B.o.B - The Adventures of Bobby Ray (2010)

Hip-Hop / Pop
Label: Grand Hustle

1. Don't Let Me Fall (4:35)
  2. Nothin' on You (4:29)

met Bruno Mars

3. Past My Shades (3:33)

met Lupe Fiasco

4. Airplanes (3:01)

met Hayley Williams

5. Bet I (4:17)

met T.I. en Playboy Tre

6. Ghost in the Machine (4:53)
  7. The Kids (3:26)

met Janelle Monáe

8. Magic (3:16)

met Rivers Cuomo

9. Fame (3:41)
  10. Lovelier Than You (4:04)
  11. 5th Dimension (3:23)

met Ricco Barrino

12. Airplanes, Part II (5:19)

met Eminem en Hayley Williams

13. Can I Fly? * (3:40)
  14. Letters from Vietnam * (4:13)
  15. I See Ya * (3:18)
  16. Interview * (30:10)
  17. Grip Ur Body [EP Version] * (3:30)
  18. Cyber Heaven [EP Version] * (3:15)
t-h-y-$
Volgens mij is ie nog niet gelekt hoor

avatar van Boy
Boy
Nu wel

Relax
Zo Eminem komt weer is uniek overtuigend, wat een prachtige tekst.

avatar van Game
Héél commercieel getint album. In elke track word wel gezongen (gelukkig zonder autotune) en het is vrij vrolijk en gelikt allemaal. Het is een beetje een mix tussen Kid Cudi en Drake. Slechte tracks zoals Bet I en Magic worden afgewisseld met sterke tracks zoals Don't Let Me Fall en Ghost In The Machine. Met de Eminem track als hoogtepunt, hij is de laatste maanden ontzettend goed bezig. Wellicht is Slim Shady verdwenen, want Marshall Mathers lijkt dit jaar zijn échte comeback te gaan maken. Ook is een nieuwe verse van Lupe Fiasco altijd een goed ding.
De producties op dit album springen er nooit echt uit, er komen veel elementen van Dirty South in terug. Ik weet niet echt hoe ik dit moet noemen, het is niet écht hip hop, beetje weer alternatieve hiphop ofzo. Het gaat in Amerika in ieder geval goed verkopen.

Voor een debuut is het niet heel slecht. B.o.B mag een groot talent genoemd worden. Hij produceert veel op deze plaat, kan goed zingen en zijn flow is ook erg divers. Hij kan versnellen zoals een echte zuidelijke rapper dat kan. Naast het zingen, kan B.o.B ook iets wat andere rappers niet kunnen: gitaar spelen en piano spelen. In dat geval is B.o.B ook een buitenbeentje, die met zijn doorbraak een nieuwe doelgroep gaat aanspreken. Zijn muziek klinkt erg poppy.

3*, ik had er iets meer van verwacht. B.o.B doet het zeker niet slecht, ik hoop dat het volgende album wat minder luchtig is. Ik zie in hem een prima storyteller. Dit album is ook duidelijk niet voor de echte hiphop liefhebbers, maar wel prima voor mensen die wat anders willen hebben. Wel mag deze man in de gaten worden gehouden, niet voor niets wou Eminem met hem samenwerken.

Social_Mask
Relax schreef:
Zo Eminem komt weer is uniek overtuigend, wat een prachtige tekst.

Het begin beloofde niet veel, maar Em pakte het gaandeweg erg goed op. Fijn om het (oprechte) venijn in zijn raps terug te horen.

Verder vind ik dat nummer aardig vreselijk...

avatar van MJ_DA_MAN
Hey, dat is de oude Em weer .

avatar van 'State Of Mind'
Hey, there's the reinvented and improved Eminem .

avatar van Silky & Smooth
Nog niet helemaal overtuigd. Zijn sterke punten zijn af en toe goed te horen, maar het is wel heel commercieel (niet bij voorbaar kut ofzo). Wat ik wel leuk vond is dat ik kippenvel kreeg zodra ik Eminem hoorde. Wat is hij goed!

Mb.
Nothin' on You is echt een afschuwelijk mierzoet nummer. Dat moet gezegd worden.

ES-K
Al een paar nummers gehoord. Eminem komt echt goed op Aiplanes [part II]

avatar van mr-mucho
hmm ik had gehoopt dat die wat minder commercieel werk zou afleveren, toch zijn er wel nummers waar ik van kan genieten. Don't let me fall beste nummer op de plaat.

avatar van NewYorkCityLight
Nothin' on You klinkt alvast geweldig .

avatar van Silky & Smooth
Pluspunten:
- De vele pianomelodietjes.
- De goede afstemming tussen hip-hop en pop, die dit album aantrekkelijk maakt ondanks het vrij commercieel is.
- Zijn stem (die echt erg veel lijkt op die van Andre 3000). De verschillende manier waarop hij zijn stem gebruikt vind ik leuk.
- De gastartiesten. Eminem is wederom erg sterk, Lupe Fiasco klinkt weer als vanouds, Bruno is ook best wel fijn om te horen en Hayley Williams die mij verraste.
- Het openingsnummer!
- Verder nummers als Nothin On You, Airplanes 1 & 2, Pass My Shades en Ghost in the Machine.
- Zijn eigen producties

Minpunten:
- Nummers als Magic en Bet I (wat ik niet eens zo'n kutnummer vind, maar het past totaal niet bij de rest)
- Het ontbreken van I'll Be in the Sky (vanwege welke reden dan ook), want dat is een ge-wel-dig nummer!
- De cover die echt slecht gemaakt is!

Ik geef het voor nu een 3,5. B.o.B. is zeker een talent, maar als hij alles nog wat beschaaft kan het volgens mij nog een stuk beter!

avatar van MurryMusic
Kid Cudi light? Het klinkt goed, nog maar 1x beluisterd tot nu toe vind ik alleen Bet I falen..

avatar van Silky & Smooth
Ik lees het hier al vaker, maar echt overeenkomsten met KiD CuDi zie ik hier niet... Ik vind B.o.B. veel energieker, terwijl KiD CuDi juist heeeel relaxed is.

Had net liever meer nummers zoals "Bet I"gehoord, vind het zoals de meeste nu ook iets te veel overhellen naar de poppy kant. Maar dat had ik anderzijds ook al bij zijn mixtapes dus da's gewoon zijn stijl...

Had op net iets meer gehoopt (de goeie tracks had ik al geleaked gehoord, dus dat maakt de cd een beetje tegenvallen). Toch goed en alleszins een CD die ik met mijn vriendin die niet van hiphop houdt in de auto kan opzetten.

avatar van Dirruk
Sterk eerste album vind ik. Had er misschien iets teveel van verwacht maar toch klinkt het zeker niet slecht. Alleen de nrs: The Kids, Magic en Statellite vind ik wel zwaar tegenvallen. Ook ben ik niet gek van die Hayley Williams naar mijn mening verpest zij het refrein een beetje.

avatar van thgryda
Ik heb toch mijn twijfels bij dit album. Ik heb een paar tracks op youtube gechecked en vrees dat dit mijn ding al lang niet meer is. Allemaal van die poppy refreintjes met een R&B zangeres. Dat digde ik ooit wel nu niet meer echt. Begrijp me niet verkeerd er zijn veel hip hop tracks die erg dope zijn met een soulvol refrein gezongen door een goeie zangeres. Maar hier is het toch echt van die platte r&b. Misschien vergis ik me

Over de vers van eminem, uiteraard komt hij dope. Maar het is echt zever dat hij terug op zijn oude niveau spit. Hij klinkt wel weer rauw als vroeger maar ik vind zijn flow al die jaren constant gebleven en vind dit dan ook nie zo anders dan hij komt op relapse? Ik vond dat eigenlijk best ook wel een dope album, beter als encore, bijna even goed als the eminem show

M-Ty
Goed debuutalbum, alleen wel jammer dat I'll Be In The Sky er niet op staat..

avatar van jordidj1
waar is I'll Be in The Sky?

verder heeeeel blij album

Iemand een idee wanneer deze in de nederlandse iTunes komt te staan?

De Schaafkaas
Swasko schreef:

Bet I is juist het meest poppy nummer. Die dirty south producties (;ees: uitgekauwde drumpatronen), T.I. als feature en een érg simpel refreintje: meer poppy kan haast niet.

Relax
Ik dacht dat het album wel goed zou zijn aangezien ik de singles erg leuk vind.
Maar nee, het is naar mijn mening gewoon een zuig album zonder balans.

avatar van VanDeGriend
Berichten verplaatst naar Kid Cudi

plasman schreef:
Iemand een idee wanneer deze in de nederlandse iTunes komt te staan?

Iemand?

Rijnes
Ik ben echt zwaar onder de indruk van dit album, heb 't een kans gegeven omdat ik eerst dacht dat het niks zou zijn, maar veel van de tracks hebben me verbaasd!

Om te beginnen zijn zowel Airplanes I als II pareltjes, waarin je een hele andere kant van Hayley Williams ontdekt + een goede verse van Eminem bij deel II.

De single Nothin' on You klinkt ook lekker, regelmatig voorbij horen komen op 3FM en gaat voorlopig nog niet vervelen.

4 sterren van mij!

De Schaafkaas
Rijnes schreef:

4 sterren van mij!

Sluit ik me bij aan. Ben zelf ook positief verrast door dit album. Vind alleen de singles wat minder (Nothin' on You en Bet I)

avatar van Motivation
Ik vind B.o.B erg talentvol, goed album, frisse nummers.
Vooral 'Don't let me fall' is een topper.

Buiten dat moet ik zeggen dat het nummer 'Bet I' leuk is, alleen vind ik de toevoeging van rapper 'Playboy Tre' erg slecht, hij voegt niks toe, rapt wat elke rapper verteld in de meest commerciële nummers, elke keer als ik dat nummer luister irriteer ik me kapot aan hem.

Ik geef dit album 3,5 sterren.

avatar van MAS
MAS
Ik ben dit door het hoge gemiddelde en de goede reacties op het net gaan luisteren maar ik vind het niks. Ik kan begrijpen dat mensen het leuk vinden maar het is totaal niet mijn soort hiphop. De volgende keer laat ik zulk soort albums maar weer gewoon links liggen.

avatar van Cinemaniak
Lekker debuut zeg. Ik had maar niet te veel verwachtingen vooraf, maar hij viel me zwaar mee.