The Game - The Documentary (2005)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:32)
  2. Westside Story (3:43)

3. Dreams (4:46)
  4. Hate It Or Love It (3:26)

5. Higher (4:05)
  6. How We Do (3:55)

met 50 Cent

7. Don't Need Your Love (4:27)

met Faith Evans

8. Church for Thugs (4:00)
  9. Put You on the Game (4:14)

met Timbaland

10. Start from Scratch (4:07)

met Marsha Ambrosius

11. The Documentary (4:11)
  12. Runnin' (4:26)

met Tony Yayo en Dion

13. No More Fun and Games (2:37)
  14. We Ain't (4:46)

met Eminem

15. Where I'm From (3:08)

met Nate Dogg

16. Special (3:57)

met Nate Dogg

17. Don't Worry (4:11)

met Mary J. Blige

18. Like Father, Like Son (5:27)

met Busta Rhymes

Social_Mask
Het gaat niet om snappen mijn beste, lees nog maar eens het (prachtige) stukje tekst van Waxs..

Ikzelf vind dit verre van een slecht album, heb 3,5* staan, maar ook verre van ECHTE HipHop. Of iig, wat ooit de bedoeling was van HipHop.

avatar van Weirdo Wizzy
Wat 'echte hiphop' is dat is voor iedereen verschillend.

Social_Mask
Ik spreek dan ook namens mezelf.

Kevin-Raphaëll
flauw album

0.5

P-DawG
Beste album van The Game zitten wel een paar heel sterke nummers op met name We Aint, Start From Scratch, The Documentary en Dreams vind ik goed. Special is egt bagger maar voor de rest zitten er niet egt heel slechte nummers tussen. 3.5*

avatar van deagleking
ferdi2307 schreef:
ik sta achter Zeg Mar Nix.. niemand snapt et.. alleen wij..

Sorry maar dit vind ik nergens op slaan.

Als ik zie dat Waxs een heel stuk tekst typt om "jullie" uit te leggen waarom "wij" dit soort albums iets minder waarderen dan andere albums en dan jouw bercihtje van anderhalve regel lees waarin je gewoon laat zien dat de beargumentatie van Waxs je niks boeit en je verder gewoon afsluit van de rest alsof je hoger staat, begin ik echt fucked up pissig te worden.

avatar van Niek
Toch weer verhoogd naar een 4. Na lange tijd had ik hem weer (zonder hoge verwachtingen) in me cdspeler gestopt en zowaar: het is nog steeds een lekker album! Enkel Higher, How We Do en de eeuwige spelbreker van goede tracks Nate Dogg zorgen voor ergenis. Wat vooral opvalt is dat dit album lekker wegluisterd. De volgorde van de tracks zit blijkbaar goed in mekaar. Daarbij is 50 Cent hier nog goed te verteren. Westside Story, Dreams, Hate it or Love it, Don't Need Your Love, The Documentary, Runnin' en Like Father, Like Son zijn allen goede tracks. Tzal wel een buitenbeentje worden tussen al mijn andere 4 sterren albums, maar die 4 blijft (voorlopig iig) staan.

Vind het nog steeds een lekker album 4,5*

Raekwon the chef
Toch maar even verlaagd naar een 3,0.
Tis een prima plaat,.......maar meer ook niet

avatar van AzurixXx
0,5
Van alle rappers uit Amerika (en dat zijn er heel wat ), vind ik dit waarschijnlijk de meest waardeloze! Het is mijn mening, dus val me niet meteen aan..
Hij kan niet rappen, heeft een (laten we het maar netjes houden) "raar hoofd". En dit album bevestigd wat ik net allemaal heb gezegd! Alleen "Hate It Or Love It" is een heerlijke plaat, maar dat komt waarschijnlijk omdat hij 50 cent wat meer laat rappen
En daarbij komt dat hij zich vergelijkt met de rapper der rappers, 2Pac! Dat kan toch niet nadat je dit album hebt gehoord!!

Kevin-Raphaëll
the game is waardeloos idd

Social_Mask
Mja..ik vind dat hij toch wel een fijne stemgeluid heeft, waardoor ik hem toch wel lang aan kan horen. Hij mist alleen een 'goede' 'lekkere' flow en tja de teksten hé. Maar vind hem verre van waardeloos. Sterker nog, als hij wat doet aan die teksten van hem, is het een geweldige rapper. En natuurlijk even wat betere flow ontwikkelen. Maar dats mijn mening.

avatar van AzurixXx
0,5
Eigenlijk moet hij dus best nog wel veel gaan verbeteren!

Ik wens hem veel succes!

Social_Mask
Ik vergat erbij te zeggen dat het hem toch niet gaat lukken om zich te 'verbeteren'.

Ik ben geen fan van The Game, integendeel, maar dit album is absoluut top op enkele nummers na. Higher is een zeer goeie plaat.

Lil Bizzy Bone
Ik vind het een aardige tot goeie album, vandaag gekocht, en heb wel waar voor me geld gekregen. Die beats zijn stuk voor stuk strak zijn flow is goed maar lyrical gezien vind ik hem niet super. Hij lult veel overdezelfde dingen en lult veelste veel over ze 'homies'. *3.5

voor het eerst in tijden een album waar de westcoast trots op kan zijn

lekkere dre en timbaland producties!

AzurixXx schreef:
Hij heeft een "raar hoofd".

Heel goed argument om te zeggen dat zijn album slecht is.

Relax

Ook ik ben geen fan van The Game, maar dit album is toch echt niet slecht. The Game vertelt ons zijn verhaal, en dat boeit wel. De beats zijn heel goed en de nummers liggen mede daardoor goed in het gehoor, maar de vraag is voor mij wel in hoeverre de eigen stijl van The Game op deze cd uit de verf komt. Met bijdrages van Dr Dre, 50 Cent, Kanye West, Timbaland, Nate Dogg, Mary J Blige en Faith Evans is het toch al een stuk gemakkelijker om een goede plaat op te nemen...

Maar The Game doet het, dat moet gezegd. Zoals ik al zei, zijn verhaal is goed, van zijn rapkwaliteten ben ik nog niet helemaal overtuigd - maar deze cd is gewoon goed. Mijn absolute favoriet is Hate It or Love It, daar kan ik echt naar blijven luisteren.

Ik ben echt zot van the game. Hij heeft echt heel mooie teksten, op dit album is mijn favoriet dan toch wel 'Start from Scratch'. Hij vertelt gewoon een verhaal, een deel van zijn leven. Ja, the game zijn muziek mag er zeker wel zijn in deze wereld..

avatar van VforVictor
Lekker album dit, heeeel VET debuut, wel een betje tered op NWA en Dre mar bovenal biedt dit album gewoon kwaliteit, de texten van The Game zijn "echt" hij rapt lekker weg en heeft een relaxte schorre stem, top producties van the doctor en vette featurings maken dit album tot een klassieker, toppertjes: Higher, Hate it or Love it, How we Do, Start from Scratch en Special, The Game brengt over het hele genome ook ene relaxte sfeer wat het album alleen maar meer ten goede komt. Een vette 4

avatar van Reijersen
Onderhoudend album van the Game. Hij heeft best een fijne stem en flow, maar tekstueel is hij vaak minder interessant. Hou het voor nog op 3,5 ster.

Lil Bizzy Bone
Het klinkt toch allemaal leuk, maar die gozer heeft echt niks te vertellen. Zijn flow vind ik best irritant, maar de beats zijn wel meesterlijk.

avatar van wouter-d
Ik vond dit album erg tof maar de houdbaarheidsdatum is voor mij net een maand, dan is hij ronduit saai.

Zijn lyrics gaan helemaal nergens over, dat hoeft nog niet gelijk slecht te zijn maar het is ook nog eens niet origineel. Ik vindt zijn flow irritant maar zijn stem is wel lekker rauw.

De beats vond ik eerst echt vet maar ze zijn na een paar keeer luisteren erg saai.

Dus leuk als je van Westcoast brag rap houdt maar het weet bij mij maar kort de aandacht vastte houden. alleen start from scratch blijf ik wel tof vinden.

JustaRascal
Lekkere muziek, maar als ik naar de teksten ga "luisteren" vind ik een beetje dom om dit te luisteren. Maargoed, heel soms heb ik gewoon zin in dit soort muziek,

Mezelf
G-unitsoldier69 schreef:

En de nummers met 50 Cent er op zijn zeker de beste nummers van deze cd?

ExXxtreme schreef:
Heel goed argument om te zeggen dat zijn album slecht is.

Deze opmerking liet me echt hard lachen toen ik dat las, whahah

Lekker albumpje, niks baanbrekends en niks vernieuwends, maar ook zeker niks slechts...

En Niek, waarom vind je Nate Dogg een "spelbreker"? Ik vind hem over het algemeen iemand die iets extra's toevoegd, een echte zanger niet zo'n Ne-Yo of Chris Brown die aan de lopende band worden gecreëerd...

avatar van donmarko22
Dit album rockt behoorlijk de pan uit. 4 sterren voor deze schijf.

-CEDAR BLOCK PIRU-

P-DawG
donmarko22 schreef:
Dit album rockt behoorlijk de pan uit. 4 sterren voor deze schijf.

-CEDAR BLOCK PIRU-

...