The Game - The Documentary (2005)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:32)
  2. Westside Story (3:43)

3. Dreams (4:46)
  4. Hate It Or Love It (3:26)

5. Higher (4:05)
  6. How We Do (3:55)

met 50 Cent

7. Don't Need Your Love (4:27)

met Faith Evans

8. Church for Thugs (4:00)
  9. Put You on the Game (4:14)

met Timbaland

10. Start from Scratch (4:07)

met Marsha Ambrosius

11. The Documentary (4:11)
  12. Runnin' (4:26)

met Tony Yayo en Dion

13. No More Fun and Games (2:37)
  14. We Ain't (4:46)

met Eminem

15. Where I'm From (3:08)

met Nate Dogg

16. Special (3:57)

met Nate Dogg

17. Don't Worry (4:11)

met Mary J. Blige

18. Like Father, Like Son (5:27)

met Busta Rhymes

Relax
Toch aardig goede starter van The Game als eerste album.
Velen die commercieel beginnen leggen niet zo'n goed eerste album vast.

avatar van MJ_DA_MAN
Iedereen die met Dr. Dre begint start niet slecht...

In principe startte hij met 50 me How We Do toch
Niet de beat bedoeld maar omdat 50 toen helemaal hot was en iedereen dacht dat het 50 Feat. The Game was enzo's.

avatar van MJ_DA_MAN
Ja maar die heeft hij ook echt nodig gehad om suc6 te halen.. ga maar na in mijn vorige berichten

MJ_DA_MAN schreef:
Iedereen die met Dr. Dre begint start niet slecht...

De beats van dre zijn beter dan beats van bv. albums uit de 90's .. het verschil is nog niet heel duidelijk maar de kwaliteit is tog wel erg vooruit gegaan.. vooral nadat old skool stopte... ik vind bv de beat van westside story beter dan die van Nasty Boy van Big..
daarom ben ik het hiermee eens... smaken verschillen..

C Changes schreef:

daarom ben ik het hiermee eens... smaken verschillen..

Ben het totaal niet met je eens. En waarom kom je in hemelsnaam met Nasty Boy van Biggie aan.. beetje raar. En natuurlijk zijn de beats vooruit gegaan met die technologie van tegenwoordig. Wat stelt een beat maken nog voor. Vroeger vond ik de beats relaxer dan nu en de teksten, ja daar spreek ik niet over, op dit moment hoor je amper fatsoenlijke teksten in de commerciele wereld. Gelukkig zijn er nog artiesten zoals Immortal.

The game is geweldig!
50 cent was jaloers op 'm
ggggg-uNOT

MJ_DA_MAN schreef:

Die van nasty boy kwam omdat ik hem toen net aan het luisteren was, maar dat terzijde, ik vind dat beat maken nog wel degelijk wat voor stelt want er zijn genoeg mensen die het niet voor elkaar krijgen een goede beat te maken, de goede beatmakers doen het al 7 jaar of langer ze doen het elke dag, ik vind dat beat maken onderschat wordt, een uitzondering van kanye daargelaten (met touch the sky of zo'n jat gedoe) Maar geef toe, mobb deep en yayo komen niet veel verder dan gold, maar the game maakt het, het gaat om de status van het persoon, ok de albumsales zijn niet een garantie voor de goedheid van het album.. met als vb. 50 cent. .. maar dan Nog zeg ik Beats van nu zijn beter, er zijn chille producers zoals just, en dj premier is nog bezig, mr collipark, ron brownz , needlz, cipha sounds.. timbooo
Ik vind the documentary een classic over 4 jaar is dit niet meer die nieuwe commerciele shit

eeen arogante gast die mooi muziek maakt *4.0*

Hij maakt zijn muziek niet en 50 is zeker niet arogant

Ik vind Game één van de meest beloftevolle jonge rappers op dit moment. Maar zo was het ook met 50(Get rich or die tryin'), totdat hij opeens over een Candy Shop begon te zingen. Vanaf toen begon hij té commercieel te worden. Ik hoop echt dat dit niet met The Game gebeurt, want ik ben al te lang op Dre's Advocate aan het wachten.The Documentary geef ik een 4.5

Doctor's advocate, sorry

Hij maakt zijn muziek niet en 50 is zeker niet arogant

50 cent zei: if my record sales slow.. imma show you my dick... de tv is niet altyd alles he

avatar van Conway Twitty
Voor degenen die er nog steeds van overtuigd zijn dat Game een dikke gangster is......

het laatste stukje is echt prachtig.

dit is toch zeker wel de betere commerciele hiphop-album uit de laatste jaren. Ik vind dit toch wel een lekker en goed album. K vond dit wel een album dat het waard was om te kopen, en heb dat ook gedaan.

Conway Twitty schreef:

het laatste stukje is echt prachtig.

De link werkt niet (meer).

Thomaz
THE GAME SPEAKS // July 04, 2006
"The Doctor's Advocate is by far the most anticipated album this year & I will make sure it lives up to it's hype. "One Blood" is the street single due to drop later this month on July 31st. This album will be dubbed a classic as was "The Documentary" !!! I know all yall gettin' tired of waiting but when my shit drops later this year all you will be proud" ... "The Black Wallstreet Mixtape "The Black Wallstreet Journal Pt. 1" will drop on the 31st of this month featuring "One Blood" as the title track."

www.aftermathmusic.com

Ben benieuwd of hij het ook allemaal kan waarmaken wat hij zegt, die street single wordt wel dope denk ik.

The Game is live ook helemaal niet verkeerd... ik vond hem zelfs vetter dan Busta Rhymes.... live... z'n stem is niet vervormd...

Supergoed album 4.0 .

eazyfan
nou dat ook niet,ik luisterde deze een paar dagen geleden nog eens en ik verlaag naar 3.5*,ik wou eerst nog naar 3* maar Tony Yayo in Runnin is zeer geweldig en zowat het toppunt op deze CD,de rest stelt niks voor en dat is schandalig,een gastartiest die de beste rhymes doet op je beste CD en dan nog die dissen.

Album werd veel gehypt toendertijd. Maar toen het uiteindelijk zover was waren de meeste fans teleurgesteld. Dit album heeft erg weinig replay value IMO. Ik zal deze CD niet snel pakken om nog eens te luisteren.
Sommige Dre producties klinken wat monotoon, jammer. Er had veel meer ingezeten. Achja, hij krijgt binnenkort een nieuwe kans.

3.0 sterren.

Hoewel ik fan ben van G-unit vind ik dit album zeer goed beter dan fifty's Massacre en ik ben niet zo zielig zo als andere om te gaan zeggen G-unot of Game over. Maar dit album krijgt van mij een dikke 5

avatar van Niek
Na een aantal willekeurige berichten hierover gelezen te hebben denk ik dat ik een gemiddelde waardering heb... The Game gebruikt veel featers op dit album wat als zwak kan worden bestempeld, maar hij laat zien dat hij echt wel wat in zijn mars heeft. Hele diepe teksten hoef je natuurlijk niet te verwachten, maar hij heeft overduidelijk meer te melden dan 50 (die twee zullen wel eeuwig met elkaar vergeleken worden). De productie van dit album krijgt een dikke voldoende. Vooral Havoc's productie (#7) spreekt me erg aan. Verder klopt het album gewoon, de nummers wisselen elkaar lekker af. Dan wat bangers, dan wat rustigers, dan wat verrassende Just Blaze- (wie anders) beats. Op het einde kakt het album als zo vaak ietwat in, maar dat stoort me niet heel erg. 4 *

Ook hier weer een ietwat hitgehalte, wat op een echte Hip-Hop cd niet thuishoort, en wat dus zorgt voor gemengde gevoelens, goede beats, best aardige tracks, luistert lekker weg, voor de verandering een goed commercieel album.

Relax
2007 staat hij in de top250 op de 244 plaats ONGEVEER, (ik heb zitten tellen)

Relax schreef:
2007 staat hij in de top250 op de 244 plaats ONGEVEER, (ik heb zitten tellen)
Tellen moet ge op school.

Pelvin
ik luister dit album nooit meer. niks orgineels en ik kan die gast absoluut niet serieus nemen. er staan wel n paar vette tracks op vanwege de producties maar die hoor in clubs en op de radio enzo al genoeg voorbij komen. ik maak van die 3 sterren 2,5. meer dan genoeg

HedKandi
Al dat gezeik over commercieel/ niet commercieel, dit is gewoon 1 van de betere Dre producties van de laatste jaren!!! 4,5

HedKandi schreef:

Jammer dat Dr. Dre niet alle beats heeft gemaakt, Ik vind het allemaal erg hitgevoelig.. Paar mooie nummers.

trapboy
dit hele album heeft gewoon alleen maar top nummers:)echt vett album!en de The Game is op dit moment beter dan die 50