The Game - The Documentary (2005)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:32)
  2. Westside Story (3:43)

3. Dreams (4:46)
  4. Hate It Or Love It (3:26)

5. Higher (4:05)
  6. How We Do (3:55)

met 50 Cent

7. Don't Need Your Love (4:27)

met Faith Evans

8. Church for Thugs (4:00)
  9. Put You on the Game (4:14)

met Timbaland

10. Start from Scratch (4:07)

met Marsha Ambrosius

11. The Documentary (4:11)
  12. Runnin' (4:26)

met Tony Yayo en Dion

13. No More Fun and Games (2:37)
  14. We Ain't (4:46)

met Eminem

15. Where I'm From (3:08)

met Nate Dogg

16. Special (3:57)

met Nate Dogg

17. Don't Worry (4:11)

met Mary J. Blige

18. Like Father, Like Son (5:27)

met Busta Rhymes

hij is de commercieele rapper van het moment;)

Improvision
goei feature van Mary J. Blige trouwens

The Game commerciel?
hhm.. Ik heb hem nooit echt als een commerciele rapper gezien eigenlijk.. Komt misschien ook wel omdat ik de mixtape (Who Got Game?) van hem ook heb en dat is totaal niet commercieel terwijl dit album toch iets meer commercieel is.

avatar van Word_Play
Wat HEBBEN jullie toch met de commercie? Wanneer gaan mensen naar de muziek luisteren ipv zich over zoiets druk te maken...

Ja als je commercie zo boeiend vindt moet je maar commerciemeter.nl of reclamemeter.nl aanvragen.

avatar van Cath
okeej ik moet zeggen dat 4 keer commercieel zeggen in 1 reactie best verdacht is..;D
Maar eerlijk gezegd boeit het me niet zo, ik wou er alleen even op in gaan..

Stop Snitchin Stop lyin , dat is pas een vette album en outro(red bandana ) die is echt dope jonge ...

avatar van MJ_DA_MAN
stop snitchin is hooguit slecht en hij is idd nix zonder 50 cent (ben overigens ook geen egte fan van hem, tzelfde type maar de man heeft status), how we do, met 50 cent, en hate it or love it, met 50 cent zijn hits geworden. dreams, solo, en put u on the game, solo zijn geflopt en dat bewijst dat hij gwn een straatschoffie is uit compton die denkt dat hij eazy e is en 0 orginalitiet heeft, er zijn 1000 anderen zoals game.
(ik zeik hier overigens niet de beats van dit album af want daar is nix mis mee)

avatar van Conway Twitty
Dreams lijkt mij niet echt geflopt, op mtv base komt hij ZOOOO vaak langs...

avatar van WeSSeL..
Helemaal mee eens. Game is echt niets zonder de g-unit leden. Dit album is wel oversized vet. Maar als je andere albums van hem bekijkt is het dus helemaal niets.

P p p P Unittt pussy ass niggaaa , P p p P Unittt you pussy ass niggaaa, who s the snitch , who the bitch ,

avatar van WeSSeL..
En dat was nu een opvallende informatieve bijdrage van The Black Wallstreet..

WeSSeL.. schreef:

Nou we zullen het zien. Dit jaar brengt hij een album uit ( genaamd: The Doctor´s Advocate) zonder de G-unit leden. Maar natuurlijk wel met Dre.
Ik ben er van overtuigd dat hij echt niet g-unit nodig heeft. All He need is Dre

( oftwel in zijn eigen woorden: ´´ I´m working with Dre! Who else do I need?)

Cath schreef:

( oftwel in zijn eigen woorden: ´´ I´m working with Dre! Who else do I need?)

We zullen zien.. Ik hoop dat het een mooi album word. Maar heb er niet al te hoge verwachtingen van.

dreams is wel geflopt want hij heeft de top 20 van usa ni eens gehaald

oke, de singels met 50 mogen dan wel een succes zijn geweest, maar ik denk dat de mensen het album gekocht hebben vanwege the game, en niet vanwege 50,
op zijn nieuwe album the doctors advocate (wat in juni uitkomt) zal hij wel laten zien dat hij het ook ZONDER g-unit kan,

avatar van Reijersen
dreams is wel geflopt want hij heeft de top 20 van usa ni eens gehaald

En juist dat nummer vind ik persoonlijk één van de betere.

Reijersen schreef:

En juist dat nummer vind ik persoonlijk één van de betere.

ja dat kan wel, maar ze hebbe die nummers tog wle gmaakt om suc6 mee te hebbe, en geld mee te verdienen, en dat is ze niet gelukt, en ze hebbe het tog altijd over money money money? als dat dus niet lukt is het een flop, simple

Marcel²
Dit album van The Game is erg goed, vind ik. Ook hier hoor je een aantal herkenbare Dre beats, wat bij deze gast goed uitpakt. De met een slok opgenomen Start From Scratch is ook de moeite waard. 50 Cent vind ik ook goed, maar luister liever toch naar The Game. De laatste track met Busta Rhymes is ook erg goed. Mijn mening is, dat dit een erg goed album is en verdiend 4*

50 Cent of The Game, wat denk je The Game

eazyfan
man wat is deze CD vet na Put You On The Game worden
de trax wel een klein beetje minder maar nog steeds zeer
goed.ben een groteGameFan man die kan rappen.wel dat zijn andere cd's die JT enzo gemaakt hebben wel wat minder zijn maar to zeker een West Coast Classic was zeker die 17euro waard wat ik niet kan zeggen van andere cd's.Westside Story,Hate It Or Love It,How We Do,Higher,Put You On The Game,... .zijn egt vet en Doctor's Advocate gaat denk ik nog beter worden.G-Unit gaat hij waarschijnlijk niet nodig hebben hoewel deze wel nog redelijk veel op deze cd gedaan hebben.ALL HE NEEDS IS D.R.E. .maar als het egt moet zelf die niet.

Na Put You On The Game komen nog Start from Scratch en The Documentary! Daarna wordt het pas iets minder

avatar van MJ_DA_MAN
Dit album brengt niks bijzonders in deze jaren, slechts Hate It Or Love It beschouw ik als een klassieker, qua beat dan. En enige verschil tussen Game en 50 is dat 50 niet kan rappen, en the Game gewoon wat beter. Game is ook even commerciël als 50 dus ik weet niet waarom deze man zoveel meer respect moet verdienen als 50....

Marcel²
MJ_DA_MAN schreef:

Helemaal mee eens, kijken hoe zijn nieuwe album ontvangen wordt.

MJ_DA_MAN schreef:

Omdat hij tien keer zo goed is als 50, tekstueel gezien en ook zijn 'flow'.

avatar van WeSSeL..
Ik dacht laat ik dit album toch nog maar weer eens 'uit de kast halen'. En na 1 keer luisteren wou ik weer meer. En nu luister ik het album weer. En niet zo'n klein beetje ook. En die beat van Put It On The Game is echt masterlijk

Cath schreef:

Omdat hij tien keer zo goed is als 50, tekstueel gezien en ook zijn 'flow'.

Tekstueel gezien stelt Game ook niet veel voor. 50 heeft slechte teksten dat klopt, maar hij heeft ook bewezen dat hij ''niet slechte'' teksten kan maken. Game flowt idd ook beter, maar ook niet meer dan een standaard rapper en ik vond 50 voor zijn beschieting beter klinken dan Game, en 50 heeft ook geen tekst en flow meer nodig om en hit te scoren. Ze waren allebei niks geweest zonder Dre en zijn vrienden. Dre maakt dit toch nog wel een leuk album waar ik 3,5* voor geef. Ik concludeer dat Game wel iets meer heeft dan 50, maar hij heeft NIKS waardoor hij een zogenaamde legende zal worden. Hij is gewoon (net zoals elke rapper heden op enkele na) niet bijzonder en heeft 0 orginalitiet. The Game maakt dit album niet redelijk goed, maar Dre en zijn vrienden doen dat.

avatar van Cath
Maar ik weet niet, toch trekt Game me erg aan. Gewoon zijn stijl ofzoow.. en ik vind toch dat tie lekker rapt.

the game kan nie beter
gggg-unot

avatar van Cath
weet iemand wanneer zijn nieuwe album precies uitkomt? ergens in juli/juni ofzo?

6 juni waarschijnlijk.
Producers: Dr. Dre, Kanye West, Just Blaze, Cool & Dre, Buckwild, The Justus League en Nu Jerzey Devil.
Gasten: Snoop Dogg, Nas, Mary J. Blige, Mariah Carey, Damian Marley en A-Ball
Waarschijnlijke eerste single: One Blood