Metallica - Master of Puppets (1986)

Label: Elektra

1. Battery (5:10)
  2. Master of Puppets (8:38)
  3. The Thing That Should Not Be (6:32)
  4. Welcome Home (Sanitarium) (6:28)
  5. Disposable Heroes (8:14)
  6. Leper Messiah (5:38)
  7. Orion (8:12)
  8. Damage, Inc. (5:30)
  9. Battery [Live] * (4:53)
  10. The Thing That Should Not Be [Live] * (7:02)
avatar van AGE-411
Je bent zeker niet de enige!

avatar van ricardo
Hoe kan het toch dat ik aan dit album van Metallica maar niet kan wennen,heb hem vaak gedraait maar blijf het te klinisch vinden,en eigenlijk vind ik het niet echt ruig klinken,en te computerachtig allemaal(er is echt geen klein foutje te bekennen).De nummers Battery,Master Of Puppets en Welcome Home (Sanitarium) staan ook op het meer dan magistrale live album Live Shit Binge And Purge,en ik vind de bovengenoemde 3 nummers wel 100 keer beter klinken op het live album,wat een muur van geluid daarop en wat een passie bij dat concert,dat live album vind ik een van de meest indrukwekkende concerts die ik ooit op cd heb gehoord.Als Metallica meer live albums op de markt zou brengen,zou ik ze zo wel blind durfen kopen.Nee de studio albums van Metallica(op het debuut album na dan) zijn toch echt minder aan mij besteed.maar dat betekend niet dat ik ze slecht van kwaliteit vind hoor.

Wallofthrash
tsja, ik heb em de laatste tijd toch maar weer gedraait.. en ik meot zegge,, Toch is dit het beste metalalbum allertijden voor mij.. eerst vond ik kill `em all beter omdat dat gewoon meer de pure thrash was.. En het was ook super om dit gehele album live te horen 8juni 2006:D

Als iemand dit het beste metalalbum aller tijde vindt, luister je duidelijk te weinig metal. Metallica is nogal... overrated. Maar niet heel slecht ofzo. het oude spul gaat nog wel

Dit album heeft toendertijd meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Zonder reclame, videoclips. Dat is denk ik niet zonder reden, dit is namelijk een steengoed album .

Midsummer_Night schreef:

Als iemand dit album 3* heeft, luister je duidelijk te weinig metal. Metallica's latere albums zijn nogal overated. (Wel heel slecht). Het oude spul is gewoon goddelijk.

Als ik je top10 zie schrik ik zelf wat.
Probeer eens:
- Iron maiden: Iron Maiden, Killers, The number of the beast, piece of mind, powerslave, Somewhere in time.
- Slayer: Show no mercy, hell awaits, reign in blood, south of heaven, seassons in the abyss
- Metallica: Kill 'em all, ride the lightning, master of puppets, ...and justice for all.
- Judas Priest: Painkiller
- Testament: The legacy
- Motörhead: The ace of spades
- Ozzy Osbourne: Blizzard of Ozz, Diary of a madman
- Megadeth: Peace Sells...but who's buying, Rust in peace

En nog meer zulke shit!

Dan weet je wat echte metal is! (er is nog hoop)

avatar van rusty nail
Het nieuwe spul hoeft niet persee slecht te zijn ,want smaken verschillen .Maar het jaren 80 spul is natuurlijk heilig.

avatar van freddze
Berichten omtrent vergelijkende studie tussen Metallica en Iron Maiden verplaatst naar Metallica

Mr Brown
Beste (metal)album ooit gemaakt. Battery, Leper Messiah, Orion, Damage Inc., ik kan geen dag zonder die nummers. Elk nummer zit perfect in elkaar. Gewoon om droevig van te worden wat ze tegenwoordig voor baggershit maken, alleen het jaren '80 spul heeft mij weten te boeien van deze band.

Orion heeft overigens de beste bassriff die Cliff (R.I.P.) ooit heeft verzonnen, de band heeft er ook nog lang moeite mee gehad dat nummer live te spelen.

Stijn_Slayer
Altijd dat gezeur over metalklassieker. Vind dit album niet zo verdomd veel voorstellen. Leuk album, meer niet. Titel nummer word ik onderhand wel ziek van, uitgemolken nummer. Maargoed 3.5*

Wat is dit toch een absolute metalklassieker. Een 5.0

avatar van MichelDumoulin
Stijn_Slayer schreef:
uitgemolken nummer

Uitgemolken? Door wie dan? Door de DJ van je plaatselijke hardrockkroeg?

Joy
orion eigenlijk een heel blij nummer constateer ik net

Bobiej
Master of Puppets (het nummer) is een metalklassieker - in hetzelfde rijtje als The number of the beast, Angel of Death, Paranoid...

Maar om het nou uitgemolken te noemen? Vast nummer in hun setlist, klinkt nog steeds als een wiedeweerga.

Als je gaat zeggen, dit nummer is mij te commercieel, omdat te veel mensen het een goed nummer vinden...nah, mij niet gezien .

avatar van douwens
Dat vind ik zoiezo een gezever van jewelste. Muziek is toch niet goed of slecht omdat het wel al dan niet commercieel is. Mensen die dat vinden zijn net zo naief als zij die menen dat muziek die niet in de hitlijsten staat slecht is.
Je hebt goede commerciele muziek en ook goede niet-commerciele muziek, althans in mijn beleving.

Enfin, over deze plaat. Ik moet bekennen dat ik deze plaat in het verleden altijd links heb laten liggen. Hoewel ik Metallica altijd heb kunnen waarderen vanaf mijn puberjaren. Ik luisterde namelijk wel altijd al naar the Black Album en And Justice for All.
Dit album ken ik echter nog geen jaar en ik moet bekennen dat dit album het sterkste is van alle Metallica albums. Waarom.. omdat het in zijn geheel staat als een huis. Dit kan van de meeste Metallica albums niet gezegd worden.
Daarnaast herbergt het met Master of Puppets een van de meest briljante metalnummers ooit gemaakt. Dit nummer gaat moeiteloos mee met andere briljante Metallica nummers als One, Blackened, Eye of the Beholder en Nothing else matters (niet echte metal naar mijn smaak maar goed).
Bohemian Rhapsody van Queen wordt wel eens een ware rocksymphonie genoemd, het nr. Master of Puppets is naar mijn mening een ware metalsymphonie. (Ik trek hier geen directe vergelijking tussen beide nummers!). Vooral getuige de sterke overgangen van rustieke naar stevige riffs en het toch een ijzersterk geheel blijft vind ik het nummer fantastisch.
Eigenlijk zijn alle nummers op dit album zeer sterk en blijft het boeien van begin tot het eind.
Ik zever lekker met de rest hier mee en ga het dan ook een ware (metal)klassieker noemen. Ware het niet dat ik niet eens een echte metal fan ben.

Een panklare 5

avatar van AGE-411
Bij commercieel gedoe is het bedoelt om het geld, niet om het Geld.

"St.anger was een echt succes! Het stond direct op 1 in de charts en er werdne miljoenen va verkocht!"

Hier niet.
Hier waren ze te arm om een matras te betalen om op te slapen (waar slapen? in de pub? ).
Toen james z'n gitaar gestolen werd in 1984 had ie zelf geen geld om een nieuwe te kopen en moesten ze tijdens de europese tour 84 bij de andere bands gaan bedelen om een gitaar te mogen gebruiken.

Master Of Puppets sloeg als een bom in. Het was een normaal album als Kill 'em all en Ride the lightning. Metallica zo er niet veel rijker van worden. Plots kregen ze halverwege Maart 1986 een telefoontje: "Jullie gaan het nooit geloven.. de verkoop van Master of Puppets" (Lars dacht eerst dat het negatief was )
" Master Of Puppets staat 27ste in de charts. Wanneer jullie terug zijn hier aan de westkust kunnen jullie misschien (elk) een huis kopen! "

Kwaliteit primeert !

avatar van notsub
Ik ga net niet de hoogste score geven, volgens mij had de sound nog wat beter gekund. The Black Album, maar ook Ride The Lightning vind ik vetter en beter klinken. Maar dan blijft er nog genoeg genot over. Hallo, hier komt wel even wat langs hoor: Battery, Master Of Puppets, Welcome Home en Damage Inc. zijn zo ongeveer instant classics. De andere nummers klinken misschien op het eerste gehoor wat minder, maar hebben zeker inhoud genoeg. Hier heb ik dus erg veel plezier van gehad en ik vind dat dit hun ultieme stijl was.

Trollbericht en wat reacties daarop verwijderd. User in kwestie heeft bij welk meer albums hetzelfde gepost en lijkt verder niet uit op enige discussie te zijn... Heb het maar weer over MoP.

avatar van vin13
Beste album van Metallica met mijn favoriet nr. Welcome home. Origineel en grondlegger voor veel bands met Kirk(Joe Satriani "leerling" )als voorbeeld voor veel gitaristen. Goede dosering zang en instrumentatie en goed geluid, gelukkig ook niet alle ruimtes vol gespeeld. Moet wel eerlijk zeggen dat ik ze live tegen vond vallen op Monsters of Rock 1991? Te rommelig en geen al te beste zang.Headliner AC/DC is natuurlijk dan ook wel weer een grootmacht. Niettemin fantastisch album.

avatar van Harribo
ben niet echt een metalfan meer maar heb nog steeds veeeeeel respect voor deze plaat

avatar van i.Ron S.
Ik vind dit het hoogtepunt van Metallica.
Ze hadden toen een "drive" die ze later niet meer zouden evenaren, dat straalt gewoon van dit album af.
Ik vind niet dat het "gemaakt" klinkt, Metallica speelde gewoon zo perfect in die tijd.
Voor mij persoonlijk is het ook heel speciaal, het was 1 van mijn eerste cd's en ik heb er veel steun aan gehad in een moeilijke tijd. Ik krijg nog altijd kippenvel bij dat tussenstukje van Master of Puppets maar mijn favoriete nummer blijft Sanitarium.
Het enige nummer waar ik maar nooit toe kom is het laatste, ik vind Orion eigenlijk een geweldige afsluiter, vandaar denk ik.

beaster1256
een hoop lawaai meer is het niet , geef mij maar the black album , hun enigste goeie van deze clowns van de harde rock , fakers zijn het die alleen maar denken aan de poen

DonDijk
Hoe serieus moeten we deze man nog nemen

avatar van Joy4ever
Dit slaat idd kant noch wal. Ook al hou je niet van Metallica dan nog kan je heus wel horen dat deze MOP een monument in het metalgenre is.

DonDijk
Maar ook serieus zeggen: de clowns van de harde rock

Nooit van Kiss gehoord zeker

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
beaster1256 schreef:

1 april is al voorbij hoor!

avatar van schizodeclown
beaster1256 schreef:

Voor The Black Album waren ze juist aardig underground met een hechte groep fans.
Vanaf The Black Album begonnen ze juist commercieel te worden(het liedje ''One'' van het album AJFO...was wel een clip van maar dat kwam meer door de briljante muziek wat ze wouden laten horen waar ze trots op waren).

max en joep

wat een bullshit...

Joy
gevalletje puberaal om je heen meppen, ik moet en zal anti metallica zijn, een mening gestoelt op niks, en onwetendheid

avatar van axel33
'n Puber van 51 dan in dit geval. Maar goed, leeftijd is ook maar 'n getal en dus rust er geen beperking op dat gedrag.