Arcade Fire - The Suburbs (2010)

Canada
Rock / Pop
Label: Merge

1. The Suburbs (5:15)
  2. Ready to Start (4:15)
  3. Modern Man (4:40)
  4. Rococo (3:57)
  5. Empty Room (2:52)
  6. City with No Children (3:11)
  7. Half Light I (4:14)
  8. Half Light II (No Celebration) (4:27)
  9. Suburban War (4:41)
  10. Month of May (3:50)
  11. Wasted Hours (3:21)
  12. Deep Blue (4:28)
  13. We Used to Wait (5:01)
  14. Sprawl I (Flatland) (2:51)
  15. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains) (5:18)
  16. The Suburbs (Continued) (1:27)
  17. Culture War * (5:23)
  18. Speaking in Tongues * (3:52)

met David Byrne

19. Wasted Hours (A Life That We Can Live) * (4:26)
Ik luister The Suburbs sinds gisteren en ik heb eigenlijk niet de neiging om het af te zetten. Het geheel is duidelijk meer dan de som der delen, want de eerste nummers die ik een paar week geleden hoorde vond ik wat mwoah. Vooral Month Of May, waar ik me afvroeg of de helft van de band was opgedoekt. Maar op het album past het nummer prima. Erg fijn 3e album van een van mijn favoriete bands. 4 sterren.

Deze keer bewust de cd in de winkel gekocht omdat ik de keuze wilde hebben voor wat betreft de cover. Ook daar toch niet de volledige vrijheid om uit alle 8 te kiezen en misschien maar goed ook want ik vind het eigenlijk nog best lastig om een voorkeur te bepalen. Nu moest ik uit 4 covers kiezen. Altijd nog een keuze i.p.v. afwachten wat ze je toesturen via een internet cd-shop.
Het is uiteindelijk nummer 8 (de laatste) geworden

avatar van Don Cappuccino
Ik heb hem ook vandaag gekocht en ik heb nummer 2 gekozen, maar ik kon er maar uit 2 kiezen, ik heb hem dan ook bij de Free Record Shop gekocht, de Music Store had hem nog niet, daar komt het album pas op 2 augustus binnen.

avatar van Chameleon Day
Oerlelijk artwork....welke van de 8 dan ook. Ik hoop dat de muziek (heel wat) beter is.

avatar van corn1holio1
CD zit nu een week onafgebroken in de speler, en ik wist in het begin echt niet naar welke kant het zou gaan.

Maar na een week is het wel duidelijk, dit is opnieuw een fantastisch album. Ik vind het iets minder bombastisch als Neon Bible, maar dat mocht wel voor mij.

Voorlopige favorieten zijn Modern Man en Sprawl II.

avatar van Chameleon Day
En sluit dit album meer aan bij 'Neon Bible' of bij 'Funeral'? Of geen van beide? (ik heb het commentaar hier nog niet gelezen). Vond 'Neon Bible' eigenlijk behoorlijk teleurstellend.

avatar van Yamato
Ik zou zeggen meer bij Funeral dan bij Neon Bible maar het is ten opzichte van beiden eigenlijk een hele verandering.

Ik heb afgewacht tot het album in de winkel lag en dat was voor mij niet makkelijk bij dit album. Heb hem nu twee keer beluisterd en ik ben gerustgesteld, het is weer een geweldig album waar het geheel meer is dan de som der delen. Goede plaat waar ik nog een hoop plezier aan ga beleven.

Ik moet zeggen dat deze me ook steeds beter begint te bevallen.

Ik vond Neon Bible bij vlagen een beetje doorschieten in zijn thematiek (iets te prekerig en moralistisch) en muzikaal niet zo gek boeiend (op een paar gigantische uitschieters na), maar het lijkt erop dat Win zich hier weet te herpakken. De nummers lijken wat subtieler en wat minder te rocken, maar dat mag ik eigenlijk wel.

Ik stem maar vast 4*, want dat is 'ie me nu al wel waard. Wellicht wordt het nog hoger.

avatar van Braam502
Weer gewoon Top!

Redelijk laat kennisgemaakt met de Arcade Fire catalogus, maar nu ik eenmaal om ben, ben ik een echte liefhebber geworden.
Deze derde plaat is ook weer een knap staaltje muziek. Niet de zwaarmoedigheid van het tweede album, maar een open en helder geluid waarbij de gitaar in veel liedjes zorgt voor pakkende melodieën.
Zoals met alle albums van AF is ook dit weer een groeiplaat die mij na enkele keren draaien al erg goed bevalt.

Weer een meesterwerk van deze band: dat zijn er 3 op een rij, ongekend! Hier moet je echt cd met teksten en deprimerende suburbs foto's van hebben: ze vormen 1 prachtig artistiek geheel.

Arcade Fire laat hier wederom een ander geluid horen zonder weg te ebben van hun klank. Het is typisch Arcade Fire, maar toch anders dan funeral en neon bible.
Zonder twijfel is Funeral de origineelste, de meest geniale. Neon Bible is een goede 2de plaat. Pekzwart, bombastisch.
In dit verhaaltje past Suburbs dan ook perfect als 3de. Helderder, iets meer een geheel. Arcade Fire is naar mijn mening een goede collectie nummers aan het verzamelen die voor veel afwisseling zal zorgen tijdens de live shows. Zoude ze in het najaar al naar de lage landen afreizen?
Aan Funeral kan deze plaat niet tippen, maar daar gaat het ook niet om. AF geeft een verlengstuk aan een al zeer mooie catalogus. Naar mijn mening kon The Suburbs dan ook geen beter vervolg zijn op hun verhaal. Leve Arcade Fire!

avatar van DikkeDarm
Ik heb hem beluisterd en ik vind het helemaal niks, ik blijf toch hangen bij Funeral & Neon Bible. Dit is mij te mat een doorsnee werkje. Bij Arcade Fire verwacht ik altijd iets wat afwijkt van de massa nu zijn ze massa geworden. Uiteraard heb ik hem diverse malen beluisterd omdat het misschien een groeiplaat zou kunnen zijn maar helaas... Jammer volgende keer beter.

Interessante discussies. Songs die ik al hoorde bevielen me niet. Ik voelde er niets bij..

avatar van Don Cappuccino
Ik vind het album echt werken als een geheel.

avatar van hoi123
Ik vind het artwork wel erg mooi. Doet me een beetje aan Lost denken.

avatar van RensZ
Apart, ik vind het album tot nu toe nog niet echt super maar toch blijf ik hem draaien. Het wordt wel steeds beter.

@ Dikkedarm

ik snap niet echt waarom dit nu ineens muziek voor de massa is (daarbij, er wordt ook goeie muziek voor massaproductie gemaakt hoor). Toch denk ik niet dat AF deze plaat heeft gemaakt met het idee om op alle radiozenders te kunnen komen. De wendingen en afwijkingen zijn er nog altijd in hun nummers (bv suburban war) alleen merk je dat misschien niet zo omdat je al wat gewoon bent van deze band. Het ligt er gewoon minder dik op zoals dat bij Neon Bible net heel veel was.
Mocht dit hun eerste cd zijn zou je dit wel misschien wel origineel vinden?
Wat had je dan wel verwacht van dit album? Funeral part 2?

avatar van Slowgaze
Die cover, lijkt die niet op een andere cd-cover of op een schilderij of zo? Ja, absoluut wel. Ik kan niet bedenken wat overigens.

granjeros schreef:
@ Dikkedarm

Mocht dit hun eerste cd zijn zou je dit wel misschien wel origineel vinden?
Wat had je dan wel verwacht van dit album? Funeral part 2?

Nee, (Funeral was hun magnus opus) maar niet dit...en als dit hun 1e was had ik waarschijnlijk nooit meer naar Arcade Fire gezocht of geluisterd..

avatar van siepie
Dikke darm heeft misschien van last van diaree? De 'massa' bepaalt wat en welke muziek door de 'massa' wordt geluisterd. De massa wordt nooit gecreeerd door een individu die zich naast een massa wil plaatsen. in dit geval naast een 'massa' die The Suburbs wel weten te waarderen (in de toekomst).
Dat dikke darm het laatste werkje van Arcade Fire niet mooi vindt staat haaks op mijn mening over dit album. Ik kan dit album enorm waarderen en vind het beter dan Funural en Neon Bible. Dat neemt niet weg dat ik me kan plaatsen door dikke darm in een massa. Nogmaals een 'massa' wordt door zichzelf gecreeerd.

avatar van siepie
O ja.... wie o wie heeft ook een andere tracklist dan hier op Musicmeter staat aangegeven?????

siepie schreef:
Grappig mannetje ben jij, omdat jij het super vind (5 sterren) en ik niet heb ik last van de schijterij? Ik zie het verband niet helemaal... . Maar toch veel geluk met je nieuwe aanwinst kerel

avatar van siepie
Nee, dikke darm. Jij bepaalt niet wat de massa is, zeker niet door jezelf er naast te plaatsen. Als 70% van de mensen die Funural helemaal top vonden nu afhaken, hoor jij misschien wel bij de massa...
Verder kan ik goed begrijpen dat je afhaakt hoor als een band een bepaalde richting op gaat die de individuele luisteraar niet aan staat. Dat had ik 'vroeger' ook met U2.
Ik geef 5 sterren omdat het album mij wel aangrijpt en ik de richting van Arcade Fire wel waardeer.

avatar van Don Cappuccino
Bij mij is het juist omgedraaid, ik vind Funeral niks en deze geweldig!

Funeral niks vinden is heiligschennis;)

siepie schreef:
In het leven stellen wij niets voor en bepalen niets wij denken alleen iets te bepalen terwijl wij alleen maar vinden.

Als ik dus VIND dat dit een massaproduct is dan BEPAAL jij niets...duidelijk?

avatar van steven
siepie schreef:

ik vind het best leuk als bands een andere richting inslaan ( alhoewel ik dat wel mee vind vallen met deze AC plaat) . Maar zorg dan wel dat je liedjes nog steeds top zijn . Ik neem aan dat je met U2 doelt op Achtung Baby? Dat is een andere richting op gaan, maar er voor zorgen dat alles klopt. Met recht een meesterwerk.

dat vind ik The Suburbs niet , goede momenten afgewisseld met middelmatige liedjes die bij tijd en wijle zelfs (naar mijn mening) saai zijn.

Arcade fire is een van de leukere bands van het moment , maar dit is niet hun meesterwerk.

(mening)

avatar van hroswith
Prima plaat. Duurde een paar luisterbeurten voordat ook de op het eerste gehoor wat mindere nummers langzaam tot leven kwamen.
Stiekem hoor ik deze Arcade Fire misschien eigenlijk ook wel liever dan de Arcade Fire van hun vorige twee albums. Die waren me af en toe toch net wat theatraal en bombastisch..

Dit is gewoon fijne, zeer goed geconstrueerde indiepop waar ik tot mijn grote tevredenheid persoonlijke grootheden als New Order, The Cure, The Pixies en natuurlijk Bruce Springsteen in terughoor.

Nu 4 sterren, maar dat zou zomaar naar de 4,5 kunnen gaan.

ohmusica
De Pitchfork review is idd interessant om te lezen, de recensent krijgt veel ruimte voor een eigen visie. Hij gaat vooral in op de betekenis van het album, van de songs. Er worden ook wat vergelijkingen getrokken met hun vorige werk. De waardering waar ik wel altijd benieuwd naar ben, is eigenlijk het minst interessant bij Pichfork.