Slash - Slash (2010)

Label: EMI

1. Ghost (3:35)

met Ian Astbury en Izzy Stradlin

2. Crucify the Dead (4:03)

met Ozzy Osbourne en Taylor Hawkins

3. Beautiful Dangerous (4:38)

met Fergie

7. Gotten (5:03)

met Adam Levine

8. Doctor Alibi (3:10)

met Lemmy

9. Watch This / Watch This Dave (3:52)

met Dave Grohl en Duff McKagan

10. I Hold On (4:18)

met Kid Rock

11. Nothing to Say (5:25)

met M. Shadows

12. Starlight (5:25)

met Myles Kennedy en Steve Ferrone

13. Saint Is a Sinner Too (3:28)

met Rocco DeLuca

14. We're All Gonna Die (4:31)

met Iggy Pop

15. Baby Can't Drive * (3:20)

met Alice Cooper, Nicole Scherzinger, Steven Adler en Flea

16. Chains & Shackles * (4:28)

met Nick Oliveri

17. Paradise City * (5:15)

met Cypress Hill, Fergie en Franky Perez

18. Sahara * (4:00)

met Koshi Inaba

19. Mother Maria * (5:27)

met Beth Hart

20. Back from Cali [Acoustic] * (3:42)

met Myles Kennedy

21. Sweet Child O' Mine [Acoustic] * (6:02)

met Myles Kennedy

22. Beautiful Dangerous [Radio Mix] * (4:11)

met Fergie

23. Demo #4 * (3:52)
  24. Demo #16 * (3:23)
  25. Fall to Pieces [Acoustic] * (4:29)

met Myles Kennedy

26. Watch This [Live] * (3:44)
  27. Nightrain [Live] * (5:00)

met Myles Kennedy

28. Sahara [English Version] * (3:58)

met Koshi Inaba

avatar van Kill_illuminati
herman schreef:
Ik zou het woord grondlegger nog eens opzoeken in het woordenboek.

grondlegger

Maare zijn er al video clips te zien op tv? Ik vraag me af of dit albm een beetje verkoopt.

avatar van Limelight
1,0
herman schreef:

Ik zou het woord grondlegger nog eens opzoeken in het woordenboek.

Yeah, ik heb een soort van andere definitie van het woord grondlegger als het neerkomt op muziek. Waar de meesten verstaan "eerste in een genre" zie ik het eerder als "eerste die een genre populair heeft gemaakt en de eerste die er critical acclaim mee behaalde".

Overigens is Soundgarden, na nader onderzoek, wel degelijk één van de eerste grungebands, aangezien ze al bestaan sinds 1984, maar weinig grungebands bestaan zo lang (eigenlijk kan ik op het moment alleen Green River en The Melvins bedenken).

Klopt , er waren een paar andere bandjes die voor Soundgarden waren. The Melvins, Tad, Screaming Trees, Skin Yard.
Een aanrader is het boek Grunge is Dead van Greg Prato. Veel interessante verhalen uit Seattle.

En Soundgarden is terug. Begin Augustus op Lollapalooza.

Maar terug bij het topic. Blijft fijne rock cd. Al veel geluisterd.

Cheers

avatar van Demon.
Oe, lijkt me een leuk album. Slash vind ik een grappige kerel.

Pfoe, ik kan hier niks mee. Dit hangt gewoon van de clichés aan elkaar.

avatar van ozwald
inderdaad weinig nieuws onder de zon.

wel gewoon een goede rockplaat.

favoriet is # 3 met mijn grote vriend

avatar van ToetnL
poeper-de-poep! wat een troep! Jammer dat de commercialiteit nu slash ook heeft bereikt

Het had wat steviger en meer gitaarKNALwerk mogen betreffen!

avatar van Kill_illuminati
Guns N Roses was ook al commercieel. Velvet Revolver was ook niets nieuws onder de zon. Echt een verrassing voor mij is dit niet.

ozwald schreef:
wel gewoon een goede rockplaat.

Dat lijkt mij ook ja. En daar heb je er in 2010 niet zoveel meer van, echt goede rockplaten.

Ik ben toch aangenaam verrast. Ondanks 13 verschillende gastzangers vormt dit album een mooi geheel. Dat ligt ook aan de bas- drum- en gitaarbasis, want wat is die goed zeg op dit album. Erbovenuit steekt natuurlijk het geweldige spel van Slash. Die kun je wel een gitaartje toevertrouwen.

Wat dan ook weer heel aardig is, is dat de verschillende zangers allemaal lekker hun eigen gang kunnen gaan. Dat zorgt dan weer voor een mooie afwisseling. Zo hoor je een beetje Wolfmother terug als Andrew Stockdale By the Sword zingt en Black Sabbath als je Ozzy ouderwets bezig hoort. Overigens: wat een lekkere solo van Slash op dat By the Sword. Ook Crucify the Dead met Ozzy mag er dus wezen, net als Ghost met Ian Astbury en Promise met Chris Cornell. Aan de kwaliteit van de songs ligt het niet: er staan heel wat sterke tracks op. Dan eindigt het album ook nog eens met Iggy Pop in het prima We're All Gonna Die. Dat is ook nog eens heel erg waar.

avatar van Killeraapje
Staat die song met Alice Cooper en Nicolle Sherzinger eigenlijk op de cd?

Mr_White
Dat nummer (Baby Can't Drive) is een bonus track. Geen idee welke versie je daarvoor moet hebben (het album heeft volgens mij wel zo'n 5 of 6 bonus nummers).

Verder een uitstekend rock album, waarbij het vooral opvalt hoe afwisselend de stijl tussen elk nummer is. Slash lijkt zich zonder een enkel probleem aan te passen aan elke zanger wat zorgt dat geen enkel nummer misplaatst klinkt. Zelfs Fergie en Kid Rock (toch niet mijn favoriete artiesten) lijken uitstekend samen te gaan en een echt zwak moment is er niet. Heerlijke no-nonsense rock voor de liefhebber dus.

Mr_White schreef:

Sterker nog: ik denk dat Fergie maar snel solo de rockmuziek in moet duiken. Hier klinkt ze inderdaad erg goed, net als toen ze Gimme Shelter deed samen met Mick Jagger en U2 op de Grammy's. (Dat ik zoiets nog eens zou uitkramen... )

Ik verhoog dit album trouwens naar 4,5*: er staan echt een aantal fantastische nummers op en inderdaad geen echt zwak moment.

Rizz
It's just a great rock album.

avatar van FourSymbols
Wat-een-heerlijk-album!

Zelfs de artiesten van wiens muziek ik minder moet hebben (Fergie en anderen) vond ik geweldig!

avatar van max95
Kill_illuminati schreef:
Waarom heeft David Grohl niet gewoon het hele album gedrumt?

Josh Freese niet goed dan?

Joy

avatar van max95
Joy schreef:

Ieder z'n mening

avatar van Hans Brouwer
ToetnL schreef:
poeper-de-poep! wat een troep!
Japper de jap, wat een grap! Hoe vaker ik "Slash (2010)" draai, des te meer ik het album ga waarderen. Commercieel of niet, "Slash (2010)" is een prima rockalbum. Dat er nog maar een aantal van deze kwaliteit mogen volgen!

avatar van tsjong
Leuk project, maar ben niet echt onder de indruk van het resultaat.
Dat krijg je met verzamelingen van verschillende artiesten. De nummers worden erg oppervlakkig en niet geëxperimenteerd. Dit is al vaker gedaan en dan beter.
Toch zitten er een paar leuke nummers tussen, maar verwacht eigenlijk naar een stuk of tien luister beurten dat ze me gaan vervelen.

avatar van Nicholas123
Joy schreef:
jawel, maar minder

Mwoah, valt wel mee. Grohl was natuurlijk uitstekend op Songs for the Deaf maar Josh Freese is daarentegen weer magistraal bij A Perfect Circle. Freese is denk ik wat flexibeler qua stijlen en was daarom uitermate geschikt om dit album te doen. Hij is niet voor niets de meest gevraagde sessiedrummer in muziekland.

avatar van Henjo
Ik vind het een apart album van alleen een gitarist, ik hoor niet veel invloeden van Slash in de muziek dus het is meer een verzamelaar naar mijn mening, althans, zo lijkt het. Zoals die song met Andrew Stockdale, dat is gewoon Wolfmother als je niet wist als het van Slash was met Andrew

TimZor
erg goed album met geweldige samenwerking met Fergie :D:D

Alleen adam levine zal ik nooit aan wennen wat een irritante stem heeft die gast toch (is het enige minpunt) op deze cd.

Hij had als je naar fergie luisterd nog wat meer dames moeten uitnodigen voor zijn cd. Hij heeft tenslotte afgelopen jaar ook al een leuke track uitgebracht nmet beth hart die ik hier op mis.

Rijnes
Erg lekker album, gevarieerd genoeg door alle samenwerkingen met verschillende artiesten, soms wat pop-achtig, maar dat hoeft niet te betekenen dat het per definitie slecht is (meningen verschillen). Vooral de solo's maken dit album prettig om te luisteren! 4 sterren.

avatar van james_cameron
Sympathiek album, lekker afwisselend qua sfeer en met een niet aflatende stoet aan talentvolle zangers en zangeressen. Helaas ben ik niet erg onder de indruk van het songmateriaal. Het geheel doet aan als een veredelde verzameling b-kantjes. De songs zijn voorspelbaar uitgewerkt en inhoudelijk aan de simpele kant, vooral qua opbouw. Tekstueel is het al helemaal behelpen geblazen. De cliché's vliegen je om de oren. Door het vakmanschap blijft alles net op de rails, maar meer dan een krappe voldoende kan ik er helaas niet aan toekennen.

james_cameron schreef:

Klinkt goed geformuleerd, alleen klopt het naar mijn mening niet. Wat jij inhoud noemt, is waar het om draait: de muziek. En die is goed tot heel sterk. Daar bovenop komen nog eens de vele geweldige gitaarsolo's, die niet alleen zo goed zijn omdat Slash ze speelt. Muzikaal klinken ze ook gewoon erg lekker.

avatar van knoltor
Aardige rockplaat, met enkele uitschieters, maar ook dieptepunten (wat is is die Adam Levine toch een vreselijke zanger!). Ik moet me dan ook achter james_cameron scharen dat het wat mij betreft hier niet echt gaat om een album, maar om een verzameling liedjes. Liedjes vol clichés, welteverstaan.
Iets anders dan clichés had ik van Slash ook niet verwacht en dat is ook niet erg, maar het maakt wel dat veel materiaal op deze plaat toch terecht komt in het 'het-ene-oor-in-t-andere-uit-vakje'.

Er zijn veel te veel versies van dit album uit. Ik heb er eens naar gekeken en volgens mij kan je het beste de Aziatische versie bestellen, dan krijg je er 3 bonustracks bij: Baby Can't Drive, Sahara & Paradise City. Ik heb 'm net via Ebay besteld, ook via cdwow is 'ie te krijgen.

avatar van MichielP
Ik ben niet echt onder de indruk van dit album, klinkt allemaal een beetje pop-achtig. Niet hoe ik Slash wil horen.

avatar van R-Know
Deze week toch al weer een paar keer op de iPod, te werk gedraaid maar ik vind 'm toch wel lekker. Ik ben nooit de grootste fan van Guns geweest dus stond hier nogal terughoudend tegenover maarreh....
Lekker.
Hij zou wat meer met Fergie moeten maken. Wat een combinatie!!

avatar van barrett
Dit is een album vol met de grootste rockclichés het heeft dan ook al mijn verwachtingen ingelost. De verschillende gastartiesten maken het geheel dan nog eens onsamenhangender dan het al was.

Dit lijkt op collectie apparte songs die voormij geen goed beeld scheppen van het talent die deze man heeft.

Jammer maar ik vrees dat Slash niet meer met wereldschokkende platen of songs op de proppen zal komen.