Arcade Fire - The Suburbs (2010)

Canada
Rock / Pop
Label: Merge

1. The Suburbs (5:15)
  2. Ready to Start (4:15)
  3. Modern Man (4:40)
  4. Rococo (3:57)
  5. Empty Room (2:52)
  6. City with No Children (3:11)
  7. Half Light I (4:14)
  8. Half Light II (No Celebration) (4:27)
  9. Suburban War (4:41)
  10. Month of May (3:50)
  11. Wasted Hours (3:21)
  12. Deep Blue (4:28)
  13. We Used to Wait (5:01)
  14. Sprawl I (Flatland) (2:51)
  15. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains) (5:18)
  16. The Suburbs (Continued) (1:27)
  17. Culture War * (5:23)
  18. Speaking in Tongues * (3:52)

met David Byrne

19. Wasted Hours (A Life That We Can Live) * (4:26)
avatar van KampF
Vind 'm steeds beter worden

avatar van Jensb
Arcade Fire – The Suburbs

Arcade Fire doet er een tandje bij. Wat mij betreft is dit het beste album wat deze dynamische band tot nu toe heeft voortgebracht.. De reden hiervoor ligt voor mij in thema’s.

Na flinke uren luisteren naar alle drie de albums die deze groep de wereld in heeft geholpen ben ik tot de conclusie gekomen dat de band, voor mij in ieder geval, een soort thema heeft bij elk album. Ze zien het elke keer als een nieuw project en lijken dat iedere keer op een nieuwe frisse manier op te pakken. Zo ook met dit album. Hoewel er wel vergelijkingen zijn te plaatsen is het wat mij betreft een enorm karakteristiek album met wederom een nieuw eigen geluid.

Als ik terug ga ik de tijd en aankom bij het album The Funeral zou ik het willen omschrijven als een enorm opzwepende debuutplaat die je langzaam meeneemt en tot grote hoogtes laat reiken. Een ware knaller. Helaas vind ik het hoge niveau wat bij de meeste tracks bereikt wordt soms gedurende het album wordt losgelaten. Het tweede album heeft meer een algeheel bombastisch geluid. Platen als Intervention en My Body Is A Cage, zijn gecomposeerd met behulp van enorme pipe organs, ofwel fluit orgels, die dit verheven en pompeus geluid veroorzaken. Hoewel het vaak tot schitterende composities leidt, weten ze wederom niet constant dat hoge niveau te behouden.

The Suburbs moet volgens mij geprezen worden voor het totale en volle geluid wat de nummers laten horen. De ontwikkeling en professionaliteit van de band spatten van de nummers af en het geeft een compleet album zonder missers. Hoewel The Funeral voor mij nog steeds een waanzinnige plaat blijft, is dit hun meesterwerk.

5 *

avatar van kazzie
Vandaag eindelijk de CD binnen gekregen en het origineel klinkt zoals het hoort zelfs nog beter dan de versie die ik had liggen, kan me geluk niet op!

avatar van niels94
Ik vind City With No Children juist een heel goed nummer

Superalbum, vooral Ready To Start.

niels94 schreef:
Ik vind City With No Children juist een heel goed nummer

Tsja, dat verbaast me niks, met X&Y op nr.1 in je top 10...

avatar van niels94
Fijn dat mijn mening hier wordt gerespecteerd

Klopt, ik heb X&Y op nummer 1 staan, heb bij X&Y uitgelegd waarom. Verder vind ik heel veel dingen die jij in je top 10 hebt ook goed, dus het is niet zo dat ik naar hele slechte muziek luister, volgens jouw smaak dan hè.

avatar van captain scarlet
Ofschoon enkele nummers wat mij betreft iets te ver doorschieten in bombasme , Vind ik dit album na 5 luisterbeurten in zijn totaal toch net nog ietsje beter dan hun debuut, met als voorlopige hoogtepunten Suburban War (kippevel), We used to wait , Sprawl II, Ready to start en Modern man. Het kartonnen opberghoesje vind ik overigens wat minder, met zo'n losse tracklist bijgevoegd op een flutblaadje dat ik na twee weken al kwijt was.

avatar van Yamato
Titmeister schreef:

Tsja, dat verbaast me niks, met X&Y op nr.1 in je top 10...

Vreemde opmerking. Ik weet niet of het als belediging bedoelt is of dat je vind dat City with No Children op de muziek van X&Y lijkt maar aangezien ik dat tweede niet echt terug hoor ga ik er vanuit dat je dat eerste nastreeft. Iedereen heeft recht op zijn mening en ik vind het vreemd om iemand daar op aan te vallen. Zeker de manier waarop je tussen neus en lippen door even een belediging uitdeelt getuigt van weinig respect. Verklaar op zijn minst gewoon even op een normale manier waarom je niet verbaasd bent dat iemand met X&Y op nummer 1 in zijn top 10 City with No Children een goed nummer vindt.

Hansie
vanmiddag eerste luisterbeurt gegeven.
ready to start is echt een geweldig nummer. daarnaast springt the suburbs er het meeste uit.

na het tegenvallende neon bible zou dit nog wel eens iets moois kunnen worden

Hansie
suburban war is ook briljant trouwens

dat jullie het effe weten!

avatar van Bert Wasbeer
Twee maanden na de release ben ik toch tot de conclusie gekomen dat deze plaat me tegenvalt, in tegenstelling tot de voorgangers. Al met al is hij te langdradig met te weinig uitschieters naar boven. De plaat kabbelt voorbij en meestal zet ik hem na een nummer of zes al weer uit. Volgende keer beter schiften in de nummers en de plaat 15 minuten inkorten, zou een hoop schelen

avatar van joko16
We used to wait 3FM megahit week 40!
Wordt dit de doorbraak voor Arcade Fire?

avatar van the crook
Heb dit album nu een week in bezit en tientallen keren beluisterd. Niet alle nummers zijn even sterk, maar om nu te zeggen dat het een beetje voorbij kabbelt is overdreven. Halverwege dreig ik steeds af te haken, maar dan is daar het wondermooie "Suburban War" wat me steeds weer op het puntje van mijn stoel krijgt.

Ik ben nog lang niet uitgekeken op The Suburbs en ga 'm nog vele malen luisteren, maar ik durf dit album nu alvast een 4,0 te geven.

avatar van Kuk
Kuk
joko16 schreef:
We used to wait 3FM megahit week 40!
Wordt dit de doorbraak voor Arcade Fire?

Ja ik luisterde ook radio en op wtf, Arcade Fire?

avatar van Arrie
Arcade Fire heb ik ook al op MTV langs zien komen. Trouwens, doorbraak? Arcade Fire is toch altijd al een erg populaire band?

avatar van Yamato
Ja, van een doorbraak lijkt mij ook geen sprake meer. Misschien bij het écht grote publiek maar met Funeral kon voor mijn definitie toch wel al worden gesproken van een doorbraak.

Arcade Fire is toch vooral bekend bij het indie-publiek, daarbuiten niet of nauwelijks. Het is pas met dit album dat ze in wat grotere zalen spelen, maar van Neon Bible zijn geloof ik nog geen half miljoen exemplaren verkocht wereldwijd. Van Funeral misschien een miljoen...

The Suburbs was in zowat in de helft van de westerse wereld nummer 1: van de US & de UK over België en de Scandinavische landen tot in Sjakamakka. Ook logisch: dit is het soort muziek die je zowel op de hippe indieradio, de hitradio als de meerwaarde-praatradio wel eens hoort passeren. Dat ze geen tientallen miljoenen platen meer gaan verkopen lijkt me logisch, dat niemand meer in dit internettijdperk.

Afijn, laten we wel wezen: dat zegt in se niks over de kwaliteit van de muziek maar 't is wel lollig hoe krampachtig de rabiate fans zichzelf willen wijsmaken dat dit één of ander goed bewaard indie-geheim is waar alleen zij deel van uitmaken terwijl Arcade Fire ondertussen het soort veilige MOR-alt. rock maakt die een even breed publiek tracht aan te boren als pakweg U2.

avatar van SilverGun
herman schreef:

Nou ja, The Suburbs kwam op 1 binnen in de Billboard 200 boven de nieuwe van Eminem, We Used to Wait is Megahit bij 3FM, Roccoco wordt gebruikt voor reclame en steeds meer beroemdheden zijn fan. Toch wel meer bekendheid dan alleen bij het indie-publiek.

Ja, het begint nu te komen inderdaad. Dat zei ik toch al?

avatar van Arrie
Toch weer frappant dat de doorbraak met het minste album komt... naar mijn mening dan he. Net als bij de Kings of Leon bijvoorbeeld, al zijn die nog wel meer doorgebroken.

herman schreef:
Ja, het begint nu te komen inderdaad. Dat zei ik toch al?

Neen, je zei dat Arcade Fire "niet of nauwelijks bekend is buiten het indie-publiek", wat gewoon niet waar is (of een dubieuze poging tot ironie ). Neon Bible was trouwens ook al #2 in zowel Amerika als GB. Herinner me overigens dat No Cars Go hier in België eveneens al erg regelmatig gedraaid werd op de alternatieve radio (Studio Brussel) al gaat het nu met The Suburbs zoals gezegd nog wel wat breder.

Afijn, Arcade Fire is van in den beginne enorm gehypte geweest als de saviours van de bleekschetenrock dus dat hoeft allemaal niet zo erg te verbazen.

avatar van marcel2
Huh? Heb toch echt een andere cover.
Zelfde auto, alleen geparkeerd voor een andere woning!

avatar van bram1610
suburban war

Yamato schreef:

Hartstikke fijn dat je voor hem opkomt, daar hebben we wat aan! Ik zie het beledigende niet in mijn opmerking, kennelijk komt ie wel zo, mijn excuses dan daarvoor. Het enige wat ik placht aan te geven is dat iemand die de stadionrock van X&Y kan waarderen, idd waarschijnlijk ook City with no Children goed vindt. Persoonlijk vind ik stadionrock emotieloze rommel en X&Y dus ook een matig album en City with no Children een matig nummer. Kennelijk is Niels dat niet met mij eens, en dat is zijn goed recht, maar mag dat dan niet duiden? Ik hoop dat ik bij deze je teentjes wat heb verlicht...

Arrie schreef:

Absoluut, mooi klinkend plaatje voor op de achtergrond als er bezoek is ofzo. Maar diep gaan, raken? ECHT NIET! Dat valt me zo tegen aan deze plaat.

haveman
Titmeister schreef:

Hartstikke fijn dat je voor hem opkomt, daar hebben we wat aan!

Ik hoop dat ik bij deze je teentjes wat heb verlicht...

Voortaan misschien meteen wat duidelijker toelichten.

En je slaat nog steeds een behoorlijk neerbuigend toontje aan. Dat is toch niet nodig?

Ik ken toevallig alleen nog maar City With No Children en mag het graag horen. Maar ja, ik vind X & Y dan ook erg goed.

avatar van Arrie
Stond vandaag op in de platenzaak, hoorde de eerste drie nummers weer eens en vind er nog steeds echt helemaal niks aan. Ongelofelijk, na het geweldige Neon Bible...

UnknownPleasure
haveman schreef:

Voortaan misschien meteen wat duidelijker toelichten.

alsof hij denkt dat we daar wat aan hebben