Metallica - Master of Puppets (1986)

Label: Elektra

1. Battery (5:10)
  2. Master of Puppets (8:38)
  3. The Thing That Should Not Be (6:32)
  4. Welcome Home (Sanitarium) (6:28)
  5. Disposable Heroes (8:14)
  6. Leper Messiah (5:38)
  7. Orion (8:12)
  8. Damage, Inc. (5:30)
  9. Battery [Live] * (4:53)
  10. The Thing That Should Not Be [Live] * (7:02)
Paalhaas schreef:
Wie biedt er meer? 6 jaar en op #1 iemand?

13 jaar en op 1 (zit toch dicht bij 6 haha)

Charles Manson
ik vraag me soms juist af in hoeverre er altijd wel verder wordt gekeken dan de neus lang is.

Iemand die bijv. zegt dat deze plaat slecht is en dat hij of zij maar liever "echte goeie muziek" hoort zoals Linkin'park, die kijkt dus heel duidelijk niet verder dan zijn danwel haar fraaie reukorgaan lengte meet.

Die let bijv. klaarblijkelijk niet op speltechniek van band en individuen, plaatst de bewuste plaat niet in de juiste tijd, bekijkt niet de impact van een album, beziet niet in welke bepaalde stroming de plaat werd uitgebracht etc.
Alleen maar luisteren en wel of niet goed vinden, noem ik kortzichtig.

Zo hou ik niet van Black Sabbath bijv, terwijl ik hun impact en status wel degelijk besef.
Daarom zal ik dus niet roepen dat het knudde is ofzo.

Master of Puppets mag je van mij part best stom, dom, slap, knudde vinden maar dan ben je dus juist wel zo kortzichtig als de pest

Charles Manson schreef:

Ik liet het net al een beetje doorschemeren, maar het komt volgens mij niet helemaal door, dus ik zeg het nog maar eens duidelijker: Ik ben geen Linkin Park fan, noch een Korn/Limp Bizkit/meer van dat soort fan.

Alleen maar luisteren en wel of niet goed vinden, noem ik kortzichtig.

Hehe, ik zie heus wel in dat dit een mijlpaaltje is en zo, maar dan hoef ik het nog geen mooie muziek te vinden. En, zoals ikzelf en nog wat anderen je al eerder hebben geprobeerd te vertellen: je doet net alsof je voor elke 'mijlpaal' een hoge waardering moet gaan geven, terwijl je OK Computer zelf nog altijd op 0,5 hebt staan.

Daarom zal ik dus niet roepen dat het knudde is ofzo.

Ik heb Metallica nooit knudde genoemd, maar ik mag toch zeker wel zeggen dat ik dit een oersaai album vind, ook al is het een o zo belangrijk document in jouw ogen.

Ik heb meer dan 1200 albums in mijn 17-jarige leven gehoord, heb elke soort muziek beluisterd, en vind elk muziekgenre leuk. Dat is inderdaad het toppunt van kortzichtigheid ja

euhm......
waarom beschouw jij mijn laatste post zo overduidelijk als een persoonlijke aanval?

Ga toch met zijn allen gezellig All Saints luisteren joh

Jornaquin schreef:
Ga toch met zijn allen gezellig All Saints luisteren joh

nou, graag mevrouw!

Feeder

euhm......

Misschien omdat ik er vanaf het begin van 'beschuldigd werd naar Korn en Slipknot te luisteren, toevallig omdat ik Master of Puppets saai vind? En omdat zich verder geen enkel ander persoon heeft gemeld in de discussie die één van deze bands wel tof vindt en tegen wie je het zou kunnen hebben? En omdat het betrekken van de Linkin Park fan bij de hele discussie anders nergens op zou slaan?

Een retorische vraag van jewelste dus, maar ja, wat moet je anders, als je verder niet op m'n argumenten en standpunten in kunt gaan.

nou, graag mevrouw!

Dat is nóg veel genialer dan Metallica

euhm......

Charles, waarom kun je het zo slecht hebben dat mensen deze muziek niks vinden? Ikzelf vind het ook erg saai en zie er het grootse niet van in.

Ik zeg nergens dat deze plaat geen mijlpaal is geweest (of ie dat wel of niet is laat ik in het midden) maar ik weet gewoon dat als ik deze plaat hoor dat ik hem enorm saai vind, en daarom geef ik hem 2*. Dit is een stem waar een ander iets aan heeft, want nu weet hij/zij beter wat mijn smaak is en wat ik wel of niet goed vind. Wanneer ik op impact/vakmanschap zou gaan beoordelen zou niemand meer iets aan mijn stemmen hebben, zulke dingen kunnen ze zelf immers ook uitzoeken.

Het is geen persoonlijke aanval op jou, noch op metallica dat ik dit album een lage score geef. En ga me alsjeblieft niet daarom kortzichtig noemen alleen omdat ik mijn eigen mening geef.

Charles Manson
ik ben denk ik heel heel duidelijk geweest steeds, ik zal echter nog wat toelichten:

ik vind het PRIMA als je het een kut cd vind, je mag er van mij van vindne wat je wil, je mag van Metallica vinden wat je wil, je mag van metal vindne wat je wil.
Maakt me niets uit.
Als je zegt: ik vind hem ondanks het niveau etc kut, prima.
Maar dan heb je een bepaald kwaliteits level in ieder geval onderkend.

ZOMAAR zeggen dat deze cd slecht is, is gewoon onzin.
Da;s mijn enige punt.

Niet iedere mijlpaal hoeft goed gevonden te worden, en zelfs het feit of dit wel een mijlpaal is mag je van mij in twijfel trekken.

ik zeg alleen:
deze cd bevat objectief gewoon meerdere kwaliteiten dus hem afdoen als kut. slecht, saai vind ik persoonlijk een boude stelling.

Jornaquin schreef:

Dat is nóg veel genialer dan Metallica

jou opmerking was anders ook schier briljant....

avatar van The Scientist
Graag verwijs ik je door naar dit topic.

Ik zeg nergens dat de cd slecht IS, ik zeg alleen dat ik er niks aan vind, en het kan objectief nog zo geniaal zijn, dat behoedt het niet voor saaiheid.

avatar van Lukas
The Scientist schreef:

Dat was een grapje, Jelle

The Scientist schreef:
Graag verwijs ik je door naar dit topic.

Jep, en ik heb ook nog ergens een paar dagen geleden gezegd dat deze muziek me gewoon helemaal niks doet, maar dat moet 'm even ontschoten zijn.

Charles Manson schreef:

jou opmerking was anders ook schier briljant....

Ja man, ik had het ook al voorgedragen in het Linkin Park en in het P.O.D. forum, dat is pas echt baanbrekende metal.

Charles Manson
gezien het feit dat er nu ineens vrij kinderachtig louter en alleen op de man gespeeld blijkt te moeten worden en moderators hier klaarblijkelijk zonder morren mee akkoord gaan, lijkt dit me een mooi moment om de discussie te laten voor wat hij is.

jullie hebben gelijk, Master of Puppets is een saaie kut cd

avatar van Lukas

jullie hebben gelijk, Master of Puppets is een saaie kut

Pot... ketel... zwart...

Bal... kaatsen... terugverwachten...

Charles Manson schreef:

Dat zie ik nergens duidelijk naar voren komen hoor.

Hoge bomen vangen veel wind. 5.0

avatar van orbit
Laat ik nog even extra zout in de wonden strooien door te zeggen dat ik MoP wel overschat vind. Met Ride The Lightening hadden de mannen namelijk al het ultieme concept voor deze plaat klaar, en eigenlijk was dat qua opbouw en dynamiek veel beter. Daarna komen ze met twee platen met haast identieke opbouw (deze en Justice) en dan zou de middelste de beste zijn Ik denk dat Ride The Lightening veel revolutionairder is en daarmee ook veel meer de mijlpaal van deze band. Die heb ik dan ook op een volle punt meer staan dan deze. En inmiddels vind ik Metallica ook behoorlijk saai. Soms leuk om nog eens een liedje van te horen, maar headbangend hele ceedees uitzitten doe ik allang niet meer

avatar van wolf
Deze discussie. Zelf vind ik MoP het beste metallica-album, met als hoogtepunt het titelnummer. Die opbouw: van hard naar melodieus naar snelheid, Metallica in één nummer samengevat. Andere hoogtepunten zijn Orion en Battery. 5*

orbit schreef:

dat is jouw mening.mijn mening is dat MoP weer wat strakker in elkaar zit dan RtL en weer veel beter geproduceerd is dan aJfa.dus idd dan de beste van de drie.hoge bomen vangen veel wind.5.0

Sietse
maar ff terug naar de realiteit...technisch gezien is dit toch helemaal niet heel erg bijzonder? Het is gewoon een standaard metal album die gedeeltelijk aan de basis staat van een genre. Metallica was en is technisch gezien niet beter dan de gemiddelde metalband.

Verder een aardig album, een van de leukere van Metallica.
3 sterren, omdat ook ik ooit jong was (das een half puntje omlaag, want ik trek dit nu niet meer zo best...het heeft zijn beste tijd gehad)

Sietse schreef:

voel je je zo oud Sietse?

Charles Manson
tsja, Sietse is inderdaad niet de jongste meer nee

avatar van orbit
DonDijk schreef:

Ben het daarmee niet eens, maar dat was al duidelijk. Ik vind tekstschrijven en originaliteit net zo belangrijk, wat dat betreft was Ride The Lightening een veel grotere sprong voorwaarts t.o.v. het primitieve Kill 'm All dan MoP vanaf Ride The Lightening.
JFA vind ik veruit de minste van deze drie in elk geval.

orbit schreef:

JFA vind ik veruit de minste van deze drie in elk geval.

ok dat kan natuurlijk.wat vind je qua teksten dan beter op Ride the Lightning ivm Master?

Charles Manson
ik zie het nog weer anders dan jullie:
bands hebben mijnsinziens hun hoogtij dagen.
de periode vanaf RtL t/m.. aJFA is gewoon hun piek periode (voor mij persoonlijk dan).

Net als dat Anthrax in die tijd voor mijn hun hoogtij dagen had.
Het was gewoon die tijd, de glorie dagen van de (thrash)metal.

is voor mij album-overstijgend.

Metallica pompte in die tijd Lightening, Puppets en Justice eruit, in 1 grote flow van briljantheid.

Net zoals Maiden number of the beast, piece of mind, powerslave etc in 1 reeks van enkele koortachtige briljante creatieve jaren afleverde