B.o.B - The Adventures of Bobby Ray (2010)

Hip-Hop / Pop
Label: Grand Hustle

1. Don't Let Me Fall (4:35)
  2. Nothin' on You (4:29)

met Bruno Mars

3. Past My Shades (3:33)

met Lupe Fiasco

4. Airplanes (3:01)

met Hayley Williams

5. Bet I (4:17)

met T.I. en Playboy Tre

6. Ghost in the Machine (4:53)
  7. The Kids (3:26)

met Janelle Monáe

8. Magic (3:16)

met Rivers Cuomo

9. Fame (3:41)
  10. Lovelier Than You (4:04)
  11. 5th Dimension (3:23)

met Ricco Barrino

12. Airplanes, Part II (5:19)

met Eminem en Hayley Williams

13. Can I Fly? * (3:40)
  14. Letters from Vietnam * (4:13)
  15. I See Ya * (3:18)
  16. Interview * (30:10)
  17. Grip Ur Body [EP Version] * (3:30)
  18. Cyber Heaven [EP Version] * (3:15)
avatar van Dirruk
Kijk hier egt naar uit . Normaal nooit weg geweest van nieuw komende rappers maar deze gozer klinkt net als andre 3000. 'Bet I' is een aanrader.

avatar van FlyLo
En waarom werd deze wel geaccepteerd? De tracklist is op geen enkele officiële website te vinden, enkel op blogs.

Nothin' on You is wel een guilty pleasure geworden. Nogal Kid Cudi-achtig

FlyLo schreef:

Vraag ik me ook af. Ik had 'm twee keer ingestuurd, beiden waren niet goed...

Anyway. Dit word een raar album. Aan de ene kant heb je dope features met Eminem en Lupe Fiasco. Maar aan de andere kant vraag je je af wat Hayley Williams (Paramore) en Rivers Cuomo (Weezer) op dit album doen. Veel zangrefreintjes dus. Nothin' On You klinkt al goed, Bet I is dramatisch en Don't Let Me Fall is een hele sterke opener

avatar van He$$el_01
Ik denk dat dit album wel erg afwisselend wordt. Wel hoop ik dat er meet hiphop als pop in zit omdat ik B.o.B soms erg sterke rap verses vind afleveren.

avatar van Boy
Boy
Net Airplanes gehoord en dat is al het derde nummer dat heerlijk weg luistert. Dit kan zomaar iets heel leuks worden, denk ik.

avatar van Game
Airplanes klinkt inderdaad erg leuk, zelfs met die chick van Paramore. Het gerucht gaat dat de Part 2 met Eminem vandaag of morgen zal uitkomen. Een ander gerucht is dat het nummer precies hetzelfde is, alleen met een Eminem couplet erbij dus. Zou best cheap zijn.

avatar van He$$el_01
Dit zal binnenkort wel helemaal lekken aangezien de helft al is gelekt. De gelekte nummers vind ik allemaal best lekker klinken. Vind het alleen jammer dat B.o.B er vaak voor kiest om of korte rapverses te doen, of maar 2. Hierdoor is het nummer vaak of net iets te kort of overheerst het refrein een beetje te veel naar mijn mening.

avatar van Game
Haha, hiphopblog 2DopeBoys heeft het nummer met Eminem al, maar ze lekken hem pas als ze groene licht krijgen van B.o.B

avatar van daoneandonly
Deze gozer heeft me wel weten te verassen,
Ik had t namelijk al helemaal op gegeven met hedendaagse rap.
Nothin' on you is wel leuk, maar volgens mij gaat ie (mede dankzij dat catchy refreintje) wel snel irriteren..
Leuk dat Hayley hier een gast optreden bij doet, had zoiets niet verwacht van haar.

avatar van Kos
Kos
daoneandonly schreef:

Ja, al een hele tijd.

avatar van daoneandonly
Alhoewel, (grotendeels dankzij) door dat singletje, ben ik verder gaan kijken naar B.o.B ..
Ik heb even een paar keer geluisterd naar die track met Hayley, en ik moet zeggen dat ik Airplanes wel een stuk leuker Nothin' on you vind. Misschien dat dat kom door mijn liefde voor Paramore (en dus Hayley Williams)..?

Ik ben het met He$$el_01 eens

Over de 2 liedjes die ik geluisterd heb klopt dat allebei, en ik hoop maar niet dat dat 'zijn stijltje' is, want hierdoor gaat het snel vervelen en daarna irriteren. En als er iets is dat je niet wilt van muziek, is dat 't gaat irriteren. En dan zal ik zijn "in-het-begin-zo-leuke-muziek" maar snel links laten liggen.

Harco
Game schreef:

Omdat B.o.B. zo'n hippe boi is, net als Hayley Williams. Succes gegarandeerd.

avatar van Silky & Smooth
Dit kan best wel eens een verrassing worden inderdaad. Ik vond Nothin on you wel een lekker pop-nummertje, maar na en paar keer (lees: 1000x op radio) viel het mij op dat zijn raps eigenlijk best wel leuk/goed klinken. Het is meer dan een simpel pop-nummertje dat je overal hoort. En na een paar andere nummers geluisterd te hebben op YouTube kom ik tot de conclusie dat dit best wel verfrissend is. Maar dat is gebaseerd op een paar nummers... Wel een reden om uit te kijken naar dit album!

(Na I'll be in the Sky snap ik de vergelijking met Andre 3000 ook wel )

Afschuwelijke hoes.

Ik kijk uit naar dit album! Ik heb nu 3 nummers gehoord, Don't Let Me Fall, Nothin' On You en Airplanes en ik ben echt verslaafd aan deze nummers. Ik vind het gewoon prettige muziek, hij kan zingen en rappen en weet dit op de goede momenten te gebruiken en de producties zijn ook tof!
Vage albumhoes, staat in schril contrast met de single-art, welke best wel simpel is xD

Ik heb net "Past my Shades" ft Lupe Fiasco gehoord (zie link) en ik moet wel zeggen dat hij echt vlammend is. Ik hoop nu echt dat dit album dit niveau kan aanhouden.

YouTube - B.o.B. - Past My Shades (Feat. Lupe Fiasco) (NEW EXCLUSIVE 2010)

avatar van Game
Bijna alle nummers zijn gelekt, behalve die met Eminem...

avatar van Reijersen
Vind die single wel leuk. Ga dit wel even beluisteren.

avatar van MAS
MAS
Ik vind de cover er wel erg shiny uit zien. Meestal betekent dat niet veel goeds.

Heb net Airplanes Part 2 gehoord en ik moet zeggen dat hij echt niet overhyped is. Eminem klink steeds beter

avatar van 'State Of Mind'
Eminem back on his game! Heerlijk gewoon!

avatar van Game
Ik hoop dat het album snel lekt, ik wil het album helemaal luisteren met de Eminem track als hoogtepunt
Is het nummer ook echt helemaal anders of is het gewoon dezelfde beat met een nieuw Eminem couplet?

Game schreef:

Ik dacht dat het nummer gewoon het zelfde was. Op youtube staan alle samples van het album, en daar kwam Airplanes 2 ook langs met dezelfde beat.

avatar van 'State Of Mind'
Game schreef:

Ik weet niet ik heb airplanes I niet gecheckt xD

avatar van René.
Nr met eminem gehoord, klinkt goed, ben benieuwd.

avatar van Game
Nothin' On You staat op nummer 1 in Amerika, en hier doet de single het ook goed. Een keer geen irritant hiphop nummer dat hoog in de hitlijsten staat
Ik denk dat dit album hoge ogen gaat gooien.

avatar van Silky & Smooth
Is ie al gelekt? Aangezien er al gestemd is...

avatar van Boy
Boy
De losse nummers wel geloof ik, het album als geheel nog niet. Vage situatie.

avatar van Game
Alleen de clean versie is gelekt, de dirty versie zou er ook ergens zijn maar die kan ik nog niet vinden.