The Game - The Documentary (2005)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:32)
  2. Westside Story (3:43)

3. Dreams (4:46)
  4. Hate It Or Love It (3:26)

5. Higher (4:05)
  6. How We Do (3:55)

met 50 Cent

7. Don't Need Your Love (4:27)

met Faith Evans

8. Church for Thugs (4:00)
  9. Put You on the Game (4:14)

met Timbaland

10. Start from Scratch (4:07)

met Marsha Ambrosius

11. The Documentary (4:11)
  12. Runnin' (4:26)

met Tony Yayo en Dion

13. No More Fun and Games (2:37)
  14. We Ain't (4:46)

met Eminem

15. Where I'm From (3:08)

met Nate Dogg

16. Special (3:57)

met Nate Dogg

17. Don't Worry (4:11)

met Mary J. Blige

18. Like Father, Like Son (5:27)

met Busta Rhymes

Klassieker!
Ik bedoel beste album van 2005
Ik bedoel beste album van de laatste jaren
Ik bedoel....ya know Game style

hell yeah!!!

the game is gewoon een master mc, Maar dat wist dre al eerder dan wij.
ik vind the documentary echt een zeer goede cd.
heerlijke beats en ruige en gewoon chille nummers
dahm jammer dat ie bij g-unit weg is.

Keep it going boa!

Ik vind het juist goed dat hjij daar weg is, maar ik vind het album erg hitgevoelig en zijn skills liggen laag.

avatar van Niek
C Changes schreef:

Qua skills is het niet veel bijzonders nee, maar zijn stem is wel vet en bovendien rapt hij over meer dan money, cars en hoes. Ik vind The Game een van de beste producten van die Eminem, 50, Dre-klick...

well goede cd kwa lyrics beats blijft ie tog heel goed maar jah net als 50 enzo word het 2de album poep geen enkele inzet in de album en elke 3 weken nieuwe mixtape uitbrengen genoeg beef gehoord

slapkoekske
the game rapt haast alleen maar over zichzelf, zijn muziek en zijn wannabehiphopwereldje. comerciele crap, dat is het. De meeste rappers van tegewoordig zijn dat, allemaal van die mietjes. Vroeger had je Biggie en Tupac, dat was pas hip hop! Als Biggie en tupac nog zouden leven, zouden ze 30 verschillense kleuren strond schijten van deze rommel.

Check mijn site dimwit.punt.nl voor meer hierover

eazyfan
Haha grappige site enja je hebt jammer genoeg gelijk .
En in hoeveel top10's dit album niet gedraaid word .

Raekwon the chef
Onderhond schreef:
Ik, want als er daardoor een betere logica in de albumflow komt heeft het nummer een bepaalde functie, en wordt het dikwijls al een pak beter. Een album is meer dan een collectie nummers.

daar heb je gelijk in, dat heb ik met veel albums, dat ik de ietsje mindere of soms saaie nummers toch draai, dit album is dus toch echt een uitzondering, zoals Kos al zei: skippen geblazen

Just a classic

eazyfan schreef:
Haha grappige site enja je hebt jammer genoeg gelijk .
En in hoeveel top10's dit album niet gedraaid word .

Ik wed dat ie dit album niet kent (dat slapkoekje geval). Ik bewtijfel zelfs of ie uberhaupt wat hiphop kent.

MJ_DA_MAN schreef:

Denk het niet want ook op dit moment word er nog wel goede hiphop gemaakt. Gewoon verder kijken als wat er op mtv, tmf voorbij komt...

Ja ik heb deze origineel, enja sorry @ hiphop4ever & MJ_DA_MAN

Nuthin But A Classic!

Ik vind dit echt een chill album krijgt een 5 van mij

avatar van hycine
Dit album is gewoon goed dus een 5

leuke Songs - How We Do, Hate It Or Love It, Dreams, Put you on The Game en Like father, like son.

Put You On The Game is het beste nummer op deze cd
een 5 !

Don't worry echt mooi nummer! Jammer dat hij niet veel nummers heeft met Mary J Blige Een 4,0 voor deze album

avatar van thomzi50
Vind het pianotje als The Game begint te rappen bij Don't Worry wel goed

OnTop213
zekr!
dikke sh#t!
jammr dat ie bij zn next album weer t zelfde rapt

Rappers zijn in Amerika volgens mij ongeveer hetzelfde als volkszangers in Nederland.

Toch wel een gave cd.

3,5 sterren.

cortez
nckos schreef:

avatar van Conway Twitty
Dom en populair...

Precies !

Maar dit klinkt soms tenminste wel fijn.

avatar van René.
edje schreef:
besttttt shitttttt man

Dat is de meest inteligente beschrijving van dit album die ik tot nu toe heb gehoord.

avatar van MJ_DA_MAN

Wel een reactie op The Game-niveau .

eazyfan
En dan werd edje gebanned.

slapkoekske schreef:

Check mijn site dimwit.punt.nl voor meer hierover

Tupac en Biggie waren niet commercieel wil je zeggen??

avatar van Niek
bingammele schreef:

Tupac en Biggie waren niet commercieel wil je zeggen??

Dat was geen louter oppervlakkige geneuk en gerespresent, maar dat had inhoud (bij met name Pac) en bevatte briljant woordspel (biggie). Verder ben ik het overigens niet helemaal met slapkoekske eens, want - met name bij dit album - is The Game zo oppervlakkig nog niet. Dit album bevat een goede dosis inhoud en inderdaad ook wat brag & boost, maar lang niet zo erg als vele andere hiphopartiesten. The Documentary vind ik een absolute piek binnen de commercieele hiphopwereld..

Jonguh20 schreef:
Klassieker!
Ik bedoel beste album van 2005
Ik bedoel beste album van de laatste jaren
Ik bedoel....ya know Game style
Ik kan zo 15 albums noemen die echt beter zijn dan dit van de voorbije jaren, ik vind dit nog goed voor zo'n 3,5* dankzij paar aardige tracks.

nr. 117 in de top 250