijk weer lekker los gaat.
Het lijkt wel of ieder liedje speciaal geschreven is voor de zanger, waardoor het gerust bij het oeuvre van de betreffende band had kunnen horen.

Ik hoor hier eigenlijk geen slechte nummers, hoogstens enkele iets mindere, en wat belangrijker is: de songs (maar dan ook allemaal) blijven hangen en hebben dikwijls een hoog meezing-gehalte.
Het sternummer hier is het ongelooflijk mooie Starlight met Myles Kennedy (Alter Bridge), wat mij betreft nu al een evergreen.
Bijna hetzelfde geldt voor By The Sword, en Gotten mogen ze zelfs op mijn begrafenis draaien.
Andere lekkere nummers zijn Ghost (hakt er meteen heerlijk in, Back From Cali (weer met Myles Kennedy), Promise en de 2 aangenaam lompe nummers met Lemmy en Iggy Pop.
De rest luistert ook lekker weg en Fergie moet inderdaad rockzangeres worden.

Ik heb helaas geen bonusnummers, maar van platen als deze lust ik er nog wel een paar van Slash met wat consorten.
En ja, ik hou ook van verzamel-CD's/LP's.
Dikke 4.

Maidenfreak
Beste rock cd van twee jaar geleden voor mij spijtig van dat ene gedrocht met Fergie.

avatar van Dibbel
Gotten