Arcade Fire - The Suburbs (2010)

Canada
Rock / Pop
Label: Merge

1. The Suburbs (5:15)
  2. Ready to Start (4:15)
  3. Modern Man (4:40)
  4. Rococo (3:57)
  5. Empty Room (2:52)
  6. City with No Children (3:11)
  7. Half Light I (4:14)
  8. Half Light II (No Celebration) (4:27)
  9. Suburban War (4:41)
  10. Month of May (3:50)
  11. Wasted Hours (3:21)
  12. Deep Blue (4:28)
  13. We Used to Wait (5:01)
  14. Sprawl I (Flatland) (2:51)
  15. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains) (5:18)
  16. The Suburbs (Continued) (1:27)
  17. Culture War * (5:23)
  18. Speaking in Tongues * (3:52)

met David Byrne

19. Wasted Hours (A Life That We Can Live) * (4:26)
avatar van GrafGantz
Eerste indruk is dat het album z'n naam eer aan doet. Het klinkt allemaal een beetje veilig, onopvallend en niet al te spannend. Opvallend hoge score ook na meer dan 100 stemmers...

ohmusica
Eerste indruk: Ik ben aangenaam verrast met dit album. Er staan veel prachtige nummers op en de sound is mooi, soms vreemd dan weer stemmig, pop en rock. Het lijkt dat men zich opnieuw hervonden heeft. Was Neon Bible in mijn ogen nogal krampachtig. The Suburbs klinkt meer bevrijd, de passie is gebleven en het raakt mijn ziel.

ohmusica schreef:
Was Neon Bible in mijn ogen nogal krampachtig. The Suburbs klinkt meer bevrijd, toegankelijker...

Hoe kom je daar nou weer op? Neon Bible krampachtig? Luister eens goed naar de teksten in combinatie met de oh zo mooie muziek. Daar is niets krampachtigs aan.

En hij blijft maar beter worden bij elke luisterbeurt.

west schreef:

Hij mag zijn eigen mening toch hebben over overigens een album wat helemaal niet hier besproken moet worden? Laten we het over The Suburbs hebben, hij ligt vandaag in de winkel! Straks maar even halen, ben zeer benieuwd of ze het niveau van de titeltrack kunnen vasthouden!

Rizz
Ik kende deze hele band niet qua muziek, laatst wat nummers van gedownload, klonk leuk en aan de reacties hier ben ik wel benieuwd geworden naar dit nieuwe album.

avatar van RensZ
Heb het album voorlopig drie sterren gegeven omdat het album me nog niet heeft weten te overtuigen. Er staan goede nummers (Rococo, Empty Room, Suburban War, We Used To Wait) op maar ook nummers die me totaal (nog) niet raken (o.a. The Suburbs, Modern Man, Month of May).

Joristus schreef:

Jazeker en ik weer over zijn mening: dat is de bedoeling van een discussieforum.

avatar van ManicM
Klopt het dus dat er 8 verschillende versies zijn, met 8 covers? Ik heb hem vandaag binnen gekregen via bol, en ik heb er eentje waar de auto voor twee naburige, typische buitenwijkhuizen staat. Ben wel benieuwd of andere bol-bestellers een andere gekregen hebben.

Ik was vandaag bij de Velvet en ze hadden daar maar 3 verschillende versies, waaronder die van jou ManicM, ik heb die ook. Ach wat maakt het ook uit welke hoes je hebt, bovendien vind ik de achterkant nog steeds veel mooier. Het gaat uiteindelijk om de muziek, en die is wederom van ongekende schoonheid (mag ik dat al zeggen na 1 luisterbeurt?)..

avatar van ManicM
Joristus schreef:

Tuurlijk mag je dat zeggen. It's a free country.

avatar van midnight boom
Vanochtend om 11 uur gekocht, keek echt heel erg uit naar deze release!
en nu dan eindelijk in de cd speler... wat klink ie prachtig!

avatar van steven
ik vind het tot dusver nogal wisselvallig. er staan wel mooie nummers op (empty room , we used to wait, sprawl 2 bijvoorbeeld) , maar geen uitschieters , geen echt geweldige nummers die wel stonden op funeral en neon bible. Voor mij begint de plaat pas echt bij empty room , de vier nummers ervoor vond ik moeilijk door te komen(saai). Beetje te hoge verwachtingen misschien.

avatar van JoostBo
Ook ik was teleurgesteld na het horen van de eerste single: The Suburbs/Month of May. Wat klinkt het allemaal zo braafjes, loopt Arcade Fire niet het risico dat er zo een aantal beperkingen hoorbaar worden? Win Butler is niet de zanger die een vloeiende stem heeft en op de vorige twee platen werd dat keurig gecompenseerd door de liedjes zelf.
Eigenlijk wordt alleen het gaspedaal bij Empty Room en Month of May even stevig ingedrukt, alleen tegelijk met het rempedaal die op de rest van de plaat er ook ingedrukt blijft: het mag nergens meer uit de bocht vliegen, het mag niet meer groots klinken.
Een aantal sterke nummers zijn er: Rococo blijft goed hangen in je hoofd met een soort sjalalie-refreintje (of maak ik hier nu mensen mee boos?). Suburban War vind ik op dit moment het mooist, Sprawl I en II waarbij bij het laatste zo'n jaren-80saus overheen zit en niet te vergeten de outro waardoor je hoort dat het titelnummer eigenlijk wel erg goed in elkaar steekt.
Een aantal nummers hadden beter bij de singles op een 7" geperst mogen worden: Modern Man, City With No Children, Month of May, Wasted Hours en We Used to Wait. Een lang album zit ik prima uit zonder Ritalin, maar dit vind ik op dit moment nog echt fillers.

Rizz
Leuk album na een eerste luisterbeurt. Het luister gewoon fijn weg. Empty Room deed me denken aan Abba

Ik hou van ABBA!
Ik heb de cd The Surbubs van de week besteld bij Bangcd voor 7,99 pond, heeft iemand ervaring met dit bedrijf?

Geweldige opener, doet me denken aan het beste werk van Supergrass.
Komt helemaal goed met dit album.

avatar van Arrie
Supergrass. Dat hoor ik er echt totaal niet in.

Zeker niet bekend met hun betere werk.

avatar van Arrie
Geen idee, ik kan alleen hun eerste album.

avatar van Paalhaas
Ietwat vergezocht als je 't mij vraagt, deric.

avatar van steven
ik vind de opener juist niet geweldig. saai zeur nummer.

en ik vind mary en die plaat waar het op staat van supergrass ook verre van hun beste werk.

wat een geweldige single was caught by the fuzz toch , maar ook meteen het hoogtepunt uit hun carriere , maar dat hoort wellicht in een ander topic

Rizz
Ik kan juist erg genieten van die opener.

avatar van steven
dat is wel weer apart van deze plaat, je krijgt geen eenduidige reacties. sommigen vinden het het magnum opus van AC anderen weer het minste.

wel lekker voor discussies op mume

avatar van masterdude
Mooie sferische plaat.

avatar van Bart
'Sprawl I (Flatland)'

Dit nummer wordt steeds mooier - kippenvel. Die strijkers, de stem van Win.

nikes schreef:

Tot nu toe altijd goede ervaringen.

avatar van djarend
Joristus schreef:

Dat kan, wordt gewoon willekeuirg ingepakt door de platenmij, hier bij Velvet Breda hebben we 7 verschillende binnengekregen.

Mark0990
Sometimes I can't believe it, i'm moving past the feeling again.

Ik ben eruit. De opener is meteen het beste wat deze plaat te bieden heeft. Ik noem het meeslepend en erg catchy. Er zijn verder wel wat uitschieters(Deep Blue, Modern Man, Half Light II) maar de rest blijft nog niet echt hangen. Heb trouwens het gevoel dat met enkele nummers we terug de tijd in gaan. Jaren 80? Ik hoor soms Bono en ook Bruce Springsteen. Hmmm...