Bloc Party - Silent Alarm (2005)

Label: Wichita

1. Like Eating Glass (4:21)
  2. Helicopter (3:40)
  3. Positive Tension (3:54)
  4. Banquet (3:22)
  5. Blue Light (2:47)
  6. She's Hearing Voices (3:29)
  7. This Modern Love (4:25)
  8. The Pioneers (3:35)
  9. Price of Gasoline (4:19)
  10. So Here We Are (3:52)
  11. Luno (3:57)
  12. Plans (4:10)
  13. Compliments (4:42)
  14. Little Thoughts * (3:29)
  15. Skeleton *
  16. Two More Years * (4:26)
  17. Storm and Stress *
  34. So Here We Are [Demo] *
  35. Helicopter [Demo] *
  36. Price of Gasoline [Demo] *
  37. Skeleton [Demo] *
Toch wel een bijzonder fijn album dit. De nieuwe bandjes komen tegenwoordig af en aan, maar voor mij is Bloc Party nu al een blijvertje. Elk nummer is een voltreffer, wat mij betreft. Alleen Plans blijft nog een beetje achter.

de cd van de bloc party ligt lekker makkelijk in het gehoor en ik was dan ook heel blij dat ik ze live kon zien op roskilde, maar dat concert viel een beetje tegen, het klinkt allemaal wat rommelig en veel minder mooi dan op de cd, dus live vind ik ze tegenvallen en dat is jammer...

avatar van voskat
herman schreef:

Plans vind ik geweldig.. helemaal Cure.
Refrein met synthjes en al.

Ik vind The Cure ook hopeloos overschat, dus dat zal het dan wel zijn.

avatar van Koston
Plans hoort ook bij mijn favoriten.
De nieuwe cd schijnt er volgend jaar al te komen !!

Koston schreef:

Plans hoort ook bij mijn favoriten.
De nieuwe cd schijnt er volgend jaar al te komen !!

volgend jaar alweer??? is dat niet misschien een beetje te snel???

Behoort tot de aangenamere verassingen van het jaar.

Geweldige band! Ik ga waarschijnlijk naar ze toe, 3 december in Paradiso. (H)

Ah, dat moet ik ook maar in mijn agenda zetten.

avatar van LittleBox
Leuk leuk leuk. Aardig gehyped maar lekker frisse plaat zo. Mijn eerste gedachten waren: kruising tussen Police en The Strokes. Niet mis hoor.

The Police hoor ik er nog wel in terug (vooral in de drums), maar The Strokes dan weer minder. Die klinken toch een stuk Amerikaanser.

avatar van Zwammer
Ik ga op 3 december ook naar het concert in Paradiso.

Ik zal dus binnenkort maar een keertje het album helemaal gaan beluisteren. Liedjes als Banquet en Pioneers vind ik al wel erg goed.

tondeman
dizzee rascal laat op dit album horen dat hij naast een goede rapper ook een goede zanger is ; )

Verrassend goed album. Gave gitaren en een erg aparte stem. Like Eating Glass en Helicopter zijn juweeltjes. Maar This Modern Love, Price Of Gas, So Here We Are en Luno zijn ook erg lekkere nummers.

4 sterren.

Deze plaat krijg ik echt niet meer uit mijn hoofd! Vooral Positive Tension en Helicopter! WOW!

Voor mij blijft Banquet echt de topper van dit album ook al is het ondertussen een 'oudje'.

Jammer dat de tweede helft van het album wat inzakt anders had ik nog hoger dan 4* gegeven.

Mijn favoriet is Positive Tension, die laatste twee minuten zijn echt geniaal.

Ik vind de tweede helft van het album juist beter eigenlijk. Vanaf This Modern Love zo ongeveer. Dat zijn de nummers die altijd in mijn hoofd zitten.

vind de hele cd goed... dat heb je bijna nooit, er zitten altijd wel een paar mindere nummers tussen, maar ik heb het dus bij deze cd. met op de juiste momenten echte hoogtepunten natuurlijk. maar ik kan van ieder lied op deze plaat genieten!

Rik
Ik kan naar veel verschillende muziek luisteren waar andere gek van worden, emperor, venetian snares, dillinger escape plan etc. maar dit trek ik gewoon niet. Af en toe een nummertje is nog wel oke, maar het hele album in een keer...ik word er echt super zenuwachtig van. Heb het nu een aantal keren gebrobeerd en ga dat zeker ook nog wel een paar keer doen maar voor nu kom ik niet boven de 2,5* uit.

Waarom al die vergelijkingen van wat je er in terug hoort? Dit is gewoon hele mooie muziek, who cares dat het ergens op lijkt? Ik vind het beetje irri worden dat iedereen deze band steeds maar met eerdere groepen vergelijkt.
Het is gewoon een prachtplaat, die technisch heel goed in elkaar zit. Vooral de drums zijn lekker: nerveus en snel. De opbouw van sommige nummers (denk positive tension) is ook echt geweldig, hoe er steeds een instrument bij komt in het begin, klinkt heel erg mooi.
Absoluut een van de beste cd;s die ik gehoort heb de afgelopen jaren.

Amen

Ben trouwens zeer benieuwd naar de nieuwe single die op 3 okt. uitkomt, Two more years. Deze zal het nieuwe album inluiden......hopelijk nog beter dan het eerste album

Anna.R schreef:

Absoluut een van de beste cd;s die ik gehoort heb de afgelopen jaren.

gehoord met een D

vet album inderdaad.. 4,5* voor mij tot nog toe het beste album van 2005.. maar ik hoop dat de nieuwe boards of canada verandering in gaat brengen.. oeh, elke keer als ik aan die cd denk heb ik het gevoel alsof mijn balletjes nog niet zijn ingedaald..

Album tot vervelens toe geluisterd, toch staan er een paar hele goede nummers op zoals:
Positive Tension
Banquet
This Modern Love

avatar van VeX-
Heerlijk album met als uitstekers: Like Eating Glass, Banquet, Blue Light, This Modern Life en Compliments. Met name die laatste blijf ik maar spelen. 4*

Iemand de nieuwe single Two More Years gehoort?

avatar van otherfool

gehoort?

Brrrr

Maar goed, nee dus. Ik begrijp dat die song niet op deze plaat staat? Gaan ze 2 platen in een jaar uitbrengen?

twinnyt14
Ze hebben al een nummer of 20 geschreven en 2 nummers opgenomen nl. de nieuwe single 'Two More Years' en 'Hero', begin volgend jaar gaan ze beginnen aan het opnemen van een nieuw album.

avatar van otherfool
Ze zetten er wel de sokken in iig...

Ze zijn toch nu al het opnemen aan hun album?
Two more years is best wel anders als de nummers van Silent Alarm, en eig is Silent Alarm al veel eerder geschreven, het is alleen dit jaar pas uitgebracht. 2 albums in een jaar is dus maar gedeeltelijk waar.