Metallica - Metallica (1991)

Alternatieve titel: The Black Album

Metal / Rock
Label: Elektra

1. Enter Sandman (5:34)
  2. Sad But True (5:27)
  3. Holier Than Thou (3:50)
  4. The Unforgiven (6:29)
  5. Wherever I May Roam (6:46)
  6. Don't Tread on Me (4:02)
  7. Through the Never (4:07)
  8. Nothing Else Matters (6:31)
  9. Of Wolf and Man (4:19)
  10. The God That Failed (5:10)
  11. My Friend of Misery (6:52)
  12. The Struggle Within (3:56)
  13. So What * (3:08)
DonDijk schreef:
De beste nummers: 10 en 11

9 en 5 overgens ook

Guardian of Isis
Het zijn allemaal goeie, verdorie! Alleen Holier Than Thou vind ik persoonlijk iets minder dan de rest, maar nog helemaal niet slecht hoor.

Raekwon the chef
Wherever I May Roam blijft wel het beste nummer denk ik

1 en 11 voor mij.

ik vind nummer 6 braaf!

Nummer 8 is zo irritant geworden

max en joep
ja en vooral ook omdat het bij "het "gewone volk" zo normaal is dat het "sofste" nummer meteen maar het beste nummer is.

net als dat iedere boeren pummel altijd maar over dat verdoemde One zit te piepen, hierbij compleet voorbij gaand aan alle ander briljante nummers van Metallica.

net als die Pinkpop TV uitzending:
wat krijgen we?
One, Nothing Else Matters, Fade To Black, Memory Remains....

Waarom geen Fight Fire With Fire??

Guardian of Isis
Hé! Niets tegen dat "verdoemde" One! Het is in mijn ogen nog steeds Metallica's beste nummer. Maargoed, ik vind dan ook alles van de eerste 4 cd's onweerlegbare klassiekers en hier voldoet zowat de helft van de nummers daar ook aan.

Enter Sandman, Sad But True, The Unforgiven, Wherever I May Roam, Of Wolf and Man, en inderdaad... Nothing Else Matters ook! Ik vind het echt een evergreen, ondanks het feit dat 90% van de mensen die zeggen dat ze Metallica kennen eigenlijk enkel Nothing Else Matters kennen. *zucht*

Guardian of Isis schreef:

Ik kan een hoop nummers van Metallica geven die veel beter zijn dan 1 of nothing else matters.

avatar van DikkeDarm
DonDijk schreef:
Nummer 8 is zo irritant geworden
kan je wel leuk mee tokkelen op een gitaar....simpel intro later wordt ie wat lastiger maar irritant nou nee....maar er zijn betere nummers. oh ja zal ook ff stemmen had ik nog niet gedaan ....4 ****

avatar van Gatver
En nummer 4 dan? Daar is toch ook niks mis mee, dacht ik zo!

The Deftone
Voor mij springt nummer 2 er boven uit, blijft lekker beukend nummer.

avatar van ricardo
Of Wolf And Man,dat is ook een lekker beukend nummer.

Guardian of Isis
Jep, en zeker na het softe Nothing Else Matters schudt het je serieus wakker. Doet me denken aan Hetfield die tijdens optredens "We ain't fuckin' done yet!" roept.

AGE-411 schreef:

Dan Nothing Else Matters, ja, maar veel beter dan One? Voorbeeld?

clutch
..and justice for all en blackenend vind ik sowieso al betere nummers.

Guardian of Isis schreef:
ja, maar veel beter dan One? Voorbeeld?

motorbreath
harvester of sorrow
shortest straw
moet ik nog door gaan?

ElsenaarMetal
Nothings ells Matter en sad but true the best of this album=D

DonDijk
Gezien je top-10 geef ik je geen ongelijk en snap ik je helemaal.

max en joep schreef:

and justice
harvester of sorrow
shortest straw

moet ik nog door gaan?

Ik zal doorgaan met enkele die je vergeten bent:
HIT THE LIGHTS
DISPOSABLE HEROES
ORION
THE FRAYED ENDS OF SANITY
DYERS EVE

daar houd het dan wel even op

Guardian of Isis
Achja, elk zijn eigen mening; ik vind One gewoon de beste en jullie dan weer andere. Het komt er op neer dat ze gewoon allemaal geweldig zijn.

stuart
Dit album is toegankelijker dan het jaren 80 werk van Metallica en is bij mij thuis het vaakst in de CD-speler. Er wordt met een wat lagere versnelling gespeeld en er zit wat meer ruimte in de verscheidene nummers. Dit blijft natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak en doet niks af aan het topwerk uit de jaren 80.

Kom ik ineens tot de conclusie dat mijn album geen So What heeft

metalfist schreef:
Kom ik ineens tot de conclusie dat mijn album geen So What heeft

Well, So fucking what motherfucker?

Waarom zou jouw versie wel So What hebben? Heb je het in Japan gekocht mss? Het was ik indertijd die dit album corrigeerde en er extra track bij zette omdat ik hoorde dat de Japanse versies uit 1991 so What hadden. Net zoals Kill 'em all daar Am I Evil en Blitzkrieg hebben en ...AJFA The prince en breadfan heeft)

avatar van metalfist
Aah daarmee, dat wist ik niet Ik dacht dat er gewoon twee verschillende edities waren. Japanners hebben ook altijd chance

avatar van rusty nail
AGE-411 schreef:

Well, So fucking what motherfucker?

Wil je al deze extra tracks beluisteren ,die in Japan extra zijn toegevoegt. Dan raad ik aan Garage inc aan te schaffen en disc 2 op te zetten ,waar al deze nummers op 1 hoop aan elkaar zijn gebakken om er nog een leuk schijfje van te maken

Guardian of Isis schreef:

Dan Nothing Else Matters, ja, maar veel beter dan One? Voorbeeld?

Fade To Black!!

rusty nail schreef:

Als je vinyl koopt is het LP 3 ! (begint bij Am I evil?)

avatar van winterstorm
1,0
rusty nail schreef:

En dan heb je meteen een betere cd dan het overgepolijste 'Black album'...

avatar van metalfist
Ben daarstraks nog in Antwerpen gaan zien maar de Record Collector waar ik altijd mijn platen koop was gesloten om de een of andere reden... Heb ik maar 2 Jethro Tull cd's en één Iron Maiden album gekocht