John Legend & The Roots - Wake Up! (2010)

Soul / Hip-Hop
Label: GOOD

1. Hard Times (5:16)
  2. Compared to What (6:26)
  3. Wake Up Everybody (4:26)

met Common en Melanie Fiona

4. Our Generation (3:15)

met C.L. Smooth

5. Little Ghetto Boy (Prelude) (1:58)

met Malik Yusef

6. Little Ghetto Boy (5:26)
  7. Hang on in There (7:15)
  8. Humanity (Love the Way It Should Be) (3:49)
  9. Wholy Holy (5:50)
  10. I Can't Write Left Handed (11:44)
  11. I Wish I Knew How It Would Feel to Be Free (2:42)
  12. Shine (4:43)
  13. Shine [Waiting for "Superman" Version] * (4:29)
  14. Wake Up Everybody [Live in Studio Performance] * (5:12)

met Black Thought

avatar van fabblwaps
Ik kan hier niet op wachten, heb hiervan nog hogere verwachtingen dan "How I Got Over" en die was al erg goed. Lekker weinig gastartiesten ook, degene die wel aanwezig is is Common en die mag van mij wel op elke The Roots plaat staan.

Hard Times klinkt inderdaad al erg goed.
Wake Up Everybody vind ik wel minder.

avatar van Kill_illuminati
Dit lijkt me interessant project. En wat heeft #8 een grappige titel, ik ben er al benieuwd naar. En btw John ik kan het lekker wel. De cover doet me niks.

avatar van fabblwaps
Ik vrees wel dat hier weinig op gerapt gaat worden.

avatar van Kill_illuminati
Het is denk ik ook een John Lennon album met The Roots begeleiding.

''I can't write left handed'' is volgens Questlove een van de beste nummers waar hij ooit aan heeft mogen meewerken, en hij zou ook 11 minuten duren dus daar ben ik wel echt heel, heel erg benieuwd naar!

tegen poster hieronder: ik denk dat je Legend en Lennon even door elkaar hebt gehaald

avatar van Sandokan-veld
Ook zonder dode ex-Beatles is dit al wel een interessante samenwerking hoor

Kill_illuminati schreef:
Het is denk ik ook een John Lennon album met The Roots begeleiding.
En ik al die tijd maar denken dat John Lennon dood was.

avatar van fabblwaps
Our Generation is nu ook te beluisteren.

Misterfool
ik heb altijd wel een zwak gehad voor de muziek van john legend. Ben hem bij evolver wat kwijt geraakt. Ben zeer benieuwd naar dit album, zeker met mijn hernieuwde intresse in zowel soul als hiphop. Laat maar Komen

avatar van fabblwaps
Heel veel hphop zul je op deze CD denk ik niet vinden. Wel een beetje hiphop natuurlijk, het blijven tenslotte The Roots.

avatar van kemm
Kill_illuminati schreef:
En wat heeft #8 een grappige titel, ik ben er al benieuwd naar.

Het lachen zal je snel vergaan: I Can't Write Left-Handed. Ontroerend mooi nummer.

avatar van Reijersen
Ja. dit is hét album waar ik zit te wachten. Hopelijk gaat het mijn hoge verwachtingen inlossen.

Is 'Wake Up Everybody' niet van Harold Melvin & the Blue Notes (Teddy Pendergrass)?
En 'I Cant Write Left-Handed' is toch Withers?

Wacht, als ik nu goed kijk. Het zijn allemaal covers!

Mb.
Het lijken me oude nummers in een nieuw jasje gestoken. John Legend weet me niet zo te pakken als Teddy Pendergrass dat doet op het originele "Wake Up Everybody", maar het is desondanks een aardig nummer geworden. Ik ben benieuwd naar de rest.

avatar van fabblwaps
Ik vind Wake Up Everybody met John Legend en ook grotendeels door die zangeres wat te gladjes klinken. Dat was wel na één luisterbeurt, misschien moet het gewoon nog groeien. De andere twee nummers die ik gehoord heb bevielen wel, binnenkort I Can't Write Left-Handed eens luisteren.

avatar van Adjebal
Ik ben wel ontzettend blij dat John Legend niet de lijn van Evolver heeft doorgetrokken. Ben een fan geworden van John Legend door de geweldige eerste twee albums. Prachtig en soulvol. Evolver klonk heel kil en het vertrouwde was weg. Het mogen nu dan allemaal covers zijn, de dingen die ik heb gehoord klinken heel fijn en zoals ik John Legend graag hoor.

avatar van -marco-
Damn dit zag ik niet aankomen, vet project! Ben er heel benieuwd naar, wat ik tot nu op youtube heb gezien/gehoord klinkt goed!

De samenwerking op how i got over was ook lekker, kan bijna niet misgaan dit.

Album cover is wel wack!

avatar van thelion
Buitengewoon interesante samenwerking hebben we hier.

Ben hier heel erg benieuwd naar en verwacht er zeer veel van.

Rene1979
WOW! Jaar van de Roots..? How I Got Over zit in mijn top 10 van dit jaar nog steeds stevig op 1... Gevolgd door in de toekomst misschien wel deze... Heel benieuwd!

avatar van Reijersen
Nu is het interessant om te kijken wat ze van wie coveren:
1. Roberta Flack?
2. Baby Huey and the Babysitters
3. Donny Hathaway?
4. Harold Melvin & the Blue Notes?
5. Ernie Hines

avatar van thelion
11. De Toppers

thelion schreef:
11. De Toppers

En dan te bedenken dat ik die grap niet wilde maken

Volgens persbericht zit er ook een track van Marvin Gaye bij, maar welke is dat dan?

Edit:
2. Baby Huey and the Babysitters
7. Mike James Kirkland
9. Marvin Gaye

en ik lees dat 'Shine' de enige originele track is.

Ik mis dus alleen nummer 6 nog

avatar van MAS
MAS
Hier ben ik echt benieuwd naar. Na How I Got Over heb ik er alle vertrouwen in dat dit een vet album gaat worden.

Improvision
Na wat opzoekwerk, zou het best een cover kunnen worden van het nummer van Prince Lincoln Thompson. En ik denk wel dat John Legend hier wat mee kan.

avatar van Chrisseh
Na het beluisteren van Hard Times ben ik toch zeer benieuwd geworden. Ben niet de allergrootste John Legend fan, maar denk(/hoop) dat hij me op dit album wel kan bekoren, en dat er regelmatig een Black Thought verse tussen wordt gegooid. Het wachten is begonnen.

avatar van Shelter
lijkt me wel een leuke combinatie...John Legend alleen wordt na verloop van tijd wat saai maar zingen kan die.
The Roots is standaard dope

avatar van Rhythm & Poetry
Chrisseh schreef:

Ik denk niet dat we Black Thought (veel) te horen krijgen op dit album. En wat ik er tot nu toe van hoorde vind ik maar mwah.

avatar van Reijersen
Ik ben ook vrij sceptisch. Ben dan ook geen fan van covers.

dion_odinot

avatar van UmindC
Ik kijk hier op het moment het meest naar uit, de gereleasde tracks klinker erg lekker.

Reijersen schreef:
Ben dan ook geen fan van covers.

Ik ken enkel Little Ghette Boy en I Wish I Knew How It Would Feel to Be Free, erg fijne nummers.