Kaiser Chiefs - Employment (2005)

Alternatieve titel: A Box of Tricks, Thrills for All

Label: B-Unique

1. Everyday I Love You Less and Less (3:37)
  2. I Predict a Riot (3:53)
  3. Modern Way (4:03)
  4. Na Na Na Na Naa (3:01)
  5. You Can Have It All (4:35)
  6. Oh My God (3:35)
  7. Born to Be a Dancer (3:30)
  8. Saturday Night (3:27)
  9. What Did I Ever Give You? (4:09)
  10. Time Honoured Tradition (2:45)
  11. Caroline, Yes! (4:13)
  12. Team Mate * (3:24)
  13. Hard Times Send Me [Live] * (2:50)
  14. Modern Way [Live] * (3:58)
  15. I Predict a Riot [Live] * (4:03)
  16. Time Honoured Tradition [Live] * (3:16)
  17. Na Na Na Na Naa [Live] * (3:11)
  18. Oh My God [Live] * (3:40)
De single "I Predict a Riot" beloofd al veel goeds. Vrolijke up-tempo rock. Niks nieuws onder de zon, maar gewoon lekkere muziek a la bv. Dogs Die in Hot Cars.
Het zou mij niet verbazen als dit goed gaat scoren

avatar van T.O.
Volgens mij is er een Zuid-Afrikaanse voetbalclub met dezelfde naam...

T.O. schreef:

Volgens mij is er een Zuid-Afrikaanse voetbalclub met dezelfde naam...

Ik weet het wel zeker denk ik!

Nog beter: ze zijn ernaar vernoemd

Geweldige plaat dit zeg, lekkere 'niks aan de hand' muziek die nergens over gaat, maar heerlijk verslavend is. De teksten zijn vaak niet serieus, maar dat past wel bij de muziek. Zoals bij die geweldige single I Predict a Riot waarin alle kroegen tegelijk sluiten zodat iedereen tegelijk de straat opmoet, en dan de zakenmensen ruzie maken met de Indies omdat ze zich beter voelen dan hun. En dan is er nog die andere single Oh My God. Ook al zo verslavend en geweldige tekst. Want wie kan niet een glimlach onderdrukken bij teksten als:

"Knock me down I'll get right back up again
Come back strong like the powered up pacman"

Ik ga mijn eerste 4,5 van het jaar uitdelen, de Kaiser Chiefs mogen heel groot worden van mij..

Ziggy007
obsessed schreef:

Klopt helemaal, maar echter voor korte duur helaas. Op ten duur (nouja luister pas een week ) gaat het bij mij wel vervelen, ach vervelen is niet eens het goede woord. Laat ik het anders zeggen; na een week komt wel duidelijk aan het licht dat het 'niks aan de hand' muziek is op eigenlijk alle vlakken. Dan is het nieuwe er vanaf en valt het muziektechnisch door de mand. Dan komt het bij mij langzamerhand meer en meer in de categorie: niet goed, niet slecht, maar wél lekker: 3.5(mss4)* Desalniettemin, zeker een aanrader voor tussendoor.

Vorig jaar waren daar Dogs Die in Hot Cars, nu vervult deze band waarschijnlijk de rol van luchtig rockbandje. Vrolijke, lekkere songs die je snel mee-neuriet. Allemaal heel herkenbaar ook. Zeker niet schokkend allemaal. Nu erg fijn om te horen, maar of het een heel lange houdbaarheid heeft betwijfel ik (maar tegen die tijd kan ik altijd nog een halfje lager gaan zitten).

Vraag me niet waarom: maar regelmatig moet ik erg denken aan Adam & the Ants bij het beluisteren van dit album (naast Blur of Bowie glam ).

avatar van titan
titan (crew)
Dogs die in hot cars is denk ik inderdaad de beste referentie. Lekkere pretentieloze en onweerstaanbare rock die al snel in je hoofd blijft hangen. 4*.

Prettige niks aan de hand muziek, maar het kan me niet zo boeien. De liedjes van DDIHC vind ik veel knapper.

heeft het zelfde manco als "hot fuss".... begint lekker en verliest dan snel aan smaak... net hubba-bubba... kleine 3.5*

Die gitaarbrug in Saturday Night: dat is toch gewoon uit Bro Hymn van Pennywise? Of ligt het aan mij?

Leuk album trouwens! Gisteren op London Calling waren ze trouwens fantastisch!

Ink
...mmmmz heb ze gister ook gezien en ik vond het niet echt boeien. (lag duidelijk aan mij, de zaal ging los)
Net de cd voor het eerst geluisterd, ook niet echt mijn ding

Live is het toch een wat steviger dan op CD. Ik vind het allemaal erg catchy. Ze missen net het vernuft van een Franz Ferdinand, maar het is zeker wel een leuk plaatje. Ze hebben misschien net wat te veel 'lalala'-refreinen (een liedje dat "Na Na Na Na Na" heet is daar wel het toonbeeld van). Dat blèrt ook wel makkelijk mee.

Ze zijn de jonge Blur. Ze hebben niet voor niks hun cd Employment genoemd naar Leisure van Blur. (bron: interview met zanger in Volkskrant bijlage). Ik vond het concert ook wel erg goed. Volgens de Volkskrant was hun concert het hoogtepunt van 13jaar London Calling (beter dan Blur in 1994).

Ik vond het ook wel de beste editie waar ik bij was geweest (dit was mijn 5de of 6de keer denk ik). Heb je trouwens het London Calling topic op het forum al ontdekt, Bloompje?

JonnieBrasco
Ik vind het nog steeds niet meer klinken dan het gemiddelde 60's bandje met een moderne sound. Mijn hersenen vermaken zich nog niet echt met de impulsenstroom die ik via mijn oren binnen krijg. Misschien moet je de show er bij zien om het totaal als 'goed' te kunnen waarderen...

avatar van Ward
Ik vind het best een leuk album. Ik vind DDIHC toch wat leuker. Er zitten te veel nananana en ooh-oh- refreinen in, maar toch zeker wel een aardig album. 3.5*

Versachrikkelijk. Ik zag ze bezig op Pinkpop. Live nog erger dan op de radio (Studio Brussel) Niets voor mij.

Op Pinkpop waren ze juist (van wat ik er op tv van heb gezien dan) fabulicious

avatar van mathias
is 'oh my god' representatief voor het ganse album?? Want dat vind ik een immens overhypte single... k vind dat echt rotslecht... dat nummer heeft toch nix origineels??! Gewoon een Franz Ferdinand rip-off van take me out uiteinlijk. Tis al erg gekomen als een song van een jaar oud wordt gestolen... waar gaat dat heen??
Is de rest van het album ook zo?

avatar van bonothecat
mathias schreef:

Is de rest van het album ook zo?

Net of Franz Ferdinand orgineel is. Ik zou gewoon de cd gaan luisteren.....Het is een erg aanstekelijk album.

avatar van Jordy
berichten verplaatst naar "rips offs" van Franz Ferdinand

Dit album krijgt van mij een 3,5.
Die 0,5 extra krijgen ze van mij omdat de eerste 3 nummers 'everyday i love you less and less' 'i predict a riot' en 'modern way' zo ongelooflijk goed zijn, die blijven dagen lang in me kop zweven.
De rest van het album is wel aardig, niet meer niet minder

Wat een koel album, heb hem beluisterd naar aanleiding van pinkpop en het bevalt goed... Vooral het nummer "everyday I love you less and less", sKitterend gewoon... Laat het zonnige weer maar komen, want de muziek die erbij hoort is er al!

-renemeijer- schreef:

Laat het zonnige weer maar komen

Ehm, waar ben jij de afgelopen 3 dagen geweest?

"binnen" de kaisers chiefs aan het ontdekken is er wat gebeurd dan de afgelopen dagen???

Voorlopig 3.5 ster. Hele aparte sound hebben ze, maar wel fijn om naar te luisteren. Vooral de eerste drie nummers zijn erg goed inderdaad.

dutch2
Wat de muziek betreft heb ik hier niet veel aan toe te voegen. Lekkere niks-aan-de-handmuziek, maar dan wel van een bijzonder hoog niveau. Maar eh, het artwork is minstens zo leuk als de muziek.

avatar van vanh
Errug fijne cd! Geef ook hier je mening: http://muziekrecensie.jouwlog.nl/

avatar van Darkshines
3 nummers die eruit springen, de rest vind ik veelal maar middelmaat.
Kan niet tippen aan Franz F.