The Game - The Documentary (2005)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:32)
  2. Westside Story (3:43)

3. Dreams (4:46)
  4. Hate It Or Love It (3:26)

5. Higher (4:05)
  6. How We Do (3:55)

met 50 Cent

7. Don't Need Your Love (4:27)

met Faith Evans

8. Church for Thugs (4:00)
  9. Put You on the Game (4:14)

met Timbaland

10. Start from Scratch (4:07)

met Marsha Ambrosius

11. The Documentary (4:11)
  12. Runnin' (4:26)

met Tony Yayo en Dion

13. No More Fun and Games (2:37)
  14. We Ain't (4:46)

met Eminem

15. Where I'm From (3:08)

met Nate Dogg

16. Special (3:57)

met Nate Dogg

17. Don't Worry (4:11)

met Mary J. Blige

18. Like Father, Like Son (5:27)

met Busta Rhymes

avatar van WeSSeL..
Klinkt hier veelbelovend Ik hoop dat het net zo als deze word, met ik verwacht heel wat minder.

Ik heb deze man live gehoord vorig jaar in de Heineken Music hall, hij is de Bomb. Hij klinkt op zijn cd zoals hij klinkt in het echt, hij rapt over wat hij vindt en heeft schijt aan 50 cent, al is het nu wat minder. Hij bracht westcoast N.W.A. weer aan het licht en zorgde voor weer een succes van Dr. Dre. De tweede Cd wordt net zo killer, hij kan het zonder 50 cent dat heeft hij al bewezen met de mixtape Ghost Unit.

eazyfan
in het begin was ik ook wel een grote fan maar dezer cd is egt niet zo prachtig.hij wil een klassieker maken door veel dingen over te nemen van andere artiesten en dat valt hier wel erg veel op.

Dreams is een vet nummer, alleen vanwege het verwerken van allerlei titels van legendarische albums en omdat die ouwes ( weet nie hoe ze heten) er een leuk iets aan toevoegen.
How we do en hate it or love it zijn cker wel de bom.
Ook put you ont he game is een vette track en van mij mag Westside storie er ook zijn. Verder vind ik dat start from scratch een tekst uit het hart is, en daar heb ik wel repsect voor, het is niet overdone ofzo.

Ik wil ook wel ff een mening geven over de kwaliteit van the Game op zich. Hij is wel oke en dat mensen zeggen dat ie niks toevoegd, of net wat. Tsja er zijn zoveel rappers momenteel, en alles is al wel een keer gedaan, geloof niet echt dat er nog iemand kan komen die ECHT vernieuwend is. Ze zeidden toen ook dat fifty op zijn moment van doorbreken de scene op zijn kop zou zetten, want hij had net iets wat andere niet hadden. Ja, hij ziet er anders uit, maar voor de rest is het allemaal meer van hetzelfde.
de enige die the Scene op zijn kop heeft gezet kan dat nog 1 keer doen, en dat is Dre. Toen hij G- funk introduceerde sloeg dat aan als een bom, daarna ging hij Aftermath oprichtten en sloeg een andere weg in (helaas met niet een al te sterk album) maar ook toen heeft hij de Scene wel veranderd, want de rest volgde.
Ben benieuwd wat Game gaat doen, meer samenwerking met Kanye West kan em wel iets vernieuwends laten brengen misschien, want hij heeft cker Game.
Maar dan moeten ze niet verder borduren op een succesverhaal, maar durven om een nieuwe sounds te gebruiken en mijns inziens lijkt Kanye West daar de ideale producer voor.

O ja, en het feit dat hij overneemt van andere artiesten vind ik niet zo gek, deze man is opgegroeid met Hip Hop, in zijn buurt was een kweekvijver van wat nu goede rappers zijn, als je daar tussen op bent gegroeid dan vind ik het logisch dat dat in zijn teksten terug te vinden is, ``overnemen`` is gewoon niet het juiste woord hij vertelt graag over hoe hij dat heeft ervaren.

avatar van Conway Twitty
Misty44 schreef:

Dat doet hij toch in het refrein van 'The Documentary' ?

Ready 2 Die, The Chronic, Reasonable Doubt, Illmatic, Doggystyle en All Eyes On Me.

In het hele nummer van dreams zitten titels verwerkt, kan er zo geen voorbeelden van noemen, maar het zijn er erg veel. maat van mij weet da precies.

maar hij heeft hij die cds als inspiratie gebruikt. en zegt er daarom ook van alles over in zijn nummers

avatar van Cath
'' I´m Ready to Die without a Reasonable Doubt, smoke Chronic and hear Doggystyle before I go out. Until they sign my death certificate, All Eyez on Me. Im still at it, Illmatic, and that's The Documentary.''

Ik vind het wel leuk van hem, en hoe symbolisch: The Documentary staat er ook bij, oftwel dat het ook een klassieker wordt ofzo..

Nog even de 'Dreams albums':

-2001
-All Eyez on Me
-Ready to Die
-Nigga with a Attitude Vol. 1
-Reasonable Doubt
-Doggystyle

Iemand nog 1 ontdekt?
Dit was allemaal in de eerste verse.

avatar van Gyzzz
Death Certificate van Ice Cube, en Illmatic dus ook.

enne, Nigga Witta Attitude Volume One? Wat is dat dan?

Gyzzz schreef:
Death Certificate van Ice Cube, en Illmatic dus ook.

enne, Nigga Witta Attitude Volume One? Wat is dat dan?

Ik geloof dat het een van de allereerste mixtapes is van N.W.A. hij kan die wel hebben, want die werden destijds vanuit de auto verkocht door Eazy, Dre , Ice cube en Ren.
Was nog voordat ze in de rest van het land en de wereld bekend werden.

The Doctor's Advocate

1. Intro / (Produced by Nu Jerzey Devil)
2. Drop' Em / (Produced by Nu Jerzey Devil)
3. Gangsta sh*t (ft. Snoop Dogg) / (Produced by Dr. Dre)
4. Undying Hate (ft. Mary J. Blige) / (Produced by Dr. Dre)
5. Undeniable / (Produced by Hi-Tek)
6. I Shall Survive (ft. Lauryn Hill) / (Produced by Kanye West)
7. Tales From Da Darkside / (Produced by Cool & Dre)
8. Challenge The Best / (Produced by Just Blaze)
9. Ain't No President (ft. Damian Marley) / (Produced by Buckwild)
10. Rapper The Head's Weak / (Produced by Nu Jerzey Devil)
11. Feel My Pain (ft. Mariah Carey) / (Produced by Cool & Dre)
12. Enter The Darkness / (Produced by Justus League)
13. Step My Game Up / (Produced by Timbaland)
14. The Game Is Game / (Produced by Just Blaze)
15. Spit The Mic / (Produced by Dr. Dre)
16. Show I Gotta Show These -----s / (Produced by Buckwild)
17. Aces Immortal / (Produced by Kanye West)
18. Thoughtful Lyrically (ft. Nas) / (Produced by Hi-Tek)
19. The Doctor's Advocate / (Produced by Dr. Dre)
20. West Side Anthem / (Produced by Dr.dre

OK victor? wat is dit hierboven?

Zijn nieuwste album ofzo?

Victor schreef:
The Doctor's Advocate

1. Intro / (Produced by Nu Jerzey Devil)
2. Drop' Em / (Produced by Nu Jerzey Devil)
3. Gangsta sh*t (ft. Snoop Dogg) / (Produced by Dr. Dre)
4. Undying Hate (ft. Mary J. Blige) / (Produced by Dr. Dre)
5. Undeniable / (Produced by Hi-Tek)
6. I Shall Survive (ft. Lauryn Hill) / (Produced by Kanye West)
7. Tales From Da Darkside / (Produced by Cool & Dre)
8. Challenge The Best / (Produced by Just Blaze)
9. Ain't No President (ft. Damian Marley) / (Produced by Buckwild)
10. Rapper The Head's Weak / (Produced by Nu Jerzey Devil)
11. Feel My Pain (ft. Mariah Carey) / (Produced by Cool & Dre)
12. Enter The Darkness / (Produced by Justus League)
13. Step My Game Up / (Produced by Timbaland)
14. The Game Is Game / (Produced by Just Blaze)
15. Spit The Mic / (Produced by Dr. Dre)
16. Show I Gotta Show These -----s / (Produced by Buckwild)
17. Aces Immortal / (Produced by Kanye West)
18. Thoughtful Lyrically (ft. Nas) / (Produced by Hi-Tek)
19. The Doctor's Advocate / (Produced by Dr. Dre)
20. West Side Anthem / (Produced by Dr.dre

Deze lijst heb ik maanden geleden al gezien op internet. Betwijfel of ie klopt.

avatar van Cath
nog een weekje mensen, en dan horen we het zelf:D

avatar van MJ_DA_MAN
Ik moet je teleurstellen want het album is verzet naar eind deze zomer...

avatar van Cath
NIET????? echt waar?!? Fuck.
Waarvoor dan?

Pelvin
leuk album maar ik vind game qua lyrics niet echt super (ook zeker niet slecht). de beats zijn echt gruwelijk maar dat is meestal bij aftermath-producties.
ik kan game alleen niet zo zerieus nemen. ik zag onlangs een filmpje waarop hij meedoet aan een datingshow (en werd afgewezen!) en hij is ooit stripper geweest. als je dan zo gangsta bent ga je echt niet op zulke manieren geld verdienen lijkt mij. komt een beetje fake over nu.

Pelvin schreef:

Beroemd worden doe je nooit zomaar in 1 keer. En geloof mij dat mensen die nu grote artiesten zijn vroeger echt wel klote jobs hebben gehad. Het feit is dat als je nog niet echt bent doorgebroken het veel geld kost om overal te komen ed. om jezelf te kunnen promoten en je verdient nog geen flikker met de muziek die je maakt. Tsja dan word het moeilijk he? stripper betaalt dan erg goed en het is maar voor een paar uurtjes... wat zou jij dan doen als je dat talent had, maar het budget niet?

Misty44 schreef:

wat zou jij dan doen als je dat talent had, maar het budget niet?

Iig niet gaan strippen

Iig niet gaan strippen

Haha, ik zeg ook niet dat ik dat zou dan, maar ja als je het vergelijkt met andere banen levert het meer op en hoef je er minder lang voor te werken, plus nog wa fooien. Das wel een zeer goede bijverdienste.

ggg_unot
Geweldige cd.
Nummers Zoals higher en put you on the game zijn echt de bom.

van mij 3,5*

GGG Unot !!!

Pelvin
Misty44 schreef:

dat is waar ja. maar zie jij al een gangsta strippen of met een datingshow meedoen? die verdienen geld op andere wijze, lijkt mij zo . maar ik weet niet precies hoe alles zat voor hij bekend werd maar ik kan die gangsta-praat dan ook niet serieus nemen

Hoeft ook niet, geloof ma gewoon dat degene die nu aan de top staan er gewoon geen makkelijk leven op hebben nagehouden voordat ze beroemd werden met hun muziek.

avatar van thomzi50
Misty44 schreef:

Was nog voordat ze in de rest van het land en de wereld bekend werden.

Nigga Witta Attitude Volume One zou eerst de titel van zijn album zijn, tot Jerry Heller daar een stokje voor stak.

avatar van thomzi50
g-50fan schreef:
arrogante mongool die schijt aan 50 heeft terwijl hij niks ergs heeft gedaan maar ze muziek is goed daarom

4.0

En je vindt 50 niet arrogant?

Volgens mij ligt het ook echt meer aan 50s arrogantie dan aan die van Game, ma goed...
Denk dat 50 bang is voor concurrentie, das het hele punt hierzo.

avatar van MJ_DA_MAN
Game en 50 zijn gewoon twee arogante commerciële rappers. Klaar. En nadat 50 niet meer in clips van Game verscheen (na Hate it or love it dus) heeft Game geen enkele hit meer gescoord. Hoewel ik Game ook beter vind (qua flow en tekst voor de rest niks) vind ik 50 Cent nog steeds boven hem staan (door zijn verschrikkelijke singles, maar het gaat bij hun altijd om ''cash'' en dat heeft 50 duidelijk meer binengehaald).

Snowman
Meest overschatte album ooit. Zie vaak dat mensen dit een klassieker vinden dat snap ik dus echt niet.

MJ_DA_MAN schreef:

Hij timmert ook al wat langer aan de weg he...
Ma zie veel 50 haters, dus dit verhaaltje kan goed omturnen als Game een goed album dropt, en commercieel vind ik Game absoluut niet, how we do en hate it or love it zijn beide gewoon erg goede tracks.

avatar van MJ_DA_MAN
How We Do vond ik een nummer van niks. Hate It Or Love It was voor mij zelfs een klassieker. Ik was een van de eerste die hem had, het nummer heette toen nog Envy Me. Maar nadat hij 100 keer per dag op TMF kwam ben was ik hem zat. Maar The Game is wel degelijk commerciel.

Snowman schreef:

Voor mensen die zich niet verdiepen is het misschien wel een ''klassieker'' ja. Maar het is gewoon een aardig album, meer niet. Heb 3,5* gestemd al enige tijd geleden.