Eminem - Recovery (2010)

Label: Aftermath (II)

1. Cold Wind Blows (5:03)
  2. Talkin' 2 Myself (5:00)

met Kobe

3. On Fire (3:33)
  4. Won't Back Down (4:26)

met P!nk

5. W.T.P. (3:58)
  6. Going Through Changes (4:59)
  7. Not Afraid (4:10)
  8. Seduction (4:35)
  9. No Love (5:00)

met Lil' Wayne

10. Space Bound (4:38)
  11. Cinderella Man (4:39)
  12. 25 to Life (4:01)
  13. So Bad (5:25)
  14. Almost Famous (4:52)
  15. Love the Way You Lie (4:23)

met Rihanna

16. You're Never Over (5:05)
  17. Untitled (3:14)
  18. Ridaz * (5:00)
  19. Session One * (4:28)

met Slaughterhouse

René. schreef:
Had dat ook wel graag een single gezien, maar wie weet, er komt er hierna vast nog een.
Daarnaast heeft 'No Love' ook wel de potentie om een TMF hit te worden met lil wayne en de overbekende sample die gebruikt is.

Alleen rapt Eminem, vrij agressief op die track, niet echt radio- en TV-vriendelijk.

avatar van René.
Ik blijf dit album beter vinden dan TES. Op TES vind ik 'Drips', 'Say What You Say', 'Superman', 'When the Music Stops ', 'Hailie's Song' en 'Without Me' allemaal mindere tracks, daarnaast zijn tracks als 'Business', 'Soldier' en 'Cleaning Out My Closet' gewoon matig, best aardige nummers, maar helemaal niet bijzonder. Qua productie wel, maar qua lyrics niet.
Alleen Sing For The Moment, White America en 'Till I Collapse zijn hele goede nummers die er uit springen.

avatar van René.
Game schreef:

Vind het wel meevallen eigenlijk die agressie. Vond meer agressie in The Way I Am zitten.
Verder heb je wel gelijk, het zou heel erg slim zijn om 'Love the way you lie' ook als single uit te brengen, ik acht de kans ook heel groot dat dat wel gaat gebeuren.

Maxmus
Een ok album van eminem niet slecht maar ook niet spectaculair.
Misschien licht het aan zijn stem die soms wel erg vervelend gaat worden op den duur.
Verrassend vond ik het nummer met pink het beste van dit album, en dan weer een zwaar minpunt dat ze de sample van what is love op nummer 9 gebruiken met lil wayne ( begrijp nog steeds niet hoe mensen fan kunnen zijn van zon artiest :S )

avatar van xXNew-EraXx
So bad heeft wel een gruwlijke beat!!

Voetbalchat verwijderd, dat kan in het sporttopic.

René. schreef:

Ik vind er weinig matigs aan cleaning out my closet en soldier. Op White America rapt hij wel ziekelijk agresief, net zoals op the way I am. Aan de ene kant ben ik teleurgesteld in recovery omdat het net niet helemaal is wat ik verwacht had, maar aan de andere kant brengt het me wel het speciale eminem gevoel wat ik krijg als ik zijn platen opzet. Weinig mc's klaren deze klus in dit opzicht.

Nog steeds vind ik o.a. Cold wind blows een van de beste nummers van het album, maar andere nummers beginnen te groeien zoals 25 to life and seduction.

René. schreef:

drips vind ik echt geweldige lyrics hebben, prachtig hoe eminem het verhaal verteld, ook obie rapt hier erg goed op.. ik snap niet wat je hier slecht aan vindt

avatar van thgryda
Rene1979 schreef:
Ja je heb gelijk.. En toch twijfel ik. Ik heb gisteren the Eminem show geluisterd en hij komt bijna met dezelfde agressie als toen. Alleen de beats zijn minder...

Ja klopt ik luister recovery bijna dagelijks en de raps zijn echt off the hook, terug die agressieve stijl van rappen. Dubbel jammer van de beats en iets te kazige refreintjes.

avatar van JustiFicatioN
Mooie clip van Not Afraid.

Eminem weet van een k*t beat nog een redelijk goed nummer te maken. Erg sterke raps!

Ik ga snel eens het album beluisteren.

avatar van MB23
Ben benieuwd of er winkels zijn die de cd voor de 18e in de schappen leggen...

avatar van Game
Hij komt in de VS nu een dag eerder uit, de 21e. Denk ook wel dat hij in Nederland rond de 18e, 19e in de winkels zal liggen.

ik wil die 2 bonus tracks horen voor ik ga stemmen

avatar van Flipm0de
Eminem komt weer dope met zijn teksten, maar toch zijn er een aantal dingen die ik nog niet voel; de productie, de features, de refreinen, en het "geschreeuw"/"agressiviteit" in de stem van Em.

Toch een 3,5* voor de vele dope lyrics!

avatar van Niek
Dikke 3,5 sterren en daarmee behoort deze plaat in mijn ogen tot de beste die Em te bieden heeft. Rappend weer van (zeer) hoog niveau en qua productie erg degelijk. Kan nog groeien maar kan ook nog dalen. De enige harde conclusie die ik kan trekken is dat ik Em ten onrechte al had afgeschreven!

avatar van Game
Vind je deze beter dan dan zijn vorige 3 albums, Niek?

Trouwens, Eminem heeft opgetreden met Rihanna. Ik denk wel dat Love The Way You Lie op den duur wel een (grote) single wordt.

avatar van Flipm0de
Beter dan Encore en Relapse, maar The Eminem Show heeft toch nog wel een stapje voor op deze.

avatar van Niek
Tekstueel is deze beter dan Eminem Show. Ook vind ik de mindere tracks op deze beter dan de mindere tracks op al zijn eerdere platen. Of ie beter is dan SS LP en MM LP weet ik nog niet, maar het ontloopt elkaar allemaal niet heel veel. Ter verduidelijking: ik heb het album nu anderhalf keer geluisterd dus pin me hier niet op vast.

avatar van Ralph
Geef mij Relapse maar...

toris
zeker geen verkeerd album! Wat een ongelofelijke meevaller in vergelijking met encore en relapse, hij is eindelijk weer eens op het niveau van The Eminem Show! Na 2 keer luisteren: 4*

avatar van CosaNostra
Eindelyk is ie gestopt met dat mexicaanse stemmetje en boeren en scheten en shit in die tracks... keep it up em !

Eminem heeft onthult dat hij van de track ‘No Love’ een video gaat opnemen. De track is een collabo met Lil Wayne, maar hij zit vast. Dat is geen probleem, want het deel van Weezy was al veel eerder opgenomen.

Em twitter: “We got Wayne’s verse filmed before he went away luckily. Gotta shoot the rest of a “No Love” video real soon. Keep your head up Weezy!”

‘No Love’ is een track van Em’s uitgelekte album ‘Recovery’. Hij heeft aangekondigd dat hij de plaat toch eerder uit gaat brengen, dat in tegenstelling tot eerdere berichten van zijn platenmaatschappij. Vanaf aanstaande maandag ligt het album in de winkels.

avatar van TheFunkyM
Eminem is terug.
En hoe.

Voor mij is Eminem (zeg ik ieder nieuw album) iets speciaals.
Eminem was de eerste (MM lp) waar ik een cd van kocht.
Sindsdien heb ik bij Eminem altijd een bepaald gevoel.
Wanneer hij een nieuw album uitbrengt, ben ik altijd weer benieuwd.
Tot The Eminem show, vond ik Eminem prima, zelfs tot nu vind ik deze albums prima. MMlp was voor mij het hoogtepunt qua uitgebrachte cd's.

Encore en Relapse vond ik daarentegen niets. Met Relapse had ik helemaal niets (2,5*). Ik vind dat stemmetje die hij had gewoon erg vervelend. Dit is al veel besproken, maar ik irriteer me er dan gewoon aan, hoe goed de verse/beat ook is.

Nu zijn we 1 album verder en ik had de hoop eigenlijk al helemaal opgegeven, ik dacht Eminem moe te zijn, of te oud geworden voor Eminem (ontdekte hem tot ik 11 was, ben nu 21).

Maar daar is dus niets van waar, dit is de cd waar hij eigenlijk op het niveau zit van The Eminem show imo dan he.
Hij rapt met zijn normale stem, hij klinkt hongerig en hij is niet meer zo kinderachtig als vroeger. Er staat zelfs geen ''we made you'' klonen van real slim shady op.
Prima cd, erger me niet aan de refreintjes, erger me niet aan de beats. Ik vind daarentegen so bad, wel de lekkerste beat.

Toen ik de cd voor het eerst luisterde was ik echt enthousiast, nu een week later vind ik het nog steeds een prima cd, op cinderella man na, vind ik eigenlijk ieder nummer wel lekker.
Mijn favorieten zijn dan wel: Talkin' 2 Myself, Almost famous, So Bad, Going Through Changes en ook het refrein van Rihanna vind ik lekker.

****

avatar van prodi9y9
Ralph schreef:
Geef mij Relapse maar...

...ik heb recovery pas 1 x beluistert en vindt deze nu al 10x beter dan relapse wat voor mijn gevoel echt onder de maat was. maar goed, smaken verschillen.

ik denk dat deze zo rond de 3 - 3,5 gaat komen. het klinkt niet slecht maar het is natuurlijk nog lang niet het niveau van MMLP, ES of SSEP.

De beats vindt ik niet slecht maar wel een beetje kalig. zijn flow (en accent) klinken weer meer als vanouds!

avatar van Ralph
prodi9y9 schreef:

Ik vind dit album niet echt een geheel, het is een beetje onsamenhangend allemaal. Dat is natuurlijk te verwijten aan de productie. Eminem zelf is aardig op gang, alleen de beats passen totaal niet bij zijn stijl/flow (op een paar uitzonderingen na). Dit in tegenstelling tot zijn vorige album. Relapse vind ik een beter totaalplaatje.

avatar van RebelINS
Zo'n hoog gemiddelde voor een eminem album!!

Die moet ik maar eens gaan checken dan..

pqt
op eminem.com kan je een filmpje zien van ene Pauly Shore die het nieuwe album afkraakt, omdat de accenten er niet meer inzitten ofzo. maar waarom in godsnaam zou je dit neer zetten op je Site? Is dit een grap ofzo?

avatar van Snoeperd
Ik vind dit mss wel het best album van eminem, hier staat voor mij geen één skipper tussen, op ES en MMLP wel: my dad gone crazy,superman, kim en remember me. Maar ja ik vind eminem op die albums al super en die albums zijn geweldig op deze nummers na. Recovery heb ik nu 5x beluisterd en er staat geen skipper op ( kan nog komen) maar ik vind de eerste helft van No love met lil wayne het enige slechte, al dan niet verschrikkelijke aan dit album.

Nu de goede nummers.
Cold wind blows is een zeer goede opener met een geweldig refrein. Daarna gaan de nummers op hoog niveau door met Talkin 2 myself en On fire. Daarna won't back down. Op zich een goed nummer maar ik moet wel zin hebben in de beat.
W.T.P is één van mijn favorieten en going through changes is ook van dat niveau, ook omdat ik van ozzy's muziek hou. Not afraid en seduction zijn twee sterke en vooral mooie nummers. No love is na 2 minuten een goed nummer, niet meer. Dat geldt ook voor de 3 nummers daarna. So bad heeft een gruwelijke beat, gruwelijk refrein en gruwelijke rap. Gruwelijk nummer.
Almost famous is een leuk nummer maar het nummer daarna is echt wereldklasse. Rihanna's refrein is mooi, past goed bij het nummer en de tekst is mooi.
Daarna de ode aan proof, leuk nummer. Het bonusnummer is weer gwn een goed nummer.

Het album ligt lekker in het gehoor, staat boordevol eminem-waardige nummers en zet hem na relapse denk ik weer op de kaart. ( relapse vond ik trouwens verre van slecht, eerder gewoon goed)