John Legend & The Roots - Wake Up! (2010)

Soul / Hip-Hop
Label: GOOD

1. Hard Times (5:16)
  2. Compared to What (6:26)
  3. Wake Up Everybody (4:26)

met Common en Melanie Fiona

4. Our Generation (3:15)

met C.L. Smooth

5. Little Ghetto Boy (Prelude) (1:58)

met Malik Yusef

6. Little Ghetto Boy (5:26)
  7. Hang on in There (7:15)
  8. Humanity (Love the Way It Should Be) (3:49)
  9. Wholy Holy (5:50)
  10. I Can't Write Left Handed (11:44)
  11. I Wish I Knew How It Would Feel to Be Free (2:42)
  12. Shine (4:43)
  13. Shine [Waiting for "Superman" Version] * (4:29)
  14. Wake Up Everybody [Live in Studio Performance] * (5:12)

met Black Thought

avatar van Kos
Kos
Wake Up Everybody ook, ben niet zo heel blij met die cover.

avatar van Allard-A

Ik heb net Our Generation een aantal keren beluisterd en ik vind het een erg lekker nummer. Ben benieuwd naar de rest

Linkje naar ''Shine'' voor de geïnteresseerden

Shine

avatar van Kill_illuminati
Het nummer klinkt lekker en dan met name de intro.

P-DawG
Hier kan je Hard Times en Shine luisteren.

avatar van UmindC
Wat is Shine een goed nummer zeg!

toris
doet Black Thought eigenlijk wel mee op dit album?

avatar van fabblwaps
Jawel, maar heel weinig, hij is op het eind van hard times te horen.

fabblwaps schreef:
Jawel, maar heel weinig, hij is op het eind van hard times te horen.

ja, 8 regeltjes maar... ik hoop dat hij wel een iets groter aandeel krijgt dan alleen dat soort kleine stukjes

P-DawG
Ik denk het niet. Helaas.

avatar van thgryda
Man dit klinkt goed had ook liever wat meer Black Thought gehoord of zoals bij de single een gast rapper in het genre van Common. Maar John Legend zal het prima doen, op de meer soulvolle producties van de roots komt hij immers prima tot zijn recht. Het gaat zeker in de buurt komen van zijn solo albums, beetje jammer wel dat het bijna allemaal covers zijn. Maar hey als je goeie nummers covert en ze zelf nog dat tikkeltje extra kan geven dan zit je wel goed.

avatar van fabblwaps
Ik vind John Legend altijd wat te gladjes klinken en hoop dat dat met The Roots aan het stuur minder het geval zal zijn. Ik denk afgaande op de nummers die ik gehoord heb dat dit wel goed komt, alleen de single is veel te mierzoet.

avatar van fabblwaps
ICWLH klinkt in elk geval al zeer fijn, John zingt daar ook zoals ik hem nog nooit eerder gehoord heb. Kan ook komen doordat ik niet veel van John Legend ken.

Ben nu ook Little Ghetto Boy aan 't luisteren en hier doet Black Thought weer mee.

Ik krijg hier steeds meer zin in, ik ken nu 6 nummers en er zit maar één tegenvaller tussen.

fabblwaps schreef:
ik ken nu 6 nummers en er zit maar één tegenvaller tussen.

En dat is?

avatar van Reijersen
UmindC schreef:

En dat is?

Ik denk de eerste single. 'Wake Up Everybody'

avatar van UmindC
O ja, staat in zijn vorige bericht. Dat vind ik ook wel een prettig nummer eigenlijk.

avatar van fabblwaps
Mij veel te gladjes, precies waar ik me bij John Legend aan stoor, afgaande op zijn laatste 2 albums, want z'n eerste ken ik niet.

avatar van Adjebal
Ik vind alles wat ik tot nog toe heb gehoord geweldig. Wauw, wat klinkt ICWLH fijn. Heerlijk.

toris
de helft is nu dus al uitgebracht... er blijft niet veel nieuws over

avatar van Silky & Smooth
Heb nog niet de tijd genomen om naar nummers te luisteren, behalve dan Wake up Everybody. Uitgaande van dit nummer wordt dit album super! Ben erg benieuwd!

Waarom ook niet? Ze hebben het hele album online gezet en je kan het hier beluisteren!

PS: na 21 september is die niet meer te beluisteren

avatar van MAS
MAS
Mooi vanavond maar eens beluisteren dan.

avatar van UmindC
Wel een beetje een vreemde zet, en album online zetten tot de release datum.

Ja ik vind het ook enigszins dubieus, maar ik vind het als een studio album klinken waardoor ik denk dat dit niet de uiteindelijke versie zal zijn die we in de winkel kunnen kopen. Luister maar naar het verschil tussen Wake Up Everybody via die stream en naar de video clip, zit aardig verschil tussen.
En nog even mijn voorlopige mening na het helemaal beluisterd te hebben. Na een tijdje luisteren ga je echt heerlijk in die nummers zitten als je me snapt
Klein minpuntje is ''Love the Way It Should Be''. Past qua stijl niet goed bij de rest van het album naar mijn mening, voor de rest helemaal top!

avatar van UmindC
Ik denk wel dat dit de officiële versie is.

avatar van MAS
MAS
UmindC schreef:
Wel een beetje een vreemde zet, en album online zetten tot de release datum.

Dat gebeurt de laatste tijd toch wel vaker. Een beetje het luisterpaal-idee. De dag van de release staan er toch al 100 links op internet en vaak lekt een album van een grote naam al eerder.

avatar van Silky & Smooth
Ja inderdaad, het maakt geen verschil. Dit is alleen maar beetje meer positieve reclame. Online komt de CD toch wel voor de releasedatum, kunnen ze hem beter zelf laten horen.

avatar van UmindC
Ja, daar zit wel wat in.