The Roots - How I Got Over (2010)

Label: Def Jam

1. A Peace of Light (1:50)

met Amber Coffman, Angel Deradoorian en Haley Dekle

2. Walk Alone (3:55)

met Truck North, P.O.R.N. en Dice Raw

3. Dear God 2.0 (3:59)

met Monsters of Folk

4. Radio Daze (4:16)

met Blu, P.O.R.N. en Dice Raw

5. Now Or Never (4:34)

met Phonte en Dice Raw

6. How I Got Over (3:36)

met Dice Raw

7. Dillatude (The Flight of Titus) (0:42)
  8. The Day (3:44)

met Blu, Phonte en Patty Crash

9. Right On (3:36)

met Joanna Newsom en STS

10. Doin' It Again (2:24)

met John Legend

met Peedi Peedi en Truck North

14. Hustla * (2:56)

met STS

avatar van Flipm0de
Ik heb een andere tracklist ...

1. Walk Alone (feat. Truck North, Porn, Dice Raw & Mercedes Martinez)
2. Dear God 2.0 (feat. Jim James & MOF)
3. Radio Daze (feat. Blu, Porn, Dice Raw, Mercedes Martinez)
4. Now Or Never (feat. Phonte & Dice Raw)
5. How I Got Over (feat. Dice Raw)
6. The Day (feat. Blu, Phonte & Patty Crash)
7. Right On (feat. Joanna Newsom & STS)
8. Doin It Again (feat. John Legend)
9. The Fire (John Legend, Rick Friedrich)

Heb veel zin in dit album! De eerste twee geleakte tracks klinken erg dope!

avatar van Kill_illuminati
Interessante tracklist, dat gaat wat worden dit jaar.

avatar van Shelter
The roots met Blu en Phonte is wel een interessante combinatie.
P.O.R.N. (wat een evrschrikkelijke foute naam) ken ik niet ...wie is dat?

avatar van psychonaatje
Deed op de vorige twee albums van The Roots ook al mee (er vanuit gaande dat het dezelfde is).

avatar van Shelter
ah vandaar... de laatste Roots die ik gehoord heb was Tipping point.

Onwijs veel zin in dit album, Dear God 2.0, Doin' it again en How I Got Over klonken al geweldig!

P-DawG
Dit wordt sowieso dope.

avatar van -marco-
Hier ben ik echt heeeeeeel benieuwd naar! Hoop op een dope roots album, tracklist stemd me iig alvast positief!

Hoop dat dit voor mij een mooi opwarmertje wordt voor Wake up Sessions

avatar van fabblwaps
Ben hier erg benieuwd naar, zal vast wel goed gaan worden, aangezien het van The Roots is.

avatar van Niek
Dennis5493 schreef:
Hoop dat dit voor mij een mooi opwarmertje wordt voor Wake up Sessions
Hoop dat Wake Up Sessions voor mij een mooie cooling down wordt van How I Got Over .

avatar van Bedorvenkebab
The Fire, How I Got Over en Dear God 2.0 klinken geweldig. Ik verwacht de plaat van het jaar ,maar ik zal proberen om geen losse tracks meer te beluisteren tot het hele album te beluisteren valt.

Niek schreef:

Tja smaken verschillen
Ben toevallig dankzij John Legend aan The Roots gekomen en ben daar heel, heel dankbaar voor. Heerlijke muziek!

Rene1979
deze ga ik vandaag luisteren...Zou zomaar eens het album van het jaar kunnen worden.

avatar van thgryda
Inderdaad heb em ook binnen

edit: Damn klinkt erg goed, erg rootsachtig uiteraard. Bij de vorige twee albums miste ik wel variatie en op het eerste gehoor kan dat ook hier een probleem worden. Al ligt de algemene sound me erg goed bij dit album

avatar van Chrisseh
Ik ben toch zeer benieuwd, van wat ik nu heb gehoord klinkt het allemaal niet verkeerd, maar ik blijf het zonde vinden dat Black Thought op meerdere tracks zelf maar een verse heeft...

Een reviewer (met betrekking op hun vorige album, met ook een aardig aantal gastartiesten) noemde Black Thought 'nederig' dat hij zoveel anderen aan het woord laatte, ik zou hem bijna eerder lui noemen

Ik zeg; The Roots, doe een Europa-tour, met Blu in het voorprogramma! (Ik claim m'n kaartje alvast).

Rene1979
Wat ik al zei, meer dan vermoedelijk het album van het jaar.! Alles klopt op dit album waar gastartiesten daadwerkelijk iets toevoegen.

avatar van FlyLo
Dat al zeker niet.
Sommige features zijn echt héél erg slecht (STS!!!). Die hele bonustrack is trouwens rampzalig. Lijkt op een Lil' Wayne track. En Web 20/20 lijkt ook helemaal nergens naar.

De rest is wel aardig.

Mr_White
Weer een ijzersterk album van The Roots. Lekkere sound waarbij de gastoptredens een stuk beter passen dan bij Rising Down. Met name Blu en Phonte passen zo goed dat het klinkt alsof ze al jaren bij de band zitten. Verder ook leuke 'remakes' van bestaande nummers zoals Dear God 2.0 en Right On. Enige zwakke nummer is Web 20/20 dat meer klinkt als een oude left-over van Phrenology. Hustla is ook niet erg bijzonder maar luistert een stuk beter weg.

Wat een lekker album. Blu bewijst nogmaals zijn grote klasse

avatar van Chrisseh
Helemaal geen verkeerd album, luistert lekker weg. Moet nog een stuk vaker luisteren of m'n cijfer omhooggesteld kan worden. Blijf er toch wel bij dat Black Thought een heel stuk vaker aan woord mag komen.

P-DawG
Dit zweeft bij mij op het moment tussen de 4* en 4,5*. De laatste twee nummers (Web 20/20 en Hustla) vind ik niet goed bij de rest van het album passen maar daar tegenover staat dat alles wat daarvoor komt geniaal is.

avatar van Filibie
En ze doen het weer...
Zit aan track 5 en ik zou het album nu al 3.5 sterren kunnen geven, definitieve rating volgt later maar het ziet ernaar uit dat dit een topper wordt, genieën zijn het

avatar van Flipm0de
Heb het album sinds gisteravond nu een stuk of 5 a 6 keer geluisterd en het klinkt allemaal erg dope!

Jammer dat Black Thought zelf zo weinig aan het woord komt, hij is toch wel een fantastische MC, daar tegenover staan wel de vele goede features. Vooral Blu komt toch wel weer erg nice!

Hoogtepunten op het album zijn voor mij Dear God 2.0, The Fire en The Day.

Het enige minpunt is de bonus track. Had van mij, ook niet als bonus, er bij gehoeven. Je kan de crashbekken op Radio Daze, die pijn aan je oren als je het geluid hard hebt staan, een minpunt noemen, maar is meer een geval van miereneuken

Kan wellicht nog gaan stijgen of dalen, maar voor nu

avatar van thgryda
Mja fijn roots album met de kenmerkende, typerende sound van de heren. Een stuk beter als rinsing down dat me niet zo lag. Ik vind hem zelfs een stuk beter als game theory. Terug op het niveau van the tipping point... 4 sterren voorlopig

FlyLo schreef:
Dat al zeker niet.

De rest is wel aardig.

Ik vind de rest van de cd erg goed, maar je hebt gelijk die voorlaatste is echt heel erg. Inderdaad net zo een lil wayne dirty south, bling bling achtig iets. Dat soort kakafonische beats stoorde me op de vorige roots albums iets te vaak.

Ook STS op hustla is heel erg storend en schreeuwerig. De beat op zich heeft wel iets maar het is geen goede track.

Die laatste twee tracks halen de rest van de cd zo naar beneden dat ik niet hoger dan deze vier ga uitkomen denk ik, al vind ik de rest van de plaat nog zo dope

avatar van Game
Deze heb ik helemaal over het hoofd gezien. Even binnhalen!
Een nieuwe Roots is altijd leuk

Ik heb alleen Dear God 2.0 gehoord, en die klonk echt goddelijk.

avatar van FlyLo
Is ook meteen één van de beste tracks.
Het hele album is wel "goed" maar die laatste track + bonus zijn zó slecht dat ik onmogelijk boven de 3.5 uit kan komen. Album lijkt trouwens een beetje op Game Theory vind ik persoonlijk.

boomkat
Game schreef:
Ik heb alleen Dear God 2.0 gehoord, en die klonk echt goddelijk.

Dear God van Monsters of Folk was al lichtelijk geniaal. Sowieso al een dikke R&B vibe. Kijk dus niet van de samenwerking op .