Eminem - Recovery (2010)

Label: Aftermath (II)

1. Cold Wind Blows (5:03)
  2. Talkin' 2 Myself (5:00)

met Kobe

3. On Fire (3:33)
  4. Won't Back Down (4:26)

met P!nk

5. W.T.P. (3:58)
  6. Going Through Changes (4:59)
  7. Not Afraid (4:10)
  8. Seduction (4:35)
  9. No Love (5:00)

met Lil' Wayne

10. Space Bound (4:38)
  11. Cinderella Man (4:39)
  12. 25 to Life (4:01)
  13. So Bad (5:25)
  14. Almost Famous (4:52)
  15. Love the Way You Lie (4:23)

met Rihanna

16. You're Never Over (5:05)
  17. Untitled (3:14)
  18. Ridaz * (5:00)
  19. Session One * (4:28)

met Slaughterhouse

The Opinionated
MJ_DA_MAN schreef:
What Is Love samplen kan écht niet, is hetzelfde verhaal als Young Forever van Jay-Z.

Of die Live Your Life joint van T.I.

avatar van MJ_DA_MAN
Dat vond ik, op het refrein en Rihanna na, nog wel een leuk nummer.

Mr_White
Best aardig album. Alle nummers zijn eigenlijk wel goed, alhoewel er op elk nummer ook wel iets niet lekker zit. Denk aan de drums op Not Afraid of die hook van Space Bound. Een echt vlekkeloze track staat er niet op maar het is nooit slecht.

Ik heb overigens hetzelfde als MJ_DA_MAN met die What Is Love sample (en inderdaad ook met Young Forever), sommige samples zijn gewoon te bekend om fatsoenlijk te gebruiken.

avatar van KILLERBEE99
TheLegacy schreef:

Woow, dit doet zeer aan m'n hersens ik (TheLegacy) reageer op SSS. Dus moet het niet zijn Dat is jou mening TheLegacy, SSS vind dat persoonlijk de beste?

PS: ik zeg toch niet voor niets imo (in my opinion)?

Misschien heb ik het een beetje snel gelezen, maar nu dat ik het rustig over lees heb ik nog steeds het gevoel van:

Whut? Die tracks mooi vinden kan toch niet?

avatar van Stapler
Vind het wel grappig dat ie What Is Love sampled. De kunst van het samplen is ook er iets van te maken dan het origineel, of het anders te gebruiken. Hier nog meer vage samples van Eminem: "What Is Love" and Eminem's 5 Other Most Random Samples | The Measure | The L Magazine - New York City's Local Event and Arts & Culture Guide - thelmagazine.com

avatar van 'State Of Mind'
Game schreef:
Het is bekend dat één bonustrack een feature van Slaughterhouse zal hebben, alleen zonder Joe Budden

Echt bullshit he -_-

'State Of Mind' schreef:

Echt bullshit he -_-

Inderdaad. Vooral omdat Eminem en Joe Budden allebei heel goed hun emoties kunnen uiten in muziek. Hopelijk hebben ze in de toekomst een collabo

Het zal niet lang meer duren voordat Slaughterhouse bij Shady getekend staat. Als Joe Budden die label problemen kan fixen tenminste. Amalgam Digital doet moeilijk.

avatar van Hurrdurr
Weet nog steeds niet helemaal hoe ik me over deze plaat voel, begin daarom maar met 3.5 sterren. Ik vond de Post-Relapse periode van Eminem erg sterk, zeker op Drop the World en Airplanes kwam hij voor mijn gevoel bijzonder sterk uit de hoek.

Dit album is een beetje in dezelfde lijn. Aggresief, zonder accent en met veel emotie. Het grootste probleem is dat het niet altijd even echt it. Zoals al vaak wordt aangehaald klinkt het soms te gemaakt, en iets te veel emotioneel om het emotioneel zijn in plaats van boos zijn omdat hij ook echt vol woede zat. Om meteen door te gaan naar het tweede minpunt, dat zijn de producties. Ze zijn niet jammerlijk slecht (de meeste tenminste niet) maar ze zijn ook verre van goed. Alleen So Bad en Here We Go zijn springen er voor mijn gevoel bovenuit, maar allebei zijn ze geen schim van wat de Dre en Havor eerder hebben laten zien. De beat van On Fire vind ik er niet echt tussen passen, heeft meer weg van een Relapse beat.

Tekstueel is Eminem wel weer top, hij laat weer eens zien dat hij lyricaal nog steeds de beste (commerciele) rapper is. Hij is op elke plaat sterk, en maakt eindelijk meer woordspelingen die in de buurt komen van zijn eerdere werk. Wont Back Down laat dit het beste zien; hoewel er geen flow aanwezig is, gooit hij wel de ene naar de andere punchline eruit. De rest van de teksten zijn wat dieper, met Going Through Changes als hoogtepunt, hoewel You're Never Over ook goed is.

Zijn flow is niet perfect, maar toch stukken beter dan de stemmetjes op Relapse. Ik vond dat geen slechte CD, maar een CD lang psychopath spelen was voor mij ook wel weer genoeg, daarom ben ik blij met het gewoon zoveel mogelijk woede in de delivery stoppen. Zoals gezegt komt dit niet helemaal uit de voeten, maar toch is het op het grootste deel van de nummers erg overtuigend.

Lil Wayne was iemand waar ik nogal bang voor was, omdat ik hem niet altijd even goed vind komen, maar ik vond hem op No Love nog best wel aardig. Hij heeft geen tempo, maar zegt wel wat leuke dingen, hoewel het totaal nergens over gaat. Alleen die Young Money shout out had er niet in gehoeven, en die aansteker al helemaal niet.

Eminem is is terug, en voor mijn gevoel weet hij dat hij bij de beste hoort. Hoewel hij Kanye, Wayne en TI nog wel een shout out geeft, deelt hij ook nog best wel wat steken uit naar andere mensen. Het is allemaal niet ter serieus, maar voor mijn gevoel vind hij zichzelf toch beter dan die rappers. En wat mij betreft mag hij, want hij laat hier zien dat hij ook daadwerkelijk beter is.

Ruim 3.5 sterren, misschien worden het nog 4.

P.S Not Afraid was echt stukken geweest als hij Elton John erhij had gevraagd. Een piano en Elton die zong hadden dat een veel beter nummer gemaakt volgens mij.

avatar van thtboz
Ik snap niet dat dit album meer gewaardeerd wordt, dan the slim shady LP, the eminem show en zelfs encore. Die drie albums vind ik veel beter en dit doet me gewoon niks. Het is niet iets speciaal, maar eminem maakt het dan wel weer zo dat het niet slecht is.

NocturnalTerror
Is dit album een beetje hardcore , shockerend en ziekelijk? Anders check ik het niet.

Nee

avatar van MJ_DA_MAN
NocturnalTerror schreef:
Daarvoor moet je bij Relapse zijn.

En waarom stel je die vraag als de gastartiesten boekdelen spreken?

avatar van pqt
pqt
MJ_DA_MAN schreef:
Daarvoor moet je bij Relapse zijn.

En waarom stel je die vraag als de gastartiesten boekdelen spreken?

met pink kan je nog best een hardcore track maken, dan heb je dus nog 2 van de 17 tracks over waar je grotere kans hebt dat het niet schockerend/hardcore/ziekelijk is.

avatar van Snoeperd
Mr_White schreef:

Ik vind So bad toch wel zeer foutloos. Vooral de beat

avatar van pqt
pqt
Now get off my dick, dick's too short of a word for my dick
Get off my antidisestablishmentarianism you prick!

wat een lyrics-master is het toch

avatar van TheLegacy
KILLERBEE99 schreef:

Whut? Die tracks mooi vinden kan toch niet?

Oké daar gaat ie weer: die nummers vind ik ook niet mooi! Ik reageer ook sarcastisch op iemand anders, ik vind W.T.P. wack, Untitled is gewoon matig en Won't Back Down is hooguit grappig te noemen. Get It?!

SSS
TheLegacy schreef:

xD noemt ie imo. de slechtse tracks van het album op

Na één luisterbeurt bleven die hangen...

Ik zei alleen: Er staan wel een aantal goede nummers tussen zoals Won't Back Down, White Trash Party en Untitled.

En nu lees ik dat ik dat de beste nummers vindt, nog even en ik vind dat de drie beste nummers allertijden en die kunnen nooit meer overtroffen worden.

Als je dit album gaat vergelijken met eerder werk van Eminem dan zijn een aantal albums flink ondergewaardeerd!

De twee bonustracks zijn echt vet! Slaughterhouse past perfect bij Shady

Rene1979
Waar heb je die bonustracks vandaan? Na een hoog gemiddelde zakt hij nu hard.

avatar van Yestsida
Rene1979 schreef:
Waar heb je die bonustracks vandaan? Na een hoog gemiddelde zakt hij nu hard.

Je kan ze op YouTube vinden. (Ridaz en Session One (Ft. Slaughterhouse))

avatar van 'State Of Mind'
Game schreef:
De twee bonustracks zijn echt vet! Slaughterhouse past perfect bij Shady

Ik kan het echt niet uitstaan dat Joe Budden er niet op staat -_-

Royce:
Where Is Jump Off, Joe Beezy?

avatar van GijsV
Is Ridaz nummer 18? En Session One nummer 19?

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Na een aantal luisterbeurten eindelijk mijn favorieten uitgefigured: Cold Wind Blows, Space Bound, So Bad & Almost Famous.

"Love is evil, spell it backwards I'll show ya."

avatar van Yestsida
GijsV schreef:
Is Ridaz nummer 18? En Session One nummer 19?

Ja, inderdaad.

Tyn schreef:
Pitchfork review: 2.8!!

Pitchfork: Album Reviews: Eminem: Recovery

Vooral die .8..

Als je zo'n slechte beoordeling geeft moet je bijna wel iets tegen Eminem hebben denk ik.

Goeie Bonus tracks!

avatar van TheLegacy
Ja, zeg dat wel! Die met Slaughterhouse is echt te ziek!

Rene1979
Door de extra nummers neig ik meer en meer naar een 4... Wacht toch even af.