The Beatles - 1 (2000)

Label: Apple

1. Love Me Do (2:17)
  2. From Me to You (1:54)
  3. She Loves You (2:17)
  4. I Want to Hold Your Hand (2:23)
  5. Can't Buy Me Love (2:09)
  6. A Hard Day's Night (2:30)
  7. I Feel Fine (2:16)
  8. Eight Days a Week (2:42)
  9. Ticket to Ride (3:06)
  10. Help! (2:18)
  11. Yesterday (2:03)
  12. Day Tripper (2:46)
  13. We Can Work It Out (2:13)
  14. Paperback Writer (2:14)
  15. Yellow Submarine (2:36)
  16. Eleanor Rigby (2:05)
  17. Penny Lane (2:56)
  18. All You Need Is Love (3:41)
  19. Hello, Goodbye (3:23)
  20. Lady Madonna (2:15)
  21. Hey Jude (6:57)
  22. Get Back (3:08)
  23. The Ballad of John and Yoko (2:57)
  24. Something (2:58)
  25. Come Together (4:15)
  26. Let It Be (3:48)
  27. The Long and Winding Road (3:32)
avatar van avdj
Tja, hij deed gewoon z'n werk. Geen topper natuurlijk en echt wel vervangbaar. Was hij even mazzel dat hij bij Lennon/McCartney te werk kon

Ringo kan met wat goede wil beschouwd worden als de meest onderschatte drummer van de jaren zestig.
Met prominente drummers als Ginger Baker of Keith Moon als voorbeeld is Ringo vaak afgeschilderd als een eenvoudige ritme-aangever die zelfs geen fatsoenlijke roffel kon maken.
In al zijn beperktheid was Ringo van tijd tot tijd behoorlijk creatief, met soms ritmes die in de popmuziek weinig gebruikelijk waren.
Luister eens naar "I feel fine", hier hanteert hij een bijna Zuid Amerikaans klinkend ritme, dat nauwelijks opvalt tot je er op gaat letten. (bron: get back)

Maar waarschijnlijk was Ringo het populairst vanwege zijn droge humor.
Op de vraag wat hij vindt van Beethoven: "geweldig, vooral zijn gedichten"

avatar van Music4ever
Als je echt realistisch bent kun je niet zeggen dat hij een fantastische drummer is ofzo. Maar dat hij onderschat is dat
is denk ik wel zo. Ringo Starr is best eem goede drummer maar ik hoor liever John Bonham van Led Zeppelin.

ettettummu schreef:

Maar waarschijnlijk was Ringo het populairst vanwege zijn droge humor.
Op de vraag wat hij vindt van Beethoven: "geweldig, vooral zijn gedichten"

Mwa, ik denk niet dat hij echt onderschat is, echt spannnend en verassend vind ik het allemaal niet. Ik heb net nog Who's Next geluisterd en dat drumwerk is toch van een ander niveau

Music4ever schreef:

Ja, die is legendarisch

avatar van HiLL
Ringo drumt op velen nummers simpelweg erg lekker. Hij doet zijn werk en haalt verder geen fratsen uit. Solo's ben ik ook niet gek van, al is het vaak wel knap. Maar die bands die daarvoor ruimte geven op een album (in noem een Deep Purple) nee mij kan het niet warm of koud maken.

Daarom geloof ik ook niet dat John Bonham of Keith Moon de ideale drummer voor de Beatles zou zijn geweest.

Deze mannen wilden en konden zich previleren en de muziek van the Who, Cream of Led Zeppelin geven hen hiervoor alle ruimte, evenals het gitaarwerk van Page zich mag onderscheiden of Jones op synth, of om het even wie.

Juist de singles van de Beatles uit de vroegere jaren (she loves you, I want to hold your hand of Can't buy me love) vragen alleen maar ondersteuning van de drummer en is er zeker geen plaats voor een andere invulling.

Vooral later bleek dat bv. McCartney ook aardig kon bassen (It's getting better lijkt kwa bas-werk in de verste verte niet op hun vroegere werk) evenals het gitaarwerk van Harisson van later niet te vergelijken is.

De kwaliteit van Ringo lijkt me dat hij "het nummer laat schitteren" ipv de invulling vooral omdat de Beatles singles (zoals op deze cd vermeld, dus niet de LP nummers!!!) vooral als dusdanig bedoelt zijn.
twee en een halve minuut pop LIEDJES.

Daarom is Hey Jude juist zo baanbrekend.
7 minuten op een singletje was een technisch hoogstandje, omdat normaal gesproken na 4 minuten het plaatje aan volume begon in te boeten.
Je kunt na-na-na te lang vinden, op dat moment verraste ze wederom.

avatar van HiLL
En ook Paul speelde drums. Op o.a. The Ballad of John and Yoko. (Wat John samen met alleen Paul opnam) Dit ter irritatie van de andere twee.

HiLL schreef:

Ja,dat kan ik me wel voorstellen.
Beetje lullig voor Ringo Starr.

avdj schreef:

Music4ever, was jij niet degene die hem een onderschatte drummer vond?

Ja dat vind ik ook,daarom vind ik het ook lullig voor Starr.

Haha, goedzak

avdj schreef:

Music4ever, was jij niet degene die hem een onderschatte drummer vond?

Is niet omdat ze Ringo niet goed vonden of Harrison, maar puur omdat Lennon midden in de nacht McCartney belde en hem vroeg meteen te komen omdat ie een nummer in zijn hoofd had zitten en dat moest die nacht nog gespeeld worden. Ik zie het dus meer als heel aardig van Lennon dat die Ringo en George lekker liet slapen....

avatar van Music4ever
The ballad of John and Yoko vind ik trouwens wel een heel goed nummer,leuke tekst ook.

avatar van tomthumb
Ik houd absoluut niet van greatest hits cd's. De Beatles hebben veel betere nummers geschreven dan die zogenaamde hitjes. Zeker de periode vanaf Rubber Soul ,wanneer de teksten ook wat meer inhoud krijgen dan de lullige liefdesliedjes uit de beginperiode.

Tuurlijk zijn er betere nummers dan deze, maar de nummers op deze cd zijn nummer 1 hits.
vandaar.

Ik heb ook echt liever de gewone albums van The Beatles. Uiteraard zijn bijna alle nummers hierop wel schitterend, maar tegen bijvoorbeeld 'Revolver' of 'Abbey Road' is dit album niks.

avatar van HiLL
Kan zeggen wat je wilt ik heb de cd weer eens opstaan en die band klonk toen al verdomde goed. ok de teksten, mwau...maar het is een verdomd goede band toen al. Mooi gespeeld, goed gespeeld, goed gezongen, mooi gezongen. Met name die George had toen als heerlijke riffjes in petto.

Niet dat ik het niet kende maar toch

erwku
Nog over ringo: Hij kan best goed drummer, maar ook alleen als nummer dit toelieten.

Op de singles, bedoelt als hit, komt hij totaal niet uit de verf, maar dat is nooit de bedoeling geweest.

Ik vind hem op de white album best goed drummen en metname op Abbey Road, (waar Paul en George ook technisch op hun hoogtepunt zijn op bas en gitaar) Abbey road lijkt meer op een mini rockopera, wat meer ruimte gaf voor ringo en bij vlagen vind ik hem echt briljant.

Wie sommige balletnummers van the who, Led Zepplin hoort, weet ook dat Moon en Bonham zich dan af het toe moesten inhouden, wat voor ringo dus bijna altijd geldt.

Natuurlijk is uiteindelijk tochwel stukke minder dan Palmer, Moon, Bonham of Bruford, maar dat hoeft ook niet.

avatar van Dielie
koop ik beter deze, of schaf ik ineens het rode en blauwe album aan

help

avatar van avdj
Geen van beide. Neem Sgt. Peppers.

lol

ja ok, maar ik wil een goeie compilatie van The Beatles, dus dacht ik "Red" en "Blue", maar ik wist dat deze verzamelaar ook bestond dus wou even weten welke toch de beste keuze is

avatar van avdj
Blue is zeker beter dan 1.

Ligt eraan wat je wilt.
Wil je een goed overzicht hebben van wat The Beatles gemaakt hebben moet je de Red en Blue album kopen. Wil je de nummer 1 hits hebben dan moet je deze nemen. Ikzelf zou de Red en Blue album nemen want dat is een goed overzicht vind ik.

avatar van avdj
Het oude werk is toch lang niet zo interessant als het latere dus alleen Blue lijkt me genoeg. Voor een completer overzicht inderdaad gewoon 1 nemen.

ok bedankt,

'1' is ook een stuk goedkoper neem ik aan.

Inderdaad. Gewoon 1 CD en geen 4

avatar van Dielie
neenee, ik ga voor het goeie overzicht, dus Red en Blue,

dank voor de tips, muziekvrienden