Kaiser Chiefs - Employment (2005)

Alternatieve titel: A Box of Tricks, Thrills for All

Label: B-Unique

1. Everyday I Love You Less and Less (3:37)
  2. I Predict a Riot (3:53)
  3. Modern Way (4:03)
  4. Na Na Na Na Naa (3:01)
  5. You Can Have It All (4:35)
  6. Oh My God (3:35)
  7. Born to Be a Dancer (3:30)
  8. Saturday Night (3:27)
  9. What Did I Ever Give You? (4:09)
  10. Time Honoured Tradition (2:45)
  11. Caroline, Yes! (4:13)
  12. Team Mate * (3:24)
  13. Hard Times Send Me [Live] * (2:50)
  14. Modern Way [Live] * (3:58)
  15. I Predict a Riot [Live] * (4:03)
  16. Time Honoured Tradition [Live] * (3:16)
  17. Na Na Na Na Naa [Live] * (3:11)
  18. Oh My God [Live] * (3:40)
Ik heb ondetussen de eerste 8 nummers op mp3 (t/m 'Saturday night' dus) en ik vind het eigenlijk wel leuke muziek.
Terwijl ik eerst de hits herrie vond (zie vorig bericht), vind ik ze nu erg leuk.
Ben blij dat ik de nummers heb gedownload, want het luistert lekker weg. Vooral als ik even in m'n kamer bezig ben en dan een muziekje wil. Niet te ingewikkeld, gewoon leuk.
Ja, 'leuk' is het goede woord voor Kaiser Chiefs.

Ga nog even niet stemmen omdat ik een paar nummers mis, maar het zal ergens in de buurt komen van de 3,5*.

Ik heb het alweer gehad met deze band. Ik vond de muziek al matigjes, veel van hetzelfde ( al die lalala's en nananana's.. En dan vergeet ik nog de ohohohoh's ) en in 1 adem te noemen met bandjes als Dogs Die In Hot Cars (die stem lijkt wel een kopie..) worden ze nu ook nog is vreselijk gehyped . Het beste optreden van Lowlands volgens 'de media', me reet!

Was je bij dat optreden?

avatar van starbright boy
Petero schreef:

Het beste optreden van Lowlands volgens 'de media', me reet!

avatar van andré
starbright boy schreef:

Welke media?

Het was het favoriete optreden van Brecht van Hulten (ex-Jeugdjournaal). Zij presenteerde volgens mij de Lowlands-uitzendingen. Voor de rest waren de kranten redelijk lovend over het optreden van Kaiser Chiefs (en terecht, denk ik), maar dat waren ze ook over b.v. The Arcade Fire, Ruud Lubbers en The Futureheads.

herman schreef:
Was je bij dat optreden?

Gedeeltelijk. Het was voor mij niet boeiend genoeg .

starbright boy schreef:

Welke media?

oa 3 voor 12 maar ook kranten zoals hierboven wordt gezegd .

avatar van Nicolage Rico
Ik had zojuist deze cd opstaan en deze cd werd door mijn collega afgekraakt. "Dit is toch geen muziek?"..................

Mijn collega heeft alle delen van de Skihut in zijn bezit.............

Lekkere cd is dit toch!!

avatar van twin
Woww wat was het goed gisteren in Paradiso, geweldige show!!

twinnyt14
Superrrrrrshow gaven de mannen van Kaiser Chiefs weg!!!!!! Ze toverden de crowd van Paradiso om tot één groot springend, juichend en dampend monster. Beetje laat maar pas de eerste keer dat ik ze live zie, echt geweldig!

Om eerlijk te zijn valt de cd me tegen. De eerste 6/7 nummers zijn goed, maar daarna daalt het niveau toch wel (hier zullen vast veel mensen het mee oneens zijn...:P ) De band is live echt supergoed, heel enthausiast en ervaren uitstraling. Everyday I love you less and less is het beste nummer wat op de cd staat, hopelijk heeft het volgende album bij mij meer succes.

avatar van VanDeGriend
Met dit zonnige weer werkt deze cd al een stuk beter !!! Ik verhoog mn score naar 4. Oh my god is de topper, rest wordt bij vaker draaien ook steeds leuker

avatar van Coldplayer
Lekkere melodieuze rockliedjes. Ik heb alleen steeds het gevoel dat het iets mist. Dat je ergens op zit wachten, op het hoogtepunt van het liedje, op een “explosie” ofzo. Maar wat niet komt.....

Niks mis met de Kaiser Chiefs. Leuke band, leuk album. Ik gun ze het internationale succes van harte. Ik begrijp alleen niet waarom nu juist Kaiser Chiefs van al die nieuwe Britse bandjes zo'n beetje het populairst is.

Ik vind het debuut van een qua stijl vergelijkbare band als Dogs Die In Hot Cars bijvoorbeeld veel beter. En Bloc Party, Maximo Park en Editors (om maar wat te noemen) hebben in mijn ogen ook veel meer te bieden.

Ik vind op dit album eigenlijk alleen de singles echt memorabel. Misschien zijn het de energieke liveshows die Kaiser Chiefs zo populair hebben gemaakt..

avatar van Ward
Ik vind het ook vreemd. Ik vind dit album helemaal niet zoveel aan. De hier bovengenoemde namen vind ik veel interessanter. Ik denk dat inderdaad met de liveshows heeft te maken en ook dat de nummers van de Kaiser Chiefs heel makkelijk mee zijn te brullen.

Ik vraag me af of Kaiser Chiefs wel populairder is dan Editors of Bloc Party. Als ik ergens plaatjes draai, wordt BP veel vaker aangevraagd dan KC...

avatar van Ward
Maar clips van de Kaiser Chiefs komen wel geregeld voorbij op MTV, vaker in ieder geval dan clips van Bloc Party en Editors. Bovendien stond Editors niet in de Alfa-tent op Lowlands en ik denk niet dat Bloc Party er wel hadden gestaan. Bloc Party is misschien wel even populair als Kaiser Chiefs, maar toch denk ik bijvoorbeeld dat er in mijn klas een paar mensen zijn die BP kennen en best veel die KC kennen.

Wel, de meesten bij mij kennen Kaiser Chiefs, Bloc Party en de Editors allemaal niet. Ze kennen vaak Franz Ferdinand niet eens (misschien alleen van gehoord). Een beetje het TMF-publiek dus..

Kaiser Chiefs, zouden na Employment, nog 1 album maken en daarna stoppen.
Tenminste dat zeiden ze voor 't maken van Employment.

avatar van Eddie
Ik denk alleen niet dat ze verwacht hadden dat deze plaat zo'n succes zou worden, nu staan de zaken er dus wel een beetje anders voor.

avatar van Cath
waarvoor moet muziek altijd perse diepzinnig zijn..? *zucht*
ze hebben er plezier in en het is lekker luisterbaar, heerlijk tog?
okeej, geen diepzinnige teksten of zelfs melodieen.. dus?
ik vind ze best oke!=D

Xander
Leuk album, niet geniaal goed, maar er zitten een aantal leuke nrs bij bvb. I predict a riot, born to be a dancer en modern way. 3.5*

avatar van otherfool
Laat ik ook maar eens een voorlopige eindconclusie proberen te formuleren. Het blijft een plaat met leuke, vrolijke nummers, maar kan toch niet de volle 3 kwartier boeien. Zo'n nummer als Na Na Na Na Naa is erg leuk de 1e keer, een beetje flauw de 2e keer, en daarna... tja.

Toch 3 echt goeie songs: The Modern Way, Oh My God en het grappige Time Honoured Tradition. Voor de rest: net niet.

2,5*.

Geweldig album.
Misschien wel de beste van t afgelopen jaar.

Iceman schreef:
Geweldig album.
Misschien wel de beste van t afgelopen jaar.

Overdrijven is ook een kunst...

(en dat te horen van een gast die op Pinkpop het concert miste, omdat "er vast toch niks aan zou zijn" ... )

Kennen jullie elkaar ofzo? Dat gevoel kreeg ik namelijk bij andere albums ook al..

obsessed schreef:

Ja, we kennen elkaar. Onze ouders zijn vrienden...

Anna.R schreef:

Ja, we kennen elkaar. Onze ouders zijn vrienden...

Jaah, helaas wel jaah

Ze hadden wel maar weer mooi het beste liedje van 2005 met Oh My God.
Ik geloof alleen dat de zanger die ze opbelden net wakker was .

avatar van Darkshines
De muziek aardig en vermakelijk. Helaas niet alle liedjes doen dat. De zanger vind ik grappig met zijn sprongen.
Maar ik ben benieuwd hoe deze groep verder moet gaan.