Kaiser Chiefs - Employment (2005)

Alternatieve titel: A Box of Tricks, Thrills for All

Label: B-Unique

1. Everyday I Love You Less and Less (3:37)
  2. I Predict a Riot (3:53)
  3. Modern Way (4:03)
  4. Na Na Na Na Naa (3:01)
  5. You Can Have It All (4:35)
  6. Oh My God (3:35)
  7. Born to Be a Dancer (3:30)
  8. Saturday Night (3:27)
  9. What Did I Ever Give You? (4:09)
  10. Time Honoured Tradition (2:45)
  11. Caroline, Yes! (4:13)
  12. Team Mate * (3:24)
  13. Hard Times Send Me [Live] * (2:50)
  14. Modern Way [Live] * (3:58)
  15. I Predict a Riot [Live] * (4:03)
  16. Time Honoured Tradition [Live] * (3:16)
  17. Na Na Na Na Naa [Live] * (3:11)
  18. Oh My God [Live] * (3:40)
avatar van Tijn79
Om my god...:O
You know I predict a riot when these guys say they love you less and less everyday..;)

wat een zalig en fris debuut

avatar van Reijersen
Vrij makkelijke popperige rockmuziek. Voor iedereen vast en zeker makkelijk te behappen en soms iets te simpel in elkaar gezet, maar nooit ergens vervelend.

avatar van LucM
Een wel zeer handig in elkaar gestoken schijfje. Herkenbaar met invloeden die reiken van the Beatles, the Kinks, via the Jam en Madness tot Blur, maar toch weer fris en nieuw klinkend. Stevig rockend, maar net genoeg gladgestreken om tegelijkertijd ook hitgevoelig en radiovriendelijk te zijn.
Vrij simpele britpopsongs met achtergrondkoortjes en meezingbare refreinen en Kaiser Chiefs heeft ook talent om even aanstekelijke als doordachte popsongs te schrijven.
"Oh My God" is een song om in te lijsten, "Everyday I Love You Less and Less" en "I Predict a Riot" zijn eveneens erg aanstekelijk. De overige songs zijn ook meer dan behoorlijk uitgezonderd het vrij vlakke "What Did I Ever Give You?".

Helemaal mee eens, dat dit soort muziek nog kan tegenwoordig,..en dat is positief bedoeld.
Het komt me inderdaad af en toe zo begin jaren '80 over, wat ik absoluut als iets herkenbaars ervaar, alsof de inspiratie en de tijdsgeest even is stil blijven staan zonder echt uit die tijd over te willen komen, maar met een fris elan er tegen aan zijn gegaan.
Soms lijkt het wel of Adam and the Ants, maar dan net iets anders, en dan zeker meer in deze tijd, met al deze bovengenoemde bands gecombineerd weer een nieuwe tijd ingaan.

Onnodige provocatieve en respectloze berichten weggehaald.

avatar van lauradance
ik vind het een beetje jammer dat ik deze cd heb, want het is vooral heel veel van hetzelfde. als je sommige liedjes van dit album op een feestje op zet is het geheid een feestje maar zo rond liedje 6 ben ik er een beetje klaar mee.

Timothebizkit
Zag ze op PinkPop en vond ze echt goed spelen. Publiek ging uit hun dak en ik (in m'n eentje thuis ) ook wel een beetje Naar aanleiding daarvan dit album maar gekocht en voorlopig bevalt 'ie heel goed

Je moet er natuurlijk niet al te veel achter gaan zoekn maar het ligt makkelijk in het gehoor en het is catchy wat ertoe leid dat ik na 3 luisterbeurten al ongeveer elk nummer kon meeblèren . Een paar missertjes (weet niet welke nummers dat zijn uit m'n hoofd) maar nummer 1, 2, 4, 6, 7, 8 en 11 (zijn er toch véél meer) kunnen mij zeer zeker bekoren.

3,5* voor 'The Chiefs'

avatar van neyonn
The Kaiser Chiefs maken gewoonweg geweldig aanstekelijke nummers die je echter niet teveel mag beluisteren als je ze niet beu wilt worden. Leuk en complexloos

3.5*

avatar van Carolaah
Ik vind deze cd beter dan hun latere werk..

Alle nummers zijn prettig, catchy, 't is wel een klein beetje 1 pot nat, maar wel een goede

avatar van Tijn79
Overduidelijk hun beste album, het klinkt hier ook nog allemaal 'nieuw' en frissig.

Favo tracks blijven toch
- I Predict a Riot
- Na Na Na Na Naa
- Everyday I Love You Less and Less
- Oh My God

88Fabian
Deze muziek is echt bager.ouderwets willen over komen in de moderne tijd vind ik sowieso heel erg.

avatar van LucM
Ouderwets zou ik het zeker niet noemen, ik vind het fris en catchy klinken. Dit soort van aanstekelijke en ongecompliceerde rock zal altijd blijven bestaan.

avatar van midnight boom
Ik ben ingevallen bij de 2de cd, niet echt een goede cd.
1 jaar later kocht ik off with their heads, iets beter maar niet echt opzienbarend.

NU in 2009 ben ik met twijfel begonnen aan deze,
En Ja hoor,hier flikken ze 't echt.

Onzettend catchy en lekker in het gehoor liggend
Eindelijk beloond voor het luisteren!

avatar van Devoo
Deze plaat staat vol frisse en catchy meezing nummertjes. Af en toe is het fijn om muziek op te zetten die niet al te moeilijk is. Gewoon een gemakkelijk plaatje, die je snel hebt ontleed. Niet te veel futuliteiten, gewoon stevige en leuke rock nummertjes met refreintjes die na enkele keren niet meer uit je hoofd te slaan zijn. Er zijn af en toe ook electronische elementen in de muziek verwerkt, en dat is zeer degelijk gedaan.

Fijne plaat, met een duidelijk betere eerste helft. De tweede helft is niet slecht, maar houdt de aandacht een stuk minder goed vast. Ik kijk er in ieder geval al naar uit om ze te zien op Werchter! Wordt flink meezingen!

avatar van mk1992
midnight boom schreef:
Ik ben ingevallen bij de 2de cd, niet echt een goede cd.

NU in 2009 ben ik met twijfel begonnen aan deze,
En Ja hoor,hier flikken ze 't echt.

Onzettend catchy en lekker in het gehoor liggend
Eindelijk beloond voor het luisteren!

Ik heb ook als eerst het 2e album gekocht, vond ik toen een fijne plaat maar nu heb ik ook geen zin meer om die te draaien. was snel uitgeluisterd. Ik vind deze eigenlijk nog wat minder, het is me net iets te schreeuwerig. ongeveer standaard in elk nummer 30 seconden geschreeuw, jammer..

avatar van Booyo
Dit blijft voor mij een moeilijk te beoordelen album; het bevat stuk voor stuk nummertjes die vrolijk maken en goed in elkaar steken. Zelden hoogstaand, maar toch gewoon lekker. Maar op de één of andere manier lukt het me nooit om het helemaal af te luisteren, na een tijdje krijg ik er gewoon genoeg van.. Zoals mk1992 al aanduidt valt het me dan op dat het allemaal iets te schreeuwerig is. Per nummer heb ik hier geen last van, maar als ik het in zijn geheel luister werkt dit na een tijdje storend op mij,, Toch een welverdiende 3,5!

avatar van niethie
Nummers als I Predict a Riot, Modern Way en Oh My God zijn heerlijk aanstekelijk maar de rest van het album heeft echter maar een korte houdbaarheidsdatum, het gaat namenlijk erg snel vervelen.

3 sterren

avatar van TaraB
Erg veel van het zelfde, en op sommige momenten zelfs erg irritant. Een aantal nummers kunnen er nog wel mee door, Caroline Yes, Modern Way en Oh My God, maar zijn ook echt niet bijzonder.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Prettige debuutplaat van de Kaiser Chiefs, lekker rockende britpopband.
De opener & NaNaNaNanaaaaa vind ik erg sterk, de rest doet daar weinig tot niets voor onder, tevens hun beste album.

avatar van AOVV
Leuke popmuziek, ideaal voor op festivals.

'Modern Way' en 'Everyday I Love You Less And Less' springen er uit.

3 sterren

avatar van barrett
Lekkere cd voor in zomers weer en idd perfect voor op festivals... wsl daarom dat ze ook ieder jaar op Werchter staan.

De kracht van Employment zit hem ook voor een groot gedeelte in de koortjes die je tussendoor hoort.
Iets waar een band als Doe Maar bijvoorbeeld zich ook aardig op de kaart zette. Werkt natuurlijk ook goed tijdens concerten. Je hoort hier erg veel jaren 80 invloeden in terug, maar ook weer het rauwe van de punk. Siouxsie gitaren naast Adam & the Ants zangpartijen (Every Day I Love You Less And Less), maar ook Ghosttown van The Specials met Simon Lebon op zang ( I Predict A Riot). Maar dan net niet helemaal letterlijk gejat.
Het is weer een stuk dansbaarder en minder moeilijk dan een Franz Ferdinand en Arctic Monkeys. Met de variatie om voor mij een heel album boeiend te blijven.
Terwijl je hier toch echt wel hoort, dat we met getalenteerde muzikanten te maken hebben.
Omdat er zoveel bekende elementen in zitten, lijkt het niet zo origineel, waardoor het in eerste instantie net is alsof deze band geen eigen smoel heeft, maar juist elk nummer heeft het Kaiser Chiefs keurmerk.

Ik bedoel: iedereen kan uiteindelijk tomatensoep en rookworst maken, ze gebruiken allemaal dezelfde ingrediënten. Maar Employment blijft het Unox album van de nieuwe opkomende Britse bandjes.

avatar van Hendrix4live
Inderdaad vaak hetzelfde, maar het zijn nog wel erg goeie nummers. Zeker wel hun beste album en vooral Oh My God en I Predict A Riot zijn echte klassiekers. Jammer dat het zo'n gehypte band is en dat ze zo ontzettend commercieel zijn geworden.
Maar dit album is zeker wel een 4* waard.

avatar van Meneer Joost
Het heeft de diepgang van een visstick, maar stiekem vind ik deze plaat best leuk... "Caroline, Yes!" is mijn persoonlijke favoriet.

avatar van monroe
De singles zijn leuk, de rest stelt niet al te veel voor. Toch blijven nummers als Na Na Na Na Naa wel amusant.

avatar van evil23
Employment is een erg fijn album van Kaiser Chiefs. De band uit Leeds grossiert in aanstekelijke tracks die stuk voor stuk uitnodigen tot meezingen.

!Rebecca!
geen slechte cd!
heb hem bij de freerecordshop gekocht, was een tientje.
meer dan waard overigens.
de clip van oh my god is echt gaaf.

avatar van hpdewin
monroe schreef:

Ik sluit me hier bij aan. Leuk voor op de radio maar ze hebben hier niets bijzonders gemaakt.

avatar van Kuk
Kuk
Eerste drie nummers zijn leuk, maar voor de rest vooral veel opvulling.

avatar van wisselstroom
Album met een beperkte houdbaarheid, eerste luisterbeurten vond ik het erg fijn maar het ging al snel vervelen. Deze muziek is zo overdreven blij dat je er naar van wordt. Ook de "wooooooh, woooooooh, wooooooooooooooooh!!!" bridge is een trucje dat veel te vaak uit de kast wordt gehaald en me al vlug begon te irriteren. Bovendien kakt het album behoorlijk in na Oh my God.

2,5* aangezien de cd toch ook wel wat leuke momenten/nummers heeft. Met "I predict a riot" is bijv. weinig mis (afgezien van de voorspelbare bridge dus).