Eric B. & Rakim - Paid in Full (1987)

Label: 4th & Broadway

1. I Ain't No Joke (3:54)
  2. Eric B. Is on the Cut (3:44)
  3. My Melody (6:47)
  4. I Know You Got Soul (4:46)
  5. Move the Crowd (3:47)
  6. Paid in Full (3:49)
  7. As the Rhyme Goes On (4:01)
  8. Chinese Arithmetic (4:08)
  9. Eric B. Is President (6:18)
  10. Extended Beat (3:51)
  11. Paid in Full [Seven Minutes of Madness - the Cold Cut Remix] * (7:10)
  12. I Know You Got Soul [The Richie Rich Mega Mix] * (4:56)
  13. Move the Crowd [The Wild Bunch Remix] * (4:24)
  14. Paid in Full (Derek B's Urban Respray) * (5:13)
  15. As the Rhyme Goes On (Pumpin' the Turbo - Chad Jay in Effect) * (6:11)
  16. Move the Crowd [Beatmix by the Democratic 3 Featuring DJ Slack] * (7:10)
  17. My Melody [Original Mix] * (5:57)
  18. I Know You Got Soul [A Capella] * (4:42)
  19. I Know You Got Soul [Dub] * (4:45)
  20. Eric B. Is President [Dub] * (4:05)
  21. My Melody [Dub] * (6:31)
avatar van WeztSide
Ik heb het album, en het is leuk en ook echt groundbreaking, dat kun je horen. Het is helaas gewoon nog wat te kaal, en Rakim is nog niet in topvorm. Toch is, naar mijn mening, Eric B. in topvorm, en zijn Eric B Is On The Cut en Chinese Arithmetic tot nu toe m'n favoriete nummers.

avatar van LeRoi
Lang gelee dat ik deze nog eensch heb gehoord....
Snel maar weer eens voor de dag halen!

avatar van T.O.
Wat een geweldige video van I Aint No Joke
Apart dat Flavor Flav er in te zien is, als ik het goed heb is dit nog voor de doorbraak van P.E.

Harco
Toffe clip; zo simpel maar oh zo doeltreffend. En ik weet niet, Bring the Noise is ook afkomstig uit '87.

I Know You Got Soul is natuurlijk absoluut de beste track hier

^

I Ain't No Joke

avatar van mayhemblik
Heerlijk album, een paar keer per jaar moet ik hem toch wel gedraait hebben anders begin ik hem te missen.

avatar van BZN
BZN
dit is toch gewoon een classic!

P-DawG
Ja man.

avatar van MAS
MAS
Ik zag net dat ik hier nog niet op had gestemd. Een dikke 4! Al moet ik zeggen dat ik de bonus nummers op de geniale coldcut remix na nog nooit gehoord heb.

avatar van Niek
I Know You Got Soul is echt de knaller van de plaat. Fantastisch! You Got It!

avatar van WeztSide
Jammer van I Know You Got Soul vind ik wel dat het eerste refrein het beste is, maar daarna niet meer wordt herhaald

die paid in full remix is echt de beste remix ooit

ik heb het nu tig keer geprobeerd en vind Don't Sweat The Technique en Follow The Leader twee meesterwerkjes, maar ik kom er maar niet in. Ik hoor dat het vet is, maar rond halverwege het album gaat er over het algemeen toch wat anders is. Geen idee of het de productie is of een blinde spot in mijn luisterend vermogen of wat dan ook.

Toch drie sterren, misschien dat het over een tijdje wél klikt. .

toris
Ik vind rakim hier wat minder dan op 18th letter, maar nog wel verdienstelijk, de beats zijn wel goed. Ik vind dit album wel wat saai op sommige plaatsen, chinese arithmetic vind ik zelfs vervelend om naar te luisteren, toch staan er ook heel wat leuke nummers op, dus een 3,5*

avatar van j.b.b.l
De eerste helft van dit album geef ik makkelijk een 5*(I Ain't No Joke,My Melody,I Know You Got Soul ,Move the Crowd en Paid In Full ).Alleen nummers als Eric B. Is on the Cut en Chinese Arithmetic duren voor mij gewoon te lang.Daardoor daalt de waarde van dit album.

Ik twijfel tussen een 4,0 en een 4,5.

Voor nu een 4,0*

avatar van WeztSide
I got a question, it's serious as CANCER...

Who can keep the average dancer, hype and aggrevated

De Schaafkaas
Chinese Arithmetic

Bigup2
Goed album !
Follow The Leader is alleen een heel stuk beter

avatar van HH_Fantastic
Wat een geweldig album, classic ! Een van mijn lievelingsalbums. Dankzij dit album ben ik naar old school hip-hop gaan luisteren, dus respect voor Eric B. & Rakim. Rakim was volgens mij de eerste met lyrische teksten. Als je het mij vraagt, zijn deze ook nooit meer geëvenaard. 5 sterren !

avatar van Raul
WeztSide schreef:
I got a question, it's serious as CANCER...

Who can keep the average dancer, hype and aggrevated

"Who can keep the average dancer, hyper as a heart attack, nobody smiling"

is dat em niet..? maar goed, dat was vast je punt niet

vind het heel leuk, die overduidelijke skills van Rakim, maar dit album is ook mij wat te kaal en old school... 3,5 ster voor de geweldige teksten.

Klopt, ik zat er naast
Dit album heb ik nu ongeveer een jaar, maar ik begin het nu toch steeds gaver te vinden.
Rakim's energie op I Ain't No Joke:
every show you see me in/deep concentration 'cause I ain't no comedian
Het heerlijke eerste refrein van I Know You Got Soul
Het nostalgische geluid van My Melody
Came through the door/I said it before! legendarische line op Eric B. Is President
En als hoogtepunt het fantastische gescratch op Paid In Full: Fffff-FRESH!

Top 10 notering, 4*

avatar van KILLERBEE99
Zit nu een beetje te twijfelen tussen 3,5 en 4,0. Ik vind 2 van de 3 instrumentale niet zo... Houw het toch maar op een 3,5... Punt kan nog omhoog gaan. Voor het eerst dat ik dit album gehoord heb

Alles klopt hieraan

avatar van V.B.
Eric B. is een held

avatar van Nr.4
Album dat van begin tot eind klopt. Het is vergeleken met nu inderdaad allemaal kaal geproduceerd, maar dat is niet erg. Brengt die echte hiphopvibe naar boven en Rakim toont zich hier al een held. Erg invloedrijk album. I ain't no joke is m'n favoriet.

avatar van Metalhead99
Lekker old school hiphop album! Een album dat zeer goed te genieten is. Ik kan me aansluiten bij de voorgaande reacties: alles klopt.

avatar van bennerd
Lekkere old school hiphop met werkelijk snoeiharde beats. Droog, maar belachelijk effectief. De stem van Rakim ligt me niet helemaal (hij lijkt wat ongeïnteresseerd te klinken), maar zijn heldere flow maakt veel goed. Dit is voor mij hiphop in zijn meest zuivere vorm.

avatar van niels94
Lekkere muziek, met name My Melody en Move the Crowd zijn goed, maar het is mij iets te kaal naar mijn smaak om het echt helemaal geweldig te vinden, vandaar mijn cijfer.

avatar van Der Untergang
Had het niet gewoon beter Marley Marl & Rakim - Paid in Full kunnen heten? Beats komen Marley Marl en scratches doet Rakim grotendeels, wat is nou eigenlijk Eric B's aandeel?